krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Ema je prava lutkica...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Nije joj veterinar stavio, rekao je da ona neće dirati ranu i zasad je i ne dira. Videćemo sutra kad je povedemo na kontrolu. I ja bih bila mirnija da ima tu kragnu.
U Americi kad sterlišu psa kažu ''we fixed her'', kao da je ranije bila pokvarena pa je sad popravljenaKako god, ima blizu 80% manje šansi da oboli od tumora sad kad je sterilisana, što je kod mene i presudilo. Da odgovorim i Radi, stara je nepunih 11 meseci.

Citam Forstera ( Howards End) i slazem se sa kriticarima koji ga slove jednim od najvecih britanskih knjizevnika ( prozaista) dvadesetog veka.
Skoro svi njegovi romani su ekranizovani pa su publici poznati samo filmovi.
Citala sam i A passage to India, Soba sa pogledom, a stize mi ovih dana i Maurice.
Maurice je verovatno malo autobiografski jer je i sam autor bio homoseksualac.
I da, da zahvalim Quentinu jer me je on podsetio na ovog autora![]()
Nema na čemu. Ti si se ozbiljno bacila na Forstera. Interesantno da je naš omiljeni Džonatan Frenzen rekao da Forstera smatra izuzetno precijenjenim, da ništa u njemu ne pronalazi. Isto je rekao i za Grema Grina. Kasnije je to okrenuo na neku vrstu transatlantskog nerazumijevanja, jer postoje i neki američki pisci koje Britanci jednostavno ne provaljuju.
Inače, najzad sam našao Frenzenov prvi roman, The Twenty-Seventh City, tako da ga imam u planu.
Meni bas lezi, ja volim te romane iz postviktorijanskog doba. sada cu da potrazim i ja ovu Frenzenovu knjigu.
Pratim te u stopu, kao sto ovo moje stene (8 nedelja, juce stiglo) mene prati![]()
evo sličice Pogledajte prilog 334099
Waterfall, čitala sam i ja tu italijansku Hranu ljubavi, bolja je od ove švajcarske i mnogo gurmanskija, baš te lepo provede Italijom posredstvom hrane.
p.s. Sad sam preko pretrage videla da su Ludo pile i Night pohvalile ovu knjigu, tako da ne odustajte zbog toga što meni nije bila preterano zabavna.
Započela sam Kćerku Toskane, pročitala oko 100 strana, nije ništa spec. Ovih par dana sam stalno kod kuće pa više i čitam.
Kako lepe i dobre oke
Dusa..
Knjiga je skroz simpaticna a ja volim ital. kuhinju, generalno mediteransku.
pa ne mogu bas ni da citam kako treba..
Ih, ko da ce ti biti prvi put da citas neku knjigu " bez veze".OK, ali ja o toj knjizi ne znam ništa. Čista radoznalost je u pitanju, nikakve preporuke nemam.
Mom tati je u ponedeljak rodjendan, sutra idemo da ga proslavimo, ujedno i upis njegovih unuka na faks i gimnaziju, sve cemo proslaviti...![]()

More bolje ti je da odes u Toskanu nego da dajes silne pare za knjigeJao medena jeKako lepe i dobre oke
Dusa..
Elefteria, bas mi je drago da se nekome konacno dopalo sto i meni![]()
Knjiga je skroz simpaticna a ja volim ital. kuhinju, generalno mediteransku.
Eto predloga ako neko bude zeleo da cita neku laganicu.
Meni je Kcerka Toskane bila skroz ok..To je prva knjiga od M. Fiorato koju sam procitala a i uopste nesto iz tog perioda istorije (Italije). Svidja mi se kad zavrsim knjigu da bar znam neku informaciju vise, ako nista drugo.
Posle sam citala Gospa od Badema, ona mi se vise dopala, sad od nje citam Duvac stakla iz Murana..pri kraju sam ali nikako da zavrsim iako je knjiga tanka
ali imam neke brigepa ne mogu bas ni da citam kako treba..
Malo znam o istoriji Italije pa su Marinine knjige, ako ni zbog cega drugog, zbog toga korisne..
![]()
More bolje ti je da odes u Toskanu nego da dajes silne pare za knjige
Ovaj Murano je pored Venecije, ali nije ni to bas mnogo daleko ( od ili do Toskane).
Toskana ( a narocito Venecija) treba da se obilaze pocetkom decembra ili u februaru kada zive dushe tamo nema,
a ta Vencija zimi je sablasna i morbidna do bola, bas takva kakvom su je opisivali u sijaset knjiga.
Ih, ko da ce ti biti prvi put da citas neku knjigu " bez veze".
Cujem, vidim, citam da je prvi put prevedena Murakamije knjiga sa japanskog na srpski.
Neki " Kafka" ( valjda na japanski nacin).
Ja imam neki odboj prema njemu, mozda cu ovu knjigu ipak sa paznjom procitati, barem zbog prevoda.

Kupih ja tu knjigu, a kupih i ovu Izgubljenu Juliju koja se Lamar dopala.OK, ali ja o toj knjizi ne znam ništa. Čista radoznalost je u pitanju, nikakve preporuke nemam.

za tebe i ostale devojke sa temilice.

Srecan rodjendan tvom tati, i da lepo proslavite sve zajedno![]()
Malocas stigosmo kuci, lepo smo se proveli. Bili smo svi na okupu, tri generacije, nas desetoro. Deda samo raste...
Raduje se poklonima ko malo dete. 

I lepo je sto je dosao da se druzi s nama.
Ja tu prvu necu moci da citam, ne znam bas toliko engleski. Ooooo, dobro došla kući, Lamar, baš je brzo prošlo.Evo me konačno za mojim kompjuterom![]()
Čestitam vam svima sve što sam propustila, ljubimci su vam divni, a ja sam i na odmoru slikala više komada kuca i maca
Evo da prijavim još dve knjige.
Da, da, raport, ne samo knjige.Laki, mislila si tek tako da se provuces, bez raporta s mora...![]()
More bolje ti je da odes u Toskanu nego da dajes silne pare za knjige
Ovaj Murano je pored Venecije, ali nije ni to bas mnogo daleko ( od ili do Toskane).
Toskana ( a narocito Venecija) treba da se obilaze pocetkom decembra ili u februaru kada zive dushe tamo nema,
a ta Vencija zimi je sablasna i morbidna do bola, bas takva kakvom su je opisivali u sijaset knjiga.
Rayela, u vreme koje se opisuje u knjigama obe su prilicno tmurne i morbidne..
ALi kad vec pominjes, meni se jako dopada Toskana, za razliku od Venecije koja me uopste ne privlaci.
btw, dobar je film Pod suncem Toskane sa Dajan Lejn. Skoro cela radnja se desava tamo i to je jedan od filmova koje bih mogla da gledam vise puta.
Divni predeli, kuce..priroda..