Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vaskrsenje sam kupila ćerki pre mesec dana... Nisam ga ni ja čitala, ali se sećam vrhunskog filma.:ok:

- - - - - - - - - -

Hajde da pogađamo kako će se zvati bebac...:)
Možda Kosta. Prošle godine su Konstantini bili u modi. :)

Pahuljo, ovo je takmičenje na opštinskom nivou. Čitaju se knjige koje inače nisu redovna lektira. I ne učestvuju svi učenici, već po sopstvenoj želji. Ideja je da od ranog doba steknu naviku i ljubav prema čitanju. Nešto poput "Čitalačke značke",
Za VIII su još i Glasam za ljubav, G. Olujić i Hajduk iz Beograda, G. Stojković, Plavi čuperak u garavom sokaku, M. Antić i Kraljičina vrata (priče, verovanja, običaji9 V. S: Karadžić.

]Vaskrsenje [/B]sam kupila ćerki pre mesec dana... Nisam ga ni ja čitala, ali se sećam vrhunskog filma.:ok:

- - - - - - - - - -

Hajde da pogađamo kako će se zvati bebac...:)
Možda Kosta. Prošle godine su Konstantini bili u modi. :)

Ja sam ga citala i to ne tako davno, Dopao mi se, al ne bas mnogo.

Kosta je lepo ime, nisam znala da je popularno.
Meni se svidja ime Luka.

- - - - - - - - - -

Dobro si se javila, svi smo se zabrinuli. Lamar dobila keca... :ljutko:

I ja imam neke vanredne obaveze, ne bih trebala da priđem ni forumu, ni knjigama... To će teško ići. Odavno nisam nijednog Rusa, a propustila sam svojevremeno, pa uzeh Tolstojevo Vaskresenje. Sića od skoro 500 strana gusto kucanog teksta.

Moje Vaskrsenje bilo mnogo krace:D
Cas posla sam ga procitala.

Ja sam ga citala i to ne tako davno, Dopao mi se, al ne bas mnogo.

Kosta je lepo ime, nisam znala da je popularno.
Meni se svidja ime Luka.

- - - - - - - - - -

Moje Vaskrsenje bilo mnogo krace:D
Cas posla sam ga procitala.

Kako bre mnogo kraće? Sad gledam, 560 str. Izdanje je Prosveta-Rad, 1975.

Luka je, prema podacima Zavodu za statistiku, prošle godine bilo najčešće davano muško ime. Čitala sam, bilo je par tekstova o tome. Od ženskih mislim da je Lena, to nisam sasvim sigurna. Za Luku jesam.

Evo, ja glasam za Vuka, to je ime ostalo moja neostvarena želja za muškog potomka. Odlučila sam da ipak nastavim porodičnu tradiciju, pa je junoša dobio ime po dedi. I ima baš lepo ime.

Hajmo "kladionicu" da otvorimo. Dajte imena i glasove ili kako vam volja. Da vidimo hoće li neko ubosti. Elefteria, ne javljaj nam ime još uvek!

Znači, imamo Kostu, Luku i Vuka. Ajmo, dalje!

Ja ne učestvujem jer mi je Elefteria rekla koja su imena u igri poslednji put kad smo se videle.:) Sva su divna zaista :) Ne znam da li je ostala pri njima i odabrala neko od tih, i ako jeste, imam svog favorita, pa kad bude rekla kako se bebac zove, samo ću da kažem da li me je osećaj varao ili ne. :) Ćutim k'o zalivena, mislim da je to fer :)

(E jesam vam rekla nekad da sam kao baba Vanga što se tiče pogađanja pola deteta dok se to još ne može videti na uz. :lol: Za žene koje znam i koje su bile trudne imam učinak 100%, za sve sam imala osećaj i nisam se prevarila :lol: Videćemo kako će biti kad ja dođem na red (kad god da to bilo) :lol: Moje moći ne deluju ako treba odabrati brojeve za loto i sl... :lol: Ja se šalim naravno da sam vidovita, nego sam jednom razmišljala o tim stvarima i palo mi je na pamet da je moja intuicija u ovim situacijama bila dobra. :) )

Aleksandar, Nikola, Stefan, Marko ....

