Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Shvatila sam jednu stvar: ako hoćeš da te uzimaju za ozbiljnog čitaoca, treba samo da hvališ ono što niko ne razume. Nije bitno da l' sam razumeš, to te ovi koji ne razumeju nikad neće ni pitati, jer, baš ih zabole uvo... Oni su druga talasna dužina. :lol:

- - - - - - - - - -

Uzmi neku tipa Kako smuvati muškarca na plaži... Nemoj da si mi se vratila odozdo sama...:tiganj:

Davno sam imao jednu koja volela da čita one bolničarske ljubiće...Pitao je ja
dugo posle da li još čita ljubiće-kaže da čita kad nema nikog...Koji sam ja...:tease::pljus:

Ne uzimaj, čitaj zimus. Sad se zabavljaj laganijim stvarima. :cmok:
Stigoše li gosti? ;)

Nema toga više. Ja sam na poslu.
Sin slavi na Adi, pravi roštilj za društvo. Ja napravila oblande jer je to mnogo praktičnije za prirodu nego torta, špansku pitu, pomogla oko logistike, više savetima i još ćemo da odemo predveče po njega pijanog, pošto je otišao kolima, a mi ćemo da ih vratimo. Nešto se vreme muti i duva vetar, nije baš idealno.

Nema toga više. Ja sam na poslu.
Sin slavi na Adi, pravi roštilj za društvo. Ja napravila oblande jer je to mnogo praktičnije za prirodu nego torta, špansku pitu, pomogla oko logistike, više savetima i još ćemo da odemo predveče po njega pijanog, pošto je otišao kolima, a mi ćemo da ih vratimo. Nešto se vreme muti i duva vetar, nije baš idealno.

Mama, srećan vam rođendan. :vatromet::vatromet::vatromet:

Ne uzimaj, čitaj zimus. Sad se zabavljaj laganijim stvarima. :cmok:
Stigoše li gosti? ;)

Znaš da mi je takve dosadne stvari lakše da pročitam leti i to na moru, nego zimi. Tako sam onaj Muzej nevinosti savladala za 6 dana na moru, a na kopnu bih ga čitala 6 meseci. Baš sam se mislila da Uliksa ponesem na more. (ako budem išla). Ja kod kuće nikad nemam vremena (ni naviku) da čitam. Uvek ima nešto drugo da se radi. I ne fali mi koncentracija na mestima gde ne mora (ili ne može) ništa drugo da se radi, kao što je autobus, letovanje....
A zamisli, zima, duga, mračna, depresivna i onda još uzmeš tako neki smor da čitaš. Pa da se samoubiješ. Treba to kombinovati. Vedre teme za tmurne dane, a po vedrim danima može bilo šta, neće ih pokvariti ni smor od knjige.

Ana se možda čita prerano. Nisu srednjoškolci moguće zainteresvani za mudrorije i ljubavna i životna kolebanja ljudi zašlih u godine koje su za njih već jednom nogom u grobu. I to ostavi ružan pečat na djelo kojem se posle ne vrate. A sjajno je.
Meni je Tolstoj drag. Iako mnogi Dostojevskog navode kao velikog psihologa, on karikira likove, dok je Tolstoj daleko vjerodostojniji ali mene srce uvijek vuče Dostojevskom.

Negdje sam čitala, a nisam istražila informacije, možda čak i ovdje: ) Kako je lik Ane uzet iz Tolstojevog života i to, ni manje ni više, nego na osnovu njegove sestre. Ona je bila udata i biva zavedena i ludo se zaljubi u, nadam se da ne griješim i da me sjećanje ne vara, ah starosti: ), u Turgenjeva. Al on, iako joj je svašta obećao i naveo ju da ostavi porodicu, uopšte nije bio iskren, želio je samo da doživi nešto šta bi iskoristio za svoje stvaralaštvo. Ona, naravno, skrhana gubi sve.
Tolstoj je sestrino iskustvo iskoristio za korjen Aninog lika.

E, ovo nisam znala. Zanimljivo.

Pročitala sam trećinu Uliksa i moram da priznam da me jako smorio. Lagani džez koji se čuje u pozadini me održava budnom do kasno u noć. Samo najvećem neprijatelju bih mogla da ga preporučim za čitanje. :malav:
Pucajte, nema veze, izdržaću, ali, morala sam ovo da kažem...:lol:

Oriflejm i ja koristim, i sve što je rekla Bijićka stoji. Ima jačih i slabijih mirisa, Moja ćerka koristi Silk beauty kolekciju, jako se oseća, dok mene jaki mirisi iritiraju. Više volim Milk&Honey. Šampone i regeneratore koristimo svako za svoj tip kose i zadovoljni smo uglavnom.

Zašto da te streljamo kada, po nezvaničnoj anketi među studentima književnosti, ti mogu reći da Uliks i Čarobni breg dele prvo mesto na top 10 listi najdosadnijih knjiga:lol: Na trećem mestu je Buka i bes (mada ja volim tu knjigu i nije mi dosadna).

