Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bi, možda si u pravu da sam prerano sve napisala, ali nema veze. Nema šanse da pročitam još 4-5 knjiga (iako bih volela) za ovih 10 dana. :) Pročitaću još sigurno jednu (Žena kuhinjskog boga). (Pitanje je da li ću stići još neku ove godine). Nekako ste me povukli svi da danas to napišem, a listu sam pravila juče. :)

Ove godine sam imala dosta slobodnog vremena, pa je to značilo da imam vremena i za knjige. Manje sam čitala dok sam radila/volontirala, kako god, ali sam i tad uspevala nešto da pročitam. Ove godine sam počela pa ostavila Sagu o Forsajtima i Mandolinu kapetana Korelija, ali ne zato što su bile loše, nego što bih ih zbog raznih stvari razvukla u nedogled a to bi možda vuklo (a možda i ne, ne znam) loš utisak, a to nisam htela. Imam želju da ih pročitam, i mislim da ću to već učiniti s početka 2015. godine.

Ja nisam radila domaći na vreme, pa tako ima dosta knjiga koje su svi sem mene ovde čitali, i baš sam juče gledala (okvirno) šta me čeka sledeće godine (jer ja ne pravim plan šta bih čitala). Okvirno, kažem, jer kod mene svašta nešto upada preko reda. Pošto sam još uvek nezaposlena, a to znači da imam dosta slobodnog vremena, čitaću knjige koje zbog svoje obimnosti iziskuju više vremena (gorepomenutu Sagu o Forsajtima, Američku tragediju, Šeširdžijin zamak, Ararat, Tri musketara). Imam kod sebe i pozajmljenih knjiga pa me i to čeka. Razmenjujem knjige sa jednom prijateljicom, pa ću i od nje pozajmljivati.

I ti si lepo sve razvrstala Bi. :) Lamar takođe :) Biće sigurno lepih/lepših knjiga naredne godine. :) :)
Ja bih volela da i vi ostali napišete sve što ste pročitali (ako vas ne mrzi).

Lamar, imam pitanje za tebe. Da li ti sad kad praviš svoju listu, ostaješ pri ocenema koje si davala neposredno po pročitanoj knjizi ili ti se utisak menja?
Ja moram da priznam da sam gledajući svoj spisak, mogla tek sada da napravim nijanse, da gledam koja je bolja a koja lošija u odnosu na neku drugu (u smislu kako sam se osećala dok sam čitala). Priznajem, nisam sigurna da bi kod mene sve ocene bile nepromenjene.

Poslednja izmena:
Ja sam kriva što smo rano počeli sa listama, ali sam imala vremena sinoć pa iskoristila jer nikad ne znam šta će mi od obaveza uleteti. A biće ih ovih dana.

Nova Godina se čeka kod nas (2 para prijatelja + mi i kuče), pa ću malo više da se potrudim oko dekoracije i trpeze, nego kad mi idemo negde ili ostajemo sami kod kuće. I samo mi naviru ideje. A još mi je sveže od pripreme rodjendana, pa samo da nastavim.

Nisi kriva, vidiš da nam ništa ne fali, da svi rado pišu :D

Odlične su liste za orijentaciju (pogotovo za mene jer me mrzi da koristim pretragu :rumenko:). Ovako je sve na jednom mestu :)

Ja ću kod drugarice za doček ako ona bude pravila. Mada, i ako prespavam ponoć ništa strašno, jer mi je ova godina sva bila naopaka i teška, pa me i neke proslave ne zanimaju baš previše. A i priznajem da mi smeta to što se podrazumeva da to veče moram da budem super raspoložena. Nekad mi nije ni do kakvog slavlja, a bilo je i nekih neobaveznih proslava na kojima sam se bolje provela nego za doček (govorim o ranijim godinama).

