Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
У Закуп је једанпут допутовала Дуња.
И мајка и кћерка су знале да Дуња воли Виљема. […]
Онда је Дуња чврсто изљубила децу и отпутовала, а обе удовице су стале да чекају.
Дуња је отишла цару – да моли за допуштење да отпутује до Виљема и да се венча с њим.
Имала је јаке везе, сам Бекендорф је обећао да ће је цар примити.
И цар ју је примио.
Дуња се дубоко поклонила пред њим и начинила реверанс.
Николај је предусретљиво устао из наслоњаче и показао јој руком да седне.
- Стојим вам на располагању – каза он, док су његове хладне очи клизиле по њеном лицу, грудима, стасу, рукама.
Дуња поцрвени, али мирно одврати:
- Ваше величанство, имам једну молбу на вас, чије ме испуњење може усрећити за цео живот, а неиспуњење унесрећити.
- Служити срећи жена, то је дужност толико ласкава колико и незахвална – осмехне се Николај само уснама, не престајући да клизи погледом по девојци.
- Имам вереника, ваше величанство, - тихо ће Дуња – и од вас зависи да ли ћу се моћи засвагда сјединити с њим.
- Мада испуњење ваше жеље захтева извесну дозу самопожртвовања – николај погледа Дуњи у очи – ја вас слушам. Шта могу да учиним за вас?
- Вереник мој зове се Виљем Кјухељбекер – тихо каза Дуња, издржавајући царев поглед.
Николајеве усне се гадљиво набраше, и он се завали у наслоњачи, затим се осмехне:
- Жалим вас.
- Ваше величанство, - рекне Дуња молећивим гласом – спремна сам да идем са својим вереником свуда где буде потребно.
- То је немогуће – одврати хладно Николај, не престајући да је гледа.
- Ваше величанство, спремна сам да идем у изгнанство, у Сибир, свуда – понови Дуња.
- А шта вас чека тамо? Није ли боље дићи руке од таквог вереника? – Николај се опет намршти.
Дуња склопи руке:
- Учинили бисте да се на вас гледа као на спасиоца ако бисте се сагласили.
Николај се дигне. Дуња брзо устане. Он се овлаш накостреши.
- Кад ја кажем да је немогуће, сувишно је питати за разлоге. Али ако желите да знате разлоге – дода он и опет се насмеши – изволите: ваш вереник се налази у тврђави, а за човека који је затворен у самици није згодно да се жени.

Тињанов: Кјухља

Laki, a kako tvoj avatar i dalje mrda?
Moja razgovor sa moderatorima kada mi se avatar ukočio i nije više lupkao šapicama:
-Moj avatar više ne lupka šapicama!!! :pljus:

-Moralo je tako da bismo sto brze uradili prebacivanje podataka. Mozes ponovo da ga postavis, bice animiran.

-Ha, jedva sam ga i onda postavila. Moraću od vas da tražim verovatno pomoć ponovo.
Sad nemam vremena, ali ako mi neko pokrene avatar biću :zskace:

-Ne može niko da ga pokrene nego moraš iz svog kompa da ga ubaciš. Odeš na svoj profil, staviš miša na avatar dok ne pokaže ''izmenite'', to klikneš i dalje te komande vode.

Onda sam ih ja poslušala i:

-Mrda šapicama! O, je, je :zskace:
Puno ti hvala :D
Samo još da je u kvadratu umesto u kružnici i da nam vratite reputacije i bog da nas vidi :D

