gost 204907
Elita
- Poruka
- 22.654
I vi se Razvigoru dopadate 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Nisam nikad ništa njeno čitala..ne sporim da je veoma pametna žena,ali ne volim prostakluk i prenemaganje nikako...
Uopšte taj estradni milje, kojem se priklonila...
Pročitaću jednom , mami za ljubav, ali sada stvarno nisam raspoložena za teške teme,a i nemam kada da čitam ni ono što želim...
Na prvi pogled mi se učinilo da je Razvigor napisao ovaj post.Hoću...obećavam.
- - - - - - - - - -
Istina...
Svidja mi se Razvigor - retko korektan forumaš...
Ali jeste korektan i zanimljiv i duhovit i predusretljiv.E odavno hoću da vam kažem,pa nikako...
Znate da ja nisam fan ovih naših voluminiziranih spisateljica...Nije ni moja mama...medjutim, pročitala je u Story-ju intervju sa Isidorom Bjelicom nakon njene bolesti i poželela da pročita onu njenu knjigu o tome...Spas.
U to vreme, ja o tome ne znam ništa i tata joj kupuje ( po najgoroj mogućoj ceni, bez moje kartice i popusta i to u marketu i još, što stalno naglašava, misleći da to daje posebnu težinu,u smislu razgrabljenosti - poslednji primerak - u marketu, naravno).
Elem, ona to proguta za jedan dan i oduševi se...Ne stilom, nego načinom razmišljanja, stvarima koje eto nije sagledavala...i ubi se žena da mi uvali da pročitam..Htela je da mi je spakuje za put u Sloveniju, pa odustala, kao da mi ne kvari tematikom...
I sad, malo, malo , pa je u razgovoru s nekim čujem da o tome priča..i čim vidi da je slušam, kreće sa...meni ja ta žena bila antipatična, ali eto kroz šta je sve prošla, pa kao nema to neku književnu vrednost,ali je nateralo da se zamisli...
Ja na kraju neću imati kud, moraću da čitam zbog nje...

Evo stigla sam. Pa ne može vama da se dopada Razvigor bez meneNaravno, nemoj sad da čitaš. Sad se baviš drugim mnogo važnim životnim stvarima. Ima vremena...
Ja sam probala neki od tih njenih putopisa da čitam, pa mi se nije baš svidelo, mislim da nisam ni završila. Ili je bilo nešto još pre nego što je počela da piše putopise i da previše putuje po svetu i da se glupira sa tim šeširima... nekako mi je uvek delovalo kao usiljena ekstravagancija. Ali ljudi se promene kad se razbole. Shvate koliko su mali i bespomoćni. Nikom ne želim.
Na prvi pogled mi se učinilo da je Razvigor napisao ovaj post.Ali jeste korektan i zanimljiv i duhovit i predusretljiv.

Znači Bjelica je mala beba za ovu SivuNa srpskom zvuci nekako zivotinjskije, to tu.anje
Eno ona Siva, 3 knjige tu.anja, nisam uopste to tako dozivela.
![]()
![]()

Joj ub'ću se, nju nemaju u mojoj biblioteciZavršila 'Sedam sunaca i sedam luna' i nemam ništa drugo da kažem nego Saramago <3
Možda i najlepša ljubavna priča koju sam u skorije vreme pročitala, bez patetike, bez preterivanja, lepa, nenapadna, životna, baš kakva ljubav i treba da bude.
Stil, tipično, njegov. Predivni opisi, sjajne misli, ruganje crkvi i vladarima...
Znači Bjelica je mala beba za ovu Sivu
- - - - - - - - - -
Joj ub'ću se, nju nemaju u mojoj biblioteci![]()

Na srpskom zvuci nekako zivotinjskije, to tu.anje
Eno ona Siva, 3 knjige tu.anja, nisam uopste to tako dozivela.
![]()
![]()
Da, na engleskom to ne označava radnju. Nego više onako... reč ko svaka druga rečPa Englezi se prave Englezi, a Bjelica onako po naški

U tim knjigama je izgleda još bila nevina...

Naravno, nemoj sad da čitaš. Sad se baviš drugim mnogo važnim životnim stvarima. Ima vremena...
Ja sam probala neki od tih njenih putopisa da čitam, pa mi se nije baš svidelo, mislim da nisam ni završila. Ili je bilo nešto još pre nego što je počela da piše putopise i da previše putuje po svetu i da se glupira sa tim šeširima... nekako mi je uvek delovalo kao usiljena ekstravagancija. Ali ljudi se promene kad se razbole. Shvate koliko su mali i bespomoćni. Nikom ne želim.
Na prvi pogled mi se učinilo da je Razvigor napisao ovaj post.Ali jeste korektan i zanimljiv i duhovit i predusretljiv.
Kerefeko, za tebe. pitala si zašto?
Znači, nije me mrzelo. Ovo dole su rečenice pokupljene sa ukupno 4 strane knjige Ljubav u Tunisu Isidore Bjelice. To imam u kući, pa sam u njoj i potražila.
…Prekinuh misli o njemu i setih se taksija u kome sam išla na prvo tu.anje sa mojim muzem…
...Dogovorili smo se da se nadjemo kod njega u stanu i znala sam da ćemo se tu.ati.
...Prvi put sam isla na zakazano tu.anje...
...Resila sam da se tu.am sa drugim muškarcem...
...Mogucnost da ga zaradim tu.ajuci se….
...Pusti me da se tu.am sa tim….
...Saopstila sam mu to dok smo se tu.ali u hladnoj hotelskoj sobi…
...Tu.ali smo se kao dvoje ljubavnika koji se oprastaju... itd itd itd Možda mi je nešto i promaklo, ovo je bio brzinski prelet.
Toga sigurno u Spasu nema. Nisam puritanka, a ovo nije skaredno, nego glupo i vredja dobar ukus.
Ali, treba da pročitaš knjigu, zbog mame. Mame su mnogo važne osobe.

Sinoć sam donela odluku. Ale ne o tome šta ĆU da čitam, nego pre svega o tome šta NEĆU da čitam
Dakle odustanem od U miso supi – Rju Murakami i Urvidek – Slobodan Tišma .
Počnem na kraju Novobeogradske priče-sedmi dan košave – Mihajlo Pantić.
Pročitala sam prve dve-tri priče, i onako. Procenjujem da ću pročitati negde polovinu tih priča. Za više će da me izvine.
Olakšala si mi odlukuPametno.
I dalje tvrdim da U miso supi nikako nije tvoj broj...naprotiv..
- - - - - - - - - -
Je l znate da su me na jednom drugom forumu opomenuli sto sam napisala dva posta jedan za drugim i to onako bas sam dobila packe i kao ubuduce cu morati ..neznam nizašta...jer da to znam, ne bih tako zaredjela..Al dobro sad...

5/5
Od mene cista petica.