Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je žao što nisam stigla da pročitam priče na vreme i da glasam. Nemojte da ih sklonite, rado ću ih pročitati naknadno. Neće izgubiti na vrednosti. A sledeći put ću valjda stići da pročitam, a možda i da napišem nešto, kao što su mi već ovde predlagale neke forumašice :)

Bi, bilo bi super da pokušaš. Mislim da ti sve, kako Roda kaže, čitalice drže fige da uspeš u naumu. :D

20 000 milja pod morem i kapetan Nemo :heart:

A Gospodara prstenova I deo i Hari Potera smo gledali u bioskopu jer je tada Jovan bio u tom uzrastu.
Uđeš u bioskop pa ti bez veze da izađeš kada si već došao, kupio kartu, seo sa njim da učestvuješ u njegovom uživanju...
Moram priznati da mi se Gospodar prstenaova taj prvi deo, dopao u nekih prvih sat vremena.
Naselje Hobita :heart: Onda oni strašni konjanici :fdlan: I to bi bilo to.

A knjige nisam ni pokušala.

To je kod nas prevedeno kao: Kod ženskog raja, nisam čitala, mislim da može da se nađe po antikvarnim knjižarama.
Hvala:)
evo i mm gleda Gospodara prstenova po ko zna koji put. Ja sam 2-3 puta počinjala i svaki put zaspem. Neka se ne ljute i ne vredjaju oni koji to vole, ali meni je apsolutno bezveze. Svojevremeno sam ambiciozno počela i da čitam, kad su ga Englezi proglasili knjigom veka. I to sve po redu, prvo Hobita, pa onda Gospodara prstenova. Mučila se neko vreme, onda se zapitala: Zašto ja to sebi radim!? I ostavila.
I ja sam zaspala:rotf: Gledaću reprizu:lol:

Waterfall, imaš Sašenjku u izadnju Evro Đuntija na 572 strane. Doduše, ne znam kakav je prevod itd. Ja sam baš listala njihov sajt pre neki dan i bacila oko na ''Jedne zimske noći'' istog autora, mnogo mi se sviđaju korice :rumenko:

Hvala Elefteria :) To izdanje Sasenjke ne znam da li imaju u biblioteci al' nema veze..
Meni je na spisku i ta, jesu lepe korice..Meni se dopadaju i korice hrv.izdanja Sasenjke, bas nekako ruske
http://www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx?BookID=706

Ja nisam ni čitala, ni gledala, niti ću. Ne mogu ja to. Fantastiku eventualno mogu da istrpim kao začin, u tragovimaProbala sam sa decom da gledam neki deo, ma mislim ni pet minuta nisam izdržala.

Mislim da je jedino fantastično delo koje sam pročitala 20000 milja pod morem. To je nekada bila fantastika, sada više nije. Ali se četrnaestogodišnjoj menio jako dopala :heart:.

Identicno i kod mene..Bas ne volim fantastiku, ni knjige ni filmove.

Ne volim fantastiku kada je u pitanju svemir i NLO..a ovu epsku voooolim...
Gospodari prstenova su mi film za zimska, nedeljna popodneva...sećate se za raspust je bio Zimski bioskop na Tv-u...

Je l ta Sašenjka nešto novo?

Mislim da je jedino fantastično delo koje sam pročitala 20000 milja pod morem. To je nekada bila fantastika, sada više nije. Ali se četrnaestogodišnjoj menio jako dopala :heart:.

Au, ne da sam slagala, nego mnogo sam slagala :pljus:. Da Lamar ne pomenu H. Potera, ostala bih u ubeđenju da stvarno ništa s' one strane nisam pročitala. Dakle, sad je već to poodavno bilo, pitalo mene čitajuće dete može li da čita H. Potera. Ja, kako sam naklonjena kontroli svega što rade, a slušajući vrlo oprečna mišljenja, odlučim da pročitam prvi deo. Šta da vam kažem, zaustavila sam se posle petog :rumenko:. Uživala sam u svakom slovu, kao klinka. Oduševila me mašta Roulingove. E, peti deo mi je već bio dosadnjikav, valjda se malo potrošila.

Sinoć kasno završih Putovanje nakraj noći. Prva me je knjiga skoro obeshrabrila, samo je na momente zanimljiva. Druga je već opuštenija, nema više rata i džungle, ali su prisutne posledice...Čisto sumnjam da bi se dopala polovini vas. Sve neki bolesni likovi, bolestan i kraj...
Ne umem ja to ovako lepo da opišem.

