Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može ta kafa:D
I ne sekiraj se previše..:cmok: Posle opterećenja ide rastrećenje, pa tako, ko zna, možda ti iskrsne neko lepo putovanje ili neka slična lepa stvar:cmok:
valjda, možda, vidiš da ne stižem ni da se nađem s tobom za ono što smo se dogovarale. Ali biće i to i sve.

Bi meni se ne čini da Mlada "gazi", koliko mi je poznato nikada nije nikoga ni na koji način uvredila.
Ako nekoga ispravi kada pogreši u nekom podatku, mislim da to nije iz loše namere, meni barem ne
bi smetalo da me ispravi ako negde slučajno pogrešim u nekom podatku.
Možda nekome njena ozbiljnost može da deluje kao nadmenost i snobizam, ali kao što je i sama napisala
i ona je ovde pisala o sebi, privatnim stvarima, čak se sećam da je i fotografiju postavila.:)

Jao, jeste. I mnogo je lepa! Što jes-jes.

- - - - - - - - - -

Uh, Kventine, moje saučešće! Tebi se baš naređalo. Strašno je da ti za kratko vreme odu i baka i majka. Nadamo se da uskoro više neće biti takvih dešavanja.

Da, nadajmo se da neće, ali ženin otac sutra ima operaciju, neizvjesno je i s tim šta će da bude.

Uglavnom, osjećam se pomalo kao neki od likova iz ove Perekove knjige. Nažalost, za život ne postoji upustvo za upotrebu.

Mogu da okacim jos jednu sliku gratis. :mrgreen:

Meni su dan ulepsale dve stvari: prva dva koraka mog deteta i to sto se Kventin vratio na temu.
Smrt, nazalost, jeste sastavni deo zivota. I vreme je potrebno kako bi se odbolovalo. Imala sam samo 16 godina kad sam izgubila oca, tacno znam kako je to.

- - - - - - - - - -

Nadam se da ce ti se tast oporaviti i da ce lose stvari biti iza vas...

Pominjali ste, čituckala sam, Miškovićevu knjigu Ja, tajkun.

Mišković govori o svom poslovnom iskustvu pre pokretanja firmi, o Jugobanci, o Župi i manirima poslovanja koje je postepeno usvajao.
Mahom o tome čitamo kada ovog ili onog vuku po novinama političari koji se sutra sa tim ljudima sližu tražeći vlastitu zaštitu i korist.
O firmama koje je razvijao, prodavao, ulozima, gubicima, pobedama i porazima.
Mogu se naći zanimljivi i šokantni podaci o nekim transakcijama.
Recimo, Maksi je prodati dva puta skuplje nego NIS.
O pritiscima koje je navodno imao da bi prodao Maksi.
O periodu kada je bio potpredsednik Vlade u vreme MIloševića.
O odnosima sa Nikolićem, Tadićem, Đinđićem.

Ne mislim da je štivo za gađenje.
Više me iritira jezička prljavost i nelogičnost Kofera iz Berlina koju sam otkrila pukim prelistavanjem. Autorki savetujem da neko valjano uzme i prečešljava njene rukopise.

Posle kafa, knjiga i na kraju, neki film. :)

Sanjam da ovako provedem veče. Mrzim kada su mi nedostupne sasvim obične stvari.
Slaba mi je koncentracija, nemam strpljenja i teško mi je da čitam dugačke postove, ali tvoj svaki vredi pročitati. I tu knjigu koja deluje da je nikad ne bih čitala, predstavila si tako da sam poželela da je pročitam. Ali ne želim da saznam šokantne podatke o nekim transakcijama.
Nisam znala šta je Kofer iz Berlina, morala sam da pitam google. Ta žena (Jelene Bačić Alimpić, da ne moraju i drugi da guglaju) je toliko toga napisala za kratko vreme, da ja verovatno ne bih mogla za to vreme ni da pročitam. Daleko od toga da bih pokušala. Pročitala sam Ringišpil, tek da se upoznam sa tom čudom od pisca, i dosta mi je.

Evo mene, staviću u spojler, otvarate na sopstvenu odgovornost.:lol:

WIN_20180510_16_29_23_Pro (1).jpg

Kventine, žao mi je, saučešće.

Žene, ko im može odoleti... na trenutak ti deluje da su se sporeckale, a vec ubrzo opet u ljubavi i cestotanju :D

Mlada, uživaj jos malo dok možeš, sad kreću veće muke :)

Novog člana sam već dočekao u reputaciji.

Ja jos uvek na Gnusnom od Simonsa. Trebalo bi da je završim za dan, dva. Sviđa mi se sve, izuzev obimnosti i previše detaljisanja, koje za rezultat ima 800 strana teksta!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back