Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jasno mi je da će se upisati svi, ali sam u strahu da li će uspeti školu koju želi. Prema poenima ne bi trebalo da bude problema, ali zbog ovog novog testa se situacija može dosta pomeniti. Da ne davim više, čekamo.

Bile smo u biblioteci. Ona je za sebe uzela neku epsku fantastiku i stripove. Nesbea naravno nisam našla. Uzeh na kraju Krvavi posao, Majkl Koneli i U najgorem slučaju, Džejms Paterson i Majkl Levidž. Čitao neko?

Patersona je neko pominjao, koliko se sećam, i nije bio oduševljen.

Na kraju svratismo u Lagunu i kupih joj Čovek sa gvozdenom maskom, na engleskom. Pominjala sam, ranije sam joj uzela Razum i osećajnost, iz te edicije. Molim lepo, 305 din - 20%, samo. I dobile smo po Balans jogurt, ostalo valjda od sinoć. Super nam je došao.

I da podelim i ovo. Pakujemo junošu sinoć, danas je otišao sa klubom Zlatibor. Pitam ga hoće li da ponese neku knigu, on me pogleda kao da sam potpuno poludela: šta je tebi? Pa idem sa drugarima... Bože, mama... I ja rekoh Bože...

Elem, ovako. Srpski je uradio horor,:dash: znala sam. Mata mu je donela najviše bodova i to sam znala, a kombinovani-onako, srednje. Mislim, gde se nalaze rudnici antimona u Srbiji je nešto neizostavno potrebno da znaju.

Sve u svemu, mogao je mnogo gore, a bogami i mnogo, mnogo bolje. Mislim (čitaj molim Boga) da ima dovoljno za ono što želi, pu pu da ne ureknem. Na osnovu rezultata neke nama bliske dece, koja su takođe imala neke osrednje rezultate spram svog školskog uspeha, čini mi se da će pasti jako visoki pragovi za upis u mnoge škole.

Ja čitala juče u novinama o tim rudinicima antimona, tj. da je bilo pitanje gde se nalaze u Srbiji, pa je kao tačan bio naveden jedan, a ima neki i na Kopaoniku, a u stvari antimon se više ne eksploatiše i komentar novinara je bio "od toliko reka, planina, banja u Srbiju, mi od dece tražimo da znaju napuštene rudnike"... i onda sam se ja načisto iznervirala jer će nečija glupost, neznanje, nemarnost (šta god) odrediti sudbinu nekog deteta.
Mojoj ćerki je falilo 0,3 poena da upiše školu koju je navela pod brojem 1. Možda bi bila uspešnija tamo, svakako bi joj bilo 5-6 autobuskih stanica bliže),

U svakom slučaju, želim mu da se upiše tamo gde bi on najviše voleo.

Moj ulov je:
Narodnjakova smrt – Vule Žurić, Laguna 200 str.
https://www.laguna.rs/n1242_knjiga_narodnjakova_smrt_laguna.html

Ovo je moj sin uzimao iz biblioteke, a mislim da je i neko ovde pominjao. Nisu ga baš hvalili
Volim da citam zaista.
Od uvek cini mi se citam,jos od osnovne skole ali kada tacno ne mogu sad da se setim.
Volela bih da cujem od vas da li je iko procitao knjigu Demijan i o cemu se tu zapravo radi.
Imam je ali se ne usudjujem da otvorim.
Nekada davno kao dosta mladja citala sam je i nisam razumela.
Prilicno mi je ostala nejasna.
Bezbroj knjiga sam procitala ali Demijan mi je enigma.
Samo hrabro, Zauz. U moje vreme (mislim, kad sam bila mlada) je Hese važio kao neki težak i nerazumljiv pisac, pa sam se plašila da uzmem da ga čitam. Medjutim šta god sam čitala bilo mi je ok. (Demijan, Narcis i Zlatousti, Igra staklenih perli, Stepski vuk, Sidarta....). Naravno, slabo čega se sećam, ali to je u mom slučaju slučaj sa većinom knjiga.

Volim da citam zaista.
Od uvek cini mi se citam,jos od osnovne skole ali kada tacno ne mogu sad da se setim.
Volela bih da cujem od vas da li je iko procitao knjigu Demijan i o cemu se tu zapravo radi.
Imam je ali se ne usudjujem da otvorim.
Nekada davno kao dosta mladja citala sam je i nisam razumela.
Prilicno mi je ostala nejasna.
Bezbroj knjiga sam procitala ali Demijan mi je enigma.
Toliko sam je davno čitala da ni najblažeg pojma nemam o čemu se radi :confused:

Od svih knjiga koje si uzela, procitala sam samo Izgubiti Juliju i Nevestu iz Mumbaja.
Razliciti zanrovi, ali vrh u oba.
E dobro mi reče. Ja se sve nešto za ovu Juliju mislim dal će mi se dopasti. Neštop mi deluje neprivlačno.
Ali sada joj dajem dodatnu šansu :D

Išla sam na Noć knjige, tek da se ne ispustim. Ništa mi ne treba... Sve imam.
Koleginici sam uzela Jagodiće 2 i 3. deo, i da bi bile četiri, Uroša Petrovića, Zagonetne priče 4 i 5 mojim sestičinama. Ova mlađa se već izjasnila da je to ne zanima :(.
Na pitanje šta čita, reče, trenutno ništa (a znam da taj trenutak traje poduže), a šta inače čita kad čita, kaže ljubavne...:rotf: Šesti razred, ljubi je tetka, mnogo je mrzi, pogotovu lektiru... :lol:
Naravno, dobila sam poklone: dva Nedeljnika, prošli i najnoviji broj, Wellness keksić, Nescafe 3 u 1, uzorke kremica i naravno, 40% popusta.

