Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kako? ja sam slavila. Doduše, ne u kafani s orkestrom, nije moj finansijski nivo, ali kod kuće sa rodbinom i prijateljima!

- - - - - - - - - -

kad već pravimo od teme Šta ste radili na 50. rodjendan :zcepanje:

Ne, ne, znam da si ti slavila. Ali kući, u krugu porodice i koliko se ja sećam, a sećam se (ja kao Svetlana, znaš koja) naspremala si svašta, bilo je tu lepih fotki. Ti, ne kafana. Tako da se to ne broji.

Slavila sam i ja, dobila sam pravu pravcatu žurku iznenađenja, potpuno sam se šokirala. Mislila sam da to postoji samo u američkim filmovima. Ali i dalje u krugu porodice.

Lepo nam ide ova tema...:rumenko:

Vala baš. Doduše, šta bismo bez njegove ozbiljnosti ... Većina nas bi od teme napravila Šta radite danas... ili šta ste radili juče i sl.

Uzgred Rajka, što kupuješ tolike knjige?

- - - - - - - - - -

Beži bre Kerefeko! :azdaja: Pa nije 150. nego 50.

To za proslave nisam ni čula, niko koga ja znam nije slavio osim u krugu porodice.

Nije 150...ali kakvo je vreme došlo....srecni ljudi sto su zdravi u 50.

- - - - - - - - - -

kako? ja sam slavila. Doduše, ne u kafani s orkestrom, nije moj finansijski nivo, ali kod kuće sa rodbinom i prijateljima!

- - - - - - - - - -

kad već pravimo od teme Šta ste radili na 50. rodjendan :zcepanje:

Prva si pocela! :zag:

- - - - - - - - - -

Ne, ne, znam da si ti slavila. Ali kući, u krugu porodice i koliko se ja sećam, a sećam se (ja kao Svetlana, znaš koja) naspremala si svašta, bilo je tu lepih fotki. Ti, ne kafana. Tako da se to ne broji.

Slavila sam i ja, dobila sam pravu pravcatu žurku iznenađenja, potpuno sam se šokirala. Mislila sam da to postoji samo u američkim filmovima. Ali i dalje u krugu porodice.

Lepo nam ide ova tema...:rumenko:

Ta nasa prijateljica je slavila sa familijom i prijateljima, u kafani s muzikom...i bilo je lepo..veselo i kulturno.
A ovo sto sam cula od benda, ispadne kao manja svadba..kazem vam, angazuju ceo bend..i provedu se kao tinejdzeri...
Ma samo neka je povoda za slavlje..samo sto je na taj nacin to prilican izdatak...ali opet, ne bi da nemaju...

Prva si pocela! :zag:

pa kad sam prva stigla do jubilarnog rodjendana.

baš nam lepo ide....

- - - - - - - - - -

ma tako je, Kerefeko, nek se slavi, nema veze šta je.
Mi ne slavimo slavu, pa onda slavimo neke druge važne datume i događaje. Pita sin: Jel vam nije neprijatno da stalno pozivate ljude na neka slavlja na koja treba da se donese poklon ili daju pare (njemu za diplomski). A ja kažem: Ko brani drugim ljudima da prave slavlja te vrste i da nas zovu. I mi bi njima nosili poklone i davali pare (kad je prilika za to). Ne možeš pare za slavu. Mada sam ja pomenutoj Svetlani jednom i dala. Nek kupi napolitanke, kafu i vino ili neku drugu glupost koja joj ne treba a koju bih joj ja donela.

Svi ste divni i pomogli ste mi da se ne premišljam nego da kupujem jednu po jednu sa spiska:D Hvala :heart:

Jeste, najveći deo spiska čine knjige koje su preporučivane ovde. A to je i normalno:) Dosta preporuka koje su ovde date sam usvojila i nisam se pokajala:)

Što se dečjih knjiga tiče - volim ih. Alisu u zemlji čuda, na primer, ne moraju da čitaju samo deca. Kad jednom dođu naslednici, majka će da im uvali da čitaju, a do tada valja se opremiti :lol: Naravno da neću sad pokupovati sve moguće knjige za decu (nije to ni normalno u neku ruku jer još uvek decu nemam), alimislim da treba s vremena na vreme pročitati dečju knjigu. Pomenutog Toma Sojera sam čitala a Haklberi Fina nisam i eto prilike. A što se Hajdi tiče, i po mom mišljenju je jedna od najlepših knjiga za decu.
Kad bude mogućnosti, moram Hari Potera da kupim.

Elefteria, nisi me gnjavila. Lepo smo proćaskale :)

A što se plesa tiče-što da ne. Može:)

Baš kažem juče Elefterii, toliko sam malo vremena imala za čitanje u ovom prvom delu godine da nisam pošteno pročitala jednu knjigu. Mislim da je broj svega 5-6 i to sam ih razvlačila do besvesti, nijednu u cugu nisam pročitala. Moram to malo da korigujem. Što ona kaže, sad kad krenu vrućine, ne znam koliko ću imati koncentraciju za teže štivo. Ali, kad mi se završi plesna sezona, za nekih mesec dana, imaću više slobodnog vremena, pa ću morati da se pozabavim čitanje. Ne zato što moram, jer ne moram, nego zato što želim. Do tada, nadam se da ću uskoro da završim ove dve koje razvlačim, i biće super ako stignem do kraja juna još jednu da pročitam. (Nema ni mesta u busu da se sedne svaki dan kad idem na posao pa me i to remeti.)

