Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Занимљиво да се Грас потписивао грчким писмом.

G%C3%BCnter_Grass_%28signature%29.jpg

Jel neko citao Dok nisam srela tebe - Dzodzo Mojes?

Vidim da je nedavno snimljen film po toj knjizi, a i knjiga je (kao) extra..(kazem kao jer nisam citala)

Citala sam ja, mislim da je to u originalu "Me before you".
Pa dopala mi se knjiga do pred kraj :mrgreen: Ali ako ces da citas necu dalje da komentarisem, pricacemo posle :)

Ja procitah onog Knoninovog "Spanskog bastovana", nije lose ali nije ni ostavilo neki bog zna kakav utisak. Cini mi se da je neko skoro citao, kamenita? sad se sve bojim da uzmem Citadelu, dopalo mi se kao klinki ali se ne secam nicega. Mozda malo kasnije...

Uzela sam da citam Miss Wyoming, Douglas Coupland. Simpaticno, prica je o bivsoj mis Vajominga koja je postala neka trecerazredna zvezda u Holivudu, usput prezivela avionsku nesrecu i posle nje nestala na godinu dana. Kasnije srece holivudskog producenta koji se zaljubljuje u nju, ali ona opet nestaje. Pa je on sad trazi...
Super je za odmaranje mozga :)

P.S. Waterfall ja sam uzela iz biblioteke, nije mi bas knjiga za kupovinu ta Dzodzo.

Poslednja izmena:
Имам и ја ту Џоџо у ел.формату, једна фина девојка ми је послала две њене књиге јер су се њој свиделе, али никако да дође на ред. Већ сам рекла да ћу се потрудити да прочитам пар "озбиљнијих" књига док не крену врућине, тако да сам прочитала Џојса и сад читам Граса, па ћу можда Сагу о Форсајтима следећу, не знам још.

Ја волим грчко писмо. Видим да је Грасова мајка била из Пољске, а и у Лименом добошу је главни јунак истог порекла. Сад сам и ја у сродству с неким Пољацима, још увек се навикавам на ту идеју (и споразумевамо се малтене рукама и ногама :)

Ja Poljake stalno zamišljam kao kul ljude, slične nama po temperamentu i emocijama (prosta duša slovenska)
i nekoliko njih koje sam upoznala i jesu takvi. Moj sin putuje po Evropi interrejlom, trenutno je u Nemačkoj, pa ide u Poljsku, i očekuje da mu tamo bude lepo i prijatno. Svuda mu je lepo, samo je vreme uglavnom loše, na žalost. Oduševljen je i Česima, mada su, prema mom iskustvu, oni dosta uzdržaniji od Poljaka. Ali sve zavisi na kakve ljude naidješ.

Ja procitah onog Knoninovog "Spanskog bastovana", nije lose ali nije ni ostavilo neki bog zna kakav utisak. Cini mi se da je neko skoro citao, kamenita? sad se sve bojim da uzmem Citadelu, dopalo mi se kao klinki ali se ne secam nicega. Mozda malo kasnije...

I ja sam Kronina čitala kao mladja i mislim da on i jeste za neki mladji uzrast. A eto i tvoje iskustvo je slično. Mislim da ga više neću čitati.

Kada je mm kao momak davne '85. zimovao u Poljskoj, upoznao se s nekim finim Poljacima koji su ga pozvali na večeru. Znajući koliko Srbi vole paprike, kupili su čitavu JEDNU, za njega, da ga ispošuju... Taj gest ga je baš ganuo.. :) Msm, jeli bi i oni, ali je bila jako skupa... :sad2:

Inače, sinoć smo slavili Drugarsko veče, čini mi se najbolje do sada, iako im nisam razredna. Mrtva sam umorna. Stigla sam kući u 2, ustala u 5.20, odradila 5 časova i sada čekam Nastavničko veće... :(

Ja se sinoć našminkala, popela na štikle, deca su me jedva prepoznala...:rotf: Ceo me dan pitaju što se češće ne šminkam... Ja i šminka...:roll::lol:

E Krasuljak, baš lepi momenti. I iz Poljske i drugarsko veče. To je mala matura? Ali kad bi se svaki dan šminkala, onda ne bi bila posebna kad se našminkaš. Tako ja uvek odgovorim, a u stvari ne volim da se šminkam, a pogotovo da skidama šminku.

Citala sam ja, mislim da je to u originalu "Me before you".
Pa dopala mi se knjiga do pred kraj :mrgreen: Ali ako ces da citas necu dalje da komentarisem, pricacemo posle :)

Uzela sam da citam Miss Wyoming, Douglas Coupland. Simpaticno, prica je o bivsoj mis Vajominga koja je postala neka trecerazredna zvezda u Holivudu, usput prezivela avionsku nesrecu i posle nje nestala na godinu dana. Kasnije srece holivudskog producenta koji se zaljubljuje u nju, ali ona opet nestaje. Pa je on sad trazi...
Super je za odmaranje mozga :)

P.S. Waterfall ja sam uzela iz biblioteke, nije mi bas knjiga za kupovinu ta Dzodzo.

