Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam i ja tu knjigu (''Pisac u svom raju''), uzela sam na Deretinoj novogodišnjoj akciji pre dve godine. Simpatična je. Ja već smišljam šta bih mogla sledeće da kupim, a Sajam se tek završio. Verovatno ću najpre da uzmem nekoliko knjiga Agate Kristi za Noć knjige, odavno nisam.

Za ''Praško groblje'' sam se bila zainatila i nekako mi je teže da batalim kad sam knjigu već kupila, a ne pozajmila. Proslediću je jer nema šanse da je ponovo čitam. I drago mi je što ovde nema ljudi koji osuđuju kad se nekome ne dopadne neka poznata (i nadaleko hvaljena) knjiga i odmah misle da je to isključivo do mene, da se nisam dovoljno udubila da bih je razumela. Smara me taj potcenjivački stav, treba poštovati to da se ukusi razlikuju, makar bili i klasici&nobelovci u pitanju.

Заборавих главно...

Тамни Анђео.jpg
Јеси ли је прочитао, каква је?

Imam i ja tu knjigu (''Pisac u svom raju''), uzela sam na Deretinoj novogodišnjoj akciji pre dve godine. Simpatična je. Ja već smišljam šta bih mogla sledeće da kupim, a Sajam se tek završio. Verovatno ću najpre da uzmem nekoliko knjiga Agate Kristi za Noć knjige, odavno nisam.

Za ''Praško groblje'' sam se bila zainatila i nekako mi je teže da batalim kad sam knjigu već kupila, a ne pozajmila. Proslediću je jer nema šanse da je ponovo čitam. I drago mi je što ovde nema ljudi koji osuđuju kad se nekome ne dopadne neka poznata (i nadaleko hvaljena) knjiga i odmah misle da je to isključivo do mene, da se nisam dovoljno udubila da bih je razumela. Smara me taj potcenjivački stav, treba poštovati to da se ukusi razlikuju, makar bili i klasici&nobelovci u pitanju.

i postmodernisti

Smara me taj potcenjivački stav, treba poštovati to da se ukusi razlikuju, makar bili i klasici&nobelovci u pitanju.

Takođe... :ok:
Nikad nisam imala problem da priznam da mi se ne dopadaju opšteprihvaćena dela.

Ma šalim se, fakat je da ti čitaš odlične knjige.

Kao ni da se uvredim što nemam baš neki književni ukus...

Ne, ali, ova je tema zamišljena kao opuštajuća, koja uglavnom okuplja istomišljenike, više čitalačke mediokritete nego eksperte. Naravno, prija nam uzvišeno društvo, volimo kad nas neko pozitivno usmerava, bez podsmeha. Ne mogu ja nikome da određujem gde će da postuje, ali, priznaćeš, više eksperata ima na pdf-u posvećenom književnosti.

Ne, ali, ova je tema zamišljena kao opuštajuća, koja uglavnom okuplja istomišljenike, više čitalačke mediokritete nego eksperte. Naravno, prija nam uzvišeno društvo, volimo kad nas neko pozitivno usmerava, bez podsmeha. Ne mogu ja nikome da određujem gde će da postuje, ali, priznaćeš, više eksperata ima na pdf-u posvećenom književnosti.

Ja se nikada nikome nisam podsmevala, upravo ti jesi, i ne samo na Književnosti. I nisam se ja igde žalila na razmeštanje nameštaja, opet ti, i to baš ovde. Uostalom, i ovaj tvoj komentar mnogo govori.
Gde ima više "eksperata" ne bih znala, ne smatram se jednim od njih, ali valjda ćeš i to ti bolje znati, budući da si jednom bila moderator na toj Književnosti.

Kad se već predstavljaš za toliko "tolerantnu", valjda bi trebalo da si takva i prema onima koji ti nisu istomišljenici, umesto što učestvuješ u rasterivanju svih koji nadilaze vas, kako kažeš, "čitalačke mediokritete".

Pa ti joj u ovom slučaju daješ taj ton na koji se žališ. Mnogo voliš da prozivaš, a isto toliko ti smeta ako neko ima drugačije mišljenje od tebe pa ti ne povlađuje.
Ali, ne brini, sve mi je jasno.

Žao mi je što više niko ne želi da piše ovde, kao nekada, pre vaše vladavine, ali ko bi tražio vaše društvo.

- - - - - - - - - -

Što se tiče tvog moderisanja, primetno je da još nisi prežalila što si razvlašćena.

Što se tiče tvog moderisanja, primetno je da još nisi prežalila što si razvlašćena.

O moderisanju je zabranjeno pisati, ali, prva si počela, pa ću ti odgovoriti. Radi istine, Kventin i ja smo dali ostavku na to mesto. Neki ljudi se zarad vlasti odreknu ličnog integriteta, a neki obrnuto.
Molim moderaciju da obriše ovu poruku, ali pošto je pročitaju oni koji su me pogrešno procenili, uprkos činjenici da prate moj život i delo. Imponuje mi što imam tajne pratioce, imam silnu želju da ih lično upoznam, pa da se ko ljudi ispričamo. Ovakva borba nije fer.

- - - - - - - - - -

Rado,
slucajno naleteh na sliku (dela) tvog dnevnog boravka
3cbafd590ba62dbd8376ea1c16072cb6.jpg

:zcepanje: :rotf:
Ljubavi, blizu si... Možda za godinu, dve... :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back