Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taman... mada da ja ne bih ni štapom pipnula, ne volem farbane muškarce, opraštam samo Zdravku.

Uzgred, ovo je drugi put da se Đorđe David pominje na ovim stranama u poslednja, ajde da ne tražim, recimo dva meseca. A ne volim ni muškarce koji sebi izmišljaju imena kao neke devojčice, da ne kažem gore... ne mogu da se setim kako se stvarno zove, da li beše Đorđe Petrović?

Nikolić, sad sam potražila. Znala sam da je neko opšte zastupljeno.

A to Petrović, sad sam se setila, je prezime onog glumca Dragana Petrovića, iz JDP-a, koji se jedno vreme u svojim mladim danima predstavljao kao Dragan Petar.

- - - - - - - - - -

Jel ziv on? Verovatno slavi devedeseti ako je jos ziv.
Ovog Davida ne poznajem.

Marjanović živ i mrda. Neki dan sam videla neku reportažu iz Kučeva, njegovog rodnog mesta, bila je neka priredba, pa se pojavio.

Drugi Đorđe - baš ništa nisi propustila

Jes vala Kamenita, ja ću reći Jergović :zaljubljena: pa nek mi samo neko protivreči.
Baš da ga vidim :rtfm:

- - - - - - - - - -

Uzgred čitam upravo Jergovića, njegovu Inšalah Madona, inšalah.
Pripovetke. Pripovetke su lepe, ali ja sam spora i mrzovoljna z:hm:

Štaaa, nema više one pite sa čokoladom i kokosom :evil: I ''sezonski'' sladoled im je od maline, šta reći. A tako ti i treba, Pahuljice, kad ideš bez mene u Mek :lol:

Digla sam ruke od Brajsona (na neko vreme) i počela Ruždija, ''Mavrov poslednji uzdah'', za sada obećava, divno je napisano. Čitala sam, mislim, dve njegove knjige dosad (ili tri?), ali mi se čini da će mi se ova najviše dopasti. Nadam se.

Jeste videli da će sledeće nedelje dolaziti neke Evro Giunti knjige uz Gloriju? Viktorija Hislop i još neki.

Nismo videli. Hvala na obaveštenju. Ali sad valjda više nije 199, nego 299 dinara, a to je skupo.

Joj, što je mene taj Mavrov poslednji uzdah smorio. Ali čitaj ti ako ti prija, ne obraćaj pažnju na tudja mišljenja.

U petak u biblioteci mog grada bio je Slobodan Tišma.
Golicava sloboda i mir nemira koji živeu njemu širili su se svukuda, po biblioteci, po nama, prisutnima.
Oh, koliko se uvek iznenadim njegovom dušom, slobodom, nesputanim duhom nemirka.
Uprkos godinama, igriv je u svojim poimanjima, lutalačka duša, misli jasne a vetrovite, nestalne.

Prijalo je, prijalo.

Htela sam da podelim.

Ovog petka dolazi Filip David, iščekujem.

Ja već imam Ostrvo... Nemoguće da njega daju...:think:
Možda je napisala još nešto. A ni Ostvro nemamo svi.
U petak u biblioteci mog grada bio je Slobodan Tišma.
Golicava sloboda i mir nemira koji živeu njemu širili su se svukuda, po biblioteci, po nama, prisutnima.
Oh, koliko se uvek iznenadim njegovom dušom, slobodom, nesputanim duhom nemirka.
Uprkos godinama, igriv je u svojim poimanjima, lutalačka duša, misli jasne a vetrovite, nestalne.

Prijalo je, prijalo.

Htela sam da podelim.

Ovog petka dolazi Filip David, iščekujem.
Baš lepo...

Nije Ostrvo, nego Povratak. Ostrvo sam čitala, a ovu drugu nisam niti znam o čemu se radi. Mislim da će uglavnom biti neke glupave knjige koje nisu uspeli da rasprodaju, ali videćemo.
Moram da se požalim na goste tj. rodbinu. Svi navalili da dolaze iako nikog nismo zvali. I još mi prigovaraju za Emu, kako je dosadna, mota se okolo, kako pas nije za stan... Kao da smo mi došle kod njih u kuću, a ne oni kod nas. Ja ionako sad nisam fizički u stanju da dvorim goste, pospremam za njima i zabavljam ih, pa još da slušam pritužbe.. Malo mi fali da puknem i oteram ih sve.

