Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema na čemu, i drugi put :)

Žene, znate li možda da li su ove knjige na sjatu kuće Evro Giunti prerađene tj. da li su ostavili ceo originalan sadržaj ili su ga prežvakali za decu? Npr. ova Tekerijeva Ruža i prsten
Piše da su za decu :neutral:

I zaboravila sam da kažem, ko je ono pitao za Koeljovih 11 minuta, da nije nešto i da može slobodno da se preskoči (kao što je i Pahuljica savetovala).

Nema na čemu, i drugi put :)

Žene, znate li možda da li su ove knjige na sjatu kuće Evro Giunti prerađene tj. da li su ostavili ceo originalan sadržaj ili su ga prežvakali za decu? Npr. ova Tekerijeva Ruža i prsten
Piše da su za decu :neutral:

I zaboravila sam da kažem, ko je ono pitao za Koeljovih 11 minuta, da nije nešto i da može slobodno da se preskoči (kao što je i Pahuljica savetovala).

Ja sam pitala :lol:
Nisam jos pocela da ga citam.

Meni Koeljo nije nešto. Čitala sam Alhemičara i svideo mi se (kad sam još bila mlada :mrgreen:), pa sam na račun toga pročitala još poneko njegovo delo. Sećam se da me je onaj Zahir toliko smorio da nisam znala šta ću sa sobom, samo iz inata sam ga dovršila, i to na jedvite jade. Tada sam se oprostila s Koeljom.

Ja sam zavrsila sa njim nakon Na obali reke Piedre sedela sam i plakala, tako valjda bese. Bas mi je bila mnogo, mnogo bez veze.

Na konto zemljotresa, porodica moje majke je zivela u Prokuplju, ko ne zna to je oko 20 km od Nisa. Mama mi prica da je vreme njenog detinjstva bio veoma trusan period, zemlja se cesto tresla, tako da oni nisu ni obracali paznju. Samo bi njena nana rekla opet trese u Grckoj.

Meni Koeljo nije nešto. Čitala sam Alhemičara i svideo mi se (kad sam još bila mlada :mrgreen:), pa sam na račun toga pročitala još poneko njegovo delo. Sećam se da me je onaj Zahir toliko smorio da nisam znala šta ću sa sobom, samo iz inata sam ga dovršila, i to na jedvite jade. Tada sam se oprostila s Koeljom.

Ja sam samo Alhemičara i pročitala i odmah odustala od svakog daljeg čitanja Koelja. Not my cup of tea.

Nema na cemu. Uzgred, drago mi je zbog Borke, mada ni sanjala nisam da je pisala zena...

Vidiš, draga, život ti je pun iznenađenja. Samo da znaš, nisi jedina, mnogi su se iznenadili. :)

Poslednja izmena:
Na mene je upravo ta treća priča ostavila najveći utisak. Kada sam počela da čitam, pomislila sam ''imamo pobednika''. Međutim, nisam glasala za nju jer se užasavam takvih tema (silovanja) i zaobilazim ih kad god mogu. Ni u filmovima ne mogu da ih svarim. Ranije sam mogla da čitam/gledam maltene bilo šta, ali sam vremenom postala manje tolerantna.

Meni je žao što nisam stigla da pročitam priče na vreme i da glasam. Nemojte da ih sklonite, rado ću ih pročitati naknadno. Neće izgubiti na vrednosti. A sledeći put ću valjda stići da pročitam, a možda i da napišem nešto, kao što su mi već ovde predlagale neke forumašice :)

Meni je žao što nisam stigla da pročitam priče na vreme i da glasam. Nemojte da ih sklonite, rado ću ih pročitati naknadno. Neće izgubiti na vrednosti. A sledeći put ću valjda stići da pročitam, a možda i da napišem nešto, kao što su mi već ovde predlagale neke forumašice :)

Rezultati konkursa Ovde, u uvodnom postu imaš link ka pričama.
Naredni konkurs kreće u ovoj nedelji pa možeš da se uključiš.

Rado, polako :zag:

Ja pocela sa citanjem Sasenjka - Simon Montefjore..Sitna slova i gusto da imam da riknem dok procitam, da bi stisli na 400 i nest str,
a Hrvati lepo odstampali na nepunih 600.
Inace, izdanje IPS-a.

