Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam nikad ništa njeno čitala..ne sporim da je veoma pametna žena,ali ne volim prostakluk i prenemaganje nikako...
Uopšte taj estradni milje, kojem se priklonila...
Pročitaću jednom , mami za ljubav, ali sada stvarno nisam raspoložena za teške teme,a i nemam kada da čitam ni ono što želim...

Naravno, nemoj sad da čitaš. Sad se baviš drugim mnogo važnim životnim stvarima. Ima vremena...
Ja sam probala neki od tih njenih putopisa da čitam, pa mi se nije baš svidelo, mislim da nisam ni završila. Ili je bilo nešto još pre nego što je počela da piše putopise i da previše putuje po svetu i da se glupira sa tim šeširima... nekako mi je uvek delovalo kao usiljena ekstravagancija. Ali ljudi se promene kad se razbole. Shvate koliko su mali i bespomoćni. Nikom ne želim.
Hoću...obećavam.

- - - - - - - - - -

Istina...
Svidja mi se Razvigor - retko korektan forumaš...
Na prvi pogled mi se učinilo da je Razvigor napisao ovaj post. :zcepanje: Ali jeste korektan i zanimljiv i duhovit i predusretljiv.

E odavno hoću da vam kažem,pa nikako...
Znate da ja nisam fan ovih naših voluminiziranih spisateljica...Nije ni moja mama...medjutim, pročitala je u Story-ju intervju sa Isidorom Bjelicom nakon njene bolesti i poželela da pročita onu njenu knjigu o tome...Spas.
U to vreme, ja o tome ne znam ništa i tata joj kupuje ( po najgoroj mogućoj ceni, bez moje kartice i popusta i to u marketu i još, što stalno naglašava, misleći da to daje posebnu težinu,u smislu razgrabljenosti - poslednji primerak - u marketu, naravno).
Elem, ona to proguta za jedan dan i oduševi se...Ne stilom, nego načinom razmišljanja, stvarima koje eto nije sagledavala...i ubi se žena da mi uvali da pročitam..Htela je da mi je spakuje za put u Sloveniju, pa odustala, kao da mi ne kvari tematikom...
I sad, malo, malo , pa je u razgovoru s nekim čujem da o tome priča..i čim vidi da je slušam, kreće sa...meni ja ta žena bila antipatična, ali eto kroz šta je sve prošla, pa kao nema to neku književnu vrednost,ali je nateralo da se zamisli...

Ja na kraju neću imati kud, moraću da čitam zbog nje...

Spas joj uopste nije losa knjiga.
Cak sta vise.
Ja sam u Nedeljniku citala jedan deo i sigurno bih je kupila da imam novca.
U ovom romanu ona pise najiskrenije o onome sto ju je snaslo... a sasvim slucajno je otkrila to sto je snaslo...
Knjigu zaista vredi procitati, ako nista drugo... ono kao upozorenje. Ali, stvarno to kazem.
Napisana je onako iz srca. Iskreno.
Potpuno se razlikuje od njenih drugih romana.

Poslednja izmena:
Razvigore, sto cesce ne dolazis kod nas?
Ovde nam bas fale momci.
Retko koji naidje.
Ne znam da li si fan Stivena Kinga... ja jesam i to veliki.
Procitala sam sve njegovo sto je izaslo kod nas, a i kad sam bila u ino. i tamo sam citala neke njegove knjige koje na zalost nisu prevodjene kod nas.
Ako nisi citao Pod kupolom, mislim da je jos bolja od Salemova. Toplo ti je preporucujem.
Dobra mu je i ova najnovija ``Dr Sleep``.. i nju preporucujem...
Jedino Dalas `63 nisam citala, nemam love. Skupljam, sta cu...
Ja sam ovde ``zaduzena`` za horor, trilere... Salim se.
Nema puno ``naroda`` koji voli horor romane. Ali sta cu kad volEm.

Kerefeko, za tebe. pitala si zašto?

Znači, nije me mrzelo. Ovo dole su rečenice pokupljene sa ukupno 4 strane knjige Ljubav u Tunisu Isidore Bjelice. To imam u kući, pa sam u njoj i potražila.

…Prekinuh misli o njemu i setih se taksija u kome sam išla na prvo tu.anje sa mojim muzem…

...Dogovorili smo se da se nadjemo kod njega u stanu i znala sam da ćemo se tu.ati.

...Prvi put sam isla na zakazano tu.anje...

...Resila sam da se tu.am sa drugim muškarcem...

...Mogucnost da ga zaradim tu.ajuci se….

...Pusti me da se tu.am sa tim….

...Saopstila sam mu to dok smo se tu.ali u hladnoj hotelskoj sobi…

...Tu.ali smo se kao dvoje ljubavnika koji se oprastaju... itd itd itd Možda mi je nešto i promaklo, ovo je bio brzinski prelet.

