Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eee, što je to lepo kad te tako neka knjiga zaokupi pa ne možeš da je ostaviš.

Mm osetio, ja nisam, meni se ljulja i bez zemljotresa, posle pola flaše vina. Zaposlio se njegov bratanac, pa smo išli malo da se počastimo.
I tebi želim isto....
Hvala :ortakinje: Daće Bog i još (po)neko :lol:

Nego, je l ' se vama kad hoćete da se ulogujete i izlogujete pojavi neki prozor gde vam traži korisničko ime i šifru. Tu se negde spominju i ove Igre, ali ja to ne koristim pa ne znam da li sam nešto pritisla. Tako već dva-tri puta u poslednjih sat vremena.. Ako neko zna da mi pomogne bila bih zahvalna :) Za sve je kriv zemljotres :confused:

Laaamaaar, javi nam se, naši smo :hej: :cmok:

- - - - - - - - - -

I omeo me zemljotres, ne gledam film, a htela sam :( Morala sam odmah na net i ništa od filma ...

Ja ucim! :)

Nisam nista citala..jer od petka samo nemacki citam! Ali posmatram vas! :)

Van,meni to obnavljanje nikako ne ide..sto puta sam pocela da ponavljam francuski i spanski....i onda mi je sve vec vidjeno, poznato, secam se..i smorim se...voilm novitete...

- - - - - - - - - -

Kakav zamljotres? :eek:

zz205020nijansi21000x0-1.png
Za Šejd... :lol:

Nego, je l ' se vama kad hoćete da se ulogujete i izlogujete pojavi neki prozor gde vam traži korisničko ime i šifru. Tu se negde spominju i ove Igre, ali ja to ne koristim pa ne znam da li sam nešto pritisla. Tako već dva-tri puta u poslednjih sat vremena.. Ako neko zna da mi pomogne bila bih zahvalna :) Za sve je kriv zemljotres :confused:
Da, ja sam to sinoć primetila. Nadam se da će ga skloniti ili da će nestati sam od sebe jer smara.
A znači ipak je bilo nekakvog zemljitresa? Muž me ubeđuje da su mi se zatresle police s knjigama, a ja ništa nisam primetila. U tom trenutku sam zatvarala fioku komode pa sam pomislila da sam ja sa svojih 70kg zatresla sav nameštaj.

Da, ja sam to sinoć primetila. Nadam se da će ga skloniti ili da će nestati sam od sebe jer smara.
A znači ipak je bilo nekakvog zemljitresa? Muž me ubeđuje da su mi se zatresle police s knjigama, a ja ništa nisam primetila. U tom trenutku sam zatvarala fioku komode pa sam pomislila da sam ja sa svojih 70kg zatresla sav nameštaj.

U, sine, i trudna si lakša od mene...:rumenka::lol:
Sa sinom sam bila 73, a iz bolnice izašla sa 61. Sad me ne pitajte...

Ja sam završila Magareće godine, čak sam sastavila i pitanja. Sada je na redu Enkvistov Pali anđeo. Njega ću časkom, ima 90 strana... ;)

- - - - - - - - - -

Blago vama. Kod nas je kišovito i mračno... :( Moraću malo da spavam.

Auuu, Rado, što si dosadna sa tim Enkvistom... nateraćeš me da ga i ja pročitam. ;):rotf:
(nema ni celih 90) ;)

Ja sam završila Magareće godine, čak sam sastavila i pitanja. Sada je na redu Enkvistov Pali anđeo. Njega ću časkom, ima 90 strana... ;)

- - - - - - - - - -

Blago vama. Kod nas je kišovito i mračno... :( Moraću malo da spavam.
Dobro si mi rekla, necu ga ni kupujem.
U mojoj zgradi jedna stara zena ( stvarno je stara, ima preko osam banki) cita kao luda i stalno ostavlja procitane knjige u hodniku i ja ih naravno
stalno uzimam ( druge ljude to i ne znaima)
I tako uzmem jednu predivnu knjigu i sinoc greskom umesto Americke tragedije uzmem tu knjigu, a posle me mrzelo da ustajem i da uzimam " pravu"
pa poceh da je citam. Autorka je Elif Shafak ( Turkinja, mladji semestar), knjiga se zove Palata bombona, upravo nadjoh da je knjiga i kod nas prevedena, ali se kod nas
zove Vashljiva palata:zcepanje:

Nadjoh i neku recenziju pa da ne prepricavam svojim recima:

O knjizi

Radnja ovog romana, smeštena u nekada raskošni stambeni blok u centru Istanbula, govori o Palati Bombona koju je izgradio jedan ruski emigrant za svoju ženu po propasti carske Rusije. Palata je sada oronuo, tužan i zapušten dom desetoro ljudi potpuno različitih naravi i njihovih porodica.

