Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja sam se susretala sa plaćanjem rezervacije, tako da me ovo nije začudilo. Jeste malo bezveze, trebalo bi lepo da se ljudi koji žele da pročitaju knjigu prijavljuju na spisak pa da im se pozajmljuje tim redom. Naša posla.

Znam da je Maluf dobar, ali ne uživam podjednako u svim njegovim knjigama. Na primer, oduševio me je Samarkand, Levantski đerdan mi je osrednji, a Poremećenost sveta dosadnjikava. Zato me je itneresovalo da li je Dezorijentisanost više nalik na jedne ili druge.

Zbog Maratona ću danas veći deo provesti kod kuće čitajući Svetu ljubav M. Vitezovića, a Privatni život drveća (Alehandro Sambra) sam već završila. Simpatična knjižica, pomalo neobična.
Jedino mi smeta što nije razjašnjeno šta se desilo sa Veronikom pa mi fali taj utisak zaokruženosti. Ipak, pretpostavljam da je pisac tako i hteo, da nam ostavi odrešenu maštu da sami smislimo razlog njenog nedolaska, kao što i Hulijan u svojoj glavi radi.

Verujem da ce biti oko 13. Uvek mi je nekako oko rodjendana koji je 10.

A Cajnu ružu ne uzimam da citam,iako sam je daaavno kupila ubedjena da je dobra,jer me jako nervira sto ne izdaju nastavke...
Znam da moze da se cita samostalno,ali voooo.im kada knjige imaju nastavke...
Ako bude tada, biće dobro.

Svakako je profesinalnije da sve knjige budu objavljene. Sada kad neke nove naslove objavljuju, pogledam na netu da li ima nastavaka. Ako ima, onda preskočim tu knjigu dok ne vidim da će objaviti i ostatak. Gledala sam nedavno U zemlji belog obalaka, i to je taj slučaj. Kad bude, ako bude, može kupovina. A ranije sam već rekla za Čajnu ružu da mi je žao što neće biti nastavaka ovde. Ipak, priča u toj knjizi jeste zaokružena, pa i to znači. Drugi deo imam na engleskom, ali mi je naprono da čitam sa kompjutera (a ima puno strana, pa ne mogu da štampam toliko). Gledala sam da nađem i treći deo, na engleskom naravno, ali nisam mogla da ga skinem.

Može. Mislim da je bolje pročitati je, nego čekati nastavke sto godina zato što zaista pruža uživanje u čitanju. Ni ja ne volim kad su izdavači neozbiljni s objavljivanjem nastavaka, ali je ova dovoljno zaokružena i ja nisam ni slutila da ima nastavak dok tu informaciju nisam našla na sajtu spisateljice. Čak se pribojavam da bi mi se nastavak manje dopao jer se i to često dešava.

Elem, završila sam Svetu ljubav, istorijski roman o zetskom kralju Jovanu Vladimiru, prvom srpskom svecu. Lep, nesvakidašnji roman o ljubavi prema Bogu, narodu, kao i ljubavi između supružnika. Na početku sam pomislila da će mi biti dosadan jer je Vitezović neprestano veličao kralja, ali nije bio.

Ja sam stvarno skrozzz izlapela.
Danas uzmem da sredim ove knjige što sam pre par dana uzela iz biblioteke kad ono.
Ja uzela jednog RJU Murakamija misleći da je Haruki Murakami.
I uzela jednog SLOBODANA Tišmu umesto Aleksandra Tišme.
:roll:

Uzela sam i jednog Mihajla Pantića - Novobeogradske priče.
E sad samo vi malo mlađe filološkinje da mi kažete jel to onaj neki Pantić koji je popularan međ studentima/studentkinjama :zper:
Msm zanima me onako. Priče ću svakako čitati ako mi se sviđaju i svakako ih neću čitati ako mi se ne sviuđaju.

