quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.073
Lolita je divnan roman (za moj ukus).Smeh u tami takođe.
Da, i da.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lolita je divnan roman (za moj ukus).Smeh u tami takođe.

Ima jedna, ali radnja se ne desava u Rumuniji, vec u Svedskoj.
Naziv joj je Pusti pravog da udje.
Nije Drakula, vec nesto mnogo suptilnije.
Gledala sam film i dopao mi se.Drugacije je..kao i sve iz Skandinavije..
El to ono sa klincem od 12 godina i malom vampirušom istog uzrasta?
I dobro došao na temu. Mislim da nisi ranije svraćao!

Haha, pa i neki od nas ponekad slabo čitaju, ali dolazimo da se družimo. Može i povremeno.Vidiš kako imaš korisne i zanimljive informacije.
(u poslednje vreme koje se oduzilo)
Nego, još malo...
Idem i ja uskoro, smorila me ova vrućina. A tek je počela. Pročitao sam
Knjiga nije loša, ali, nekako, napisana na prevelikom broju obrtaja za moj ukus.
Poslije toga, uzeo sam Iseljenike V. G. Zebalda, što je trebalo da bude samo intermeco prije povratka čitanju još nekih mlađih Amerikanaca koje do sada nisam čitao, ali ova kratka knjiga snagom je natkrilila sve što sam čitao u posljednje vrijeme. Kroz amalgam ilustrovanog putopisa, eseja, biografije i autobiografije Zebald daje portrete četvoro ljudi koji su doživjeli tragediju nekog životnog diskontinuiteta, ličnog gubitka, emigracije ili rata. Divna i potresna knjiga, na širem planu nenametljivo optužujuća. Nikad neć prestati da preporučujem Zebalda. Poređenja su glupa, ali recimo da je kao neki necinični Bernhard.
A jel ovaj Seebald Austrijanac jer ja stalno nalecem na njega, svi ga uzdizu u nebesa, narocito ovu knjigu koju ti ovde pominejs, ali
ti sad pricas o nekim mladjim Amerikancima pa tako ne znam da li mislimo na istog autora, a i pises njegovo ime srpski![]()

Pravo da ti kazem meni nekada nije jasno da li je autor Amer, Nemac, Rus jer po naslovu knjige ne znam na kom je jeziku pisao,Pa kažem da mi je bio pauza između dvoje mlađih Amerikanaca, znači da on sam po sebi niti je mlađi (ne bi bio ni da je živ), a nije ni Amerikanac.
Winfried Georg Sebald je bio Nijemac rođen u Bavarskoj, ali je dugo predavao na fakultetima u Engleskoj.
Čitaj Die Ringe des Saturn, Die Ausgewanderten, Schwindel. Gefühle., to su sve dobe knjige.
Nije skupa, 166 dinara. 

Fala, fala, ali sprecena sam
A iskreno govoreci nije mi to ni bitno.
Mislim to da budem na njegovoj promociji i da mi potpise knjigu.
Imam jednu koju mi je onomad potpisao na sajmu i puna kapa.
Samo nek on meni pise i pise, a ja cu da citam i da citam![]()