Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pošto je del piero pitao u vezi Kindle-a, evo da mu kažem neke moje utiske, pošto sam ga nabavio (ustvari dobio na poklon).
Za čitanje se ne može uporediti sa tabletom, mnogo je bolji barem meni, oči se ne zamaraju kao da čitaš štampano izdanje.
Da bih prebacio knjige sa računara na Kindle, koristim program koji sam instalirao na računar Send to Kindle, koji osim što
prebacuje može ujedno i da konvertuje u format pogodan za Kindle.
Problem je sa nekim PDF formatima koji ne mogu dobro biti konvertovani, barem meni za sada nije uspelo, nisam još probao
preko Calibre možda bi preko njega uspeo.

epa zakasnio si :D
vec sam uzeo neki tablet i nije los za sada, za citanje. Problem mi je sto npr.ubacim 10 razlicitih knjiga u epubu ili pdf-u i nudi mi 6,7 razlicitih opcija za citanje... negde mi ponudi promenu tema, negde ne, neki imaju mogucnost sirenja, suzavanja, povecavanja slova itd. a drugi opet nemaju. Kventin mi rece da to zavisi verovatno i od izvornog fajla odnosno kako ga je neko sklepao.
Nego nesto bas i nisam zadovoljan baterijom... drndam ga 3,4h, od toga vise od polovine vremena je wi-fi ugasen, i ona vec prazna! Nesto mi je to bas kratko... ako samo citam na njemu, i to sa prigusenim osvetljenjem, morao bi da izgura bar 8,9h :roll:
Probacu i danas da ga cackam da vidim koliko ce drzati i ukoliko opet bude nesto kratko, razmisljam da ga vratim. Imam zakonski rok 15 dana da odustanem od kupovine i zamenim ga ili u potpunosti vratim... mada kakav zakon u zemlji gde nuklearni fizicar iz organizacije nuklearne bezbednosti, bude zamenjen fuckin majom gojkovic!!?!

I da, kupovinom ovog cuda, zvanicno krece era u mom zivotu, u kojoj klasicne knjige necu kupovati vise :D

Poslednja izmena:
Jbg, del piero, žao mi je ako sam te naveo na neku pogrešnu odluku. Meni je tablet OK za čitanje, ali ti sam vidi šta ti odgovara.

Inače, danas sam počeo s teškim ali neizbježnim poslom preslagavanja police, brisanja prašine i sl.
Evo kako izgleda kad se sve knjige izbace iz police. Šta bi tek bilo da ne volim i elektronske knjige.
PNDA2Pp.jpg

Svi bismo sada voleli da rondamo po tom "krsu" :heart:

- - - - - - - - - -

Pošto je del piero pitao u vezi Kindle-a, evo da mu kažem neke moje utiske, pošto sam ga nabavio (ustvari dobio na poklon).
Za čitanje se ne može uporediti sa tabletom, mnogo je bolji barem meni, oči se ne zamaraju kao da čitaš štampano izdanje.
Da bih prebacio knjige sa računara na Kindle, koristim program koji sam instalirao na računar Send to Kindle, koji osim što
prebacuje može ujedno i da konvertuje u format pogodan za Kindle.
Problem je sa nekim PDF formatima koji ne mogu dobro biti konvertovani, barem meni za sada nije uspelo, nisam još probao
preko Calibre možda bi preko njega uspeo.
E, na ovako necemu sam pre nekoliko dana videla da cita neka devojka u busu.
Samo je kod nje bio obrnut kolor.
Pozadina je bila crna/tamno siva, a slova bela.
Sprava mi se cinila jako prijatnom za citanje :)

Molim te, pazi na mamu – Kjung-Suk Šin, Čarobna knjiga 250 str. 8/10

http://www.carobnaknjiga.rs/molim-te-pazi-na-mamu

Knjiga mi se dopala. Na pocetku mi je delovala po malo kruto s’ obzirom na tematiku i moja ocekivanja u odnsou na to. Ali kasnije sam se lepo uklopila u pricu.
Sama cinjenica da sam procitala nesto od autorke iz Juzne Koreje mi je dopadljiva. Ne secam se da sam stogod citala od nekog autora iz te zemlje.
Inace ovo je neka davna Danina preporuka.

