del piero 10
Aktivan član
- Poruka
- 1.431
Pošto je del piero pitao u vezi Kindle-a, evo da mu kažem neke moje utiske, pošto sam ga nabavio (ustvari dobio na poklon).
Za čitanje se ne može uporediti sa tabletom, mnogo je bolji barem meni, oči se ne zamaraju kao da čitaš štampano izdanje.
Da bih prebacio knjige sa računara na Kindle, koristim program koji sam instalirao na računar Send to Kindle, koji osim što
prebacuje može ujedno i da konvertuje u format pogodan za Kindle.
Problem je sa nekim PDF formatima koji ne mogu dobro biti konvertovani, barem meni za sada nije uspelo, nisam još probao
preko Calibre možda bi preko njega uspeo.
epa zakasnio si
vec sam uzeo neki tablet i nije los za sada, za citanje. Problem mi je sto npr.ubacim 10 razlicitih knjiga u epubu ili pdf-u i nudi mi 6,7 razlicitih opcija za citanje... negde mi ponudi promenu tema, negde ne, neki imaju mogucnost sirenja, suzavanja, povecavanja slova itd. a drugi opet nemaju. Kventin mi rece da to zavisi verovatno i od izvornog fajla odnosno kako ga je neko sklepao.
Nego nesto bas i nisam zadovoljan baterijom... drndam ga 3,4h, od toga vise od polovine vremena je wi-fi ugasen, i ona vec prazna! Nesto mi je to bas kratko... ako samo citam na njemu, i to sa prigusenim osvetljenjem, morao bi da izgura bar 8,9h
Probacu i danas da ga cackam da vidim koliko ce drzati i ukoliko opet bude nesto kratko, razmisljam da ga vratim. Imam zakonski rok 15 dana da odustanem od kupovine i zamenim ga ili u potpunosti vratim... mada kakav zakon u zemlji gde nuklearni fizicar iz organizacije nuklearne bezbednosti, bude zamenjen fuckin majom gojkovic!!?!
I da, kupovinom ovog cuda, zvanicno krece era u mom zivotu, u kojoj klasicne knjige necu kupovati vise
Poslednja izmena:

Druga polovina je u drugoj sobi, Palanci, selu, školi i kod raznoraznih "prijatelja", poštara i rođaka, koji više nikad neće dobiti ništa od mene...

), kad i Još uvek Alis i čitala sam obe u kratkom razmaku. Tako slične, a tako različite, a nekako se bave istom tematikom i idu mi zajedno. Znam da ti nisi htela da čitaš Alis, ali i ovde se nagoveštava mogućnost iste bolesti. I meni se dopala, ali mi je ostao neki osećaj da joj nisam posvetila dužnu pažnju, i da bi trebalo ponovo da je pročitam. Možda u sledećem životu