Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni mene, nego ajde da nesto preduzmemo, a ja nisam preduzimac, ti na neki nacin jesi:hahaha:
Unistiti ovako i poslednju oazu bilo kakve normalne diskusije stvarno je dno, dna.
Sacu pitam funkcionera, ali znam da ga boli patka za ovakve stvari.

- - - - - - - - - -

Opet pominjete Zeku Rodžera i nedavno ste tako lepo pisali o tim knjigama da sam i to zabeležila da treba da potražim. Pa kad da stignem sve? Treba da odem na more na dva meseca. A daj bože da odem na 5 dana u septembru ako iskrsne neki izuzetno povoljan last minut aranžman.

More ostavi sve drugó za neka bolja vremena citaj Zeku, Ja kupih juce i cetvrtu knjigu, tu se Zeka yebava sa mislima o smrti, al mu to ne smeta da
se poybe sa svojom snajkom , ali iz trece knjige jos ne znam koja je ta.

- - - - - - - - - -

Moje je misljenje da smo sami mi svesno unistili Knjizevnost jer smo prestali da tamo pisemo.[/QUOTE]

Ima istine u ovome.
S druge strane, ne može se čovek oteti utisku da smo sujetni kad se radi o ukusima vezanim za književna dela.
Ne može se forsirati američka književnost, ako neko od čitalaca smatra da su to mahom slaba dela.
Isto tako nije sve od nemačke književnosti dobro, da bi oni koji se sa tim ne slažu, bili dočekani na nož.
Meni nije padalo na pamat da dođem na ovaj deo foruma i da kritikujem neka dela koja su neki ljudi čitali, a mogla sam nadobudno da omalovažavam nečiji ukus.
Isto tako, ne smatram da je nužno da se složim sa svačijim stavom, ali kad prorade sujete, onda ljudi i izbegavaju da pišu šta su čitali ili šta trenutno čitaju.
Moderatorski posao na pdf. književnost treba da bude posao za dvoje-troje ljudi.
To je specifičan pdf. gde ne treba očekivati od moderatora da je neprestano za knjigom da bi mogao da prati sve što ljudi čitaju i da usmerava učesnike foruma na diskusije.
Takođe, ljudi koji pišu iz hobija ili iz ambicije da budu pisci, neprijatno se osećaju jer su prozivani.
Ako mi se nešto napisano dopadne, dam komentar u reputaciji, ako mi se ne dopadne, polazim od toga da nije pisano za mene, već za nekog drugog čitaoca koji u tome nalazi lepotu.

Ali, šta da se radi.
Da je to objavljeno na nekom drugom mestu, da je štampano i da se neko od kritičara pohvalno izrazio u vezi sa tim, onda bi i se i drugačiji stav zauzeo.
Ovako se polazi od činjenice da to piše forumaš, a čim je forumaš, ispada da to nije vredno hvale.

Poslednja izmena:
Moje je misljenje da smo sami mi svesno unistili Knjizevnost jer smo prestali da tamo pisemo.

Naše mišljenje nije relevantno. Književnost i dalje postoji, ali za neke druge ljude, očigledno kompetentnije, i što je najvažnije, po njihovoj meri. Zaboga, nameću novinarima kako treba da izgledaju novine, zašto ne bi forsirali i teme na forumu.
Sad neka me banuju, taman da se izbrišem zauvek.

Moje je misljenje da smo sami mi svesno unistili Knjizevnost jer smo prestali da tamo pisemo.

