Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Beogradski trio – Goran Marković, Laguna 190 str, 9/10
https://www.laguna.rs/n4146_knjiga_beogradski_trio_laguna.html

Istina je da se ova knjiga ne ispušta tako lako.
Interesantna forma, intrigantna tema. Nekako sam snažnije doživela golootočke patnje nego preko nekih obimnijih dela na ovu temu.

Samo mi nije baš sasvim jasno kako je bilo moguće uzeti istinite ličnosti a izmisliti im postupke i sva dešavanja. Nekako mi se čini da bi se oni naljutili kada bi sami pročitali knjigu. Ili ja nešto ne razumem dobro? A mora da ne razumem. Jer pisac spada u izuzetno korektne osobe tako da sigurno nije učinio nešto što je neprihvatljivo. Samo ja i dalje to ne razumem.

Hvala na čestitkama, drage moje drugarice čitalice. Da ste mi žive i zdrave, da ima ko da me se seti, tako, ponekad... :heart2: Ostarilo se, evo, i po tome vidim što dva dana kasnim na nekad omiljeno mi zborno mesto. Unuk mi je preokrenuo život naglavačke, zlato babino.
Kupila sam si juče za rođendan u Laguni s 40% popusta Moravsku noć - Handke, Osinje gnezdo -Vlada Arsić i Bez zaklona - Barbara Kingsolver. Ne znam kada ću da ih pročitam. Vučem Pavićevu Kutiju za pisanje sto godina, uglavnom po tašni... Ćerka me ubedila da se vratim tom čudaku.
Danas, na otvaranju izložbe slika, gde je i mm izložio svoj mozaik, prijatelj mi dade Bas i kontrabas. Tek ga je kupio. Duša, kaže, ti ćeš pre da ga pročitaš. I sad ću morati da krenem od njega. Verovatno već ujutro, u krevetu. Sutra ne radim. Joj, miline... :D

Počnem da čitam krimić "Ruska ljubavnica" nekog engleskog pisca.
Ma stalno me nešto iznervira u tim krimićima, a hoću da pročitam neki.
Ovde me iznervira u momentu rečenica:"Vazduh je mirisao na jeftin benzin, na meso sa roštilja i požudu".

Nervira me što u tim krimićima uvek mora da je taj neki polusvet, prostitucija...
Znam ja da su u tim krugovima najvoše moguća ubistva i kriminalni zapleti, ali kako je Agata pisala dobre krimiće gde se radnja dešava međ običnim svetom.

Ovde me je naročito iznerviralo ovo "jeftin benzin". Zna li neko kako to miriše jeftin a kako skup benzin.
Zašti se u Rusiji ovog doba troši jeftin a kod gospodina u Engleskoj skup benzin.
Ma daj bre batali me čoveče gluposti, ja te čitati neću :nono3:

Kada su krimići u pitanju, ja sam se prešaltovala na Gijoma Musoa - zanimljiv zaplet, plitka priča, a bez nekih trivijalnosti tog tipa.

Hvala na čestitkama, drage moje drugarice čitalice. Da ste mi žive i zdrave, da ima ko da me se seti, tako, ponekad... :heart2: Ostarilo se, evo, i po tome vidim što dva dana kasnim na nekad omiljeno mi zborno mesto. Unuk mi je preokrenuo život naglavačke, zlato babino.
Kupila sam si juče za rođendan u Laguni s 40% popusta Moravsku noć - Handke, Osinje gnezdo -Vlada Arsić i Bez zaklona - Barbara Kingsolver. Ne znam kada ću da ih pročitam. Vučem Pavićevu Kutiju za pisanje sto godina, uglavnom po tašni... Ćerka me ubedila da se vratim tom čudaku.
Danas, na otvaranju izložbe slika, gde je i mm izložio svoj mozaik, prijatelj mi dade Bas i kontrabas. Tek ga je kupio. Duša, kaže, ti ćeš pre da ga pročitaš. I sad ću morati da krenem od njega. Verovatno već ujutro, u krevetu. Sutra ne radim. Joj, miline... :D
:heart::whistling:

Juče, u Bolonji.
IMG-6abae25c518b73d0f3c0661070f2c94f-V.jpg

Ja sam trenutno u fazi dr Neleta. Drugarica mi je za rodjendan poklonila Splunska 20 I i II deo. Kad sam to završila nabavila sam Fajront u Sarajevu, što trenutno čitam.

