Ja sam jutros imala " slucaj" , al ne se ovim pederushama, nego sa nekom pticom koja je verovatno ispala iz gnezda, a tek se ispilila,
nisam prvo ni shvatila da je ptica, bila je tako na plocniku, videla sam da dise, ali vracajuci se iz redovne setnje sa psom malo bolje zagledam
i vidim prilicno veliki kljun ( mozda i dva cm) i vidim da stvor zivi. Goluzdravo jadniche, ali veliko, samo sam po kljunu znala da je ptica.
Juce je ovde bila strashna oluja, ispala je iz nekog gnezda, ali pa opet to stvorenje je velicine recimo novorodjene rode ili caplje i naravno
uizela ga ja ( imam uvek neke maramice, kese i jos svasta sa sobom), dodjem kuci, muz mi yebe sve po spisku, pozovemo neko udruzenje
za zastitu zivotinja, oni nam kazu da je to besmisleno sto radimo i da pokusamo da je odnesemo nekom veterinaru. Veterinar verovatno jedva ceka
da m neko donosi polumrle zivotinjke. Dala sam mu na pipetu malo vode, napravila mu kao neko toplo gnezdo, ali je posle nekoliko sati i uginulo.
U Evropi postoji veliki problem sa pticama i sve je strashniji ( to potrosacko drustvo ne registruje) jer mladunci umiru od gladi i tako ispadaju iz gnezda
polumrtvi. Covek je uspeo da unisti sve, ukljucujuci i hranu za ptice jer kako znamo one se hrane crvicima, a danas se unistava otrovima svaka vrsta
tih crva tako da nema hrane za ptice. Neke studije ( postoji brojanje ptica)kazu da danas ima 40% manje ptica nego sto je to bilo pre samo deset godina.
A ova buba vise lici na bubarusu nego na bubashvabu