Ova su bila u modi kad se moj sin rodio (pre 23 godine), sad su malo uminula..
A poslednjih 30 godina niko ne daje deci imena koja nose moji vršnjaci (od pola veka) Zoran, Dragan...

Uvek je zanimljivo pričati o imenima i pogadjati..

Uh i ja volim ime Kosta! I Mihajlo i Vasilije i Dimitrije ( od ovih malo old school).
Joj nemam pojma koji bi bio Elefterijin izbor, hmm hmmm.
Ja se sve nadam devojcici ipak ,ako ikad budem imala dece...pa vise mislim o zenskim imenima:D

Imam i ja jednu novost: naravno, nije ni blizu tako lepa i značajna kao Elefterijina, ali u odredjenom periodu života jeste bitna, naročito za ovu aktivnost o kojoj mi ovde pričamo.
Dobila sam naočare za čitanje. I to tap, pa dioptrija +1,5. Ja kažem, pa zar se ne počinje sa 0,5, a oni mi kažu, da ali sa 40 godina. Pa pošto sam ja zakasnila 10, onda sam o'ma skočila na 1,50. I bolje mi je. Slova su mi veća, bistrija i mirnija, ne njišu se i ne skakuću kako se dešavalo.
E sad, problem će biti moje čitanje u busu. Znači: jurim da zauzmem mesto sa boljim svetlom (btw, mislim da nema nijedne 15-ice sa dobrim svetlom, sva su škiljava), pa vadim naočare, koje treba da stoje na nekom mestu da budu bezbedne, ali lako pristupačne, pa vadim knjigu... ima da prodje po 3 stanice dok se ja namontiram...
Jel ima neko s istim problemom i kako se snalazi?
Inače, uplatila sam preko "kupi me" i dobila sve za 2.990 i još treba da mi daju futrolu. Mislila sam da je to možga neozbiljno i neodgovorno, ali optičarska radnja, nisu neki šarlatani.
Nisu neke atraktivne za te pare, ali i ne trebaju mi. Ono široki okviri, tamni ili u bojama mi ne stoje lepo. Izgledam ili mnogo strogo ili mnogo staro. Ovo mi je bilo najprihvatljivije od ponudjenog.
naocarkaa.jpg

A sad ću čak da pišem i o knjizi koju sam pročitala, pošto uglavnom pišem o nečem drugom.

Konstantinovo raskršće, Dejan Stojiljković, Laguna, 259 str.
S obzirom da mene ta tematika, traganja za svetim gralom, mačem, kopljem, izgubljenim kovčegom ili bilo čim drugim, ne zanima, a vampiri i vukodlaci pogotovo, to što sam se junački i bez roptanja izborila sa ovom knjigom, svedoči da je ona ipak interesantno napisana. Tako mi je moja prijateljica i rekla kad mi ju je uvaljivala na čitanje, zajedno sa Francuskinje se ne goje ;)
Drugi svetski rat (koji me takodje ne zanima), neobičan nemački oficir dolazi u Niš u potrazi za mačem kralja Konstantina. A tu onda ima svega što treba za takav roman ili film: niški domaćini, trgovci, kafedžije, crnoberzijanci, engleski špijun, četnici, partizani.... sve u svemu nije nezanimljivo.

