Наутилус
Domaćin
- Poruka
- 4.695
Занимљиво да се Грас потписивао грчким писмом.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel neko citao Dok nisam srela tebe - Dzodzo Mojes?
Vidim da je nedavno snimljen film po toj knjizi, a i knjiga je (kao) extra..(kazem kao jer nisam citala)
Ali ako ces da citas necu dalje da komentarisem, pricacemo posle 

Ja procitah onog Knoninovog "Spanskog bastovana", nije lose ali nije ni ostavilo neki bog zna kakav utisak. Cini mi se da je neko skoro citao, kamenita? sad se sve bojim da uzmem Citadelu, dopalo mi se kao klinki ali se ne secam nicega. Mozda malo kasnije...
Msm, jeli bi i oni, ali je bila jako skupa... 

Ceo me dan pitaju što se češće ne šminkam... Ja i šminka...
Citala sam ja, mislim da je to u originalu "Me before you".
Pa dopala mi se knjiga do pred krajAli ako ces da citas necu dalje da komentarisem, pricacemo posle
Ja procitah onog Knoninovog "Spanskog bastovana", nije lose ali nije ni ostavilo neki bog zna kakav utisak. Cini mi se da je neko skoro citao, kamenita? sad se sve bojim da uzmem Citadelu, dopalo mi se kao klinki ali se ne secam nicega. Mozda malo kasnije...
Uzela sam da citam Miss Wyoming, Douglas Coupland. Simpaticno, prica je o bivsoj mis Vajominga koja je postala neka trecerazredna zvezda u Holivudu, usput prezivela avionsku nesrecu i posle nje nestala na godinu dana. Kasnije srece holivudskog producenta koji se zaljubljuje u nju, ali ona opet nestaje. Pa je on sad trazi...
Super je za odmaranje mozga
P.S. Waterfall ja sam uzela iz biblioteke, nije mi bas knjiga za kupovinu ta Dzodzo.

Имам и ја ту Џоџо у ел.формату, једна фина девојка ми је послала две њене књиге јер су се њој свиделе, али никако да дође на ред. Већ сам рекла да ћу се потрудити да прочитам пар "озбиљнијих" књига док не крену врућине, тако да сам прочитала Џојса и сад читам Граса, па ћу можда Сагу о Форсајтима следећу, не знам још.
Ја волим грчко писмо. Видим да је Грасова мајка била из Пољске, а и у Лименом добошу је главни јунак истог порекла. Сад сам и ја у сродству с неким Пољацима, још увек се навикавам на ту идеју (и споразумевамо се малтене рукама и ногама![]()
Ako mene neko pita - i ja volim grcko pismo
I ne samo pismo.
Ostalo mi je par strana do kraja Stihova u pesku ali nikako da zavrsim.Ja Poljake stalno zamišljam kao kul ljude, slične nama po temperamentu i emocijama (prosta duša slovenska)i nekoliko njih koje sam upoznala i jesu takvi. Moj sin putuje po Evropi interrejlom, trenutno je u Nemačkoj, pa ide u Poljsku, i očekuje da mu tamo bude lepo i prijatno. Svuda mu je lepo, samo je vreme uglavnom loše, na žalost. Oduševljen je i Česima, mada su, prema mom iskustvu, oni dosta uzdržaniji od Poljaka. Ali sve zavisi na kakve ljude naidješ.
I ja sam Kronina čitala kao mladja i mislim da on i jeste za neki mladji uzrast. A eto i tvoje iskustvo je slično. Mislim da ga više neću čitati.
Inače, sinoć smo slavili Drugarsko veče, čini mi se najbolje do sada, iako im nisam razredna. Mrtva sam umorna. Stigla sam kući u 2, ustala u 5.20, odradila 5 časova i sada čekam Nastavničko veće...
Ja se sinoć našminkala, popela na štikle, deca su me jedva prepoznala...Ceo me dan pitaju što se češće ne šminkam... Ja i šminka...
![]()
Inače, sinoć smo slavili Drugarsko veče, čini mi se najbolje do sada, iako im nisam razredna. Mrtva sam umorna. Stigla sam kući u 2, ustala u 5.20, odradila 5 časova i sada čekam Nastavničko veće...
Ja se sinoć našminkala, popela na štikle, deca su me jedva prepoznala...Ceo me dan pitaju što se češće ne šminkam... Ja i šminka...
![]()

Sta im predajes?Mala matura,kraj osnovne?
Na kraju gde su te fotke tebe vrh u fulu namunjene?
Citam.

), Ostrvo ispod mora.
Sto kaze Bi - sesir ti se bas lepo uklopio. 

Hvala. 

Dok je nebo gorelo, dobra za sad, iako samo u prevozu imam vremena za citanje