Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kamenita, nadam se da će sve biti dobro oko upisa željene škole:)

Ja nisam čitala ništa prethodnih dana, spremala sam se za svadbu, na koju sam išla juče. Bilo je baš lepo.:) Tehnički sam ja uhvatila bidermajer, ali devojka koja je stajala pored mene je svoje ruke preklopila preko moje i tako ga je jako stegla i ne pušta! Ja u čudu, to je ipak zabavan deo (a ne nešto što je životno važno , je l' ). Gledam ja hoće li ona pustiti buket, a ona steže li steže. I ja samo podiguh ruke, jer stvarno nisam imala nameru da se otimam za buket i sramotim oko bezazlene stvari. To sam prepustila njoj, s obzirom na to da su svi videli šta se desilo:mrgreen: A i izgleda da je njoj buket potrebniji nego meni, ja nisam očajna:mrgreen: Sad sam baš zloća ali sam baš u čudu kako je nešto što zabava, za nekog toliko ozbiljno. Sad sam vam se izjadala za sve pare:lol:
Evo mene Pogledajte prilog 332629 Pogledajte prilog 332630

Prvi put u životu imam crvenkastu kosu. Ja nisam ljubitelj takvih nijansi ali je moj frizer (kod koga idem više od deset godina) stalno u čudu kako biram neke pepeljaste tonove boja za kosu, i stalno mi je pričao da bi mi ovakve nijanse stajale s obzirom na to da imam svetao ton i plave oči. I ja probala. (A baš sam se u dobrom trenutku odučila za eksperiment, neposredno pred slavlje :roll:, ali na svu sreću dobro je ispalo.) Ja sam bila očajna pre neki dan zbog boje, ali verovatno je to samo bilo to što nisam navikla da budem crvenokosa.

Pošto nisam juče mogla da idem na Noć knjige, planiram da uskoro odem u kupovinu.

A sad ću da čitam ovo što razvlačim već duuuugo, Igru prestola.
Haljina ti je savršena, lepo ti stoji, kosa takođe. Ne brigaj zbog bidermajera, ja nijedan nisam uhvatila pa sam se udala u 23. To su bapske priče. Moj sam bacila drugarici u ruke, čak se i na snimku čuje: "Maco, hvataj!" pa je neslavno prošla u braku... To je relativno. Udaće se ovakva lutka, pa još načitana :lol:, vrlo lako. :heart:
Odakle ti šnit za haljinu? Mojoj ćeri bi lepo stajala...

Hvala vam svima na komplimentima:heart:

Mrs. Bi, bilo je i minića, nije da nije, ha ha.. Lično ih ne volim, ali recimo, baš je bila jedna devojka (21 godinu ima) i stvarno joj je lepo stajalo. Zgodna je, visoka, i mlada:) Meni, kažem, mini suknje ne stoje, a i nekako mi ne ide da nosim prekratko sa ovoliko godina (msm, ne kažem da sam prestara sa 30, nego se bolje osećam kad nosim malo duže suknje/haljine).

Krasuljak, kroj je iz Burde za decembar 2001.godine.
12-2001_slika_L_16830205.jpg
(ova slika je sa Kupinda, možda ima tamo još neki primerak)
Ovakva je moja
14.jpg
a ovo su leđa (isti je kroj, samo se za ovu dugu izvači dužina, naravno)
07.jpg

Ona padajuća kragna na leđima je naknadno dodata i nje nema na ovom kroju. To sam ja ubacila jer mi se dopada. Za tu kragnu se uzma deo materijala i nabora se. Jedna strana se zašiva za haljinu po rubu otvora leđa. Mi smo naravno merili kolika treba da bude dužina tog dela za kragnu da bi sve to lepo padalo, da ne bude zategnuto. I gornji deo te trake za kragnu se zašivao u šavu kod ramena.
Ako ne nađeš ovu Burdu, ja ću izvaditi kroj pa ću ti poslati, nije problem (ako budeš htala naravno).

