Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rado, u pravu si.
Prvo Slepilo, pa onda Sva imena.
Za Sedam sunaca i sedam mesecina ne mogu da kazem ni da mi se svidja, a ni da mi se ne svidja. Citala sam je kao veoma mlada, ali nije me se nesto dojmila.
Godinu smrti Rikarda Reisa nisam uspela da nadjem, to planiram, a planiram i Putovanje jednog slona. Mada, sve nesto mislim da me nece zadovoljiti, ali bice prilike da ``probam`` obe. Samo da ih nadjem u biblioteci.
A Rada je napisala da joj se ne svidja Putovanje kroz Portugaliju, pa to necu ni da uzimam. Verujem u Radin ukus.

Nisam ja čitala Putovanje kroz Portugaliju, ali je neko nekad opisao i ja zaključila da ne volim. Klasičan putopis, a to ne obožavam. Putovanje jednog slona je nekako detinjasto, kao moderna bajka. a Sedam sunaca i sedam luna još nisam pročitala, mada me čekaju. Nedavno je dever uzimao od mene Jevanđelje po Isusu Hristu, nije mi javio utiske. On to pre svega jer je bilo zabranjivano...

Baš tako. Ja sam baš htela da skuvam čaj i namestim se, ali rekoh prvo vama da se javim. Išla sam u Solun (ipak) i nosila Ostrvo da čitam. Dobro mi je došlo jer su nas Makedonci u povratku držali na granici (tj. na obema svojim granicama) oko 3 sata ukupno, pa su svi ludeli i bili nervozni dok sam ja u mislima bila na Kritu. Ostalo mi je manje od 100 strana i to ću da omunjim danas. Serija me je oduševila pa sam morala i knjigu da pročitam. Malo mi kvari utisak to što prevodilac očigledno ne poznaje grčki (mada joj i srpski tu i tamo zariba), plus je neko od prethodnih čitalaca ispodvlačio ''zanimljive'' rečenice olovkom, pa još neke fleke silne po knjizi... tako je to kad uzmeš iz biblioteke.

Prošle nedelje sam pročitala i jednu Agatu Kristi, Putnik za Frankfurt, koja se donekle razlikuje od većine njenih knjiga. Radnja nije smeštena u ušuškana seoca u Engleskoj, nema gđice Marpl niti Poaroa, već malo više politike i međunarodnih zavera. Nema ubistava (sem jednog koje je manje-više površno pomenuto), likovi mi nisu bili bogznakako upečatljivi niti me je interesovalo da saznam ko je glavni smutljivac.Više volim njene ''standardne'' romane.
:cmok:
I nadam se da si se lepo provela :)

I ja sam jednom davno pročitala jednu Agatinu nestandardnu knjigu. I nije mi se dopala.
Kad čitam Agatu volim da to bude ona meni dobro poznata Agata.

Ja sada moram da odlučim koju ću knjigu da čitam. Imam ih nekoliko, a rekla bih da 2-3 mogu odmah da odbacim :confused:

- - - - - - - - - -

Je l u perjanoj jakni? :lol:
Kod mene kisa :roll: i hladno.
Ja bih morala perjanu jaknu a preko toga kišnu kabanicu :lol:

Na sta da predjem Krasuljak moj?
Kad mi je sve tmurno u zivotu... Avaj!

Pa onda treba suprotno..ako je tmurno ti ubaci malo 'sunca' kroz knjige :-)

Meni se svidja kako pada kisa..Dok nisam izasla napolje delovalo mi je :roll: Ali nije mnogo hladno, i tako lepo pada
smilie_wetter_265.gif

toliko da sam proslsa ispod oluka iz koga lije (sto nema neki smajli sto gaca po baricama...)

Moj omiljeni kišni smajli
smilie_girl_245-1.gif

- - - - - - - - - -

Ja sam uzela 6 knjiga, rasula ih oko sebe, i kojući, koju ću... i još nisam odlučila.
Počela sam 2 samo po nekoliko strana
smilie_les_024-1.gif
, i sve glEdim u one što su ostale i mislim kako su one bolje

- - - - - - - - - -

I evo šaljem vam nešto lepo :)
knjige-shutter-divna-1.jpg

Ko se odmorio-odmorio, ko putovao-putovao, ko čit'o-čit'o... Sutra nastavljamo gde smo stali onomad. :besna: E što lažem, ja volim svoj posao, al' još neki dan, baš bi moglo.

Koliko se sećam, Bi je od sutra na odmoru. Zavidim...

- - - - - - - - - -

Večeras do mene dođoše pominjane Letnje laži. moj prvi dodir sa Šlinkom.

Završila sam Let. Sad mogu u krevet...:lol:
Dobar roman, mada možda nedovršen, što reče Bilja. Naime, pisan je ispreturano, s kraja, tako da je moglo još šta da se udene. Tragičan, ali pružio mi je dvodnevno zadovoljstvo.:heart:

Je l' na slovo L? ;)
Jeste :zag:
Ko se odmorio-odmorio, ko putovao-putovao, ko čit'o-čit'o... Sutra nastavljamo gde smo stali onomad. :besna: E što lažem, ja volim svoj posao, al' još neki dan, baš bi moglo.

Koliko se sećam, Bi je od sutra na odmoru. Zavidim...

- - - - - - - - - -

Večeras do mene dođoše pominjane Letnje laži. moj prvi dodir sa Šlinkom.
Jesam, dobro si zapamtila, na odmoru sam... :brus: Nadam se da će se i tebi Šlink svideti.

Završila sam Let. Sad mogu u krevet...:lol:
Dobar roman, mada možda nedovršen, što reče Bilja. Naime, pisan je ispreturano, s kraja, tako da je moglo još šta da se udene. Tragičan, ali pružio mi je dvodnevno zadovoljstvo.:heart:
znači, nije gubljenje vremena pročitati ga. Ako mi dodje do ruku, pročitaću ga.

Ja slabo čitam kod kuće, čak i na odmoru, pogotovo što imam dosta toga da uradim. Ja sam ranije uvek planirala gomilu toga što ću da uradim na odmoru, pa se posle razočaram kad ne stignem. Sada sam isplanirala samo da radim ono što mii se radi i da se vidim s nekim ljudima. Već sutra mi dolazi jedna drugarica, u utorak skitnja sa forumašicom na L ... a za dalje videćemo. Neću ni to preterano da planiram.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back