Ima istine u ovome.
S druge strane, ne može se čovek oteti utisku da smo sujetni kad se radi o ukusima vezanim za književna dela.
Ne može se forsirati američka književnost, ako neko od čitalaca smatra da su to mahom slaba dela.
Isto tako nije sve od nemačke književnosti dobro, da bi oni koji se sa tim ne slažu, bili dočekani na nož.
Meni nije padalo na pamat da dođem na ovaj deo foruma i da kritikujem neka dela koja su neki ljudi čitali, a mogla sam nadobudno da omalovažavam nečiji ukus.
Isto tako, ne smatram da je nužno da se složim sa svačijim stavom, ali kad prorade sujete, onda ljudi i izbegavaju da pišu šta su čitali ili šta trenutno čitaju.
Moderatorski posao na pdf. književnost treba da bude posao za dvoje-troje ljudi.
To je specifičan pdf. gde ne treba očekivati od moderatora da je neprestano za knjigom da bi mogao da prati sve što ljudi čitaju i da usmerava učesnike foruma na diskusije.
Takođe, ljudi koji pišu iz hobija ili iz ambicije da budu pisci, neprijatno se osećaju jer su prozivani.
Ako mi se nešto napisano dopadne, dam komentar u reputaciji, ako mi se ne dopadne, polazim od toga da nije pisano za mene, već za nekog drugog čitaoca koji u tome nalazi lepotu.

Ali, šta da se radi.
Da je to objavljeno na nekom drugom mestu, da je štampano i da se neko od kritičara pohvalno izrazio u vezi sa tim, onda bi i se i drugačiji stav zauzeo.
Ovako se polazi od činjenice da to piše forumaš, a čim je forumaš, ispada da to nije vredno hvale.

Nije da se ne slažem s tobom, ali, pogledaš li statistiku, stalni članovi se nikada, ali nikada nisu posvađali ovde. Samo "gosti" dođu da nam sole pamet kako treba da se ponašamo. Mi smo stvorili ovu oazu po svojoj meri, ona je na neki način, neću reći kafana, već kutak ljudi sličnih afiniteta kad je čitanje u pitanju. Nema ovde sujetnih, svaki normalan savet nam je dobrodošao, mi jedni drugima verujemo. Onima koji se ozbiljno, amaterski ili profesionalno bave književnošću, ostavljamo pdf Književnost. Mi smo ovde možda laici, ali nismo duduci. Ljudi koji su studirali neki od svetskih jezika i knjižebvnost, a ima ih najmanje petoro ovde, nikada nisu nikoga omalovažili, iako su samo na studijama pročitali mnogo. Čak podnose nas nefilologe, edukuju nas na neki način, utiču na naš čitalački ukus, otvaraju nam oči... Tamo, što reče Quentin, sve sami pisci koji nikada nisu napisali šta čitaju. Moj predlog je da se pdf Književnost preimenuje u Klub književnika u pokušaju. Ako nije tako, neka se predstave koji su, pa da čitamo malo njihove knjige. Ja nemam vremena da pročitam ni dokazane autore, a kamo li njihove crtice.
Izvinjavam se ako sam nekoga uvredila. Naša Biblioteka i pdf Književnost su dva različita pojma, mada naziv može da zbuni slučajnog prolaznika. Mi ovde živimo život, ja kad se probudim, prvo dođem u Biblioteku, pa tek onda kuvam prvu jutarnju kafu.

I još jedan savet... To što nismo više lepljivi... Samo obeležite teme koje pratite i pritisnite "podešavanja". Ja to tako. Odmah mi izađe Biblioteka. ;)
Ne mogu oni nas da zaje*u koliko mi možemo da istrpimo. :ok:

Naše mišljenje nije relevantno. Književnost i dalje postoji, ali za neke druge ljude, očigledno kompetentnije, i što je najvažnije, po njihovoj meri. Zaboga, nameću novinarima kako treba da izgledaju novine, zašto ne bi forsirali i teme na forumu.
Sad neka me banuju, taman da se izbrišem zauvek.

Ma slazem se s tobom, zato nas koji citamo tamo vise i nema, ali opet ja ne bih zelela ( a za tebe sam sigurrna da si i ti tu)
da podforum na kojem se pise o knjigama nestane.
Tamo su drugi ljudi preuzeli pikslu, ali mozda smo i svi mi odavde za to krivi jer smo se tiho i mirno povukli i prepustli pozornicu
pesnicima i autorima prica.