Vreme je baš teško. Svaki dan promena. I više puta u toku dana. I ja sam rekla da, kad bih išla na posao, morala bih da prespavam celo popodne, tj. veče. A onda muke sa saobraćajem u Bgd. Ja stalno svuda kasnim, jer nikako ne mogu da se naviknem da mi sada treba mnogo više vremena nego ranije za iste relacije.
I ja sam počela da čitam Semper idem. Hvala Bodrijaru za link :hvala:. Odmah mi se svidela, ali pošto je to četvrta knjiga koju čitam uporedo, nije mi prioritet. Prvo čitam Aleksandrijski kvartet. Pri kraju sam trećeg dela, sve je bolja i bolja, ali o konačnim utiscima kad sve završim. Pa onda na kindlu čitam Osetljiva ravnoteža, indijskog pisca komplikovanog imena. Ali pošto mi je kindle težak da ga nosim kad idem u skitnju, da čitala samo u busu, ubacila sam u telefon Semper idem. A na kompu i telefonu slušam audio knjigu Sašenjka, Sebaga Montefjorea. To sam najviše zapostavila.
Sinoć sam gledala Veliku dramu u Narodnom pozorištu. To pominjem samo zato što se sećam da nam se naša stara drugarica Kerefeka svojevremeno pohvalila kad je to uspela da pogleda jer je jako želela. Ja nisam baš toliko, ali se rado sećam Kerefeke. I baš me zanima kako je, šta radi, šta čita. Ne verujem ni da nas prati izdaleka, pogotovo od kad je promenjen izgled. Ali eto, volim da se setim nekih dragih virtuelnih ljudi.
Vreme je baš teško. Svaki dan promena. I više puta u toku dana. I ja sam rekla da, kad bih išla na posao, morala bih da prespavam celo popodne, tj. veče. A onda muke sa saobraćajem u Bgd. Ja stalno svuda kasnim, jer nikako ne mogu da se naviknem da mi sada treba mnogo više vremena nego ranije za iste relacije.
I ja sam počela da čitam Semper idem. Hvala Bodrijaru za link :hvala:. Odmah mi se svidela, ali pošto je to četvrta knjiga koju čitam uporedo, nije mi prioritet. Prvo čitam Aleksandrijski kvartet. Pri kraju sam trećeg dela, sve je bolja i bolja, ali o konačnim utiscima kad sve završim. Pa onda na kindlu čitam Osetljiva ravnoteža, indijskog pisca komplikovanog imena. Ali pošto mi je kindle težak da ga nosim kad idem u skitnju, da čitala samo u busu, ubacila sam u telefon Semper idem. A na kompu i telefonu slušam audio knjigu Sašenjka, Sebaga Montefjorea. To sam najviše zapostavila.
Sinoć sam gledala Veliku dramu u Narodnom pozorištu. To pominjem samo zato što se sećam da nam se naša stara drugarica Kerefeka svojevremeno pohvalila kad je to uspela da pogleda jer je jako želela. Ja nisam baš toliko, ali se rado sećam Kerefeke. I baš me zanima kako je, šta radi, šta čita. Ne verujem ni da nas prati izdaleka, pogotovo od kad je promenjen izgled. Ali eto, volim da se setim nekih dragih virtuelnih ljudi.
Vreme je pravo jesenje što i nije loše za čitanje, ali sve drugo...
Nisam probala audio knjige, ne znam da li bi mi nešto stalno odvlačilo pažnju.. Mada možda pokušam.
Tes je zanimljivija knjiga, ali je jos "deblja". Tesko je danas u dvajesprvom veku citati knjige 200 godina starije.
Meni nije, ja bas u njima uzivam, ali svakako da to nekako bas i nije "normalno" ;)
Ja zapravo i ne citam nove knjige, ili ih citam preko onog "organa". Pomislim da toliko starostavnih knjiga
nisam procitala i onda me prodje volja za novim, lepim, politicki koretnim autorima.
Jao, meni istina nešto slabije idu te "starostavne" knjige.
A onda mi bude krivo, jer sve mislim da su to bolje (uslovno rečeno) knjige od ovih današnjih.
Ali tako je kako je.
Zato se uvek obradujem kada mi se desi da pročitam nešto staro a da me to istinski zaokupi.
Ja volim stare knjige, ali ima nekih baš dosadnih. Ova mi je bila jedna od njih. Vodenica na Flosi je većini bila dosadna a meni je bila dobra. Možda je i do trenutka u kom sam čitala.
Baš sam završila Dimin Rat žena. Nisam to ranije čitala i dopala mi se knjiga. Klasičan Dima, sa spletkama, što ljubavnim što zbog vlasti.. Prijala mi je knjiga, i to je sasvim dovoljno. :)

Sad mi se čita neki triler. Moram da vidim šta imam na polici. Završila sam i Senku onoga što smo bili, Luisa Sepulvede, i bila mi je ok, ali Starac koji je čitao ljubavne romane mi je bila bolja. Ova je o onim prošlim vremenima, slocijalizmu.. Pominje se i Jugoslavija i Tito.. Mislim da bi se Lamar i Bi dopala (možda i Rayeli). Pa probajte ako je nađete u biblioteci.:)
Na odmoru sam ove nedelje. Stigi su mi rezultati nakon operacije i obavila sam kontrolu i ruzultati su dobri. A to sam i očekivala:) Sad moram da smršam zbog zdravlja (ne osećam se debelo, ali doktorka reče da imam višak kilograma i da moram). Moram ishranu da promenim i da više vežbam (čekam lepo vreme da vozim bajs, mislila danas ali evo kiša..:roll: ).. Nema slatikiša i sveg drugog lepog :sad2:
Danas idem da gledam Anđelku Prpić u predstavi Šta me snađe. Idem malo da se smejem pravo da vam kažem. Bi, tu predstavu koju si gledala su i meni svi koji su je gledali, hvalili, a karte su bile rasprodate stalno. Ja sam sad raspoložena za smeh ali bih gledala tu predstavu (možda s jeseni).
Planiram more (Budva verovatno) i radujem se tome ako sve bude kako treba, jer 8 godina nisam bila na moru i prijalo bi mi da se sunčam i bućkam malo:) Ali to bi trebalo da bude početkom avgusta. A i to je blizu.

Rado, ostavi ovaj avatar, ipak si ozbiljna zena, majka, kraljica, uskoro i baka:)
Serena Wiliams ima neki ogrtac koji na turnirima nosi pre nego sto se skine u svoje
neopevano sasave kreacije, a na njemu stoji zena, majka, kraljica:D

Rado, ostavi ovaj avatar, ipak si ozbiljna zena, majka, kraljica, uskoro i baka:)
Serena Wiliams ima neki ogrtac koji na turnirima nosi pre nego sto se skine u svoje
neopevano sasave kreacije, a na njemu stoji zena, majka, kraljica:D
Moraću da nabavim takvu majicu...
ŽENA, MAJKA, BABA, KRALJICA... :rotf:

PS
Htedoh da stavim majka i baba na kvadrat, ali, ne umem da nađem opciju za kvadrat... :)

Vreme je pravo jesenje što i nije loše za čitanje, ali sve drugo...
Nisam probala audio knjige, ne znam da li bi mi nešto stalno odvlačilo pažnju.. Mada možda pokušam.

Ja volim stare knjige, ali ima nekih baš dosadnih. Ova mi je bila jedna od njih. Vodenica na Flosi je većini bila dosadna a meni je bila dobra. Možda je i do trenutka u kom sam čitala.
Mnogo ja volim tu knjigu:heart:
A posto se i tebi dopala ja bih da ti preporucim jednu slicnu ( ali americku) koja je takodje svima bila dosadna,
a nisu ni pokusali da je citaju ( pozdrav za Quentina;)), a to je
Pogledaj dom svoj andjele.

Ako nisi stvarno debela batali te savete lekara, oni i tako imaju uvek neku svoju mantru
bez i da ih zanima da li je pacijent stvarno i koliko debeo, a koliko ja znam ti nisi nikako debela

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back