Nije Ostrvo, nego Povratak. Ostrvo sam čitala, a ovu drugu nisam niti znam o čemu se radi. Mislim da će uglavnom biti neke glupave knjige koje nisu uspeli da rasprodaju, ali videćemo.
Moram da se požalim na goste tj. rodbinu. Svi navalili da dolaze iako nikog nismo zvali. I još mi prigovaraju za Emu, kako je dosadna, mota se okolo, kako pas nije za stan... Kao da smo mi došle kod njih u kuću, a ne oni kod nas. Ja ionako sad nisam fizički u stanju da dvorim goste, pospremam za njima i zabavljam ih, pa još da slušam pritužbe.. Malo mi fali da puknem i oteram ih sve.

Ja sam jos pre nekoliko godina s tim zavrsila pricu. Imam ogroman stan, ali samo jedan ( bracni) krevet tako da goste ne primam.
Od mojih najblizih i tako niko vise ne dolazi, a ovi dalji rodjaci znaju kakva je situacija pa se i ne najavljuju.
A da mi neko svira uz bubanj za psa!! E taj bi leteo kroz prozor:D

Moje saučešće, potpuno te razumem. Tako meni zvocaju za mačku... Još ako su s muževljeve strane... :roll: :lol:

Bila sam danas da razmenim neke knjige s našom Pahuljicom i posle se vraćam kući, kažem dobar dan, a teča, ni pet ni šest, nego ''A je l' znaš zašto ja mrzim pse?'' Ja rekoh ''Ne znam i ne zanima me.'' Međutim, on nastavlja priču, bla bla, ja se tu isključim, ali mislim da je poenta da je infiltracija pasa u svakodnevni život ljudi zapravo zavera masona :pop: A teča je inače sveštenik.

Pahuljica mi je donela Služavke da čitam, tako da je to sledeće na redu. Znam da većina vas ima pozitivne utiske.

Bila sam danas da razmenim neke knjige s našom Pahuljicom i posle se vraćam kući, kažem dobar dan, a teča, ni pet ni šest, nego ''A je l' znaš zašto ja mrzim pse?'' Ja rekoh ''Ne znam i ne zanima me.'' Međutim, on nastavlja priču, bla bla, ja se tu isključim, ali mislim da je poenta da je infiltracija pasa u svakodnevni život ljudi zapravo zavera masona :pop: A teča je inače sveštenik.

Pahuljica mi je donela Služavke da čitam, tako da je to sledeće na redu. Znam da većina vas ima pozitivne utiske.

Jao, ja neki dan gledala film Služavke. Jako, jako mi se dopao... Moraću i knjigu da pročitam.

Završila sam Atentat Jasmine Kadra.
Znate već o čemu se radi, pisala Lamar, da ne otkrivam detalje.
Iako spada u lako štivo, otvorila mi je neke nove vidike. Te političke i verske podele sam oduvek mrzela. Ipak, slušajući obe strane, stiče se utisak da su i jedni i drugi u pravu, ali ubijanje mi nikako ne ide u glavu. 'Ebo ih džihad :( Lepo kaže izreka "za ideale ginu budale", ali zašto nedužne žrtve? :dash:
Preporučujem.

Dobar je film Služavke, ali dobra je i knjiga.:)

Meni je Elefteria donela Sluškinjinu priču, to me čeka.

Zaspala sam poslepodne kao dete. Uzela da čitam i umirila se i sastavila dobra 3 sata. Sad ću da vilenim, a to ću iskoristiti da čitam. :) (Ne znam šta mi je, nešto mi je loša koncentracija u poslednje vreme, moram nekad da se vratim na prethodnu stranu da vidim šta se dešavalo jer ne mogu da pohvatam.)

A sad akcije:

U Laguni od 10.2-10.3. http://www.laguna.rs/bo33_mesec_ljubavi_-_spisak_naslova_laguna.html

U Vulkanu http://www.knjizare-vulkan.rs/vest-TOP-100-bestselera-na-velikom-ONLINE-popustu_52116

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back