Taj uopste nije doktor, ne znam zasto ga tako titulisete.
A jel su ti se dopale ove knjige ( I i II deo) jer vidim da si ih i zavrsila , ali neces da nam
kazes sta je tu bilo lepo i privlacno.

Ja sam odlucila da citam knjige po drugi put ( ove neke nove zaista me nekako slabo zanimaju),
a tu je mozda i hiljadu knjiga, mozda i vise ( aj necu bas Hajdi i Oliver Tvista opet da citam)
tako da necu biti ovde ljudima mnogo zanimljiva. Ovo javljam cisto iz predostroznosti.
Da me ne prozivate ako me nema:)
Citam i neke nemacke knjizevnike koje sam uvek zelela da citam, ali nikada nisu bili na bestseler
listama, zapravo ih nije bilo ni u bibliotekama van Nemacke, a meni su prijatni i za srce i za dusu.

I tako..
Zivot pise romane, ljubav sve pobedjuje:)

A jel su ti se dopale ove knjige ( I i II deo) jer vidim da si ih i zavrsila , ali neces da nam
Jel moguće, Rayela, da ne znaš da mu je to umetničko ime: Dr. Nele Karajlić. Inače se zove sasvim obično i dosadno - Nenad Janković. A proslavio se kao Dr. Nele u Zabranjenom pušenju i Top listi nadrealista.
Nisam ga čitala i nije mi kao pojava baš nešto simpatičan, ali ne znači da su mu knjige loše. Verovatno nije neka velika književnost, ali ako je lepo predstavio ljude i događaje i prijatno je čitati, meni je to u redu.

Procitao Svestenikova kci od Orvela, sledeca je Mulat albino komarac od Steve Grabovca
Skoro sam negde čitala pohvale romanu Sveštenikova kći. Kakvi su tvoji utisci? Očekujemo i utiske o tom "komarcu".

Ja uspešno vodim "Moju borbu 4", Karla Uvea Knausgora. Blizu sam polovine, ali mi za sada nije previše zanimljivo. Isto kao treći deo - odrastanje dečaka, samo što je sad u gimnaziji.

:lol:
Rayela, slatko me nasmeja.
Tako ti je to kada se čovek još u mladosti udalji od podneblja gde se rodio.
Bi je objasnila ovo "dr" da se ne ponavljam.

A ja sam čula da je ona njegova Fajront u Sarajevu dobra knjiga.
(Sad će quentin da me sredi :tiganj: za ovo "dobra knjiga" :lol: )

:lol:
Rayela, slatko me nasmeja.
Tako ti je to kada se čovek još u mladosti udalji od podneblja gde se rodio.
Bi je objasnila ovo "dr" da se ne ponavljam.

Ne mora cekas Quentina, ja cu te sredim :D
Ja sam stvarno mislila da je taj kao neki doktor ( mislim, moguce je da je covek skolovan,
ima doktorat, usput svira, peva), nego je taj Fajront u Sarajevu krasio izloge svih mogucih knjizara
kao neka knjiga godine, decenije i odmah sam znala da je to neka avijaticarska klasa tih pobegulja
iz Sarajeva koji onda u Srbiji pevaju zalopojke o svom lepom, al eto i tuznom zivotu i mladosti u Sarajevu.
Onda se o toj knjizi i pricalo ( hvala Bogu ovde ne), ali recimo medju ljubiteljima Mome Kapora kako
je mnogo dobra knjiga i tako.
A inace sam odmah proverila za dokorat, jos sam pomislila da su osim mene svi doktori, nego nisu:D
Citacu ponovo neke knjige koje su mi ostale u lepom secanju ( recimo Kisha), a u pauzama neke
trilercice i kad mi ti preporucis neki novi Semper idem:)
A ove doktore citaj ti.:p

Nemam pojma, nisam čitao, a nemam ni namjeru.
Nele svojevremeno nije bio ni primarni tekstopisac u Zabranjenom pušenju (predratnom), pa ako se sad izdigao do romanopisca, svaka čast.
Inače, nije Nele doktor, ali nije ni balkanski working class hero, iako je taj imidž dugo furao. Tata mu je bio profesor na Orijentalistici, a i on je taj fakultet završio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back