Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni ja se više ne sjećam. :D

Evo, pa čitaj našu staru raspravu.

Kako je Čitalački klub u ono vreme bio interesantan.

Ja bih danas završila Beton na telefonu da mi se nije istrošila baterija od čitanja, slikanja haljina za svadbu, provera gde još da odem i kako.....
jer sam veći deo dana išla po tržnim centrima i prodavnicama i probavala haljine: probam, slikam, dodjem kući, prebacim na kompjuter i zaključim da ne valja. Nekako bolje vidim tako nego na licu mesta. Zezaju me da sam gora nego da se ja udajem. A ja nikad lakše nisam izabrala haljinu nego kad sam se udavala. Jer: može da bude kitnjasta, preterana i u detaljima i ceni i ne razmišljam da li ću moći da je nosim i u nekim drugim prilikama... haljina za jednokratnu upotrebu.

Poslednja izmena:
Ne ide mi Sepulveda.
Izgleda da ja mogu da se druzim samo sa Saramagom i Safonom...od hispano knjizevnika...
Na preporuku bibliotekarke uzela sam Poslednjeg lisabonskog kabalistu. Kaze da je nesto slicno Imenu ruze, a taj roman obozavam...

Tačnije, kako je PDF Književnost u ono vrijeme bio interesantan.
Sve i svako ima svoje vreme, a narocito svoju neku licnu predstavu o lepim vremenima;)

Vidim da si ti barem godinu dana duze od mene na ovom forumu, ali sam se ja nekako zasitila, valjda sve ima svoj kraj
pa tako i moj boravak na ovoj temi.
Za one svadbene aljine i madame Bi ( ja se bas nisam udavala, ali i jesam, al sam aljinu prodala za vecu lovu nego sto sam je kupila,
a bila je lepa, ali obicna)

Water, meni je bolji Velsov Nevidljivi covek, a svakako cekam tvoje utiske:)
A nemam pojma da li Dzevder beg letnji ili zimski, meni je zalicilo da je knjiga za zimu, sto ne mora sa bude:)

Jos sam nesto htela ali ne mogu da se setim.. Vracala sam se da dokucam ovo jer sam bila zaboravila... vrucina radi svoje...

Procitala sam Goluba, Patrika Ziskinda.
On je napisao cuveni Parfem.
Nesto malo vise od sto strana ima roman, ali dobar je.
Sad sam uzela Veceru, meni nepoznatog Hermana Koha.
Nije Nemac, vec Holandjanin.
Za sada sam vise nego zadovoljna.
Posle cu .... kabalistu.

Ja mislim da cu se dokopati i njegove knjige pripovetki "I druge price". Mislim da nju imaju kod mene u biblioteci. I bez obzira sto nisam ljubitelj pripovetki cenim da ce mi se dopasti.

I ja, nazalost, ne preferiram te krace knjizevne forme, ne znam zbog cega.
Citala jesam pripovetke mnogih knjizevnika, ali vise volim romane.
Mada svaka cast autorima pripovedaka.
Ima tu remek dela, da ne nabrajam sad...

Ne čitam, nedelju dana je trajao turnir u basketu, sinoć smo slavili u kafani pobedu ekipe za koju smo navijali. Kupamo se i pecamo, Nišava je božanstvena ove nedlje... :zaljubljena:

Galija ili Tri fenjera? :zag: Koliko sam informisana,to su kultne kafane u Nisu.
Toplica dal' je zagadjena tipicno letnje sad se pitam :ceka: .
Idem isto na reku kad mogu (Nisava nije),prija,rashladi.
Ali ove vrucine ubijaju.

Nema ko da ode do biblioteke radnim danima.
Imam utisak da bi doticna osoba isparila. Kod komse preko +50 .

