Yersinia
Primećen član
- Poruka
- 521
Društvo, da li je neko planirao da ide u štetu u Deretu? (ovo se čak i rimujeElem, ja bih sutra, pa ako je još neko voljan neka pusti pp.
Quentine, hvala ti na ovom prikazu E.Ferante. Imam tu knjigu u el.formatu na hrvatskom a sad sam kupila ovu drugu, Moja genijalna prijateljica, na srpskom, jer sam morala da vidim čemu fama. Guardian i nju i Knausgora ne ispušta iz usta, tj. sa stranica.
Ја узех из Дерете, са оне акције 3 за 999:
А ондак је летијо јероплан над Београдом, збирку сећања нашег архитекте (али и свестране личности) Александра Дерока; одавно сам хтео да имам ову књигу, јер сам још у гимназији читуцкао неке делове, па ми је било занимљиво.
Ca.blues, Милана Оклопџића - ово је Квентин својевремено спомињао као вредно читања, па ми је то била идеја водиља
Што брже идем, све сам мања; дебитантски роман савремене норвешке књижевнице необичног имена Ћерсти Анесдатер Скомсвол. Признајем да сам се овде водио врло површним разлогом - називом књиге који ме је заинтригирао. Али, ипак, колико сам изгуглао, прилично је добро прихваћен роман у Норвешкој, чак и награђен као најбољи дебитантски роман године.
И мени се много више допало Кнаусгорово писање. А за Феранте бих пре рекао да је занимљива због тога што је и даље непозната јавности, него због неког епохалног стваралаштва.
Он топик - последње чиме сам се позабавио је роман Итала Звева Зенова савест. Роман је у виду аутобиографских бележака, које главни лик, тршћански трговац Зено Косини пише по налогу лекара, зарад психоанализе. Једна фино компонована књига, пуна суптилног хумора и аутоироничног погледа на сопствени живот и живот људи који га окружују.
Elem, ja bih sutra, pa ako je još neko voljan neka pusti pp.
: