Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

smilie_girl_224.gif.pagespeed.ce.JM_1LopiTi.gif

- - - - - - - - - -

Moja je crvena...:lol:

Seks i grad je serija u kojoj sam uživala (šta god ko mislio o njoj) kad god se davala.
Zato sam i uzela davno, daaaaaaavno i knjigu da pročitam.
I neopisivo je bzvz. Zato sam sumnjičava i kada je u pitanju nastavak.

Dama i jednorog se i meni svojevremeno dopala :)

Za dve nedelje je mojim roditeljima 50 godina braka.
Danas smo im sestra i ja poručile ugaonu garnituru koja će stići baš tog datuma. Strašno smo uzbuđene jer je to poklon iznenađenje.
Jedva čekamo osamnaesti :D

Isto mislim o Sex i grad. Knjiga nije ni za šta. Koliko je serija živopisna i u bojama, toliko je knjiga siva, dosadna i bezlična. A i filmovi. Onaj prvi još bož'pomozi, ali drugi užas.

Jao, kako je ovo uzbudljivo. Baš je super ideja i poklon, da odmaraju i uživaju

I meni se knjiga Mnogoooo dopala, ja sam je dopila od milicine mame jer je ona pocela a nije joj se dopala
(mislim da je kasnije pricala da je kupila za njenu mamu i tad joj se svidela :) )

Videla sam tu akciju u Story-ju, nisu lose knjige ali nisam htela da kupujem dok se ne oslobodim nekih svojih i napravi mesta za nove.
Juce sam bacila pogled na Slaviji za Krovovi Persije, nisu imali ali pogledacu u Vulkanu ili Delfiju, tamo sigurno imaju.

Inace, uskoro je uskrsnji sajam knjiga u Domu sindikata..u stvari mislim da pocinje sutra 6-og..

Btw, ja sam se vratila knjigama iz biblioteke
http://laguna.rs/n105_knjiga_najbolje_za_muskarca_laguna.html
Za sada nije lose, duhovito..mozda malkice iskarikirano..(sa zenske tacke gledista)..

- - - - - - - - - -

I tako, ja večeras putujem za Solun... Uhvatila last minute ponudu, platiš 1, dobiješ 2. Idem sa ćerkom za vikend. Ukupno 20 eura.

Srecan put Rado :-) Lepo se provedite:-)

Poslednja izmena:
Uzela danas Kad duša zamire, Lajoš Zilahi. Čitala sam odavno, pre dvadeset pet godina sigurno. Sećam se da sam je uveče uzela u ruke i ujutru ostavila pročitanu. Trenula nisam te noći. Baš mi se jako dopala. Sad želim da vidim situaciju u ovim godinama.

Zilahi je divan.... možda ću i ja da uzmem ponovo da ga čitam. Baš me zanima kakav će utisak sada ostaviti na tebe. Ja sam imala komplet i u jednom momentu kad sam popiiii.. zbog nedostatka mesta u stanu, ja sam pune dve putne torbe knjiga poklonila biblioteci. Pa i Zilahija medju njima. Sad mi žao... ali ima u bibliotekama... tako sam rezonovala i dugo nisam ništa kupovala, a sad sam se navadila na ove akcije po 100 dinara knjiga ili uz časopis pa isto ispadne 100-150 dinara.

Evo i danas sam, pod uticajem gornjih komentara kupila Story sa knjigom Dama i jednorog.

I sad bezveze listam Story, Gloriju, Politiku... a u stvari mi se čita I dalje Alis.

Aaaa, ja te akcije uz noivine preskačem. Baš zato što ne čitam novine i neću da ih čitam :ljutka:
Ono po 100 dinara u Čarobnoj ili Laguni, ili... to može.

Zilahi. Bila sam prosto :zaljubljena: Sve sam ih u cugu pročitala.
Mislim ceo taj komplet. Onako lep, braon, misliš da je kožni povez dok ne pogledaš bolje.
Ali to je onaj komplet, pričala sam vam, što mi je nest'o :eek:
Kako i gde, sam bog zna. Nemam ideju uopšte.