Imam i ja jednu novost: naravno, nije ni blizu tako lepa i značajna kao Elefterijina, ali u odredjenom periodu života jeste bitna, naročito za ovu aktivnost o kojoj mi ovde pričamo.
Dobila sam naočare za čitanje. I to tap, pa dioptrija +1,5. Ja kažem, pa zar se ne počinje sa 0,5, a oni mi kažu, da ali sa 40 godina. Pa pošto sam ja zakasnila 10, onda sam o'ma skočila na 1,50. I bolje mi je. Slova su mi veća, bistrija i mirnija, ne njišu se i ne skakuću kako se dešavalo.
E sad, problem će biti moje čitanje u busu. Znači: jurim da zauzmem mesto sa boljim svetlom (btw, mislim da nema nijedne 15-ice sa dobrim svetlom, sva su škiljava), pa vadim naočare, koje treba da stoje na nekom mestu da budu bezbedne, ali lako pristupačne, pa vadim knjigu... ima da prodje po 3 stanice dok se ja namontiram...
Inače, uplatila sam preko "kupi me" i dobila sve za 2.990 i još treba da mi daju futrolu. Mislila sam da je to možga neozbiljno i neodgovorno, ali optičarska radnja, nisu neki šarlatani.
Nisu neke atraktivne za te pare, ali i ne trebaju mi. Ono široki okviri, tamni ili u bojama mi ne stoje lepo. Izgledam ili mnogo strogo ili mnogo staro. Ovo mi je bilo najprihvatljivije od ponudjenog.
Pogledajte prilog 348788

Prvo, dobrodošla u Klub ćoravih baka.:lol:
Drugo, lepo ti stoje.:super:

Ja sam taj problem prevazišla tako što sam kupila multifokalne, pa su mi non stop na glavi. Ipak nisi ti tol'ko ćorava kad ti nisu dali i jedne za stalno...:)

Treće, završila sam Palog anđela i vratila ga jutros u biblioteku. Pročitala sam ga isključivo zbog Šejd, ali u načelu nisam ljubitelj tih čudovišta (da ne kažem nakaza). Ponavljam, ko da nije isti pisao Knjigu o Blanš i Mariji, koja mi pored ove, deluje prosto naivno.

Počinjem Glasam za ljubav. Ne nađoh Hajduka u Beogradu, kažu mi da potražim na dečjem odeljenju. :(

- - - - - - - - - -

A sad ću čak da pišem i o knjizi koju sam pročitala, pošto uglavnom pišem o nečem drugom.

Konstantinovo raskršće, Dejan Stojiljković, Laguna, 259 str.
S obzirom da mene ta tematika, traganja za svetim gralom, mačem, kopljem, izgubljenim kovčegom ili bilo čim drugim, ne zanima, a vampiri i vukodlaci pogotovo, to što sam se junački i bez roptanja izborila sa ovom knjigom, svedoči da je ona ipak interesantno napisana. Tako mi je moja prijateljica i rekla kad mi ju je uvaljivala na čitanje, zajedno sa Francuskinje se ne goje ;)
Drugi svetski rat (koji me takodje ne zanima), neobičan nemački oficir dolazi u Niš u potrazi za mačem kralja Konstantina. A tu onda ima svega što treba za takav roman ili film: niški domaćini, trgovci, kafedžije, crnoberzijanci, engleski špijun, četnici, partizani.... sve u svemu nije nezanimljivo.
Ja sam se odavno izjasnila da sam ga svarila isključivo zbog toga što je Niš u pitanju. Inače, ni ja nisam ljubitelj vampira.

Beba će se zvati Ognjen. Mada ga još uvek zovem Čovečuljak kao kad je bio u stomaku, moraću da pređem na Ogi.
Još smo u bolnici, trebalo je danas da idemo kući, ali je dobio žuticu pa čekamo.
Čestitke za naočare Mrs. Bi. Sećam se kad su moji roditelji pre neku godinu počeli da nose naočare za čitanje, a čim im dođe neko u goste, odmah ih, kao slučajno, sklanjaju po ćoškovima kao da se stide. Baš su bili urnebesni za posmatranje, sad su već oguglali.
Ponela sam Prvu bračnu noć da čitam, negde sam na pola, smešna mi je. To mi je trenutno vrhunac intelektualnog dometa kada je o knjigama reč.

Ognjen je divno ime. Moja kuma je tetka jednom pametnom, lepom i dobrom Ognjenu koji sad već ima 11-12 godina, pa sam odmah sigurna da će i tvoj biti divan. A kakav i može da bude kad je tvoj. I najinteresantnije će biti kako će se Ogi i Ema sprijateljiti. Psi obično budu jako zaštitnički nastrojeni prema bebama i deci i sve im dozvoljavaju. Al ćete da uživate za mesec-dva kad krenete u šetnje, a ono proleće.... divno, sve. I dobru si knjigu izabrala za porodilište. A u kojoj bolnici si se porodila?