Čovek po imenu Uve, Fredrik Bakman.
Jedna simpatična knjiga o namćorastom Uveu koji život živi po pravilima, ne voli da neko remeti mir koji vlada u naselju u kom živi i čuva uspomenu na pokojnu ženu. Njegov mir i neke čudne planove remeti dolazak nove porodice u naselje koje će Uveu pomrsiti konce. Simpatična knjiga sa onim lepim osećanjem dok čitate da ste se saživeli sa likom i da saosećate sa njegovim postupcima. Meni se knjiga dopala. I Uve tako namćorast mi se dopao. Preporuka:)

Imam pozajmljenu odavno Čudo u Poskokovoj Dragi, tako da ću nju od sutra ili od utorka. Čini mi se da je prikladna za opuštanje po ovom toplom vremenu kada ne možeš bogzna kako da uključiš mozak. Imam dosta pozajmljenih knjiga.. Moram to da raščistim i vratim ljudima:whistling:

Sad idem da pogledam neki film i da se spremam za posao. Ova nedelja predveče mi je nekad gora od ponedeljka ujutro:lol:

Čovek po imenu Uve, Fredrik Bakman.
Jedna simpatična knjiga o namćorastom Uveu koji život živi po pravilima, ne voli da neko remeti mir koji vlada u naselju u kom živi i čuva uspomenu na pokojnu ženu. Njegov mir i neke čudne planove remeti dolazak nove porodice u naselje koje će Uveu pomrsiti konce. Simpatična knjiga sa onim lepim osećanjem dok čitate da ste se saživeli sa likom i da saosećate sa njegovim postupcima. Meni se knjiga dopala. I Uve tako namćorast mi se dopao. Preporuka:)

Imam pozajmljenu odavno Čudo u Poskokovoj Dragi, tako da ću nju od sutra ili od utorka. Čini mi se da je prikladna za opuštanje po ovom toplom vremenu kada ne možeš bogzna kako da uključiš mozak. Imam dosta pozajmljenih knjiga.. Moram to da raščistim i vratim ljudima:whistling:

Sad idem da pogledam neki film i da se spremam za posao. Ova nedelja predveče mi je nekad gora od ponedeljka ujutro:lol:

Meni se Cudo u Poskokovoj Dragi mnogo dopa(l)o.
Idealno stivo za ove vrele dane.
Slatko sam se smejala.
Kad se samo setim koliko dugo sam je trazila po bibliotekama, a sada ponekad vidim i po dva ili tri primerka u istoj biblioteci.
Coveka zvanog Uve nisam citala, jedino prvih par strana na sajtu Lagune...

Ukoliko možete zamisliti budalu koja nasred plaže (dok pesak leti svuda, dok sunce prlji tela, dok talasi zapljuskuju obalu a deca ciče ushićeno) čita Kako upokojiti vampira, onda ste, zapravo, mene zamislili. :)
Sjajni Pekić bio je moj izbor za ovogodišnje letovanje, i oduševljeno sam gutala stranice romana, koji je ostao nedovršen - malo više pd 100 strana me deli do kraja.
Nekada je bilo teško koncentrisati se na plaži - bila sam budala i dalje, usresređeno sam čitala naglas, tiho, da bi moj glas nadjačao plažnu buku.
Uživanje, uživanje, uživanje.
(inače, mazohista u meni je jedne godine na moru čitao Krležu Crnjanskog.)

Mimo toga, na moru, uz divnu kafu na terasi milovanoj hladom i vetrićem, pročitala sam Barnsove Nivoe života. Barns je uigran, drag, usredsređen, igriv, poeta na mahove, zaljubljenik na mahove. Patnik.
Prijala mi je knjižica nevelika obimom, ali daleko veće uživanje očekujem od naslova Ovo liči na kraj.

Kako upokojiti vampira je vrhunska knjiga, baš je volim. Ja sam pročitao Filozofiju zla - Laša Svensena, odlična knjiga, mada se
ne slažem sa nekim njegovim tezama. Sada čitam časopis Gradac temat posvećen Selinu.
Evo sad je ovde padala neka kišica, ali će narednih dana opet biti toplo... Jedva preživljavam ovu vrućinu.

Moram da priznam da nisam procitala Kako upokojiti vampira.
Uvek je neka druga knjiga bila ajd' da kazem interesantnija, vise se pricalo o nekim drugim delima, pa sam Pekica zapostavila.
Procitala sam samo Besnilo od Pekica, na moju sramotu.

Pa da se i ja pridružim
7521110.gif

Ali evo sada ode na čelo spiska.
Čitala sam od Pekića sigurno nekih 5-6 knjiga medjutim ovu nisam.
A rekla bih da bi to bila jedna od onih koje su pun pogodak za mene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back