Sutra i prekosutra sam na ekskurziji, a onda nastavljam Saramaga, kao svaki pošteni štreber...;)

Evo ja sam tu :D
Prvo da prijavim da sam dovršila Planinu tigrova i da sam uživala. Ne znam šta mi bi da je odlažem mesecima. Lepo pripoveda autorka (pogotovo opisi prirode), a usput provlači i neke poruke, to jest, podseća nas na neke stvari koje u svom egocentrizmu zanemarujemo. Radnja je smeštena u Indiju (oblast Kurg) i dešava se u periodu od kraja 19. veka pa negde do Drugog svetskog rata. Tužna je, ali ništa strašno.

Ja volim epsku fantastiku, ali sam od Gospodara prstenova pročitala samo prvi deo (i gledala samo prvi film) - nemam pojma zašto kad uopšte nije loš. A Hobit je super. Naučnu fantastiku slabo čitam, jedino mi se Majkl Krajton sviđa (ako se on može svrstati u to).

Meni je šteta što ti ''ruski'' naslovi nisu na ćirilici, mnogo bi bolje izgledalo, umesto ovako:
sasenjka__1.jpg

Waterfall, jedva čekam utiske.

Ima nas još. Polako se prikupljamo.

Rado, lepo se provedi, ako je to uopšte moguće profesorima na ekskurziji. Ja nešto mislim da je to vama najteži zadatak u toku godine. Ne bih ja smela da povedem čopor tinejdžera pod hormonima ni do prvog kioska. Pričala mi je koleginica, koja radi kao profesor kakve more ima pred put i kako spava samo 2-3 sata i neprekidno je u poteri gde su joj deca. Doduše, radi se o srednjoškolcima i o školi magnupske orijentacie.

Ja sam ovu Aljendeovu razvukla, nema se vremena, a baš mi se dopada.

Ja ne bih smela da ih vodim ni do prvog ćoška koji je pre tog tvog prvog kioska :lol:

Rado, lepo se provedi :ok:

A i ja sam 100 X pomislila da ruski naslovi i knjige tebaju da budu samo na ćirilici.
Nekako mi se tako mnogo više sviđa, bez obzira što inače ne primećujem kojim pismom je knjiga štampana.

Rado, lep provod.
Ja Novi Sad obozavam.
Ima tamo restoran, bar je bio pre 10 godina gde smo ja i moj bivsi jeli, valjda se zove ``Kod plave frajle``. Blizu Spens-a.
Jos pamtim te dane kad smo tamo bili na medenom mesecu.
Pa jos uboli i neki sajam knjiga na glavnom trgu kad se izadje iz ulice Modena, ispred one lepe katedrale... pa nakupovali knjiga...
Kako mi je tada bilo lepo... sa njim. A setala sam i kroz Dunavsku... onako kako se kaze tamo...

Rado, lep provod.
Ja Novi Sad obozavam.
Ima tamo restoran, bar je bio pre 10 godina gde smo ja i moj bivsi jeli, valjda se zove ``Kod plave frajle``. Blizu Spens-a.
Jos pamtim te dane kad smo tamo bili na medenom mesecu.
Pa jos uboli i neki sajam knjiga na glavnom trgu kad se izadje iz ulice Modena, ispred one lepe katedrale... pa nakupovali knjiga...
Kako mi je tada bilo lepo... sa njim. A setala sam i kroz Dunavsku... onako kako se kaze tamo...

Naš romantični restoran u NS je Žal za mladost..na Futoškom putu...
Koliko divnih uspomena odande...

Mi obukosmo našega junošu za malomatursko veče. Bože, hvala ti, kupovina nije trajala ni sat. Ja sam presrećna, nismo se cimali :srecan:, lepo mu stoji :srecan:, on zadovoljan :srecan: i sve je bilo vrlo, vrlo pristojnih cena :p .

Usput sam u Laguni za ćerku kupila Razum i osećajnost na engleskom. Nije mi jasno, papir jeste onaj novinski, ali knjiga izgleda simpatično i štampano je u UK. Košta 305 din.

Pa zašto onda budalaste knjige štampane u štampariji u Kragujevcu koštaju gotovo 1000 din? Mislim da Laguna štampa tamo, ne znam za Vulkan.

Pre nekog vremena sam pročitala Hobita i oduševila se. I sad sam sa uživanjem pogledala i ovaj film. A već sam i odlučila da ću i knjige kupiti, samo čekam Sajam.

филм ''господар прстенова'', тј серијал је нешто најприближније што сам гледала у односу на то како је књига написана.
''хобита'' и триологију ''господар прстенова'' сам читала одавно - осамдесетих :lol: и сећам се да сам тада гутала странице. филм волим да погледам и дан - данас, за разлику од ''хари потера'' који је потпуно....па безвезе у односу на ''господара''....а некако их убрајају у жанровски исте књиге.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back