Sva sam u planovima.. Još samo da ih sprovedem u delo i biće super :lol:

Ma ne znam ni ja autore za neke naslove, ali ovaj princ bio je obavezna lektira za one koji su pod B imali engleski:D
Oskar Vajld.

Shall I love you said the Swallow

Meni je to nekako ostalo u secanju kao najlepsa bajka, mnogo lepsa i poeticnija, romanticnija od Malog ( prrinca).
Ko zeli da uci engleski, eto mu udzbenika za uspesan rad;)

Pretpostavila sam da je Vajld ali nisam bila sasvim sigurna.
Nasla sam posle ko je pisao ove druge ali ne i Sedam sestara..(u Laguni je u pripremi Sedam sestara od Lusinde Rajli ali mislim da nije to)

Srecni princ je predivna knjiga, napravila sam jezerce od suza citajuci je...Dzin je moja omiljena bajka iz te knjige...

Sada citam Nocni voz za Lisabon (Paskal Mersije) i bas mi se dopada, legla je, mozda u ovom momentu...

Obožavam dečje knjige, uopšte mi nije problem da ih čitam iako nisam u mladim godinama. Toma Sojera imam, ali Haka nikako da nabavim, njega sam baš davno čitala.
I jedva čekam da Ogi još malo poraste da čitam i njemu bajke.

Srećni princ :heart: :heart::heart::sad2:

Ja volim slavlja, zašto ne proslaviti 50. rođendan, meni to zvuči super. I nije mi problem kad se pare troše na lepe stvari i srećne događaje.
p.s. Pokušavala sam da nagovorim svoje roditelje da se venčaju u crkvi (mama se slaže, ali tata koči).

Sta se tu slavi?Zasto se slavi, to je jasno -radi bahanalija, ali STA? STA se tu slavi?50 god? Sta ima tu za slavljenje?

Slave što su živi, valjda... :think: Ili možda nemaju gde da potroše novac dok ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem. Kad sve to vidim i čujem, strašno se razočaram. Niti sam slavila 18. ni 50. ni deci 18e, msm, jesam ali sve u krugu porodice, a oni s društvom na keju. Nego, valjda su lako došli do para pa ih se lako i odriču. Ja sam kaobajagi studirala, a živim gore od mojih đaka čiji roditelji završavaju drugu šansu...

- - - - - - - - - -

Pa da, uvek smo to mešanje pravdali time što je tema na Ženama, a ne na Književnosti

Kome smeta, nek ide na Književnost... :ok:

Sto se slavlja tice - prepustam to licnom izboru. Ako neko zeli da slavi - ok, ako ne zeli - isto ok. :)
Ako neko misli da ima povoda za slavlje, sta god to bilo - ok. Sve je to individualno.

Sad kad pominjete Srecnog princa i druge bajke bas mi se cita :aha: I ja volim decije knjige...

Bila sam u Zemun parku i proverila Laguninu akciju 10 za 999. Tuga i jad. Rekla bih još manji i siromašniji izbor nego poslednja online akcija te vrste (kad je bar prvog dana bila po koja pristojnija knjiga). Znači: neki domaći manje poznati pisci, horor, tinejdž i dečje knjige. Ništa nije predmet mog interesovanja.

I da ne bi ispalo da sam džaba potegla busom do tamo po onoj vrućini, kupila sam sebi simpatičan kompletić od tunike i bluze bez rukava sa perlicama koja ide preko!
Počela su sniženja povodom proslave godišnjice postojanja tog tržnog centra, a centralni događaj je sledeće subote - besplatni koncert Bajage i instruktora :heart: :zurka:

Znaci bili smo u pravu sto se tice te akcije.
Sto kazes Bi, bar nisi dzabe isla, taj kompletic zvuci bas slatko :)

Elem, danas mi je divan dan, pa da vas posluzimmalo ..bar virtuelno..:)

gai2-gainlscake21.jpg

Nadam se da cemo se jos dugo druziti u zdravlju i lepim vestima i trenucima :)

Water, srećan rođendan! Najlepše želje ti šaljem! :D I ova cenim čokoladna torta je savršena za subotnje veče:D

Bi, lepo što si se ponovila:) Hvala što si išla da vidiš šta ima na akciji. :)
Danas sam imala pregršt obveza i one su bile vezane za Zemun ali nikako ne bih stigla do Zemun parka, tako da mi znači ovo što si napisala:) Uglavnom, prošla sam igrom slučaja pored hotela Jugoslavija i tamo na šetalištu ima štand sa polovnim knjigama. Zastala sm da vidim šta ima sve. I ima i nema. Videla sam da ima knjiga Francuska svita (koja je rasprodata i pitam za cenu a ono 500 din! ), Anđeoski pubis, nekoliko knjiga Agate Kristi, Konac dela, Jedna Svanova ljubav... Nisam ništa kupila. Za Anđeoski pubis nisam bila sigurna da li ste je hvalili ili ne i nisam je kupila.

Crkla sam danas i sad ću da odmorim i da pogledam neki film (možda Daleko od razuzdane gomile).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back