Nisam uspela sve da ti spakujem u rep :)))

Posle Igre prestola i pauze, kad ti se povrate iskidani živci zato što matori još nije završio, uzmi Prvi zakon - Džo Aberkrombi.
Lepa, kvalitetna epska fantastika, sa odličnim glavnim likovima koji su tako divno loši da ti bude drago da ih voliš :)
A pride je i trilogija i to završena, kud ćeš bolje :))))

Važi, hvala na preporuci :D Za mene je epska relativno nova, jer sam tek pre par meseci krenula lepo da je čitam (pre sam pokušavala i bila mi je dosadna a sad nije). Tako da verujem da će se i ovo što si napisala naći na mom spisku :)

Dobar dan :)

Najpre, da prokomentarisem pahuljicu :) :lol: Super ti stoji ta boja kose, i sto kaze Bi - kontrast uz zelenu haljinu - extra :ok:
Ne menjaj je :ogledalo: (mislim na boju :lol:)

Ukratko da predstavim ulov iz biblioteke od prosle nedelje
Američki derviš - Ajad Aktar
https://www.laguna.rs/n1836_knjiga_americki_dervis_laguna.html
Duvač stakla iz Murana - M.Fiorato
http://www.leo.rs/duvac-stakla-iz-murana.html
Mesec nad Firencom - Adrijen Makdonel
http://www.vulkani.rs/a31c33d5-2970-414f-b8a8-c387edffe584/MESEC-NAD-FIRENCOM.aspx#.U6cH2UAm6ho
Medaljon sudbine - Sara Pul
http://www.vulkani.rs/d45736db-c0f8-493d-aaa5-52f3e2057459/MEDALJON-SUDBINE.aspx#.U6cINkAm6ho

Prve dve su mi sa spiska (prva po Esterkinoj preporuci) a druge dve sam uzela više zbog mame ali biće ok ako i ja pročitam neku.

A to sve kad zavrsim Kapiju poljubaca :sad2:

Hvala Water :)

Imam ovu Mesec nad Firencom, ali me uopšte ne vuče da je čitam. Mislim da sam negde čula komentare da je dosadna, pa valda zato odlažen njeno čitanje.

Bila sam danas u Vulkanu i gledala šta sve ima na akcijama, i ima par naslova koje sam gledala - Šapat orijenta, Planina tigrova, Pandrina kutija, Sećanje na ljubav, Skerletno slovo, Iza dalekih mora, Faraonovo zaveštanje. Je l' čitao neko nešto od ovoga? Šta valja?

Prvi put u životu imam crvenkastu kosu. Ja nisam ljubitelj takvih nijansi ali je moj frizer (kod koga idem više od deset godina) stalno u čudu kako biram neke pepeljaste tonove boja za kosu, i stalno mi je pričao da bi mi ovakve nijanse stajale s obzirom na to da imam svetao ton i plave oči. I ja probala. (A baš sam se u dobrom trenutku odučila za eksperiment, neposredno pred slavlje :roll:, ali na svu sreću dobro je ispalo.) Ja sam bila očajna pre neki dan zbog boje, ali verovatno je to samo bilo to što nisam navikla da budem crvenokosa.

Pahuljice, lepa si kao lutka. I onako, čini mi se da je prava reč otmena. Boja kose je savršena, ja jako volim crvenu kosu. Uz plave oči, prava zavodnica. Ja takođe nisam uhvatila nijedan bidermajer, pa se udadoh. Doduše ne sa 23 :rumenko:.

Ja počeh jedan od onih krimića, Krvavi posao, al' nešto mrljavo mi ide. A zanimljiv je.

Nikako da vam kažem da mi je moja zubarka "uvlaila" A planine odjeknuše, Haleda Hoseinija. Nije da sam baš žudela to da čitam, jer svi komentari koje sam čula su bili da je ova knjiga slabija od prethodne dve.
A njoj stajala na stočiću knjiga Knjižar iz Kabula, pa sam ja prokomentarisala da sam to čitala, onda ona počela, a jesi čitala ovo, a ono, a A planine odjeknuše? Nisam! E sad ću da ti donesem. Tako da mi je to sledeće na redu kad pročitam Tumač bolesti Djampe Lahiri, koji mi je isto kao u slučaju Hoseini, dosta slabiji od prethodne dve njene koje sam čitala Imenjak i Nova zemlja.

Poslednja izmena:
Hvala vam svima na komplimentima:heart:

Mrs. Bi, bilo je i minića, nije da nije, ha ha.. Lično ih ne volim, ali recimo, baš je bila jedna devojka (21 godinu ima) i stvarno joj je lepo stajalo. Zgodna je, visoka, i mlada:) Meni, kažem, mini suknje ne stoje, a i nekako mi ne ide da nosim prekratko sa ovoliko godina (msm, ne kažem da sam prestara sa 30, nego se bolje osećam kad nosim malo duže suknje/haljine).