Kventine, ovo je polovina mojih knjiga, i ja se pitam kako ću letos da krečim, jer su do plafona (2,75m) u dva reda.... :sad2: Druga polovina je u drugoj sobi, Palanci, selu, školi i kod raznoraznih "prijatelja", poštara i rođaka, koji više nikad neće dobiti ništa od mene...
18838851_1049537475180619_7811627127383433071_n.jpg
,

Ovo sam se slikala onomad kad sam krenula na drugarsko veče, da pokažem mami haljinu. :rumenka:

- - - - - - - - - -

Svi bismo sada voleli da rondamo po tom "krsu" :heart:

Ma, ne znam gde bih ga punila pored četiri telefona, tableta i laptopa...:roll: Još ni punjače ne kupuju ko kako svoj sje*e već svi uzimaju moj. :malav:

Molim te, pazi na mamu – Kjung-Suk Šin, Čarobna knjiga 250 str. 8/10

http://www.carobnaknjiga.rs/molim-te-pazi-na-mamu

Knjiga mi se dopala. Na pocetku mi je delovala po malo kruto s’ obzirom na tematiku i moja ocekivanja u odnsou na to. Ali kasnije sam se lepo uklopila u pricu.
Sama cinjenica da sam procitala nesto od autorke iz Juzne Koreje mi je dopadljiva. Ne secam se da sam stogod citala od nekog autora iz te zemlje.
Inace ovo je neka davna Danina preporuka.

Ja sam to kupila na nekoj Laguninoj akciji (otkud na Laguninoj Čarobna knjiga :think:), kad i Još uvek Alis i čitala sam obe u kratkom razmaku. Tako slične, a tako različite, a nekako se bave istom tematikom i idu mi zajedno. Znam da ti nisi htela da čitaš Alis, ali i ovde se nagoveštava mogućnost iste bolesti. I meni se dopala, ali mi je ostao neki osećaj da joj nisam posvetila dužnu pažnju, i da bi trebalo ponovo da je pročitam. Možda u sledećem životu

Jbg, del piero, žao mi je ako sam te naveo na neku pogrešnu odluku. Meni je tablet OK za čitanje, ali ti sam vidi šta ti odgovara.

Inače, danas sam počeo s teškim ali neizbježnim poslom preslagavanja police, brisanja prašine i sl.
Evo kako izgleda kad se sve knjige izbace iz police. Šta bi tek bilo da ne volim i elektronske knjige.
PNDA2Pp.jpg

Nisi me uopste naveo na lose, ne brigaj ;)
Ja sam zadovoljan za sada, te sitnice ne smetaju previse, navikao sam se brzo... ubacio sam jos dosta knjiga i problemi su uglavnom sa pdf, 90% epub radi kako treba.

Inace, citam krvavi meridijan, procitao trecinu... cekam da se zahukta.

Šum vremena, Džulijan Barns, Geopoetika, 189 str. Biografija ruskog kompozitora Dmitrija Šostakoviča, većim delom "plivanje" u Staljinovim vodama sa povremenim "davljenjem". Ili kako lepo kaže prevodilac Zoran Paunović. Šum vremena je roman u kome je svaka sličnost sa stvarnim likovima namerna, ali i potpuno nevažna: jer, Džulijan Barns ne piše biografiju proslavljenog ruskog kompozitora, već pre svega priču o odnosu umetnosti i vlasti, umetnosti i ideologije, umetnosti i umetnika. Umetnik je u ovom slučaju Dmitrij Šostakovič; njegov put od slave do nemilosti i natrag, do slave koja je u međuvremenu izgubila smisao,

Dobar roman, obuhvatio je ceo Šostakovičev život (pitao je Kventin, ali ja sam tada bila na početku i mislila sam da je samo jedan segment) podeljen u tri dela: Na odmorištu, u kom on noćima stoji ispred lifta čekajući da dođu po njega, U avionu čija je okosnica gostovanje u Americi i sve razlike života i odnosa prema umetnicima u SSSR i SAD i U automobilu, gde je on već rehabilitovan, priznat umetnik učlanjen u partiju kojim se ponose i vodaju ga po zemlji da prima nagrade, što mu možda teže pada od ranijih muka.

