Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala. Kultura stare Rusije.

Ovo mi je promaklo, čestitam vam. Kako lepo zvuči ovaj predmet. I kako je divno imati tako vredno dete i ponositi se njime.

- - - - - - - - - -

Читала Слободана Селенића и Очеви и оци.
Избјегавала сам га због Убиства са предумишљајем. Насмијала ме је, расплакала, дирнула.
Лијепо утрошено вријеме у дружењу са Селенићем.

Očevi i oci je meni prelepa knjiga. Doduše, baš davno sam je čitala. Zbog nje sam kupila celo Selenićev komplet.

- - - - - - - - - -

Kupila sam Šljivin cvet u vazi od zlata, onaj kineski erotski roman iz XVI veka. :lol:

Cenim da ova knjiga neće stajati na polici. Očekujemo najbolje citate, reče neko, ja se pridružujem...:rumenko:

- - - - - - - - - -

Khm, khm. Vi to nesto o Jergovicu? :flert:
Bas kako vam je Bi rekla. Nemojte citati tu Rutu... a sve ostalo je :zaljubljena:
Rayela, Dvori su odlični.

- - - - - - - - - -

Miljenko Jergovic – Inšalah Madona, inšalah, Rende, 450 str.

Ja upravo od njega zavrsavam Inšalah Madona, inšalah. Pripovetke. Bolje receno, price.
Mnogo volim kako on pise. Uvuce se u mozak, dusu, zavuce se pod kozu glavnog junaka...
I tako dozivis njegove likove u potpunosti, k'o da su ti rod rodjeni, kao da ih poznajes godinama, kao da si imao takvog tu u komsiluku...

- - - - - - - - - -

Samo nemojte da vam u vezi njega padaju neke sulude ideje na pamet.
Inače...
smilie_girl_224.gif

Definitivno moram da iskopam neku Jergovićevu knjigu, ništa njegovo dosad nisam pročitala.

Poslednja izmena:
Ovo mi je promaklo, čestitam vam. Kako lepo zvuči ovaj predmet. I kako je divno imati tako vredno dete i ponositi se njime.

- - - - - - - - - -

Očevi i oci je meni prelepa knjiga. Doduše, baš davno sam je čitala. Zbog nje sam kupila celo Selenićev komplet.

- - - - - - - - - -

Cenim da ova knjiga neće stajati na polici. Očekujemo najbolje citate, reče neko, ja se pridružujem...:rumenko:

- - - - - - - - - -

Definitivno moram da iskopam neku Jergovićevu knjigu, ništa njegovo dosad nisam pročitala.
Bices odusevljena ovim Dvorima Ja necu vise nista od njega citati ( za sada).

Sa Basarom je zajedno pisao Tushta i tma, ali to je onako, nije bas neki roman, simpaticno za citanje.
Ova NIN-ova knjiga ima naravno " dubinu", ali posle Enciklopedije mrtvih sve je nekako bleda kopija.

Lamar, srećan ti rođendan! :D :cvet:

Ja sam pročitala Slepilo, Žoze Saramago. U jednom gradu, ljudi naprasno gube vid. Čovek koji vozi auto i njegova žena, kradljivac automobila, devojka sa tamnim naočarima, razrooki dečak, oftalmolog, starac sa povezom preko oka. Svi će biti smešteni u izolaciju, u napuštenu psihijatrijsku bolnicu, bez bilo kakvih humanih uslova da se tu boravi. Jedina osoba koja vidi a koja će biti sa njima, je žena oftalmologa, koja će biti njihove oči dok su tamo. Slepilo od izolovanih slučajeva prerasta u epidemiju, za koju nema obajšnjenja šta je uzrok nastanka. Borba za opstanak, za zalogaj hrane, iskazivanje moći kroz siledžijstvo, manipulacija, strah, ali i samilost i žrtva koja se podnose zbog drugih (koje poznaješ i upoznaješ) provlače se kroz čitavu priču. Strašna poruka. Strašna knjiga. I Odlična.

Sledeći je na redu Aleksandar Dima i Tri musketara, ali to ću od sutra jer mi je danas dan ispunjen da mislim da ću do ponoći biti van kuće. Ne žalim se, nego nekad ne znam odakle obaveze samo naviru.Nešto sam se mislila da čitam Sagu o Forsajtima ili Američku tragediju ali baš zato što me obaveze samo secakaju, bez veze mi je da sad uzmem da ih čitam jer ću ih čitati po tri meseca, čini mi se. (Sagu sam već počela prošle godine i iz istog razloga kao sada, je ostavila.) Zgodno bi bilo da ih pročitam dok ne radim, zbog vremena koje zahtevaju. Ali i ako sad ne uspem, čitaću u penziji, kad god da to bilo.:lol:

Citam Ljubav Toni Morison.
Kod nje mi se svidja to sto se ne ponavlja u svojim knjigama. Mnogi to rade.
Jedva je nadjoh u biblioteci.
Nemaju Voljenu.
Jergovicevi Dvori od oraha svako treba da procita. Ne plasite se obima romana. Brzo se cita.
I ja volim Jergovica, ali kao pisca. ;) xxx

- - - - - - - - - -

Mila moja Lamar, srecan rodjendan!

Ja sam nesto pogubljena ovih dana.
Svi me nerviraju i oni koji pricaju sa mnom i oni koji to ne cine iz ko zna kojih razloga.
Mislim da luuudim. U stvari, znam.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Po meni ne moraš odmah da udariš na Dvore...
Možeš da uzmeš za početak ili pripovetke Sarajevski Marlboro, Mama Leone...
Ili odličan, ali odličan roman Otac.
A onda to njegovo, moglo bi se reći kapitalno delo Dvori od oraha.

