Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bi, tu sam, čitam šta pišete ali ne stižem da se javim. A slabo čitam pa nemam ni šta da prijavim.
Pročitala sam tek tri poglavlja Amerikane, ali mogu da kažem da ima nešto što me intrigira da je što pre pročitam (iako nije realno da je uskoro pročitam). Imam neku obavezu da učim nešto, tako da se time bavim i zbog toga ne čitam. Čak ni u busu nisam čitala (bila ona kiša, a kad ona pada, ne znam kud da demem kišobran i onda slabo tad čitam da ne bih pokvasila knjigu. Od početka godine ne znam da li sam pet knjiga pročitala i krivo mi je zbog toga. Baš mi nedostaje da se osamim i čituckam. Ali čim završim s ovim učenjem, vraćam se na stare staze. :)
I da, nisam bila previše oduševljena Franczskim baštovanom. Jedino sam to od Montefjore čitala i nemam sa kojom drugom da uporedim. Možda bih pre uzela iz biblioteke, ali ako je neka prihvatljiva cena, onda nije strašno ni kupiti je.

Vidim reklamu da uz Blic ženu ima More izgubljene ljubavi, Santa Montefjore.
Malo sam pretraživala, jel neko preporučivao ili kritikovao, ali nisam ništa zaključila... vredi li to kupiti.
Waterfall je pominjala u više navrata, ali Simona, a Pahuljica je na kraju bila prilično razočarana nekim Baštovanom. Btw, slabo nam navraća Pahuljica. Valjda ima pametnija posla.

Da, ja sam citala Simona i meni su se dopali njegovi romani, istorijski su ali i ljubavni.(btw, ako se ne varam, on i jeste istoricar)
Mislim da je Santa pretezno orijentisana na ljubavne, ali ne mogu da kazem - nisam citala nista od nje.

Pahuljice, samo se posveti lepo Amerikani, zao bi mi bilo da ti se ne svidi jer je los tajming ili ako je budes citala iseckano (makar kod mene to seckanje utice na krajnji utisak).
Amerikana mi je najbolja knjiga prosle godine, genijalna je.

Rayela, procitacu Andjeoski pubis ovog leta, imam u Srbiji primerak na srpskom :)

Vidim reklamu da uz Blic ženu ima More izgubljene ljubavi, Santa Montefjore.
Malo sam pretraživala, jel neko preporučivao ili kritikovao, ali nisam ništa zaključila... vredi li to kupiti.
Waterfall je pominjala u više navrata, ali Simona, a Pahuljica je na kraju bila prilično razočarana nekim Baštovanom. Btw, slabo nam navraća Pahuljica. Valjda ima pametnija posla.

Citala sam Drvo izgubljenih ljubavnika na nekom letovanju i pamtim da mi se svideo roman...bas je roman, prica koju ona solidno plete i solidno dovede do kraja, pismeno i ne previse ambiciozno ali stilski nije propast, naprotiv.
Radi se o juznoamerickoj porodici, deci koja se spetljaju a u rodu su, problemima oko toga, prati zivote te dece sutra...secam se da vreme nije bilo izgubljeno...ali to je jedino sta mi je dopalo sapa i to mogu preporuciti...

Kupila sam Blic ženu sa tom Montefjore. Ima knjiga 400 strana, kakva god da je, za 200 dinara (29 je časopis). I pored toga što ima tekst o mojoj poznanici, kafe-kuvarici, ima i najava za romane o Šerloku Holmsu u narednih godinu dana:

serlok1.jpg
serlok2.jpg

Kupila sam i ja jutros More izgubljene ljubavi, i to samo zato što sam zaboravila da ponesem knjigu. Nisam počela da čitam, čitala sam novine.
Šerlok Holms me ne zanima, ima dovoljno, kupila sam sinu komplet Dojlov od 8 knjiga, dosta mu je.

Dolazi policija u dvorište puno smrdljivog polutrulog belog luka i hapsi Gao Janga. Njegova slepa ćerka trči za njima u crvenim gaćicama, spotiče se, pada, viče "tata, tata!". Vezuju mu ruke lisicama oko drveta, pored je poluludi mladić koji neprestano viče i povraća, a dovode i babu koja pada pored njih u blato. Nailazi kamion i neko gvožđe koje je virilo sa prikolice udara mladića po glavi i stvara ogromnu rupu. Uz to nesrećna ljubav Gao Maa i Đin Đu koja je obećana drugom, pa njena familija tuče i maltretira i Gao Maa i nju. To se dogadjalo u prvih 60 strana (od ukupno 319) Balada o belom luku, Mo Jana.