Toga sigurno u Spasu nema. Nisam puritanka, a ovo nije skaredno, nego glupo i vredja dobar ukus.

Ali, treba da pročitaš knjigu, zbog mame. Mame su mnogo važne osobe.

Ovoliko tu.anja na samo 4 strane u životu još nisam videla :lol:

Pročitala sam ja svojevremeno barem po jednu od svih tih naših spisateljica (Bjelica, Bobić-Mojsilović...).
Ništa strašno, ne ujeda što reče neko. Zna da bude i zanimljivo, da vuče na čitanje. Ali sve je to ... onako instant literatura. Pročitaš i zaboraviš.
I sve sam to čitala kao nešto mlađa, a sada mi to već mnogo manje prija.

Naravno, nemoj sad da čitaš. Sad se baviš drugim mnogo važnim životnim stvarima. Ima vremena...
Ja sam probala neki od tih njenih putopisa da čitam, pa mi se nije baš svidelo, mislim da nisam ni završila. Ili je bilo nešto još pre nego što je počela da piše putopise i da previše putuje po svetu i da se glupira sa tim šeširima... nekako mi je uvek delovalo kao usiljena ekstravagancija. Ali ljudi se promene kad se razbole. Shvate koliko su mali i bespomoćni. Nikom ne želim.

Na prvi pogled mi se učinilo da je Razvigor napisao ovaj post. :zcepanje: Ali jeste korektan i zanimljiv i duhovit i predusretljiv.
Evo stigla sam. Pa ne može vama da se dopada Razvigor bez mene :lol:

A što se tiče Kinga, ja ga ne čitam upravo zbog "poplašenosti".
Počnem njegovu Potpaljivačicu i ne smem iz sobe da izađem
smilie_girl_189.gif

Počenem To, i izumrem od apokaliptične atmosfere.

I tako... Zaključim da King nije za mene.

A evo ova Marinjina. Piše prave detektivske romane baš za mene :D

Na srpskom zvuci nekako zivotinjskije, to tu.anje :think:
Eno ona Siva, 3 knjige tu.anja, nisam uopste to tako dozivela.
:lol: :lol:
Znači Bjelica je mala beba za ovu Sivu :lol:

- - - - - - - - - -

Završila 'Sedam sunaca i sedam luna' i nemam ništa drugo da kažem nego Saramago <3

Možda i najlepša ljubavna priča koju sam u skorije vreme pročitala, bez patetike, bez preterivanja, lepa, nenapadna, životna, baš kakva ljubav i treba da bude.
Stil, tipično, njegov. Predivni opisi, sjajne misli, ruganje crkvi i vladarima...
Joj ub'ću se, nju nemaju u mojoj biblioteci :confused:

Znači Bjelica je mala beba za ovu Sivu :lol:

- - - - - - - - - -

Joj ub'ću se, nju nemaju u mojoj biblioteci :confused:

Ne, Siva je nekako ... ne znam ... Ne dozivljavam rec fu.ck.ing isto kao tu.anje
bar ja, jer sam Sivu na engleskom citala.
Tu.anje mi je onako bas ... udara u mozak rec.

Nenaspavana sam. Lupam gluposti.
Necu vise da pisem veceras. :neutral:

Sinoć sam donela odluku. Ale ne o tome šta ĆU da čitam, nego pre svega o tome šta NEĆU da čitam
Dakle odustanem od U miso supi – Rju Murakami i Urvidek – Slobodan Tišma .

Počnem na kraju Novobeogradske priče-sedmi dan košave – Mihajlo Pantić.
Pročitala sam prve dve-tri priče, i onako. Procenjujem da ću pročitati negde polovinu tih priča. Za više će da me izvine.

Kada sam pocela da radim,bila sam ozbiljno najmladja u kolektivu...Jedna od koleginica je vec bila opšte neomiljena zbog tog nekog svog lošeg stava prema svima..ne umem to ni da opisem...Nikad se nije udaval, pa je i u tom segmentu bila kivna, ogorcen,a umela sama sebi da posalje cvece za rodjendan...a onda se razbolela...i potpuno promenila...postala blaga prema svima, prijatan sagovornik..da nisam bila svedok te transformacije, nikada ne bih poverovala..postala je potpuno drugacija osoba...bolja...
Nažalost,nije vise međju nama...

Kerefeko, za tebe. pitala si zašto?

Znači, nije me mrzelo. Ovo dole su rečenice pokupljene sa ukupno 4 strane knjige Ljubav u Tunisu Isidore Bjelice. To imam u kući, pa sam u njoj i potražila.