M

.[/QUOTE]

Ja nisam to zapazila ( ovo boldovano), moj je utisak da ljudi uopste i ne regauju kada neko napise da mu se recimo mnogo svidela knjiga Isidore Bjelice III deo.
Niti neko do nas to cita, niti ga to zanima tako da svako moze slobodno da pise sta i kako voli ( da cita, recimo)

Ovo sa americkom i nemackom knjizevnoscu nisam bas razumela, al nema veze.
Koliko mene "memorija pamcenja" sluzi, niko se ne javlja da nekome objasnjava kako je bas americko delo najbolje
( moze i nemacko), jednostavo preskocimo takve opaske.
Zasto bih ja nekome koji mrzi sve sto je americko objasnjavala kako je Apdejk genijalan?
I dalje sam misljenja da smo nas nekolicina sami krivi da je taj deo PDF Knjizevnosti mrtav.

Nema veze što tema nije lepljiva. Bitno je da postoji ovaj kutak u kojem može da se ćaska a da nema potcenjivanja. Jeste se tema malo uspavala ali to pripisujem tome da svi imamo obaveze i da nije moguće samo čitati. Meni je ovde baš prijatno. I baš verujem da će tema da se vrati na stare staze. :)

Hahah, Krasuljak nasmejala si me :D Svakako čekam utiske o Mesečevoj palati:) Iskreno, prošlo je par dana otkad sam pročitala Njujoršku trilogiju, a vraća mi se u misli ta priča. Iako stojim iza toga da mi je onaj središnji deo bio malo spor, opet bih čitala tu knjigu kroz neko vreme i mislim da kad bude neko reizdanje, da ću je kupiti sebi. Nekako, kao da mi se utisak upotpunjuje kako vreme odmiče. Kad budem imala prilike čitaću još nešto njegovo.
Kventine, šta ti kao poznavalac Ostera preporučuješ? Da li je ova Mesečeva palata dobar izbor?

E ljudi, ja sam pročitala Stepskog vuka. Utisak je dobar, ali ne i odličan, ali to pripisujem tome da mi možda nije prijala ta seta i borba sa istom, jer sam ja trenutno u nekom drugom raspoloženju. Ja imam puno zaostataka što se klasika tiče i tu moram na popravni pa ću se truditi da to čitam više. Šaraću, malo ovo novo, malo to staro. I taman ću da podmirim sve što me interesuje.:)

Sad sam gledala otvaranje Olimpijskih igara. ( Da li vam smeta kad ljudi kažu da gledaju Olimpijadu usmesto Olimpijske igre?) Iako se vidi da je bilo skromnije nego prethodnih puta (što nije ništa loše), meni se dopalo. Ne mora sve da blješti da bi se prikazala kultura neke zemlje i skrenula pažnja na neke bitne stvari. I dopalo mi se kako su naši sportisti bili odeveni. :)

Možda sam vas sad malo udavila, ali nadam se da je bilo samo malo.:D

- - - - - - - - - -

Nije da se ne slažem s tobom, ali, pogledaš li statistiku, stalni članovi se nikada, ali nikada nisu posvađali ovde. Samo "gosti" dođu da nam sole pamet kako treba da se ponašamo. Mi smo stvorili ovu oazu po svojoj meri, ona je na neki način, neću reći kafana, već kutak ljudi sličnih afiniteta kad je čitanje u pitanju. Nema ovde sujetnih, svaki normalan savet nam je dobrodošao, mi jedni drugima verujemo. Onima koji se ozbiljno, amaterski ili profesionalno bave književnošću, ostavljamo pdf Književnost. Mi smo ovde možda laici, ali nismo duduci. Ljudi koji su studirali neki od svetskih jezika i knjižebvnost, a ima ih najmanje petoro ovde, nikada nisu nikoga omalovažili, iako su samo na studijama pročitali mnogo. Čak podnose nas nefilologe, edukuju nas na neki način, utiču na naš čitalački ukus, otvaraju nam oči... Tamo, što reče Quentin, sve sami pisci koji nikada nisu napisali šta čitaju. Moj predlog je da se pdf Književnost preimenuje u Klub književnika u pokušaju. Ako nije tako, neka se predstave koji su, pa da čitamo malo njihove knjige. Ja nemam vremena da pročitam ni dokazane autore, a kamo li njihove crtice.
Izvinjavam se ako sam nekoga uvredila. Naša Biblioteka i pdf Književnost su dva različita pojma, mada naziv može da zbuni slučajnog prolaznika. Mi ovde živimo život, ja kad se probudim, prvo dođem u Biblioteku, pa tek onda kuvam prvu jutarnju kafu.
:ok::D