Ja sam, za razliku od tvojih roditelja, sva srećna što imam naočare, valjda zato što ih moje prijateljice imaju već godinama, pa sam slala slike i hvalila se.

Živeo Ognjen! :heart:
Moje kumče se tako zove i zovu ga Ogi...:)

Elefterija, ne brini zbog žutice, dobije je 50% beba. I moj sin je imao i bila sam u bolnici 10 dana. Ne traumiraj se ako ga vidiš u fotoćeliji s povezom preko očiju, to je normalan proces.
Ljubim te.:cmok:

Poslednja izmena:
Hvala, Kerefeko, iako preteruješ. :zag:
Kosa mi je ko strašilo, ali nisam imala strpljenja da čekam da sve sredim pa se onda slikam.
Nego, ugledaj se na Eleferiu pa da uskoro i tebi čestitamo. Ti sigurno opet previše radiš, nadamo se i na tome, jer ne stižeš da navraćaš u Biblioteku.

A da ne pominjem da si nam ostala dužna slike sa venčanja i slike kuhinje!

Beba će se zvati Ognjen. Mada ga još uvek zovem Čovečuljak kao kad je bio u stomaku, moraću da pređem na Ogi.
Još smo u bolnici, trebalo je danas da idemo kući, ali je dobio žuticu pa čekamo.
Čestitke za naočare Mrs. Bi. Sećam se kad su moji roditelji pre neku godinu počeli da nose naočare za čitanje, a čim im dođe neko u goste, odmah ih, kao slučajno, sklanjaju po ćoškovima kao da se stide. Baš su bili urnebesni za posmatranje, sad su već oguglali.
Ponela sam Prvu bračnu noć da čitam, negde sam na pola, smešna mi je. To mi je trenutno vrhunac intelektualnog dometa kada je o knjigama reč.

Predivno je ime. :heart: :D Lepa su i ona druga koja si mi rekla onomad, ali ovo je baš baš divno :D
Nadam se da ćete brzo kući :)
Kako si ti? Kako si prošla na porođaju?

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 348788

Super za naočare! :) Ljudi koji nikad nisu nosili naočare imaju uglavnom problem da prihvate da moraju da nose naočare za čitanje. Ali kad vide da je sa njima lakše, mislim da ih brzo prihvate.:)

Kako si ti? Kako si prošla na porođaju?

Kakogod, sve se zaboravi. To jesu najveći, ali i najslađi bolovi u životu žene. :)

- - - - - - - - - -

Super za naočare! :) Ljudi koji nikad nisu nosili naočare imaju uglavnom problem da prihvate da moraju da nose naočare za čitanje. Ali kad vide da je sa njima lakše, mislim da ih brzo prihvate.:)

Ja baš volim da nosim naočare. Skrate mi nos za 3cm. :lol:

Kakogod, sve se zaboravi. To jesu najveći, ali i najslađi bolovi u životu žene. :)

Verujem i to svi kažu:) Pošto znam svakakva iskustva iz mog okruženja volim da čujem je je nečije iskustvo bilo kako treba. Ja se nadam da je to slučaj sa Elefteriom:) Doduše, možda sam i preterala sa pitanjem, neće svako da priča na tu temu, i ako jesam, izvinjavam se.

- - - - - - - - - -

Ja baš volim da nosim naočare. Skrate mi nos za 3cm. :lol:
I ja volim naočare :) Kratkovida sam i stalno su mi neophodne inače sam ćorava skroz (-5). Nosim i sočiva, pa malo kombinujem, malo jedno pa drugo. Sočiva mi je lakše da nosim leti nego naočare jer nosim onda naočare za sunce jer je poslednjih godina sunce toliko jako da se dešavalo da me bole oči kasnije i glava.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back