Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila sam danas u biblioteci i tamo na polici vidim dve knjige koje sam stavila na spisak za eventualnu kupovinu na Laguninoj akciji 3 za 999 koja počinje valjda sutra? Dom, Toni Morison, ali sam već rekla da mi je tematika (nešto u vezi sa ratom) bila neodgovarajuća i Tigrova žena, Tea Obreht. I to sam uzela. Pa kad završim Damu i jednoroga (koja je postala zanimljivija) onda ću Teu. Išao mm sa mnom pa je uzeo Tolkina, Silmarilion
I dodjemo mi tako kući, skuvam kaficu, sednemo na terasu i mislim se, sad ću lepo da čitam dok ne padne mrak, a onda ću da spremam ručak za sutra. A on, koji inače stalno rešava sudoku, se raspričao, pa mi objašnjava kako da skinem film sa neta, a sve nešto okolo naokolo, od Kulina Bana, kako je nekad bilo sa tim CD-ovima, ništa konkretno. Ja to naredim deci da mi skinu, pa mogu i oni nešto za mene da urade.
A presela mi kafa, ništa od čitanja i uživanja. :malav:

Bila sam danas u biblioteci i tamo na polici vidim dve knjige koje sam stavila na spisak za eventualnu kupovinu na Laguninoj akciji 3 za 999 koja počinje valjda sutra? Dom, Toni Morison, ali sam već rekla da mi je tematika (nešto u vezi sa ratom) bila neodgovarajuća i Tigrova žena, Tea Obreht. I to sam uzela. Pa kad završim Damu i jednoroga (koja je postala zanimljivija) onda ću Teu. Išao mm sa mnom pa je uzeo Tolkina, Silmarilion
I dodjemo mi tako kući, skuvam kaficu, sednemo na terasu i mislim se, sad ću lepo da čitam dok ne padne mrak, a onda ću da spremam ručak za sutra. A on, koji inače stalno rešava sudoku, se raspričao, pa mi objašnjava kako da skinem film sa neta, a sve nešto okolo naokolo, od Kulina Bana, kako je nekad bilo sa tim CD-ovima, ništa konkretno. Ja to naredim deci da mi skinu, pa mogu i oni nešto za mene da urade.
A presela mi kafa, ništa od čitanja i uživanja. :malav:

Isti slučaj...:rotf: I moj rešava sudoku, ali na kompu, tako da ga uzurpira deci, pa mole Boga da ode u podrum, tamo mu je "atelje". Pravi mozaike od keramičkih pločica. A što se čitanja tiče, svake nedelje počinje novu knjigu da čita ali retko kad je završi.

Eeee, devojke moje... sta bih ja dala da mogu opet sa ``nekim`` da pijem kafu i da pricam uz to. :(
Na polovini sam Slucaja putokaz - ne cita se bas lako - pa idem u ovu moju blizu biblio da vidim imaju li sta sa mog spiska.
A onu trilogiju epske fantastike za sada samo gledam i sladim se... kao kuce kad sakrije kosku. :cool:
A moram i da se sisam. Pa da zakazem.
Cicin kutak na Slaviji gde obicno idem je zatvoren. Renovira se radnja.
A zena super radi svoj posao.

Poslednja izmena:
Ja nikako da nadjem dobrog frizera. Doduše, moj uslov je da za 5 minuta mogu peške da stignem od kuće.

To je slučaj kod mene, blizu mi je salon, inače ko zna kad bih se nakanila da odem.

Pročitala sam Kćerku Toskane, nije loša. Ne znam baš da li da je uvrstim u tralala pošto ima i nekih istorijskih momenata i prikaza Sijene krajem 18. veka, ali je, što se tiče radnje, šekspirovska sapunica.

Inače, Ema nam se oporavila, skače po kući kao i pre, uopšte se nije promenila, pravo je derište.

Čitala sam Dom Toni Morison, ali nisam bila oduševljena, verovatno je do teme. Mislila sam da joj dam još jednu šansu, da probam recimo Solomonovu pesmu...

Ma. ne bre, nego ko bi rek'o za tebe da voliš da kradeš...:lol:

Knjige sam uvek maznjavala ( mislim sa standova na sajmu, nikada u knjizarama), ali to mi je najdomet sto se kradja tice.

A ovo sto maznjavam po beogradskiim apartmanima?
Pa ja njima cinim samo uslugu. Verovatno i oni to tako vide.
Vidim da su uvek ispocetka jako ljubazni prema meni:zcepanje:
Valjda ne prebrojavaju te knjige pre mog ulaska.:zcepanje:

Knjige sam uvek maznjavala ( mislim sa standova na sajmu, nikada u knjizarama), ali to mi je najdomet sto se kradja tice.