Јао, сећам се како сам уживала у неким Мир-Јаминим (?) књигама пред крај основне, чак је мама морала да ме опомиње да треба да учим.( ''Александра, остави се Мир-Јам!'')

Прочитала сам Ен из Грин Гејбла, сад сам у фази шта ћу-шта ћу. Можда ''Огромне микрокосмосе'' Александра Гаталице, је ли читао неко?
Заборавила сам да се ''похвалим'', купила сам нову Кинселу, да имам шта да читам у болници ако буде прилике. Нисам неко време куповала у Лагуни, па да одржим попуст. А следећег месеца излази нова Вукова књига, то ћу за маму да узмем.

Pročitala davno, ne zaboravlja se nikad:super:

- - - - - - - - - -

Kuriozitet, komunisti su ga proganjali zbog onoga što je pisao, ucenjivali, njegova rodjena sestra je Milica Jakovljević poznatija pod pseudonimom Mir Jam...
Čitaću je kad odem u penziju. Poklonila sam je tati (msm na Trilogiju).

A kad pomenu komuniste, ljudi, uzmite Moskvu 2042, upišaćete se od smeha. Toliko o komunizmu. Ja nisam znala da je autor Vladimir Vojnovič jedan od vodećih savremenih ruskih pisaca. Da budem iskrena, nikad nisam ni čula za njega. Mislila sam da je naš, jer sam ono Č videla kao Ć...:zcepanje:

Јао, сећам се како сам уживала у неким Мир-Јаминим (?) књигама пред крај основне, чак је мама морала да ме опомиње да треба да учим.( ''Александра, остави се Мир-Јам!''

Ja sam daaavno bila VI razred i to je bila glavna "ljubavna" literatura. Šta sam mogla drugo, morala sam da je čitam...:) Mislim da je, što reče ti, kraj OŠ i kraj druženja sa njom. Treba biti mnogo emocionalno zaostao pa je čitati kasnije.

Stevan Jakovljević-Srpska Trilogija,čitam je treći put.

I ja čitala, ali davno. Mislila sam da sada u ovom silnom europejstvu i u vladavini instant literature više nije mnogo interesantna, kad nedavno dođe drugarica moje sestre i zatraži mi je na čitanje. Omlatila je, kraj svih svojih obaveza, vrlo brzo. :)

Mir Jam, kao što rekoh više puta, nije nikad bila moj broj.

Јао, сећам се како сам уживала у неким Мир-Јаминим (?) књигама пред крај основне, чак је мама морала да ме опомиње да треба да учим.( ''Александра, остави се Мир-Јам!'')

Прочитала сам Ен из Грин Гејбла, сад сам у фази шта ћу-шта ћу. Можда ''Огромне микрокосмосе'' Александра Гаталице, је ли читао неко?
Заборавила сам да се ''похвалим'', купила сам нову Кинселу, да имам шта да читам у болници ако буде прилике. Нисам неко време куповала у Лагуни, па да одржим попуст. А следећег месеца излази нова Вукова књига, то ћу за маму да узмем.

Mislim da ti je to dobar izbor za bolnicu. Uvek sam savetovala da se ponese nešto što će zaokupiti pažnju i biti vedrog sadržaja.

- - - - - - - - - -

Pročitala davno, ne zaboravlja se nikad:super:

- - - - - - - - - -

Kuriozitet, komunisti su ga proganjali zbog onoga što je pisao, ucenjivali, njegova rodjena sestra je Milica Jakovljević poznatija pod pseudonimom Mir Jam...

Nisam znala, baš zanimljiva informacija.

Čitaću je kad odem u penziju. Poklonila sam je tati (msm na Trilogiju).

A kad pomenu komuniste, ljudi, uzmite Moskvu 2042, upišaćete se od smeha. Toliko o komunizmu. Ja nisam znala da je autor Vladimir Vojnovič jedan od vodećih savremenih ruskih pisaca. Da budem iskrena, nikad nisam ni čula za njega. Mislila sam da je naš, jer sam ono Č videla kao Ć...:zcepanje:

Predstava po Vojnovičevom romanu Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina se dugo igrala u Ateljeu 212. Čonkina je glumio Svetislav Goncić. Možda sam je i gledala. U to vreme (studiranja) sam mnogo išla u pozorište. Tako da znam odavno za Vojnoviča.

Baš si me zainteresovala i za tu Moskvu. Ali još neko je pominjao Moskvu sa brojevima, i to dva, jedan za drugim

Jesam li ja nešto pobrkala, mislim da postoji i neki mladi, vrlo popularni ruski književnik, veoma sličnog imena. Ili barem prezimena... Neko ko je trenutno sasvim in i vrlo prodavan. Prosto ne znam kako da ga tražim po netu.

Sasvim je moguće da sam se prevarila.

Valjda. :lol:
Predstava po Vojnovičevom romanu Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina se dugo igrala u Ateljeu 212. Čonkina je glumio Svetislav Goncić. Možda sam je i gledala. U to vreme (studiranja) sam mnogo išla u pozorište. Tako da znam odavno za Vojnoviča.

Kupila sam onomad njegovu knjigu Pretendent na presto, a kupiću i tog vojnika, imam ga u planu. :) Ovo je njegov nastavak.

Filip Klodel - Sive duše ( 5/5 )
1.Prednja_korica.6304187f-2864-43a6-8110-416064b0aca7.jpg

Izuzetno lep triler. Fascinirana sam Klodelovim stilom pisanja, raskošnim a skromnim, prevučenim patinom nekog drugog vremena. Bila sam baš iznenađena kad sam pročitala da je čovek rođen 1962. godine. Za mene nepoznato ime, iako vidim da se nadobijao nagrada. Definitivno uzimam još nešto od njega . Predivna knjiga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back