Poslednja izmena:
Ja sam uzela taj Autostoperski vodič na preporuku moje kume i brže bolje ga ostavila. Neverovatno kako nam se ukusi razlikuju. I to znam oduvek, ne znam što uvek nasednem. Ona nije mogla da čita Izabelu Aljende, kaže konfuzna joj. A Autostoperski vodič nije??? :eek:

Možda si samo prerano odustala. Meni je ta knjiga odlična i ne sjećam se da sam se nekad toliko ismijao čitajući.

Ja sam ove godine citala kao nikada do sada.
Ovako iz glave mogu da nabrojim kao mnogo dobre :

Putovanje na kraj noci ( Selin)
Slepilo, Godina smrti Rikarda Reisha (Saramago)
Korekcije, Sloboda (Frencen)
Njujorska trilogija (Pol Oster)
Zrtva (Sol Belou)
Moris, Soba sa pogledom i Howards End (E.M.Forster)
Poljubac zene pauka, Andjeoski pubis, Sumrak tropske noci, Zaljubljen u Ritu Hejvort (Maunel Puig)
Bernhard ( 4-5 romana)
Potrazi moje lice i Parovi ( Apdejk)
Centralna Evropa, V. Volman
Prica o ljubavi i tami ( Amos Oz)

- - - - - - - - - -

Da kazem samo da mi je od svih gore nabrojanih najvise "legao" Maunel Puig.

Rayela, podsetila si me na brzaka... Počela sam čini mi se godinu s Frenzenovom Slobodom, pa Korekcije, ne znam koja je bolja, Ostera sam i ja čitala, :super: je, pa Selina, vrh, pa Bernharda, Džojsa x2. Potret umetnika u mladosti je ok, ali me Uliks smorio za desetku, Tišma me oduševio nekoliko puta (Aleksandar, naravno)... Mrzi me da listam forum, a u svesku ne zapisujem.

Poslednja izmena:
Ja sam kriva što smo rano počeli sa listama, ali sam imala vremena sinoć pa iskoristila jer nikad ne znam šta će mi od obaveza uleteti. A biće ih ovih dana.

Nova Godina se čeka kod nas (2 para prijatelja + mi i kuče), pa ću malo više da se potrudim oko dekoracije i trpeze, nego kad mi idemo negde ili ostajemo sami kod kuće. I samo mi naviru ideje. A još mi je sveže od pripreme rodjendana, pa samo da nastavim.
Kriva si, kriva :evil:
Ja sam danas trebala da skidam jelku i nakit sa tavana a zanela sam se u liste.
A sad je pao mrak i gotovo :aha:

Nisi kriva, vidiš da nam ništa ne fali, da svi rado pišu :D

Odlične su liste za orijentaciju (pogotovo za mene jer me mrzi da koristim pretragu :rumenko:). Ovako je sve na jednom mestu :)

Ja ću kod drugarice za doček ako ona bude pravila. Mada, i ako prespavam ponoć ništa strašno, jer mi je ova godina sva bila naopaka i teška, pa me i neke proslave ne zanimaju baš previše. A i priznajem da mi smeta to što se podrazumeva da to veče moram da budem super raspoložena. Nekad mi nije ni do kakvog slavlja, a bilo je i nekih neobaveznih proslava na kojima sam se bolje provela nego za doček (govorim o ranijim godinama).

I meni je taj doček, najčešće naporan i izveštačen. 31. decembra se uvek se radi (osim ako je subota ili nedelja što je retko), izadje se ranije s posla, ali nikad dovoljno. Pa dok se još dokupi šta treba, napravi, ispeče, skuva, ruča/večera u krugu porodice pre nego što se razidjemo (velika deca, pa odu svako na svoju stranu).. kad dodje vreme da se slavi, ja bih najradije u krevet. I najlepše mi je bilo dok su deca bila mala i nismo nigde išli. Opušteno, potrudimo se da budu budni do ponoći, onda izvedemo doturanje paketića pod jelku, pa onda otvaranje poklon i večito pitanje i čudjenje kako Deda Mraz uvek uspe da dodje a da ga oni ne vide... baš je bilo lepo. Ne zanima me kakvo je vreme, šta ću da obučem, kako da stignem tamo gde idem...

