Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tek ces s njim da se navadis na net.

Ma, imam ja već laptop, ali ga nisam pipnula 4 godine, odvikla sam se... Nego, možda konačno prestane da me boli srednji prst od tača... :zcepanje:

Simpatičan je ovaj roman što čitam. ove Udovice... Očekivala sam veću tralalajku, kad ono... ima lepih opisa. Između ostalog, saznadoh da su u tim vilama biblioteke od lažnih knjiga, samo korice u lepom kožnom povezu, zelene i bordo, unutra šuplje... :bljak: Plus, samo tri naslova, pa se ponavljaju, Faust, Zločin i kazna i Život je san (Kalderon de la Barka, za koga nisam ni čula, pa, eto, naučih nešto :))

Poslednja izmena:
Rado, ako su to Udovice četvrtka uveče – Klaudija Pinjejro, onda sam ja to čitala.
Do duše davno, ali ih se još uvek vrlo dobro sećam.

Dobra slika tog zatvorenog društva i njihovih izmišljenih i stvarnih problema.
Nije loše da čovek malo sklizne u tu dokolicu u kojoj oni žive :D

Kjell Westo

Ово "о" иде са две тачкице изнад, немам их на тастатури мобилног. ????[/QUOTE

Westö? Hvala lepo, ja ocigledno sinoc nisam mogla da ga nadjem jer se on ubraja u svedske, a
ne u finske knjizevnike.

- - - - - - - - - -

A covek je stvarno Finac ( koja papazjanija:D), ali Finac iz Finske ( naravno) a pa opet pripadnik svedske manjine u Finskoj;)
I u Svedskoj ima Finaca, samo su tamo to ljudi druge klase, barem do pre desetak bili, sada su verovatno te vagone sa drugom i trecom
klasom preuzeli neki drugi narodi i narodnosti.

A covek je stvarno Finac ( koja papazjanija:D), ali Finac iz Finske ( naravno) a pa opet pripadnik svedske manjine u Finskoj;)
I u Svedskoj ima Finaca, samo su tamo to ljudi druge klase, barem do pre desetak bili, sada su verovatno te vagone sa drugom i trecom
klasom preuzeli neki drugi narodi i narodnosti.

Ne znam da li taj pisac živi na Olandskim ostrvima, ne gugla mi se sad.
U Finskoj je švedska jezička manjina izuzetno zaštićena. Kad sam bio Finskoj prije nekih 15 godina drugi program nacionalne TV je jedan dan u sedmici program emitovao isključivo na švedskom jeziku.

Ne znam da li taj pisac živi na Olandskim ostrvima, ne gugla mi se sad.
U Finskoj je švedska jezička manjina izuzetno zaštićena. Kad sam bio Finskoj prije nekih 15 godina drugi program nacionalne TV je jedan dan u sedmici program emitovao isključivo na švedskom jeziku.
Ja sam malo guglala i vidi cuda, zasticeni su ko beli medvedi, a ima ih samo 6%, ali zive na tim Olandskim ostrvima pa je onda moguce da svedski bude i maternji jezik.
Ista je prica sa Fincima i u Svedskoj, koliko ce dugo trajati, neizvesno je.
Ja i dalje citam ovu Donu Leon ( imam valjda i 12 knjiga, ona svake godine napise jednu) prilicno su bezvezne, zanimljivosti su samo korupcija u Italiji, razni recepti
sa mnogo primamljivom hranom i vinima, ali je zapravo najzanimljivija supruga komesara koja je doktorirala na Henri Dzemsu, a inspektor ( a i on neki mnogo intelektualan lik,
u sve se razume, narocito u grcku mitologiju pa i jezikz:lol:) ga nikako ne voli, a kako vidim ni ove ( cak ni ti) nisi neki obozavalac tog genijalnog Amerikanca.

I tako, citam te kao trilere zbog americkog knjizevnika koga mnogo volim.

Realno, više volim da slušam ćerku mu... :)
olja.jpg

Ali, te večeri sam imala neki biznis. :)

Bo'me, ne znam za druge, ali mene si ulovila. Ja se uhvatila šrikanja. Šal za ćeru, pola metra širok, dva dugačak, pa će da budu pruge u raznim bojama. Za sada sam naštrikala 4 cm. Kupila sam joj juče šal da ima dok ovaj bude gotov, za sledeću zimu.

A da mi je interesantna knjiga koju čitam, ne bi mene igle videle. Portugalac Valter Ugo Mai, o starcima u staračkom domu. Udovca Silvu (kako se preziva polovina Portugalaca), smeštaju u starački dom posle smrti žene. I odmah sam se setila Uvea i Artura Pepera i njegovih avantura sa zagonetnom narukvicom, što sam sve čitala poslednjih godinu dana, pa mi već malo dosta udovaca. Al da je knjiga zanimljiva ne bi to smetalo, a ovako mi smeta i što je sve pisano malim slovima. U nekim poglavljima ima tačaka i zareza, a u nekim nema ni to, ali su i na početku rečenica i imena ljudi pisani malim početnim slovom. Ako neko ima dobru priču, šta će mu tako nešto.
Čitam jer sam je dobila, pa iz poštovanja prema poklonodavcu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back