Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam obavila kupovinu danas. Uzela sam Mati pirinča, Igru prestola i Sudar kraljeva. Mislila sam i Samarkand da uzmem, ali pošto u planu imam još svašta da uzmem, ostavila sam je ili da vidim pored nje još dve neke da uzmem pa da imam tri, ili za Noć knjige u junu. Ovaj serijal Pesma leda i vatre sam rešila da počnem da kupujem po preporuci žena odavde koje su čitale:) Novo je izdanje, pa su i naslovne strane nove (za prve tri knjige, dok je za četvrtu još uvek u prodaji izdanje sa starim koricama. Pretpostavljaju da će i četvrti deo dobiti nov dizajn (ja mislim kad se ovaj tiraž proda), pa ću za tu četvrtu sačekati malo sa kupovinom, da sve bude iz iste serije. Peti deo koliko mi se čini liči na ova prva tri (ili su ova nova prva tri rađena po ugledu na peti, kako god), pa mislim da će to ostati isto.
Mati pirinča je danas dobila dobre ocene ovde na forumu pa sam i nju pazarila.:) A inače, na sajtu Lagune piše da je knjiga rasprodata, i baš sam se iznenadila kada sam videla po jedan primerak u dve knjižare (sada samo jedan u jednoj, koliko je meni poznato:D).
I da, Nikadođija je ostala za neku drugu kupovinu, u zavisnosti od toga da li će ovde dobiti prelaznu ocenu za kupovinu:D

Poslednja izmena:
znaci samo ja ne citam :sad2:

btw, samo da pitam, da li neka od vas ima ovu knjigu ili je imala prilike da je prelista, zanima me kakva je..
Riznica-mudrosti_slika_L_240641.jpg

lomila sam se juce koju knjigu da pocnem medj tolkim opcijama, al je izbor pao na anansi boys, neil gaiman...u stilu american gods, za sad mi se svidja, humor standardni britanski, videcemo kako ce da se razvija...ako bude i blizu ko american gods, ja zadovoljna :)

Anansi_Boys.png

Moj trogodisnjak mi je sa police biblioteke izabrao tri knjige, jer su mu se dopale korice
"Nemrtva i neudata" , Meri Dzeni Dejvidson- slistila za jedno vece, nista posebno ali me je na mah zasmejalo, a inace volimvampire 6/10?
."Tajni jezik cveca", Vanesa Difenbo , nije nesto sto me odusevilo ali korektno 8/10]
"Dzulija" ' zaboravih pisca, o matorcu opsednutim propalim rokerom i propasti petnaestogodisnje veze 7/10 , poklopila su mi se razmisljanja sa stavovima glavne junakinje u vise navrata

dohvatila sam po treci put "Lovca na zmajeve", Hoseinija vec pretresano, ja volim sve njegove
10/10
i nadjoh jednu sa rasprodaje "Zrtvovanje", Seron Dz. Bolton dobar triler, drzao mi je paznju i neizvesnost 8/10

Pocinjem "Ispovesti Katarine Medici" Kristofer Vilis Gortner

Poslednja izmena:
Moja koleginica imala sinoć kjiževno veče
http://www.tanjug.rs/novosti/125838/predstavljen-roman-sonje-atanasijevic-vazdusni-ljudi.htm

a ja nisam mogla da idem. :rida:
zato što je moja prijateljica smislila da baš juče slavi svoj 50. i sinovljev 18. rodjendan pa je bila večera s muzikom u restoranu moje mladosti. Prvo sam bila očajna što se tako poklopilo, ali bilo je mnogo lepo, tako da joj je sve oprošteno! :zurka:
a Sonja će pisati još knjiga i imati još promocija, pa ću da idem.

Kako gde smo. Pa vidi idealnog vremena za čitanje i slušanje muzike :D
Ja čitam Milenijum u Beogradu (pročitala 4 strane :zcepanje: )
A bila sam i kod frizera :flert:

Irina:heart:

Po njoj ce jedno dete dobiti ime. Kako bese, ima "lepo postavljen nos" sto je Francuskoj dokaz velike lepote:lol:

Volim kada dijaspora objavljuje knjige kod nas. Tako su mi nekako tuzni, ljuti i topli ti pisci iz daleka.
Najvise mi se svidelo kada se raspravlja sa sobom da li je sa njim sve u redu jer se oseca vise kao potomak nekih Austrougara sa Klimtovom secesijom i beckim kolacima nego kao potomak srpske tradicije. Verujem da mnogi imaju tu dilemu. Meni nije bila sjajna knjiga ali sam je brzo procitala i evo, godinama kasnije se secam radnje...