Uopšte nemam nameru da sumnjam u visoko obrazovanje i znanje jezika stalnih posetilaca ove biblioteke. Ovde sam vrlo malo pisala jednostavno zato što nisam naišla na ljude kojima se u istom trenutku poklapaju dela koja čitaju sa onima koje ja čitam. Bilo je nekih poklapanja, ali sam ta dela davno čitala, ili mi se ta dela nisu dopala, pa nisam htela da se ubacujem u diskusije. Čak sam, da bih možda pratila vaš ritam, pročitala i onu Pitu Ljuskušu, ali razgovor jednostavno nešto nije štimao. Meni je žao što ovde nisam našla tu oazu razmene mišljenja, ali to je do mene, nije do vas.

Što se tiče drugog dela tvoga posta, ispalo je da su vas sa Književnosti "razjurili" tamo neki koji ništa ne čitaju, a vole da nešto pišu.
Kao da pdf. Književnost nije dovoljno velik za sve, i za one koji čitaju, i za one koji pišu i za one koji rade i jedno i drugo.

Nema veze što tema nije lepljiva. Bitno je da postoji ovaj kutak u kojem može da se ćaska a da nema potcenjivanja. Jeste se tema malo uspavala ali to pripisujem tome da svi imamo obaveze i da nije moguće samo čitati. Meni je ovde baš prijatno. I baš verujem da će tema da se vrati na stare staze. :)

Hahah, Krasuljak nasmejala si me :D Svakako čekam utiske o Mesečevoj palati:) Iskreno, prošlo je par dana otkad sam pročitala Njujoršku trilogiju, a vraća mi se u misli ta priča. Iako stojim iza toga da mi je onaj središnji deo bio malo spor, opet bih čitala tu knjigu kroz neko vreme i mislim da kad bude neko reizdanje, da ću je kupiti sebi. Nekako, kao da mi se utisak upotpunjuje kako vreme odmiče. Kad budem imala prilike čitaću još nešto njegovo.
Kventine, šta ti kao poznavalac Ostera preporučuješ? Da li je ova Mesečeva palata dobar izbor?

E ljudi, ja sam pročitala Stepskog vuka. Utisak je dobar, ali ne i odličan, ali to pripisujem tome da mi možda nije prijala ta seta i borba sa istom, jer sam ja trenutno u nekom drugom raspoloženju. Ja imam puno zaostataka što se klasika tiče i tu moram na popravni pa ću se truditi da to čitam više. Šaraću, malo ovo novo, malo to staro. I taman ću da podmirim sve što me interesuje.:)

Sad sam gledala otvaranje Olimpijskih igara. ( Da li vam smeta kad ljudi kažu da gledaju Olimpijadu usmesto Olimpijske igre?) Iako se vidi da je bilo skromnije nego prethodnih puta (što nije ništa loše), meni se dopalo. Ne mora sve da blješti da bi se prikazala kultura neke zemlje i skrenula pažnja na neke bitne stvari. I dopalo mi se kako su naši sportisti bili odeveni. :)

Možda sam vas sad malo udavila, ali nadam se da je bilo samo malo.:D

- - - - - - - - - -

:ok::D

Meseceva palata je fina knjiga, ali tu je bio i moj kraj zanimacije za Ostera.