Waterfall, imaš Sašenjku u izadnju Evro Đuntija na 572 strane. Doduše, ne znam kakav je prevod itd. Ja sam baš listala njihov sajt pre neki dan i bacila oko na ''Jedne zimske noći'' istog autora, mnogo mi se sviđaju korice :rumenko:

Gledala sam danas na HRT1 prvu epizodu serije Raj, koja je rađena po romanu Emila Zole 'Au Bonheur des Dames' . Ja ne znam francuski, pa ako neko od vas zna volela bih da prevede ovo. Vidim da je ovo mini serija od 8 epizoda (pretpostavljam da će ići nedeljom) i da je rađena u produkciji BBC-a. Britanci po mom mišljenju umeju da naprave dobre serije, pa se nadam da su i ovu lepo uradili.

Sudeći po prvoj epizodi, zaplet se može naslutiti i pretpostavljam da nije nešto što je retko viđeno, ali bez obzira na to, meni je epizoda baš prijala.

Evo linka ka stranici gde može da se vidi sadržaj ako vas zanima. http://raspored.hrt.hr/

A jutros sam prvi put gledala film Gospodar prstenova: Družina prstena. Odličan je. Ali to već znate, pošto sam ja verovatrno jedina koja ovo nije gledala. Večeras je na programu i drugi deo, pa ću da gledam. Ranije me uopšte epska fantastika nije vukla, ni što se knjiga ni što se filmova tiče, ali to se promenilo. Pre nekog vremena sam pročitala Hobita i oduševila se. I sad sam sa uživanjem pogledala i ovaj film. A već sam i odlučila da ću i knjige kupiti, samo čekam Sajam.

Poslednja izmena:
Gledala sam danas na HRT1 prvu epizodu serije Raj, koja je rađena po romanu Emila Zole 'Au Bonheur des Dames' . Ja ne znam francuski, pa ako neko od vas zna volela bih da prevede ovo. Vidim da je ovo mini serija od 8 epizoda (pretpostavljam da će ići nedeljom) i da je rađena u produkciji BBC-a. Britanci po mom mišljenju umeju da naprave dobre serije, pa se nadam da su i ovu lepo uradili.

Sudeći po prvoj epizodi, zaplet se može naslutiti i pretpostavljam da nije nešto što je retko viđeno, ali bez obzira na to, meni je epizoda baš prijala.

Evo linka ka stranici gde može da se vidi sadržaj ako vas zanima. http://raspored.hrt.hr/

A jutros sam prvi put gledala film Gospodar prstenova: Družina prstena. Odličan je. Ali to već znate, pošto sam ja verovatrno jedina koja ovo nije gledala. Večeras je na programu i drugi deo, pa ću da gledam. Ranije me uopšte epska fantastika nije vukla, ni što se knjiga ni što se filmova tiče, ali to se promenilo. Pre nekog vremena sam pročitala Hobita i oduševila se. I sad sam sa uživanjem pogledala i ovaj film. A već sam i odlučila da ću i knjige kupiti, samo čekam Sajam.

To je kod nas prevedeno kao: Kod ženskog raja, nisam čitala, mislim da može da se nađe po antikvarnim knjižarama.

evo i mm gleda Gospodara prstenova po ko zna koji put. Ja sam 2-3 puta počinjala i svaki put zaspem. Neka se ne ljute i ne vredjaju oni koji to vole, ali meni je apsolutno bezveze. Svojevremeno sam ambiciozno počela i da čitam, kad su ga Englezi proglasili knjigom veka. I to sve po redu, prvo Hobita, pa onda Gospodara prstenova. Mučila se neko vreme, onda se zapitala: Zašto ja to sebi radim!? I ostavila.

Ja nisam ni čitala, ni gledala, niti ću. Ne mogu ja to. Fantastiku eventualno mogu da istrpim kao začin, u tragovima. Probala sam sa decom da gledam neki deo, ma mislim ni pet minuta nisam izdržala.

Mislim da je jedino fantastično delo koje sam pročitala 20000 milja pod morem. To je nekada bila fantastika, sada više nije. Ali se četrnaestogodišnjoj menio jako dopala :heart:.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back