Krasuljak, kroj je iz Burde za decembar 2001.godine.
12-2001_slika_L_16830205.jpg
(ova slika je sa Kupinda, možda ima tamo još neki primerak)
Ovakva je moja
14.jpg
a ovo su leđa (isti je kroj, samo se za ovu dugu izvači dužina, naravno)
07.jpg

Ona padajuća kragna na leđima je naknadno dodata i nje nema na ovom kroju. To sam ja ubacila jer mi se dopada. Za tu kragnu se uzma deo materijala i nabora se. Jedna strana se zašiva za haljinu po rubu otvora leđa. Mi smo naravno merili kolika treba da bude dužina tog dela za kragnu da bi sve to lepo padalo, da ne bude zategnuto. I gornji deo te trake za kragnu se zašivao u šavu kod ramena.
Ako ne nađeš ovu Burdu, ja ću izvaditi kroj pa ću ti poslati, nije problem (ako budeš htala naravno).
Teško da ću naći tu Burdu, ali, mnogo mi je jasnije sad, kad si rekla kako si to uradila...:hvala: :cmok:

Hvala Kamenita :) Hvala Night :)
I još jedno hvala svima vama na komplimentima:heart:

Krasuljak, nema na čemu :) U principu može da se uzme bilo koji kroj koji ima orvorena leđa i da se kragna našije. Jeste da ima više posla kada nemaš potpuno gotov kroj i sam gledaš kako da nešto uglaviš, ali u ovom slučaju nije bilo strašno. Treba samo da bude neki materijal koji lepo pada. Doduše, ovaj moj šljokičav materijal je malo krut pa smo gledali kako da sve bude dobro, ali sa nekim lepršavim materijalom (mekšim) sigurno će biti i bolje. Ako bude nešto trebalo, samo pitaj.:)

I opet ne čitam:( Malo sam čitala juče, a sad me ovo lepo vreme mami da skitam, ne sedi mi se u kući. Debela je ova knjiga koju čitam, pa ne mogu u busu da je čitam, a kad dođem kući gledam gde ću u skitnju.. I tako u krug. Ovim tempom ne znam kad ću je završiti, a ne bih da je ostavim po strani:(

Kamenita, nadam se da će sve biti dobro oko upisa željene škole:)

Ja nisam čitala ništa prethodnih dana, spremala sam se za svadbu, na koju sam išla juče. Bilo je baš lepo.:) Tehnički sam ja uhvatila bidermajer, ali devojka koja je stajala pored mene je svoje ruke preklopila preko moje i tako ga je jako stegla i ne pušta! Ja u čudu, to je ipak zabavan deo (a ne nešto što je životno važno , je l' ). Gledam ja hoće li ona pustiti buket, a ona steže li steže. I ja samo podiguh ruke, jer stvarno nisam imala nameru da se otimam za buket i sramotim oko bezazlene stvari. To sam prepustila njoj, s obzirom na to da su svi videli šta se desilo:mrgreen: A i izgleda da je njoj buket potrebniji nego meni, ja nisam očajna:mrgreen: Sad sam baš zloća ali sam baš u čudu kako je nešto što zabava, za nekog toliko ozbiljno. Sad sam vam se izjadala za sve pare:lol:
Evo mene Pogledajte prilog 332629 Pogledajte prilog 332630

Pošto nisam juče mogla da idem na Noć knjige, planiram da uskoro odem u kupovinu.

A sad ću da čitam ovo što razvlačim već duuuugo, Igru prestola.

Boja kose ti je diiivna.To ne stoji svakome.
Pre nego sto sam procitala to o kosi,pogledala sam slike i pomislila da moram da pohvalim.

Kamenita,ja sam pominjala Patersona kao bezveznog.Moja preporuka je Vilson.Robert Vilson.

Na akciji u Vulkanu,kupih Stiklama do vrha..volela sam tu seriju,pa u to ime...

Ja sam sludjena,u guzvi na poslu,u guzvi privatno..radi se kuhinja,lepe plocice,nista nece biti gotovo do svadbe,pa cemo se najverovatnije spremati u hotelu,a to nema lični pecat...vencanicu jos nisam odabrala,a blizi se..nijedna me nije odusevila..izmedju treba da stignem i na letovanje,kada cu imati vremena za citanje...tako sam umorna i uzbudjena i srecna i u haosu...
Ljubim vas!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back