Topik Biblioteka nece se nazalost vratiti jer cemo biti prinudjeni da je trazimo na drugoj i trecoj strani PDF-a, a to za mene nikako nije OK jer
ako ne vidim da je na prvoj, mrzi me da i dalje trazim i podizem temu iz mrtvih.
Sramim se priznati ali ja Stepskog vuka citala nisam, ja Hesea skoro pa mrzim. Jednostavno ga ne razumem, ne razume ni on mene.
Nse su lepe sportistkinje bile prelepo odevene, moto pod kojim se igre odrzavaju veze s mozgom nema jer je to kao neka ekologija, zastita covekove okoline,
a oni su najveci zagadjivaci celog sveta.
Nego bio i Toma i Diploma i Dragica mahali su nekim barjacima, nema sve to veze.

Ni mene, nego ajde da nesto preduzmemo, a ja nisam preduzimac, ti na neki nacin jesi:hahaha:
Unistiti ovako i poslednju oazu bilo kakve normalne diskusije stvarno je dno, dna.
Sacu pitam funkcionera, ali znam da ga boli patka za ovakve stvari.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Pošto si me citirala, ispalo je, da li tvojom svesnom namerom, ili pukim slučajem, da je boldovana rečenica moja, a ne tvoja.

Ja imam puno zaostataka što se klasika tiče i tu moram na popravni pa ću se truditi da to čitam više. Šaraću, malo ovo novo, malo to staro. I taman ću da podmirim sve što me interesuje.:)

+1 :roll: :( ali vecina je odavde starija od mene 20ak godina, tako da stici cemo ih :D

sto se tice aktuelne teme o sticky biblioteci... ja od kako sam na preporuku rade na pm pronasao ovo mesto (a do tada isao na knjizevnost gde je umelo da po 10 dana ne bude napisan nijedan post) sam procitao mnogo knjiga i jos vise uvrstio na svoj spisak za citanje i kupovinu, zahvaljujuci preporukama.
Mozda treba razmisliti o prelasku na sopstveni sajt...ima sada free hostinga

Meseceva palata je fina knjiga, ali tu je bio i moj kraj zanimacije za Ostera.

Topik Biblioteka nece se nazalost vratiti jer cemo biti prinudjeni da je trazimo na drugoj i trecoj strani PDF-a, a to za mene nikako nije OK jer
ako ne vidim da je na prvoj, mrzi me da i dalje trazim i podizem temu iz mrtvih.
Sramim se priznati ali ja Stepskog vuka citala nisam, ja Hesea skoro pa mrzim. Jednostavno ga ne razumem, ne razume ni on mene.
Nse su lepe sportistkinje bile prelepo odevene, moto pod kojim se igre odrzavaju veze s mozgom nema jer je to kao neka ekologija, zastita covekove okoline,
a oni su najveci zagadjivaci celog sveta.
Nego bio i Toma i Diploma i Dragica mahali su nekim barjacima, nema sve to veze.

Ukucaš lepo biblioteka 3 na pretraživaču i odmah izlazi link za temu. Ja tako radim. Nema traženja na kojoj je strani. Dok neko nije rekao, nisam ni znala da tema nije lepljiva. Ali meni to nije ni važno. Bitno mi je da napišem šta čitam, šta me zanima što se kupovine tiče i daljih planova za čitanje, poneku crticu iz svakodnevnog života koja nema veze s knjigama, a to očekujem i od drugih , a to ova tema i pruža. Ja ću i dalje nastaviti ovde da pišem. :)

A uopšte me ne zanima taj politički momenat. Volim da gledam otvaranje Igara jer me zanima kreativnost ljudi koji prave taj program.

- - - - - - - - - -

+1 :roll: :( ali vecina je odavde starija od mene 20ak godina, tako da stici cemo ih :D

sto se tice aktuelne teme o sticky biblioteci... ja od kako sam na preporuku rade na pm pronasao ovo mesto (a do tada isao na knjizevnost gde je umelo da po 10 dana ne bude napisan nijedan post) sam procitao mnogo knjiga i jos vise uvrstio na svoj spisak za citanje i kupovinu, zahvaljujuci preporukama.
Stići ćemo sve:D

Maaa nee, ne sopstveni sajt. Samo treba da se organizuje svako shodno svojim obavezama i onda će i čitanje nekako ići. Nije to uvek lako (znam po sebi), ali ja verujem da kad ima volje da se može. :D