A ovo sto maznjavam po beogradskiim apartmanima?
Pa ja njima cinim samo uslugu. Verovatno i oni to tako vide.
Vidim da su uvek ispocetka jako ljubazni prema meni:zcepanje:
Valjda ne prebrojavaju te knjige pre mog ulaska.:zcepanje:

Ja sam se nedavno našao u jednoj maloj, u suštini napuštenoj biblioteci. Jednoj od onih kakve su nekad postojale u svim većim bolnicama, kasarnama, radničkim odmaralištima i sličnim ustanovama. Uzeo sam samo dvije knjige, a mislim i da sam sanduk odnio da bi im samo uslugu učinio.

I od mene, malo kasni, dobrodoslica za Eleni :) (btw, lep nick)

Elem, zavrsih Duvac stakla iz Murana - Marina FioratoParafelno se odvijaju dve price jedna u sadasnjosti a druga u 17 v.
Povezuje ih Konradino Manin, duvac stakla iz Murana, jedan od najboljih i najpoznatijih..Murano je u 17 v. bilo nesto kao zabranjeno ostrvo, odn. na njemu su ziveli samo staklari i vecina njih nije mogla ni smela da napusta Murano
da ne bi odali tajnu pravljenja cuvenog murano stakla. Ipak Koradinu Maninu je dozvoljeno da povremeno odlazi u Veneciju..
U sadasnjosti Leonora Manin, u zelji da krene zivot od pocetka, odlazi u Italiju, zemlju svojih predaka, da pokusa da ponovo pronadje mir i srecu
i sazna vise o svojim precima..

Necu vise otkrivati, ako vas je zaintrigiralo i ako vam deluje zanimljivo - procitajte.
Licno sam od knjige ocekivala vise, ali..sve zavisi od osobe ..

Nemam pojma sta cu sledece..:confused:

Тренутно читам Сунце у њеној коси-Џумпа Лахири.Мислим да је за препоруку,али то ћу знати када је завршим.

Moramo da nadjemo Rudjera za ovu Lahiri, on je takodje obozava:D

Nisam trenutno u mogućnosti da kupim ovu knjigu, ali neumorno je čekam na sajtovima sa e-knjigama! Ne sumnjam da je odlična! Ne zaboravite da je bila u užem izboru za Buker prošle godine!

Meni se cini da nam je Rudjer i predlozio Bog malih stvari...:think: Davno je to bilo. :aha:

Mislim da je to ipak bio neko drugi ;)

Nisam trenutno u mogućnosti da kupim ovu knjigu, ali neumorno je čekam na sajtovima sa e-knjigama! Ne sumnjam da je odlična! Ne zaboravite da je bila u užem izboru za Buker prošle godine!

Mislim da je to ipak bio neko drugi ;)
Ti si bre bio, secam se svake tvoje reci, al nazalost ne umem da je nadjem:D
Preporucio si na Knjizevnosti Ficdzeralda i njegov roman Blaga je noc rekavsi da si je mnogo
nesto razvukao. Ja sam je procitala valjda i za dva dana, toliko mi se dopala.

Pravo da ti kazem mene njegov stil i radnja nikako ne podsecaju na Hemnigveja.
Mozda pre ( bas ovaj roman) na Remarka:)

Lepo, povedi me sa sobom sledeći put...:lol:
Dogovoricemo se.;)
A gde su tacni odgovori za onaj test?
Misim da sam dvadesetak pogodila, a stvarno mi je cudno da tu ima pitanja oko ovog Mursija ( Egipcanin),
Murakamija ( ko od te dece uopste nesto cita?)
Zasto bi deca trebalo da znaju sta je Lajmska bolest?
Trebalo je da ih pitaju nesto o Srbiji, recimo koja je koalicija na vlasti, ko je ministar inostranih poslova ili tako
nesto. Mislim da oni ni to ne znaju.

Dogovoricemo se.;)
A gde su tacni odgovori za onaj test?
Misim da sam dvadesetak pogodila, a stvarno mi je cudno da tu ima pitanja oko ovog Mursija ( Egipcanin),
Murakamija ( ko od te dece uopste nesto cita?)
Zasto bi deca trebalo da znaju sta je Lajmska bolest?
Trebalo je da ih pitaju nesto o Srbiji, recimo koja je koalicija na vlasti, ko je ministar inostranih poslova ili tako
nesto. Mislim da oni ni to ne znaju.

Ja imao 21. Blic kaže da sam elita. :super:
Naravno, da sam sa 18 godina to rješavao, ne bi bilo tako.
Ali, neka. Ja sam par puta u životu rješavao neke testove opšte informisanosti i uglavnom su bili trivijalno laki. Kad im daš nešto ovako teško, stvarno možeš da utvrdiš koliko ko zna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back