Poslednja Igra Leptira
Veoma poznat
- Poruka
- 14.117
Zovem se crveno je meni sjajna. Malo pomjerena zbog pederastije kad opisuje kako crta konja I poredi konjske sapi I mlade slikare...al I kao triler mi je dobra.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Eto ❤Zovem se crveno je meni sjajna. Malo pomjerena zbog pederastije kad opisuje kako crta konja I poredi konjske sapi I mlade slikare...al I kao triler mi je dobra.
Neverovatno da kaže da je dobio infarkt zbog negativne kritike, pa nije valjda bio toliki narcis.Ja sam sinoc citala njenu " recenziju" na Pavica, pridruzio se tu i Teofil Pancic, onda sam se "zanela"
pa sam pola sata citala zamlatu od njegove zene ( Paviceve) koja kaze da je Pavic dobio infarkt
posle ove knjige Jasmine Ahmetagic, ali je uglavnom pricala kako su imali do njegove smrti mnogo dobar seks
Svojevremeno smo pisali o knjizi Orhana Pamuka Zovem se crveno, nekolicina nas je rekla da knjigu ne razume
tako da bih ja u tu kategoriju svrstala i Pavica. Kod Pamuka je za mene tako da ja samo tu knjigu nisam razumela,
ali zato ostale obozavam sto kod Pavica ( za moj ukus) nikako nije slucaj jer sam batalila i pomisao da bilo
sta vise citam od njega.
Nema Nautilusa da nam sada sve po spisku, i za Pavica i za Zovem se crveno![]()
T. Pancic je kao i uvek genijalan:Neverovatno da kaže da je dobio infarkt zbog negativne kritike, pa nije valjda bio toliki narcis.
Mada pisci to uglavnom jesu.
Zovem se crveno sam počeo da čitam, ali sam odustao. Druge knjige od Pamuka koje čitao su sasvim
dobre, ali ovu nisam mogao.
Neverovatno da kaže da je dobio infarkt zbog negativne kritike, pa nije valjda bio toliki narcis.
Zovem se crveno sam počeo da čitam, ali sam odustao. Druge knjige od Pamuka koje čitao su sasvim
Koliko znam, Pavić jeste bio narcis, mada je infarkt stvarno ekstremna stvar.Neverovatno da kaže da je dobio infarkt zbog negativne kritike, pa nije valjda bio toliki narcis.
Da, Pavić je pred kraj života stvarno ostao i brend, u lošem smislu.T. Pancic je kao i uvek genijalan
I ja sam sujetna, a eto ne pishemPisci su verovatno najsujetniji ljudi na svetu. Vecina njih ima taj kompleks inferironosti, valjda nekog osecaja da nisu dovoljno toga uradili, da je sve sto su radili beznacajno i duboko u njima to ih muci. Jos kada neko uputi kritiku uopste nije cudo ako se desi ovo sto se Pavicu desilo.
Ostao je brend samo iz razloga jer je bio i poslednji ( brend), a jeste bio.Da, Pavić je pred kraj života stvarno ostao i brend, u lošem smislu.
To se često desi kad pisac nadživi vlastiti talenat i postane priznat za života.
I ja sam sujetna, a eto ne pishem
Ljudi jesu sujetni, nema to veze sa njihovim likom i delom.
nema to veze sa isključivošću no sa logikom, ako ne voliš takvo pisanje i ne dopada ti se pavić ili neko drugi-znači da je on po tvom mišljenju-loš pisac.i obrnuto,onaj ko ti se dopada i koga ''razumeš'' ti je dobar pisac,sve je to subjektivno, oksimoron je reći ''hehe on je dobar pisac ali se meni ne dopada'', pa kako ti se onda ne dopada ako smatraš da je dobar pisac?!Ja nikada nisam iskljuciva, a i nikada ne bih rekla da recimo Pavic koga ja ne razumem, ne shvatam,
nije odlican pisac. Moje su intelektualne mogucnosti skromne ili prosto, ne volim takvo pisanje.
Pavic je kako je Quentin lepo primetio poslednji Mohikanac iz Srbije koji je prevodjen, citan ( sad
kako ,od koga, nema veze), o kome na svim jezicima mozes da nadjes podatke pa i kritike, recenzije
njegovih knjiga. Ove je godine preveden i na tamilski jezi, a to je trijedeveti jezik na koji je preveden.
da,pisci su većinom maloumni egoistični tupaniZnam, ali ovi mi deluju posebno osetljivi na svaku kritiku i sve dozivljavaju duboko tragicno![]()
Ne slazem se nikako s tobom. Ja svoje intelektualne mogucnosti poznajem tako da postoje stvarinema to veze sa isključivošću no sa logikom, ako ne voliš takvo pisanje i ne dopada ti se pavić ili neko drugi-znači da je on po tvom mišljenju-loš pisac.i obrnuto,onaj ko ti se dopada i koga ''razumeš'' ti je dobar pisac,sve je to subjektivno, oksimoron je reći ''hehe on je dobar pisac ali se meni ne dopada'', pa kako ti se onda ne dopada ako smatraš da je dobar pisac?!
i baš i ima nešto da se razume ili ne razume u njegovom opusu, dubokoumno u pm -.-
Ti nisi nikada ni cuo za knjige o kojima ovde diskutujemo , a javljas, onako, tek tako? Ufatio te opetvi se žene stvarno baš baaš ložite da ste inferiorne i glupavije od muškaracamsm znao sam to oduvek al ne u ovolkoj meri, ti si mu matora hebala kevu
na skroz drugi nivo to odnosiš
![]()
Vidi, ti nisi procitao ni Momu Kapora, ali si ovde iz dosade svrnuo da nama objasnjavas kako se prave deca.nema to veze sa isključivošću no sa logikom, ako ne voliš takvo pisanje i ne dopada ti se pavić ili neko drugi-znači da je on po tvom mišljenju-loš pisac.i obrnuto,onaj ko ti se dopada i koga ''razumeš'' ti je dobar pisac,sve je to subjektivno, oksimoron je reći ''hehe on je dobar pisac ali se meni ne dopada'', pa kako ti se onda ne dopada ako smatraš da je dobar pisac?!
i baš i ima nešto da se razume ili ne razume u njegovom opusu, dubokoumno u pm -.-
Meni je dobra analiza statusa Pavića u srpskoj književnosti tekst Slobodana Antonića "Imperija protiv pisca- Milorad Pavić". I zašto ga neki vole i zašto ga neki mrze. S druge strane, Pavić je bio daleko od nacionalističkog bloka u SANU koji su gurali Medaković, Ćosić i Krestić. Na izborima za predsednika SANU je podržao Hajdina, tako da prigovaranje o tobožnjem srpskom nacionalizmu nema osnova. Ali to je valjda tako. Ko nije potpuno sa nama taj je potpuno protiv nas.
http://www.khazars.com/sr-YU/503-slobodan-antonic-imperija-protv-pisca-lat
Vidi, zato bih ti dobronamerno savetovala da se ovde ne javljas jer kao sto samkako znaš da je pavić bio pedofil?
Ti bre srpski ne razumes ili te mrzi da citas. zena je rekla da su drustveno prihvatljivi ljudi koji pisu ozašto me vredjaš,šta sam ti ja skrivio?! O.o samo pitam,prvi put čujem da je optuživan za tako nešto..
naravno da sam pročitao i to mnoogo više od jedne knjige,odakle ti te gluposti lol