Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A cene su one koje pisu kad kliknes na knjigu ili neke povoljne? Mislim na Lagunu.
Popusti se ovako ne računaju.Шта је мање од 50 посто?
Како су написали, попуст не прелази преко 50 процената.
Напр. ако неко има попуст на чланство 20%, онда је укупно:
30 + 10 + 20 = 60% Али пошто дају највише 50 %, остаје то. Тако сам разумео.
Ovu bih volela da imam, ali ni 580 dinara nije jeftino, kolko mi se uhvati sa svim popustima...![]()
Види се да држиш страну трговаца. Шта у ствари раде? Оно што се ради када се рачуна камата на камату, само је то сад попуст, а он је онда мањи.Popusti se ovako ne računaju.
Ukratko, ako imate popust na članskoj kartici 25% cenu (punu) pomnožite sa 0,4725 i dobićete koliko ćete platiti knjigu sa sva tri popusta. (Ako npr. knjiga košta 1000 din platićete je 472,5 dinara (1000*0,4725=472,5))

)))О томе и говоримо.Zar nije jednostavnije samo da oduzmete procente, 21. vek je)))
Onih 30 sa spiska su 50 % snizene?Hahah, ne držim stranu trgovcima nego pišem onako kako treba. To što bi ti izmišljao svoju matematiku, to je druga stvar. Cenim da ću da se složim sa matematičarkomProcentni račun se radi u osnovnoj školi, a ja sam ekonomista po struci tako da dobro znam kako se šta računa. Tvoja računica je dobra i slaže se sa onim što sam ja napisala i nema dalje priče. (Tako nekad nekima pokušam da objasnim da ako se nešto uveća za npr 10% pa smanji za 10% neće se dobiti početni iznos od koga smo krenuli. I to se radi u osnovnoj školi.) Ne bih više širila priču.
Napisaću sa kojim iznosom treba da pomnožite punu cenu u zavisnosti od popusta koji imate na kartici i dobićete iznos sa svim popustima.
15% - 0,5355
17% - 0,5229
19% - 0,5103
21% - 0,4977
23% - 0,4851
25% - 0,4725
p.s. Krasuljak, shvatila kako si došla do 580, sve je ok![]()
Moj trenutni popust u Laguni je 23% jer dugo nisam kupovala tamo. Bio je čak spao na 21%. 
A sad da pojednostavimo stvarOnih 30 sa spiska su 50 % snizene?

Zar nije jednostavnije samo da oduzmete procente, 21. vek je)))
О томе и говоримо.
100% - 30% - 10% - 25% = 35%
Ако је пуна цена 1000 дин.
1000 дин x 0,35 = 350 дин.
А они је продају за 472,5 дин.
(1000 дин x 0,7 x 0,9 x 0,75 = 472,5 дин.)

Ne Water. U zavisnosti od iznosa popusta na kartici zavisiće i krajnja cena, naravno (količinski i ovaj od 30% su fiksni). Sve sam izračunala i samo one iznose koje sam dala pomnoži sa punom cenom (ako ti je popust npr. 17% punu cenu pomnoži sa 0,5229).
Nije strašno ne znati i tada je bolje pitati nego druge ubeđivati u pogrešno. Ispravno je ono što sam ja napisala.

Meni se čini, možda se varam, da je cena ovih knjiga potpuno nenormalna. Čitala sam par sa njihovog spiska, sve sam mogla da preskočim, onako iz odjednom. Izuzetak je Crveni šator, a on ispade najjeftiniji. Sa fenomenalnim popustom od oko 50 % čikliti i sl. koštaju po 600 din. Svašta baš...
Baška što me nervira ova šarada, februar - mesec ljubavi. Zvučaću kao neki naši drugari koji se povremeno pojavljuju na temi, ali mrzim tu glupijadu sa marketinškim i tuđinskim praznikom. Kod nas su u februaru neki drugi praznici, npr. Sveti Trifun i Sretenje.

Jel svracala Kerefeka ikako u zadnje vreme?
Meni se čini, možda se varam, da je cena ovih knjiga potpuno nenormalna. Čitala sam par sa njihovog spiska, sve sam mogla da preskočim, onako iz odjednom. Izuzetak je Crveni šator, a on ispade najjeftiniji. Sa fenomenalnim popustom od oko 50 % čikliti i sl. koštaju po 600 din. Svašta baš...
Baška što me nervira ova šarada, februar - mesec ljubavi. Zvučaću kao neki naši drugari koji se povremeno pojavljuju na temi, ali mrzim tu glupijadu sa marketinškim i tuđinskim praznikom. Kod nas su u februaru neki drugi praznici, npr. Sveti Trifun i Sretenje.
Видим да би ти код мене требало да полажеш.Evo im prostijeg načina, kad nemaju tvoju tablicu...
100%=1,
90%= 0,9,
30%= 0,3,
17%=0,17...
Kad 1000 dinara umanji za 30%, ostaje 70%, dakle, 70%*1000=0,7*1000=700.
Kad 700 dinara umanji za 10%, ostaje 90%, pa je 0,9*700=630,
Kad 630 dinara umanji za 17%,, ostaje 83%, tj 0,83*630=522,90dinara.
To se uči u sedmom osnovne, ovi matoriji su već zaboravili.
- - - - - - - - - -

A ti, kad znaš, što se zadevaš? Napraviste visoku nauku od obicnih procenata!

Како исто?!Ala pametujete bruka!
Jbt ispisaste celu stranu a u stvari svo troje dobijate rezultate iste
Napraviste visoku nauku od obicnih procenata!