Možda si samo prerano odustala. Meni je ta knjiga odlična i ne sjećam se da sam se nekad toliko ismijao čitajući.
Ne znam, bio mi je interesantan početak dok su se spremali za smak sveta ili kako su već to nazvali, a posle kad je upao u onaj svemirski brod postalo mi je sve besmisleno. Ne volim tu tematiku. Ja ne čitam ni fantastiku, ni epsku ni tzv.naučnu, ne privlači me. Probala sam, volim da probam sve što hvale, probala sam i Marka Vidojkovića, pa videla da nije za mene.

Što ste vredne, mene mrzelo da ovako razvrstavam :rumenko:
Meni je Kevin na momente bio naporan tj. nije me vukao da ga čitam, kao ni vas Svet posle rođendana, tek pred kraj je bilo neke akcije (možda i previše, ne volim kad radnja teče lagano, a onda se kraj zbrza).
I mi ćemo NG da čekamo kod kuće, sa kučetom. Prethodnu nismo ni slavili jer nam je 2013. bila grozna, ali ove godine imamo jelku i ostalo.

Ovako zamišljam penziju...:)

xi0futqgjpgpagespeedicxh-1.jpg

Ove nedelje sam dobila neke lose vesti i kako covek nikada nije dovoljno spreman na tako nesto, malo sam zatecena...

Juce smo isli da gledamo Egzodus:bogovi i kraljevi.Uzivala sam.
Prethodno sam opajala tržni centar, kupila neke krpice i svrAtila do knjizare.Setih se Linejne..izaslo je Groblje kucnih ljubimaca..King...promakla mi je ta informacija...

Nisam imala liste ni prethodnih godina,jer citam samo na godisnjem odmoru,a ova godin je po tom pitanju sramn, jer jedva da sam dve knjige procitala.
Verujem da mi je opravdano,jer sam citave godine,posveceno i temeljno,planirala vencanje.
Moja zivot a faza je takva,da ne stižem...pre svega zbog posla i obavez kojih oko njega imam i van radnog vremena, koje gotovo da i ne postoji...Po citav dan sam u kancelariji...

Sto se doceka tice,prethodnih godina smo bili u raznim , neobaveznim varijantama sa prijAteljima, sadasnjim kumovima...Ove godine izlazimo, onako sve po redu i radujem se tome...ne preterano,ali prija mi...

Odem pre posla u Usce da kupim momku poklon i vratim se s knjigom za sebe:sad2:
1410346861_Bitlsi%20k1.jpg

Impulsivno. A vec dugo ocu da je procitam, rekla bih po opisu da je negde bliska onome sto volim, Lu , Niemi,sve te skandinavske zgodacije. Nisam mislila da je prevedena i vidim je na polici i onako impuslvno zgrabim i paf na kasu. Preplatila sam je al dobro, ako mi se ne svidi, makar cu da se udaram po glavi s njom kad ne mogu da spavam, skoro 500 strana materijala :lol:

- - - - - - - - - -

Inace mnogo sam debil, svevreme kupujem u Vulkanu u centru, nisam imala pojma da je ovaj u Uscu toliko veci i bolje opremljen!!!

Listala sam temu Šta ste poslednje pročitali na Književnosti dok sam gledala TLZP. Prebrojala sam 29 knjiga, ali vidim nisam sve tamo objavila. Kad pročešljam i Biblioteku, napisaću vam šta sam čitala ove godine.

- - - - - - - - - -

Moje dete došlo malopre iz grada, na sajmu u Domu sindikata kupila mi Ivu Andrića, Romani, onu golemu knjigu. Sa malim zakašnjenjem za rođendan, ljubi je majka. :heart:

Baš je pažljiva. :heart: Moja deca jok...

- - - - - - - - - -

ja sam ipak za varijantu da mi penzioner skida knjige :zper:

Gde da nađem penzionera mlađeg od mene? :rotf: Možda vojnog? :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back