Prvi (negativan) utisak, posle samo 10-ak strana, da je ovaj roman varijanta ili epizoda romana Velika nedra i široka bedra, produbljen je ovakvim sadržajem i tokom dogadjaja. Previše krvi, blata, tučnjave, maltretiranja, smrada. Uhvatila sam sebe da tokom čitanja imam neku gadljivu facu i da me sve to što čitam nervira. I onda sam zaključila da je to sebi ne treba da radim. Tako sam odustala od Mo Jana i ako sam pogrešila i loše procenila, izvinjavam se piscu i potencijalnim čitaocima, i onima koji su čitali i stekli drugačiji utisak.
Ovo je najduži komentar koji sam napisala o knjizi koju nisam pročitala.

Počela sam Ne idimo noćas psima, Aleksandre Fuler i tu je sasvim drugačija situacija. Jedva čekam da nastavim.

Pahuljice, samo se posveti lepo Amerikani, zao bi mi bilo da ti se ne svidi jer je los tajming ili ako je budes citala iseckano (makar kod mene to seckanje utice na krajnji utisak).

Rayela, procitacu Andjeoski pubis ovog leta, imam u Srbiji primerak na srpskom :)

Izgleda da ću je i ostaviti po strani dok ne budem imala vremena, jer ovako očigledno ne može jer ni slovo nisam pročitala od prošlog javljanja. :)

Super je ovo za Šerloka, ali ja ga preskačem jer ga imam (moj komplet je od 8 knjiga, izdavač je Tema).

Bogami i ja imam knjigu na srpskom. Nisam bre ni znala da knjiga postoji, ali je nadjoh u Srbiji, neki je lik preko Lumunda prodavao sijaset knjiga
Vek Politike i ja kupih od njega barem desetak potpuno novih knjiga, a sve sam dragulj do dragulja.
Neki su ljudi valjda otkupljivali te neprocitane knjige od izdavaca i sada ih " krchme" preko neta, a stvarno za male pare.
Ja i inace knjige kupujem nekako nasumice, al izgleda da imam dobar njuh pa se skro nikada ne zayebem u izboru.

Da vidite kako sam aktuelna. Moj današnji "ulov" na buvljaku:

Andjeoski pubis.jpg

100 dinara, ne da Ciga za 80, koliko sam mu ponudila.

Ispisana sa strane i poslednja strana, a unutra ne izgleda da je otvarana

Andjeoski pubis1.jpg
Andjeoski pubis2.jpg

Prilozi

• Andjeoski pubis1.jpg
    Andjeoski pubis1.jpg
    8 KB · Pregleda: 18
Imam i ja Šerloka, čak mi je jedna knjiga dupla. Kupila sam svojevremeno ''Skerletni slučaj'' u Dereti u Knezu, i onda na sajmu ''Crvenu nit'', a u pitanju je ista knjiga, samo različit izdavač (i prevod). To sam shvatila tek kad sam došla kući i otvorila ovu potonju. Ali ne smeta mi :D

Zabagovala sam s čitanjem, stiglo lepo vreme i tako to, više blejim napolju sa Ogijem i Emom.

I moja je Crvena nit.
Za vikend sam procitala Damu s kucencetom, bas je lepa pripovetka. Odavno mi je Rayela preporucila, evo konacno stigoh i ne kajem se. Ipak su stari majstori majstori (Cehov).

A ja ne znam, meni je problem s tim Blic žena knjigama to što mi se uglavnom ne sviđaju korice i meki povez , radije bih imala Šerloka i skupljeg al u nekom fensi ' pakovanju' a opet znam da neću izdržati da ne kupim

I moja je Crvena nit.
Za vikend sam procitala Damu s kucencetom, bas je lepa pripovetka. Odavno mi je Rayela preporucila, evo konacno stigoh i ne kajem se. Ipak su stari majstori majstori (Cehov).
Ко није прочитао Чеховљева целокупна дела, тај је много ускраћен.

''Погледаш по неко од тих поетичних бића... муслин, етар, полубогиња, молион уздаха, а кад завириш у душу, најобичнији крокодил! Дођавола, обесите ме о овај ексер наглавачке ако жена може волети иког осим пудлица!... Кажите ми поштено: јесте ли икад у свом животу видели искрену, верну и постојану жену? Нисте! Верне и постојане су само старице и ругобе! Пре ћеш наћи рогату мачку или белу врану него постојану жену!''
(Из његове приповетке Медвед)

Нисам је читао, нисам ни знао за ту књигу. Хвала на препоруци.

:)

ПС
Реци ми шта читаш, па ћу ти рећи ко си.
Прича непознатог човека, Чехов

Poslednja izmena:
Мило ми је. Него, јесте ли се вас две можда пронашле у тој приповеци, Дама с кученцетом, шта вам се то посебно свиђало? Што је дама с кучетом, што излази с њим, поистоветиле сте се с том дамом?
;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back