Moja koleginica imala sinoć kjiževno veče
http://www.tanjug.rs/novosti/125838/predstavljen-roman-sonje-atanasijevic-vazdusni-ljudi.htm

a ja nisam mogla da idem. :rida:
zato što je moja prijateljica smislila da baš juče slavi svoj 50. i sinovljev 18. rodjendan pa je bila večera s muzikom u restoranu moje mladosti. Prvo sam bila očajna što se tako poklopilo, ali bilo je mnogo lepo, tako da joj je sve oprošteno! :zurka:
a Sonja će pisati još knjiga i imati još promocija, pa ću da idem.

Pozdrav za tebe i Sonju. :heart:

Da se podsetimo :)

34y1xro.jpg

Ćao, devojke lepe, čitalice.

Kako ste?
Kakvi tmurni dani usred otpočetog cupkavog proleća.
Čine me smrknutovoljnom, mada volim smeh.

No, da se malo o knjigama izdivanim.

Šta čitam: Milisava Savića, zbirku koja je dobila Andrićevu nagradu, "Ujak naše varoši". Toliko čudnovatosti u mene unosi, polet, malen miris Kišove priče, one u "Ranim jadima".
Ali, Kiš je toliko van blizina, meni preposeban,d eo moje duše, mog književnog zaveta,
Miriše, godi, setno je, prijajuće. detaljniji osvrt naknadno.

No, pročitala sam i zbirku priča "Nahrani me", hrvatskog pisca Romana Simića Bodrožića.
Komad surovosti, naspram gotovo vazda idilične slike porodičnih i drugih emocionalno razvijenih odnosa.
Zalet morbidluka, tek da opara veo idealizma koji se spustio na priče o ovim temama predstavljajući ih kao večito ili prenemirne, presurove u odbačenostima, ili presavršene u skladu i dobroti.
Ne, Roman piše drukčije. Rat, ljubav, odlomak duše, komad istine, zamah vremena koje je prošlo, koje je neumitno promenilo duše mnogih.

Autor je i gostovao u zrenjaninskoj biblioteci.
pričao ponajviše o roditeljstvu, toliko posvećeno, silno zaneto, divno.
Izraz koji mi se uvukao u poru: "Tren kada sam postao ocem, kada sam STATAO tren je kada sam se posve promenio."
Govorio je o roditlejstvu, kao temi o kojom misli da bi mogao vazda da piše, jer je nosi pod kožom, pod svakim delom svog postojanja.
Mnogo me je priča njegova podstakla na razmišljanja, o svakojakim temama.
Preporučujem.

prociscenje-sofi-oksanen~1711928.jpg

Verovatno je vecina procitala, ali, ja sam stigla do 122. stranice, i ustanovila da je tacno ono sto napisase:"
Dirljivo, strasno stivo od kojeg se koza jeza a telo podrhtava":(

Odlicna preporuka za ljubitelje ruskih klasika, Tolstoja i Pasternaka...

Prenela sam Sonji pozdrave. Očekuje da će je zvati niška biblioteka, a onda ćeš ti biti tamo glavni gost-domaćin, koji će dovesti goste.

Naravno.:super:

- - - - - - - - - -

prociscenje-sofi-oksanen~1711928.jpg

Verovatno je vecina procitala, ali, ja sam stigla do 122. stranice, i ustanovila da je tacno ono sto napisase:"
Dirljivo, strasno stivo od kojeg se koza jeza a telo podrhtava":(

Odlicna preporuka za ljubitelje ruskih klasika, Tolstoja i Pasternaka...

Imam...:zskace:

PS Al' se uklapa ovaj skočko, na Zlatiboru je sneg...:lol:

Prvi pokušaj Akunjina propao. Najviše su kumovale te strane koje nedostaju. Doduše, imam i popravni, Altin-Tolobas. Šta bi to trebalo da znači, pojma nemam. Ali, imam ova četiri dana, pa ću pokušati.

Kakvo vreme predviđaju, na kraju praznika sve ćemo podneti izveštaje o bar jednoj knjizi. Mada mi mama malopre reče da će se ipak razvedriti. Ja sam danas prošla pola Srbije, svuda je grozno.

Ja ukrala knjigu. Mislim, pozajmila. Vidim stoji na stolu u susednoj kancelariji, verovatno neko izvukao na onoj novogodišnjoj lutriji.
Kod nas u firmi (medijskoj) redakcija za kulturu pred novu godinu upakuje sve knjige koje je dobila tokom godine i napravi tombolu, pa svi izvučemo po nešto.
Letnje laži, Bernharda Šlinka. Vratiću je kad pročitam. Možda je niko neće ni tražiti u medjuvremenu.Pretražila sam temu, čitala Night. Nije dala ocenu samo napisala da su pripovetke. Ja onako otvorila na par mesta, pročitala po koji red, učinilo mi se interesantno.Pri kraju sam sa Molim te, pazi na mamu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back