Sinoć sam na Limundu izlicitirala Antologiju Mike Antića, baš sam zadovoljna.
:lol:

Bogu hvala bila si razumna :)

Sve to? :eek: Za kol'ko dana?

PS Procitala sam samo Saramaga. Nije los, ali ume da bude bolji...
Sve to :zaljubljena:
Na mesec dana. Leti može da se uzme na mesec i više dana jer se ide na GO.
Tako sam ja procenila da ću sve ovo isčitati jer ću imati slobodnog vremena :manikir:

Lamar, ja nisam pročitala nijednu sa tvog spiska, auu :rumenko:
Pa ni ja :rumenko: Tek ću sve da ih čitam :lol:

Ja čitala juče u novinama o tim rudinicima antimona, tj. da je bilo pitanje gde se nalaze u Srbiji, pa je kao tačan bio naveden jedan, a ima neki i na Kopaoniku, a u stvari antimon se više ne eksploatiše i komentar novinara je bio "od toliko reka, planina, banja u Srbiju, mi od dece tražimo da znaju napuštene rudnike"... i onda sam se ja načisto iznervirala jer će nečija glupost, neznanje, nemarnost (šta god) odrediti sudbinu nekog deteta.
Mojoj ćerki je falilo 0,3 poena da upiše školu koju je navela pod brojem 1. Možda bi bila uspešnija tamo, svakako bi joj bilo 5-6 autobuskih stanica bliže),

U svakom slučaju, želim mu da se upiše tamo gde bi on najviše voleo.

Ovo je moj sin uzimao iz biblioteke, a mislim da je i neko ovde pominjao. Nisu ga baš hvalili

Samo hrabro, Zauz. U moje vreme (mislim, kad sam bila mlada) je Hese važio kao neki težak i nerazumljiv pisac, pa sam se plašila da uzmem da ga čitam. Medjutim šta god sam čitala bilo mi je ok. (Demijan, Narcis i Zlatousti, Igra staklenih perli, Stepski vuk, Sidarta....). Naravno, slabo čega se sećam, ali to je u mom slučaju slučaj sa većinom knjiga.
Uzimala sam ja već Vuleta Žurića. Zabavan je, lagan, dobar je za leto :D
Čitala sam Nedelju pacova.

Kamenita, nadam se da će sve biti dobro oko upisa željene škole:)

Ja nisam čitala ništa prethodnih dana, spremala sam se za svadbu, na koju sam išla juče. Bilo je baš lepo.:) Tehnički sam ja uhvatila bidermajer, ali devojka koja je stajala pored mene je svoje ruke preklopila preko moje i tako ga je jako stegla i ne pušta! Ja u čudu, to je ipak zabavan deo (a ne nešto što je životno važno , je l' ). Gledam ja hoće li ona pustiti buket, a ona steže li steže. I ja samo podiguh ruke, jer stvarno nisam imala nameru da se otimam za buket i sramotim oko bezazlene stvari. To sam prepustila njoj, s obzirom na to da su svi videli šta se desilo:mrgreen: A i izgleda da je njoj buket potrebniji nego meni, ja nisam očajna:mrgreen: Sad sam baš zloća ali sam baš u čudu kako je nešto što zabava, za nekog toliko ozbiljno. Sad sam vam se izjadala za sve pare:lol:
Evo mene
h1.jpg
h2.jpg

Prvi put u životu imam crvenkastu kosu. Ja nisam ljubitelj takvih nijansi ali je moj frizer (kod koga idem više od deset godina) stalno u čudu kako biram neke pepeljaste tonove boja za kosu, i stalno mi je pričao da bi mi ovakve nijanse stajale s obzirom na to da imam svetao ton i plave oči. I ja probala. (A baš sam se u dobrom trenutku odučila za eksperiment, neposredno pred slavlje :roll:, ali na svu sreću dobro je ispalo.) Ja sam bila očajna pre neki dan zbog boje, ali verovatno je to samo bilo to što nisam navikla da budem crvenokosa.

Pošto nisam juče mogla da idem na Noć knjige, planiram da uskoro odem u kupovinu.

A sad ću da čitam ovo što razvlačim već duuuugo, Igru prestola.

Pahuljice, mnogo si lepa i ta boja kose ti odlično stoji. I divan je kontrast bio sa tom zelenom haljinom, sve deluje nekako vintidž (jel se tako kaže? to je valjda sad jako in). Fala bogu da su izgleda prestali da se nose oni grozni mini-minići na svadbama. Nikako mi to nije za tu priliku. Nisam ja baš neka staromodna baba, samo smatram da odećom izražavamo (ne) poštovanje prema osobama, institucijama, prilikama itd.
A što se tiče otimanja bidermajera, dobro si primetila da nisi očajna i nek si joj ga prepustila, kad joj je to bilo toliko važno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back