Ja se bacih na čitanje "mojito štiva" (tako zovem lako štivo koje ide uz plažu i mojito). A kao što mnogi ovde znaju volim da se fokusiram na jedan žanr. Trenutno čitam erotske romane ali od sedam pročitanih dva su bila simpatična, jedan ok a ostali za potpaljivanje vatrice u šporetu tokom pečenja paprika. Ne smeta mi očigledan nedostatak edukacije i čitalačkog predznanja autora. Smeta mi što se nasilje, bolesni zlostavljački odnosi i tretiranje žene kao predmeta i vlasništva veliča i prikazuje kao nešto privlačno i ok. E pa nije ok.
Da ne budem shvaćena pogrešno, ne gunđam na sado-mazo igrarije (koga zanimaju Paolo Koeljo u "11 minuta" ih sjajno opisuje) već na klasično psiho-fizičko maltretiranje kojim pisci ovakvog štiva pokušavaju da privuku čitaoce. Pedeset nijansi siva će na kraju ispasti još i klasik kakve gluposti se pišu/čitaju.:roll:

Buku i bes sam nekako svarila, i to samo zato što sam se bila prijavila za Čitalački klub. Kad se sve završilo mogu da kažem da mi i nije žao što sam je pročitala. Pročitaću i ove dve, ne zvala se ja Rada, pa da mogu na miru da ih pljujem, ne ide na neviđeno... :lol:

Buku i bes sam nekako svarila, i to samo zato što sam se bila prijavila za Čitalački klub. Kad se sve završilo mogu da kažem da mi i nije žao što sam je pročitala. Pročitaću i ove dve, ne zvala se ja Rada, pa da mogu na miru da ih pljujem, ne ide na neviđeno... :lol:

Meni je Uliks bio smooooran. Koliko god volela Odiseja ne nađoh puno sličnosti između njega i Leopolda. Inače nisam ljubitelj Dž. Džojsa. Ako mogu da biram moj glas ide T. Manu (sad zvučim ko glasanje na Evroviziji:lol:).

A za more mogu da ti preporučim laku erotiku. Samo nemoj da ostavljaš knjigu otvorenu:malav:

Mene ponekad sramota da kažem da je meni Čarobni breg bio OK. Nisam imala nikakvih problema da ga pročitam. Misliće ljudi da se foliram i da hoću da ispadnem poznavalac književnosti, pa hvalim dosadne knjige. Šta ja znam, mislim da kad nešto naleti u pravom momentu onda ga shvatimo i prihvatimo kako treba. Svi smo doživeli da nam neka knjiga nekad legne, a nekad ne.
A što se tiče T. Mana, Budenbrokovi su mi jedna od omiljenih knjiga. Volim te porodične kao Saga o Forsajtima, Kuća duhova, Efemeris (Dejan Medaković)...

Onda da se odvažim i uzmem nešto od ovih mazalica, pa kako ispadne. Samo ću da vidim da li će to biti miris smokve, ananasa ili nara (koji sam tek danas spazila kad sam listala katalog opet). A Felče Azura, vidiš Kamenita, mi često promakne, nekako ne obratim pažnju, dobro si mi rekla. Imaju oni još mirisa pored onog klasičnog plavog, pa bih i to mogla da probam.. A što se sapuna tiče i kod mene su u opticaju Dav i bebi Merima, ili neki Nivein.

Krasuljak, kod tebe je znači upalila podrška da čitaš pa si ipak pročitala Uliksa, a pošto mene niko nije podržavao moja Igra prestola i dalje čeka da je pročitam:lol: Uliksa nisam čitala, a pošto kažete da je smor, preskočiću, da mi ne zauzima vreme za nešto zanimljivo:)
I moram da kažem da je meni kosidba bila dosadna. I možda ću sad da pretrpim negativne komentare, ali mene Ana Karenjina nije oborila s nogu. Čitala sam je poodavno, u gimnaziji, ali ne znam da li bi utisak sad bio drugačiji.
A Čarobni breg, stoji na pola pročitan, a i stajaće i dalje ako se neko čudo ne desi u međuvremenu (a ne verujem da će).:lol:

Mrs. Bi, srećan rođendan sinu:)

Poslednja izmena:
I ja volim Milk&Honey kolekciju iz Oriflejma. A Felce Azura mi se ne dopada, prejak je (jedino mi se dopao njihov talk, verovatno zato što blaže miriše). U poslednje vreme najčešće koristim Afroditu i Freeman.

Počela sam da čitam Hrana ljubavi Martina Sutera (to je onaj koji je napisao ''Lila, Lila'', već sam rekla da mi se svidela ta knjiga, pa sam uzela i ovu), ali ne uspevam da sastavim više od 3 strane odjednom, ne drži mi pažnju. Čini mi se da je Lila bolja, ali sačekaću kraj da vidim. Nakon toga planiram Kćerku Toskane, ali nema šanse da stignem i nju da pročitam dok sam na moru jer moram uskoro da tražim kartu nazad za Bg.

Sledeće nedelje verovatno vodimo Emu na sterilizaciju pa se malo pribojavam: Svi kažu da je to rutinska procedura, ali mi ipak nije svejedno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back