Meni je ovo ubedljivo najbolje što sam pročitala od Džulijana Barnsa, koji mi je, inače, bledunjav. Ništa mi nije ostalo u sećanju, a čitala sam Troje, Cepidlaka u kuhinji, Sto od limunovog drveta i Ovo liči na kraj. Verovatno bih se setila kad bih ponovo uzela da čitam, ali inače nemam zbog čega da pamtim.

Još sam se posle ove knjige zainteresovala za muziku Šostakoviča, jer nisam baš poznavalac klasike. I naišla sam na divan Valcer br. 2 iz Džez svite. Uživajte uz motive iz filma Ana Karenjina sa Sofi Marso

Poslednja izmena:
Uzivala sam i stavila ovu kompziciju na svoju listu klasicne muzike na YouTube.
Takodje nisam poznavalac ali imam listu na kojoj ima raznovrsne klasike u kojoj uzivam.

Ti si vidim uzivala u knjizi i bas se potrudila da nam je pretstavis.
Mene si zainteresovala.
Narocito sto sam svojevremeno citala biografiju Galine Visnjeskaje koja je bila supruga Rostropovica, koji je opet bio ucenik Sostakovica.
Ta knjiga Istorija jednog zivota, smatram da spada u znacajnije knjge koje sam citala.

Jao, bre, Rado, ovo još malo pa Guča, opštenarodno veselje, sve s trubačima (i ostalim instrumentima). Ima i to svojih draži, ali ja sam namerno stavila verziju iz Ane Karenjine, da i sa te strane povežem sa književnošću. Sad mi se gleda i taj film.
Inače, ne volim baš snimke sa koncerata, više volim studijske, ušminkane...

Počela sam Riđi poni, Štajnebeka... odoh da pročitam 2 strane pre nego što zaspem

:D da, Istočno od raja, videla sam. Mene to uvek podseti na onu Borinu pesmu..... što si me prognala istočno od raja. Moguće i da sam nekom prilikom stavljala spot, pa da se ne ponavljam.

To je biblijska referenca (Avelj, Kain i ta priča).
Mnogi naslovi Stajnbekovih knjiga su preuzeti iz poezije. Zima našeg nezadovoljstva je iz Ričarda trećeg, O miševima i ljudima je iz pjesme Roberta Burnsa, Plodovi gnjeva su iz
.
Nekad su engleski i američki pisci to često radili.

Ja sam se ko nadzak baba rodila pa cu da precutim odgovor na pitanje o minicima i sorcevima i japankama i ostalim stvarima.

Pozajmila od kolege da odmorim mozak za vikend
Pogledajte prilog 444517

Wild, javi utiske, bas me zanima kakva je knjiga (inace sam obozavalac Mucki). Videh je skoro u Platou, nije bas jeftina.

Kad vec pominjete Sestavkovicha ima jos jedna dobra knjiga o njemu '' Covek velike dushe'' -Mihail Ardov.
Na spisku mi je ali sam slucajno nabasala na neku recenziju o njoj i ucinila mi se bas zanimljivom.

Brodolom – Rabindrat Tagor, Book&Marso, 310 str. 8/10
https://www.knjizara.com/Brodolom-Rabindranat-Tagore-97040

Nisam znala da je ovaj covek pisoa bilo sta osim poezije.
Kad ono, pisao je raznovrsne stvari samo sto mu je poezija (barem meni) bila jedino poznata.

Ovo je roman. Indijski roman. Klasicno delo.
Odvikla sam se od klasicnih dela pa mi najcesce smeta ili bolje reci nekako zulja taj stil.
Bilo da je kao u ovoj knjizi neki kiceni stil, ili kada je slucaj da je knjiga pisana kruto i i nekako strogo.

Roman je lep, lako se cita, radnja, likovi i zaplet su simpaticni.
Ono sto mi je smetalo je to sto je u jednom delu knjige previse prostora posveceno veri, verovanju, verskim obredima i obicajima.
Ali to je Indija i to je skoro pa neizbezno.

Eto. Volim da povremeno presecem nekom klasikom pa je ovo bio taj slucaj.

- - - - - - - - - -

Mada ne znam sta sam to presekla kada sam u poslednje vreme jedva nesto citala :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back