krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Ne bih ja tu ništa menjala... .gif)
.gif)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.gif)

Pa to za BL je jer je drzava banana, nesposobna da se izbori sa divljim prevozom koji krsi bar 2, 3 zakona radeci na takav nacin.
Zauz svi pre ili kasnije od tih tajkuna, dobiju to sto zele, tako da svejedno da li se ja i ti nervirali oko toga.
Govorim sa cisto tehnicke strane a i prakticne... nekad je to bila mozda periferija grada, odavno vec nije, izmestanjem ce mi biti lakse da prodjem kroz taj deo grada i nece mi trebati koliko sada, i nece biti potrebe za doradjivanjem asfalta u svim okolnim ulicama, koje se inace retko radi pa je zaustavljanje na semaforu poput surfovanja, zbog onoliko talasa na kolovozu.
Drugo, kroz tu stanice dnevno prodje 70ak hiljada ljudi, ona je odavno prerasla trenutnu sredinu, treba joj prostora i za same perone, i za pratece objekte, kao i za veci broj putnika
Jeste, super je kad se sve složi.To je baš lepo kad ti je sve potaman. A što se Irvina Jaloma tiče, ni meni Kad je Niče plakao nije bilo ništa naročito. Najviše su mi ostale u sećanju neke čorbe koje je, ne znam sad više čija, valjda Brojerova, žena pravila.
Ja čitam Beton na telefonu. I dopada mi se za sada. A sve mi nešto čudno, tamo mi pokazuje 97 strana. Vidim u papiru je 117. Pa to je to, nije veća.
U planu je bio neki kratak put ali ispalo je da je ovog vikenda bila aktuelna ta proslava. I dobro je sve ispalo...

Nego, da vam ispričam nešto povodom filma Apokalipsa danas... Možda sam imala 11,12 godina, i sad nekoliko nas dece u familiji igralo je sa starijim čalanovima familije (tetke, ujne i ne znam ko još beše) pantomimu. I tetka šapne sestri da pokaže film Apokalipsa danas. A kako mi nismo gledali te filmove (nismo ni znali šta znači apokalipsa), sestra pita tiho tetke da li je dobro čula naziv filma. I kreće smeh... Jer je pitala da li je film Je l' daboga lipsao danas? Slatko smo se smejali, evo još palmtim a prošlo je više od 20 godina...![]()
Odbijam od Per Petešuna je odličan roman, sećam se da sam ga čitao pre neku godinu i da mi se baš dopao.
Objavljene su kod nas još i njegove knjige "Idemo da krademo konje" i "Kleta reko vremena" nažalost kod mene
u biblioteci ih nema, a čini mi se da ih nema ni u elektronskom izdanju.
I glavni junak Betona je u nekoj "palanci" i sve vreme pokusava da pocne da pise knjigu ( biograiju Mendelsona),
al ni do kraja ne ume da sastavi privu recenicu. Bernhard je zaista genije![]()
Ја да пријавим да читам Ходочашће Арсенија Његована од Борислава Пекића. И, иако сам мало развукао (што због обавеза, што због врућине, што због тога што књига захева огромну концентрацију), могу рећи да је за мене ово једна од најбоље написаних књига на нашем језику. Пекићев стил је маестралан заиста.
Штета што још увек није довољно препознат као један од наших најбољих књижевника.
Ја да пријавим да читам Ходочашће Арсенија Његована од Борислава Пекића. И, иако сам мало развукао (што због обавеза, што због врућине, што због тога што књига захева огромну концентрацију), могу рећи да је за мене ово једна од најбоље написаних књига на нашем језику. Пекићев стил је маестралан заиста.
Штета што још увек није довољно препознат као један од наших најбољих књижевника.
Nekako, ne mogu da vjerujem da ovo nije neka zaebancija.
Inače, nagrada za najnespretniju upotrebu engleskog jezika ide neimenovanom izraelskom generalu koji je u knjizi žalbi nekog londnonskog restorana napisao "I fingered your waitress for ten minutes, but she wouldn't come!".
Ovo je genijalno.

Nekako, ne mogu da vjerujem da ovo nije neka zaebancija.
Inače, nagrada za najnespretniju upotrebu engleskog jezika ide neimenovanom izraelskom generalu koji je u knjizi žalbi nekog londnonskog restorana napisao "I fingered your waitress for ten minutes, but she wouldn't come!".

Genijalano stvarno![]()
Bodrijar, ko da cita zlatno runo, da bi ga posedovao moras da prodas 5 ari placa![]()

Ja sam ga svojevremeno kupila po nekoj normalnoj ceni u izdanju Svjetlost Sarajevo.
Komplet je od 7 knjiga.
Ali jos nisam citala![]()

umesto da se normalno posvetim knjizi.
Šalim se, zatrpani vremenom od silne kupovine i nečitanja... 
E, sad. Ja se skoro nikada ne zalim na prevod jer nisam nikakav poznavalac materije.
Ali, bi li mi neko objasnio o cemu se ovde radi.
Citam Bernhardovog Gubitnika i dodje mi da zafrljacim knjigu koliko me nervira.
Izdavac je zagrebacki Meandar a prevodilac izvesni Boris Perić.
Citat:
"Svi bjeze u Svicarsku kad vise ne znaju kamo bi, govorio je, pomislio sam.
Svicarska ce je ubiti, govorio je, pomislio sam.
I kud bas u Zizers, u tu perverznu jezicnu tvorevinu, govorio je, pomislio sam."
Iza ovog "govorio je" cesto dolazi ovo besmisleno iritirajuce "pomislio sam".
Ali ne i uvek.
Recimo: "Roditelji naprave koncepciju, ali ta koncepcija po prirodi stvari nema smisla, govorio je."
I tako, ja sve vreme sada samo lovim to pomislio sam,umesto da se normalno posvetim knjizi.
A kada recenicu zavrsi normalno ja odahnem.

E, sad. Ja se skoro nikada ne zalim na prevod jer nisam nikakav poznavalac materije.
Ali, bi li mi neko objasnio o cemu se ovde radi.
Citam Bernhardovog Gubitnika i dodje mi da zafrljacim knjigu koliko me nervira.
Izdavac je zagrebacki Meandar a prevodilac izvesni Boris Perić.
Citat:
"Svi bjeze u Svicarsku kad vise ne znaju kamo bi, govorio je, pomislio sam.
Svicarska ce je ubiti, govorio je, pomislio sam.
I kud bas u Zizers, u tu perverznu jezicnu tvorevinu, govorio je, pomislio sam."
Iza ovog "govorio je" cesto dolazi ovo besmisleno iritirajuce "pomislio sam".
Ali ne i uvek.
Recimo: "Roditelji naprave koncepciju, ali ta koncepcija po prirodi stvari nema smisla, govorio je."
I tako, ja sve vreme sada samo lovim to pomislio sam,umesto da se normalno posvetim knjizi.
A kada recenicu zavrsi normalno ja odahnem.
Aha...
Sad mi je lakse. Znaci covek tako pise.
Mozda sad prestane da me nervira... A mozda i ne.
Videcemo.