…Prekinuh misli o njemu i setih se taksija u kome sam išla na prvo tu.anje sa mojim muzem…

...Dogovorili smo se da se nadjemo kod njega u stanu i znala sam da ćemo se tu.ati.

...Prvi put sam isla na zakazano tu.anje...

...Resila sam da se tu.am sa drugim muškarcem...

...Mogucnost da ga zaradim tu.ajuci se….

...Pusti me da se tu.am sa tim….

...Saopstila sam mu to dok smo se tu.ali u hladnoj hotelskoj sobi…

...Tu.ali smo se kao dvoje ljubavnika koji se oprastaju... itd itd itd Možda mi je nešto i promaklo, ovo je bio brzinski prelet.

Toga sigurno u Spasu nema. Nisam puritanka, a ovo nije skaredno, nego glupo i vredja dobar ukus.

Ali, treba da pročitaš knjigu, zbog mame. Mame su mnogo važne osobe.

Pitala sam zasto, u vezi sa ne citanjem Kinga....ali nema veze, i ovo je zgodno za pomenuti...
Rekoh vec, ne podnosim prostakluk i meni to stvarno smeta...Ove recenice su mi :bljuc:
Nisam ja sad tu neka da morali se,ali ne volim ovo..sto rece Nemesis udara u glavu...
Cemu?Sve to moze i drugacije da se kaze...
Ali kako toga u ovoj poslednjoj knjizi nema, procitacu, mami za ljubav.Cim je ona tu nesto nasla, najmanje sto mogu je da procitam...

Sinoć sam donela odluku. Ale ne o tome šta ĆU da čitam, nego pre svega o tome šta NEĆU da čitam
Dakle odustanem od U miso supi – Rju Murakami i Urvidek – Slobodan Tišma .

Počnem na kraju Novobeogradske priče-sedmi dan košave – Mihajlo Pantić.
Pročitala sam prve dve-tri priče, i onako. Procenjujem da ću pročitati negde polovinu tih priča. Za više će da me izvine.

Pametno.
I dalje tvrdim da U miso supi nikako nije tvoj broj...naprotiv..

- - - - - - - - - -

Je l znate da su me na jednom drugom forumu opomenuli sto sam napisala dva posta jedan za drugim i to onako bas sam dobila packe i kao ubuduce cu morati ..neznam nizašta...jer da to znam, ne bih tako zaredjela..Al dobro sad...

[SUB][/SUB]
Pametno.
I dalje tvrdim da U miso supi nikako nije tvoj broj...naprotiv..

- - - - - - - - - -

Je l znate da su me na jednom drugom forumu opomenuli sto sam napisala dva posta jedan za drugim i to onako bas sam dobila packe i kao ubuduce cu morati ..neznam nizašta...jer da to znam, ne bih tako zaredjela..Al dobro sad...
Olakšala si mi odluku :cmok:

A za taj drugi forum... ma ko ih šiša. Sigurno im Esterita nije bila član pa nemju pojma šta je to nizanje :lol:

Cituckala sam vas danima kad ugrabim vremena, slala sam komentare u repkama, inace bih sve zaboravila dok dodjem do poslednje strane.

Sinoc sam pocela 'Biblioteka nocu' od Manguela, ali moram uz to da uzmem jos neku 'pravu' knjigu.

Od poslednjeg javljanja procitala:
Rodjena kao Grkinja - Melina Merkuri, svidela mi se ali sam joj dala 4/5 jer mi je falilo malo vise privatnog zivota, a malo manje politickih detalja.
Molim te, pazi na mamu - Pocela sa razvlacenjem jer mi se nije svideo stil kojim se 'obraca' cerka, posle kad su prebacili fokus na sina progledala sam i cas posla stigla do kraja. Mislim da je knjiga koju treba da procita svaka zena, jer je svojevrsni omaz i majkama i suprugama, i podsetnik na to da ne moramo uvek sve vojnicki da odradimo, imamo i mi dusu :) 5/5
Cetiri ljubavna pisma - Citljiva, lepe deskripcije, svideo mi se lik majke (iz senke), ima nekoliko bas dobrih citata o braku i ljubavi uopste. Lepo prikazana i atmosfera irskog ostrva. Sad ne znam sto sam joj dala 4/5, valjda mi nesto nedostajalo sve vreme.
Fvonk, Erlend Lu (hvala Bi za preporuku, ako se dobro secam), sa svakom knjigom mi je sve zabavniji. Podsetio me i na neke lepe srpske psovke, taman mi ovih dana fale jer nema jutra da me neko ne probudi pre 7 :) Od mene cista petica.

Ako jos neko dolazi u Solun, zene, pa bas bi bio red da se javi! I ponese neku plazmicu i tako to... :)
(Videh da je bila Elefteria ali nisam imala repku da joj posaljem)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back