Mozda treba razmisliti o prelasku na sopstveni sajt...ima sada free hostinga[/QUOTE]

I ja bih bila za to, ali ja to ne umem.
Svakako da mogu da nadjem ovu ovde " Biblioteku", li ja ne volim da mnogo trazim, navikla sam da bude pinovana.
cekam sta ce mi glavni i odgovorni urednik reci. Nece zapravo nista jer knjige i citanje zivog coveka ovde ne zanimaju pored
genijalnih pitanja sta ste jeli i pili danas ili o cemu momentalno razmisljate ili da li vam je ladno ili toplo, koje ste patike kupili.

Ma prelaskom na neki novi sajt bi eto imali mogucnost otvaranja gomile tema npr. americka knjizevnost, ruska, savremeni pisci, konkretno o nekom autoru ili delu... svako pozove jos nekog svog i eto nakupi se solidan broj zaljubljenika a sve ti je na jednom mestu. Ovako ovde, ok ali ogroman je forum, malo malo pa svrati neki provokator da baca rovca.
Ima u zadjne vreme i par dobrih novih clanova na pdf knjizevnost pa svracam i dalje tamo...ali definitivno je kventin dao najbolju definiciju. Gomila njih nije nikad napisala post u temi sta citate i preporucujete...samo se otvaraju nove teme o nekim satro konkursima gde oni iz licne koristi crpu ideje drugih ljudi i koriste za svoje knjige.

I još jedan savet... To što nismo više lepljivi... Samo obeležite teme koje pratite i pritisnite "podešavanja". Ja to tako. Odmah mi izađe Biblioteka. ;)
Ne mogu oni nas da zaje*u koliko mi možemo da istrpimo. :ok:

I ja isto tako! Nisam ni primetila da tema nije lepljiva.

I čudi me otkud tolika rasprava ko piše i šta na kojoj temi. Kamo sreće da smo toliko rapravljali o nekoj knjizi.

Nije svakom na ovoj temi prijalo što ponekad razmenimo i po koji recept, slavimo rodjendane i ostele značajne datume, zbog čega većina nas upravo i voli ovu temu. Ali kome ne prija, ne dolazi, mi nastavimo da uživamo.

- - - - - - - - - -

Ovo je tako slatko. Zamisli tek za par godina, kad dodju novi članovi, koliko će vi biti načitani i iskusni i koliko ćete moći da preporučite!

Ne razumem ovo o sopstvenom sajtu, šta bi to trebalo da bude, kako funkcioniše?

Ја сам Библиотеку 3 убацио у фаворите. У Фаворите 1 сам убацио тридесетак забелешки из разних области, а у Фаворите 2: Званично писмо државе, Језик, Библиотеку 3 и Књижевност. Отворим једним кликом фаворите и другим кликом одмах оно што желим.
:cool:

Ja dobih odgovor i od "vrha" ( ja sam jedina koja se odmah obraca "instancama"), kazu da ako nesto nema dovoljno publike ( a ovo izgleda da nema)
onda i nema potrebe da bude tema pinovana. Ocigledno se ne pise dovoljno pa tako tema nema ni vaznosti.
Precistili su sve PDF, ostavili samo nekoliko najposecenijih na svakom, a Biblioteka tu nije, a sto i sami znamo da je tako
jer nekada prodje i dva dana bez da se neko javi.
Kome je OK , OK je, meni nije.

...toliko ne znam sta bih citala...imam citalacku krizu...sve sam se bavila nekom decom pa sam citala Malu princezu u originalu i lepa mi je, naivnija od Skrivene baste iste spisateljice i za nijansu slabija...sada nesto listam Beskrajnu pricu i pitam se dokle tako...najbolje bi bilo da kupim lektiru za drugi osnovne...nesto mi je odraslih preko glave:(

...citala bih nesto lepo...kostimirano, neku istorijsku fikciju, viktorijansku Englesku...sva sam nesto besna...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back