Za garnituru smo se odlučile jer oni imaju trosed i dve fotelje, pa uvek neko trpi.
Neko može da se ispruži, ali zato ovoj drugi mora da sedi u fotelji.
Sad hoćemo da ispravimo tu nepravdu :D

I ja sam pročitala manje više sve Zilahijevo, odavno. Studentski dani, uglavnom. I onda, kada sam došla do svojih para kupila sam baš taj braon komplet, koji liči da ima kožni povez. Nalik vašim pričama, i ovaj je čamio po kojekakvim kutijama na tavanu. I onda svečano, tek pre tri godine dobio je svoje mesto u biblioteci, koju smo napokon kupili. I baš volim pogled na njega i još par lepih kompleta (čista malograđanština, ali šta ću:rumenko:).

I pošto sam u poslednje vreme zaista svašta čitala odlučih da povremeno obnavljam gradivo. Pre par meseci sam prvo pročitala Grad izbeglica. Utisci su bili još bolji nego ranije.

Ja citala Zilahija u osnovnoj skoli..Samrtno prolece...kao ok,ali jedva..dosadjivala sam se..
U 7. Razredu Kronina Citadela..
Nedovoljno godina za tu literaturu..

I Kronina sam ponavljala. Ali nekako mi je Citadela promakla. Ne znam zašto, u svakom slučaju mislim da je rano u osnovnoj školi to čitati.

Još htedoh jednu metaforu da podelim. Razliku između ove klasične i savremene kniževnosti. Meni je najbolje poređenje sa hranom. Ove nove knjige mi liče na fast food, brzo pripremljene, tj. napisane, brzo konzumirane, uglavnom ukusne, ali si ponovo gladan maltene odmah.

Klasična mi liči na onaj naš slow food, spremaš dok ti na nos ne izađe, pa polako jedeš, pa variiiiš... Pa si sit dugo. I tako... (ko podvarak, npr... )

Mene je sinoć iznervirao kompjuter. Taman kad sam pustila neku seriju, nestalo mi zvuka i nikako nismo mogli da namestimo. Jeste da je serija američka i da čitam titl, ali mi je glupo da ne čujem ništa. I onda sam legla i uzela da čitam I dalje Alis. I sad ću da nastavim. Jedva čekam.

Još htedoh jednu metaforu da podelim. Razliku između ove klasične i savremene kniževnosti. Meni je najbolje poređenje sa hranom. Ove nove knjige mi liče na fast food, brzo pripremljene, tj. napisane, brzo konzumirane, uglavnom ukusne, ali si ponovo gladan maltene odmah.

da, retke su savremene knjige koje imaju ''težinu'' klasičnih...
mada, možda grešimo dušu, jer je do naših dana od klasike ostalo to što danas smatramo dobrim. ko zna i u ono vreme koliko je bilo koječega štampanog...ali, kompjuteri su odradili svoje - svako piše i svako je sposoban za bestseler, samo neka mućne glavom :lol:

Kad pomenuste Kronina, ja njega obozavam.
Procitala sam apsolutno sve od njega.
Mozda mi se jedna ili dve nisu dopale, ali je u njima bas bio dosadan... ako znate roman u kome je neki katolicki pop glavni lik. E na taj roman mislim.

Inace njegova Citadela je fantasticna. Kao i Zvezde gledaju sa neba, Nocna sestra, Spanski bastovan (plakala sam kao kisa) i sve one u crvenoj boji sa zlatotiskom u naslovu.

A da ne spominjem njegov ``Sesirdzijin zamak``.

Šta da kupim kad ne daju ništa bez para...:rotf: Skupo je sve. ćerka uzela patike i helanke, sinu smo uzele jednu ajicu i tolko. Ovo je bila odluka u momentu, ići ili ne...:lol:

- - - - - - - - - -

Izbegle smo kišu, tek je u povratku padala i to u Makedoniji i Srbiji. I prestala dok smo jutros stigle...:)

- - - - - - - - - -

A knjižare puuuune...:zaljubljena:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back