Među stanovnicima su propali akademik, ženskaroš i teški alkoholičar koji je veoma sklon filozofiranju; gospođa opsednuta čistoćom i njena vašljiva ćerka; poklekla Jevrejka u potrazi za pravom ljubavlju i tužna, prelepa Plava Ljubavnica čija je prošlost samo još jedna od tajni skrivenih u zgradi.

Krađa „blaga“ iz Palate Bombona pokrenuće zagonetan sled događaja zbog kojeg će se stanovnici zgrade uputiti u sopstvene potrage za istinom.

Elif Šafak koristi narativnu strukturu čuvene Hiljadu i jedne noći i pravi priče unutar priča koje čine srž ovog duhovitog romana koji će vam otvoriti srce.

„Očaravajuća i duhovita kombinacija saosećajnosti i okrutnosti. Elif Šafak je jedna od najboljih turskih književnica.“
Orhan Pamuk

„Šafakova je najpopularnija turska autorka i ambiciozna književnica kojoj polazi za rukom da svoj izrazit književni stil kombinuje sa važnim temama. Ona s velikom hrabršću zastupa kosmopolitizam i sofisticirano se borbi za ženska prava.“

Koga istorija ne zanima, ko ne voli Pamuka , ko ne voli Oza, knjiga mu se nece bas mnogo dopasti.
Ja sam ocharana:heart:

Da vam kažem samo da sam počela da čitam Palog anđela i da je potpuno drugačiji od Knjige o Blanš i Mariji. Ko da nije isti pisac pisao. Koliko mi je ona bila čitljiva, toliko mi je sad ova teška... Sve neke budalaštine... Priznajem, okrenula sam pogovor da bih shvatila šta to pisac hoće da kaže... Otprilike se vrti oko ovog tipa, dvoglavog Paskvala Pinona. Marija je valjda ova druga glava...
Pročitaću ja ovo jer je kratko, ali već vidim da me ne zanima. Zanima me da vidim gde ju tu ljubav, s obzirom da je roman predstavljen kao ljubavna priča.
Jedno je sigurno, koncentracija je neophodna, a ja je danas u školi, čekajući da počne nastavničko veće, nisam imala.

Da vam kažem samo da sam počela da čitam Palog anđela i da je potpuno drugačiji od Knjige o Blanš i Mariji. Ko da nije isti pisac pisao. Koliko mi je ona bila čitljiva, toliko mi je sad ova teška... Sve neke budalaštine... Priznajem, okrenula sam pogovor da bih shvatila šta to pisac hoće da kaže... Otprilike se vrti oko ovog tipa, dvoglavog Paskvala Pinona. Marija je valjda ova druga glava...
Pročitaću ja ovo jer je kratko, ali već vidim da me ne zanima. Zanima me da vidim gde ju tu ljubav, s obzirom da je roman predstavljen kao ljubavna priča.
Jedno je sigurno, koncentracija je neophodna, a ja je danas u školi, čekajući da počne nastavničko veće, nisam imala.

ma pusti enkvista, predji na miljasa!!! :lol:

ja nisam zavrsila knjigu jos uvek...sad samo nemacki citam!! :D

ma pusti enkvista, predji na miljasa!!! :lol:

ja nisam zavrsila knjigu jos uvek...sad samo nemacki citam!! :D

Ne mogu da ga pustim, treba da vratim knjigu u subotu. S druge strane, moram do sutra da pročitam Starac i more za "Čitaliće". Znači, danas Hemingvej, sutra Enkvist (koji mi je danas u busu još i leg'o, uprkos tmurnom i kišovitom vremenu, ko stvorenom za dremanje :)).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back