Jeste ''Me before you''. Videla sam je na kiosku za 300 din a msm da je puna cena (posto sad ima i novo izdanje) 700, 800 din.
Doduse, danas je vec nema na kiosku..(uvek gledam ima li sta zanimljivo).
Hvala Van Zandt :)

- - - - - - - - - -

Имам и ја ту Џоџо у ел.формату, једна фина девојка ми је послала две њене књиге јер су се њој свиделе, али никако да дође на ред. Већ сам рекла да ћу се потрудити да прочитам пар "озбиљнијих" књига док не крену врућине, тако да сам прочитала Џојса и сад читам Граса, па ћу можда Сагу о Форсајтима следећу, не знам још.

Ја волим грчко писмо. Видим да је Грасова мајка била из Пољске, а и у Лименом добошу је главни јунак истог порекла. Сад сам и ја у сродству с неким Пољацима, још увек се навикавам на ту идеју (и споразумевамо се малтене рукама и ногама :)

Hvala ti Elefteria..:) Ako mene neko pita - i ja volim grcko pismo :mrgreen: :) I ne samo pismo.

Inace, nista ne citam :rumenka: :dash: Ostalo mi je par strana do kraja Stihova u pesku ali nikako da zavrsim.

Danas sam svracala u Lagunu u Aviv Parku, da vidim sta ima i je li konacno izasla knjiga ''Cetiri sestre'' ili ''Bahova sobarica'' posto je pisalo u maju,
i jos nisu izdali :roll:

Ja Poljake stalno zamišljam kao kul ljude, slične nama po temperamentu i emocijama (prosta duša slovenska)
i nekoliko njih koje sam upoznala i jesu takvi. Moj sin putuje po Evropi interrejlom, trenutno je u Nemačkoj, pa ide u Poljsku, i očekuje da mu tamo bude lepo i prijatno. Svuda mu je lepo, samo je vreme uglavnom loše, na žalost. Oduševljen je i Česima, mada su, prema mom iskustvu, oni dosta uzdržaniji od Poljaka. Ali sve zavisi na kakve ljude naidješ.

I ja sam Kronina čitala kao mladja i mislim da on i jeste za neki mladji uzrast. A eto i tvoje iskustvo je slično. Mislim da ga više neću čitati.

I ja.. Sa 13, cini mi se...i takodje, ne bih vise

- - - - - - - - - -

Inače, sinoć smo slavili Drugarsko veče, čini mi se najbolje do sada, iako im nisam razredna. Mrtva sam umorna. Stigla sam kući u 2, ustala u 5.20, odradila 5 časova i sada čekam Nastavničko veće... :(

Ja se sinoć našminkala, popela na štikle, deca su me jedva prepoznala...:rotf: Ceo me dan pitaju što se češće ne šminkam... Ja i šminka...:roll::lol:

Moja mama je prepodne bila na proslavi Dana škole, a veceras otisla na matursko vece.U penziji je vec prilicno, ali kolektiv je uvek pozove i nagovara da dodje, iako ne zovu penzionere.Ubedila sam je.Namunjila se...izgleda bolje i od moje sestre i od mene.

Sta im predajes?Mala matura,kraj osnovne?
Na kraju gde su te fotke tebe vrh u fulu namunjene? :zag:

Citam.

Očajna stranica tj.nepregledna i nejasna. Da li se mora uzeti 7 knjiga za 700 ili moze jedna, dve?
Da li se poručuje pa stiže poštom ili odes do radnje klasično?

Mozda i stoje negde te informacije ali preko telefona ih ne vidim.

Ne vidi se ni na kompjuteru. A nabiralo bi se 7 knjiga, po toj ceni ne moraju da budu savrsene. Pretpostavljam da mora sedam knjiga, inace bi pisalo "knjige po 100 dinara" ili tako nešto.

Sta im predajes?Mala matura,kraj osnovne?
Na kraju gde su te fotke tebe vrh u fulu namunjene? :zag:

Citam.

Predajem im matematiku.Mala matura je u pitanju.
Evo mene, daleko od fula. Šminka se skinula, štikle smaknute ispod stola... :lol:
13321747_10207636444842641_5763398053974214295_n.jpg

Šešir nije moj, naravno. Svake godine pozajmim od nekog đaka za slikanje.... :)

- - - - - - - - - -

Kupila sam ponovo Aljende s Blic ženom (ili obrnuto?:think:), Ostrvo ispod mora.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back