Laki, ne tuguj, Slobodan Tišma je pre par godina dobio NIN-ovu nagradu. Bernardijeva soba se meni baš dopala.:)

- - - - - - - - - -

O Pantiću se raspitaj kod Quentina. (Taman i da pozdraviš nove motke...:lol:)

pročitala Do samog kraja-Li Čajld
:super: :klap:
sad kad malo razmislim, podsetilo me na momente na Klajva Kaslera i neke njegove knjige
ima dosta pucačine, opisivanja oružja i borbe, ali meni to nije smetalo jer me je baš uvukla knjiga....film sam ceo videla u svojoj glavi :lol:

a pre toga sam imala takav promašaj, ali nisam htela da batalim:neutral:
Veštica i veštac-Džejms Paterson...
takva glupost...pa to nije ni za decu
na kraju sam čitala o autoru(a svašta sam čitala od njega, pa baš da vidim šta je sve naštancao još) kad tamo ova knjiga je kao početak serijala fantastike za tinejdžere...
bolje da se drži trilera, nego što se blamira ovako...
e da, na koricama je on naveden kao autor, a unutra na prvoj stranici piše Džejms Paterson i Gabrijela Šarbone :think:

Laki, ne tuguj, Slobodan Tišma je pre par godina dobio NIN-ovu nagradu. Bernardijeva soba se meni baš dopala.:)

- - - - - - - - - -

O Pantiću se raspitaj kod Quentina. (Taman i da pozdraviš nove motke...:lol:)
Ne tugujem, taman posla. Samo kažem da sam izlapetis :deda2:

A za Pantića kad napišem tamo kod Quentina da sam ga čitala (ako ga pročitam), sam će se on javiti :D

Ja sam stvarno skrozzz izlapela.
Danas uzmem da sredim ove knjige što sam pre par dana uzela iz biblioteke kad ono.
Ja uzela jednog RJU Murakamija misleći da je Haruki Murakami.
I uzela jednog SLOBODANA Tišmu umesto Aleksandra Tišme.
:roll:

Uzela sam i jednog Mihajla Pantića - Novobeogradske priče.
E sad samo vi malo mlađe filološkinje da mi kažete jel to onaj neki Pantić koji je popularan međ studentima/studentkinjama :zper:
Msm zanima me onako. Priče ću svakako čitati ako mi se sviđaju i svakako ih neću čitati ako mi se ne sviuđaju.

Koja knjiga Rju Murakamija je u pitanju?Citala sam U miso supi..ima komentar od pretproslog leta...on nije za tebe Lamar...horor morbidarije...i sama sam ostala zatecena...

Koja knjiga Rju Murakamija je u pitanju?Citala sam U miso supi..ima komentar od pretproslog leta...on nije za tebe Lamar...horor morbidarije...i sama sam ostala zatecena...

Ko nije za trilere sa elementima horora, neka ne uzima Rjua.
Napisao je, tj. znam da su kod nas prevedena tri njegova romana: U Miso supi, Audicija (po kome je snimljen i film) i Plavo, gotovo prozirno, e taj mu roman nisam citala.
Sta ga znam, meni se dopada, jer volim horor, dramu, triler...

Ko nije za trilere sa elementima horora, neka ne uzima Rjua.
Napisao je, tj. znam da su kod nas prevedena tri njegova romana: U Miso supi, Audicija (po kome je snimljen i film) i Plavo, gotovo prozirno, e taj mu roman nisam citala.
Sta ga znam, meni se dopada, jer volim horor, dramu, triler...

Volim sve sa elementima horora..počela sam sa filmovima još kao klinka, uz stariju sestru..
Ali Murakami je za mene novi talas...njegova knjiga je učinila da me stalno prožima jeza...zatečena sam ostala onom jednom scenom, gde je po meni preterao( ako se sećaš sa onim uhom...da ne otkrivam onima koji nameravaju da čitaju)...Ta koju nisi čitala je poslednja izašla.nudili su mi je na sajmu kao novu...
Mada, primetila sam da sam u poslednje vreme osetljivija na nasilje ( naročito nad ženama) i da to više ne mogu da čitam i gledam kao pre...

nema na sajtu, i ja sam odmah potražila. Nije bilo da odabereš, nego je ista u svim Glorijama. Ja sam kupila dve do sada, ... evo šta smo ja i Krasuljak pisale.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=27524537&viewfull=1#post27524537
Krasuljak sve zna http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=27525098&viewfull=1#post27525098

Inače, u Gloriji piše, izlaziće još knjiga i to 1. 4. Aljende, O ljubavi i senci i 29. 4. Gejl Forman, Kuda je otišla

Znači, danas je izašla Gejl Forman (nikad čula). Kupila sam Suzanu Tamaro i Izabelu Aljende

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back