Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene je opcinilo "Prociscenje", nocas sam do 2. citala, nemocno skupljajuci pesnice:( U svakom ratu stradaju nevini, ali najvise ZENE, strahota jedna!

Sto se tice jaja, lukovina je zakon, ali moja svekrva koristi cveklu, koprivu i lisce od oraha, boje su fantasticne. Pokusala sam nesto u crvenoj, ispalo je bledo ljubicasta koja vuce na rozLe:evil:

Mnogo vise sam i ja ocekivala od ovog odmora, htedoh sa sestrom u Bec, planirale cele godine, ali, visa sila, zapravo nehat i bezobrazluk koji sve kosta, no to je neka druga prica.

Poruka na mobilni: Stigli, vreme hladnjikavo , duva vetar, ali ne smeta. Odosmo da se smestimo pa NA SACHER (Sahar) tortu, srecno ti farbanje jaja:D

:dash:

Kako? Mi sad stigli nazad u Ljubljanu iz Slovenije i citav dan je bilo suncano i u Klagenfurtu i u Grazu....da ne veruješ kako lepo vreme...

Rado,srecno krstenje cerki!
I ja sam sveze krštena,nema godinu dana...

Da,iz Austrije...hahaha...sludela sam se od svega sto sam jurcala da vidim i ushićenja i radosti..kao dete sam...
Isli nekim puteljkom kroz sumu,a one kucice,proplanci,u daljini vrhovi pod snegom,a na nama sunce...čarobno..kao iz bajki braće Grim...
Sad umesto stopala kao da imam tockice...
Sutra Italija....
A sad citanje...

pa tu sam negde....tj baš i nisam, kad bolje razmislim :)
a i ne čitam nešto...još od kad sam uzela ovo iz biblioteke...ne stižem :(
i ovo sad sam počela dok sam čekala u redu....pa ponela sad kući i verovatno ću završiti
Relikvija-Daglas Preston i Linkoln Čajld
čitala sam knjige koje po redu idu nakon ove, ali kod nas ova nije bila objavljena u to vreme kad sam čitala kasnije po hronologiji

Dobar dvojac!
Ali sve im korice knjiga lice jedna na drugu, pa se izgubim u jednom trenutku i ne znam dal` sam citala il` nisam.
Mislim da Relikviju jesam. Za Sumpor nisam bas sigurna... a i za ostale... bas sam gledala Sumpor kada sam bila u biblioteci, ali bila je toliko raskupusana do neprepoznatljivosti od citanja, nisam smela da je uzmem u ruke...

Obavismo krštenje.:lol: Svečani ručak će biti u ponedeljak u krugu šire porodice, sutra, za Uskrs, samo uža. Danas mora da posti na vodi kako bi se ujutro prvi put pričestila. Glupo je da joj pravimo zazubice ;)

NNČ

Konacno zavrsih Pročiscenje, sad ne znam sta bih:think:

Imam u svojoj biblioteci Istocno od raja, da li da ponovo citam (citala pre nekih desetak godina) ili da uzmem Nista nije vecno od Šeldona?
Vidim i Kiša- Enciklopedija mrtvih...

To be, or not to be, that is the question;)

pokušavam da na goodreads ocenim knjige pa vise ne znam ni kako se sama zovem... a nisam beležiila šta čitam..... one koje volim, pamtim. A Remarkove su među njima. A što ne znam, naučiću, odn. pročitaću! :cmok:

Krasuljak, srećno krštenje tvojoj cerki:)

Kerefeko, baš uživaš, a tako i treba:)

Ja sam pročitala Senku vetra. Meni nije bila dosadna. Prvi deo knjige kao da je pian za malđe čitaoce, a drugi za nas malo starije (zbog jedne bljak situacije i nekoliko psovki). Možda je deo kad Nurija priča priču mogao biti malo kraći. I moram da priznam da sam na momenta poželela da vidim šta sve ima u toj biblioteci zaboravljenih knjiga:) Sve u svemu, meni je knjiga sasvim ok.

Sada ću početi Sagu o Forsajtima.

Završila Moralni poremećaj, Margaret Atvud.
Čudna je malo knjiga, iz priča je. A radnja nije hronološka. Utisak o Atvudovoj mi je kao i nakon Slijepog ubice, žena koja dobro piše i baš zato što kada je čitaš ti vidiš jedog dobrog pisca, i i umjesto dobro čekaš sjajno djelo a nešto izmakne.
Ovdje je podjednako odsutna. Kao da je nezainteresovana da se dopadne. Neke priče su ostale malo i nezaokružene radnje. Voljela bih da se malo više vratila nekim ranije pomenutim likovima.
Vidjeh da ima još nekoliko romana, potražiču Sluškinjinu priču.

Svim mojim drugaricama i vernicima čestitam Uskrs.
Hristos voskrese!
xslike-za-pravoslavni-uskrs.jpg.pagespeed.ic.1pcUIHYN16.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back