Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O čemu e radi?

Grainy CCTV footage shows a man walking into a bank and putting a gun to a cashier’s head. He tells her to count to twenty-five. When he doesn’t get his money in time, she is executed. Detective Harry Hole is assigned to the case. While Harry’s girlfriend is away in Russia, an old flame gets in touch. He goes to dinner at her house and wakes up at home with no memory of the past twelve hours. The same morning the girl is found shot dead in her bed. Harry begins to receive threatening e-mails. Is someone trying to frame him for this unexplained death? Meanwhile the bank robberies continue with unparalleled savagery.

Evo,al na engleskom,sa Nesbo-ovog sajta.

Da, to traje od 10 marta do 10 maja.

Samo da odgovovim - kupila sam ULJKPLJ samo jos treba da se nadjem sa tom devojkom da uzmem i platim, ali tek onda cu da kazem da je moja ;)
Hvala puno Kerefeki. :)

Nema na cemu,pratila sam aukciju sve vreme,pa se radovala zbog tebe.

Ja sam pre neki dan kupila na Limundu ona dva dela Njujork i Enciklopediju mitologije.A veceras se izbornih za ceo komplet knjiga iz detinjstva , koje sam obozavala..one Disney sto sam biraš kraj...svih 8!
A da,i ja se mislim da nije svaka knjiga vredna kupovine i da malo oladim...da čitam iz biblioteke,pa kupim samo ono sto bas vredi...

Ja sam pre neki dan kupila na Limundu ona dva dela Njujork i Enciklopediju mitologije.A veceras se izbornih za ceo komplet knjiga iz detinjstva , koje sam obozavala..one Disney sto sam biraš kraj...svih 8!
A da,i ja se mislim da nije svaka knjiga vredna kupovine i da malo oladim...da čitam iz biblioteke,pa kupim samo ono sto bas vredi...

Ove tvoje reci se i na mene odnose. Znaci, potpisujem.

Jos jednom, hvala ti :zag:

I ja sam ranije vise kupovala a jos cesce dobijala od decka knjige, i sada nekih ne mogu da se otarasim a treba mi mesta za one koje bas volim..
Od tada jako retko kupujem, bas retko, i to bas one koje me oduseve, u kojima pronadjem 'nesto'.

A Limundo (ili Kupindo) su za one koje voli knjige - mamipare :sad2: Ja sam videla vec par dobrih knjiga ali necu da se zalazim tamo u skorije vreme..:lol:

Imala sam dve, i super su mi bile. Koje su priče sve bile, uopšte ne mogu da se setim? Čitala sam Knjigu o džungli sigurno, i ova druga koju sam čitala nemam pojma koja je.. Brat i sestra od tetke su takođe imali par komada, ali ni tu se ne sećam koje su priče bile... A baš je bilo dobro urađeno, tvrd povez, lepe ilustarcije... Ne znam da li tih, takvih knjiga ima i danas..

Inače, i ja razmišljam o učlanjenju u biblioteku. Ovo što ste napisale za Gradsku, vrlo je povoljno. Pa i da uzmem 10 knjiga isplati se. Verovarno ću to iskoristiti. Vidim da to traje do 10.maja pa imam vremena.
A kažite mi, otprilike, za koliko vremena dobiju nove knjige? Mesec, dva, pola godine..ili je nema nekog pravila? Znam da ne možete tačno da kažete, nego na osnovu iskustva koje imate?

Pahuljice, stvarno nema pravila..Neke dobiju relat. brzo a neke starije knjige n.pr nemaju..Ili ima u eletr.katalogu ali jos nema kod njih
(to mi se desilo sa Ajse Kulin ''Zbogom'')

Mozes da rezervises knjigu koju bas hoces (sto je isto ok) ako je na citanju - ali nekad se i nacekas.

U Gradskoj ima posebna polica sa novi(jim) izdanjima koja je cesto probrana..

O čemu e radi?

:mrgreen:
Tek sam je pocela, tj pre mesec dana, al nesto mi traljavo ide...
Cek da se zahuktam, pa cu ti napisati na srpskom :lol:

Elem, posle 1/3 procitane,evo ovako:
desava se pljacka banke,u kojoj je ubijena sluzbenica.
Hari Hule radi na razresenju pljacke.
Bivsa mu se javlja,veceraju zajedno,
nju sutradan pronalaze mrtvu,a Hari se ne seca nicega od te veceri.
Pljacke banaka se nastavljaju,a Hari dobija emailove
od nepoznatog posiljaoca,koji zna da je on vecerao sa bivsom i zna da Hari to pokusava da sakrije od svih.

Khm, eto tako ja to opisah :lol: sad nastavljam dalje da citam.

Zavrsila Nagibova kci - Samia Serageldin
Nesto sam vec pisala ovde
a sada mogu da protvrdim da mi se knjiga stvarno dopala.
Zejna, mimo svoje volje 'data' Francuzima i isto tako odvojena od njih..Zbog 'saradnje' sa okupatorom odbacuje je i njen narod, i jedino utociste nalazi kod sunarodnice Nafise koja ce joj jedina pruziti utehu i utociste od progona i dalju zastitu.
Knjiga je bazirana na istinitim podacima, i istinitim licnostima, samo je prica o Zejni (prvo je data samom Napoleonu) malo promenjena..Inace, vecina likova je zaista i postojala
pa i danas za neke od njih postoje obelezja u Kairu..
Preporucujem :-)

Poslednja izmena:
Rado, evo malo te ogovaramo na fejsu.
Postavila Ester ovu sliku:
100039821015266135924894-1.jpg
A mi odmah prepoznali tvoj stan :lol:

- - - - - - - - - -

Čitam Fotografiju. Dobra.

Rado, evo malo te ogovaramo na fejsu.
Postavila Ester ovu sliku:
100039821015266135924894-1.jpg
A mi odmah prepoznali tvoj stan :lol:

- - - - - - - - - -

Čitam Fotografiju. Dobra.
Sećam se i dana kad ste slikale. :) Ko da je juče bilo...:rotf:

A, 'el sam ti rekla za Fotografiju?;) Meni je mnooogo dobra, a sećam se, neke su je ovde kudile.

- - - - - - - - - -

PS Pozdravi Esterku i poruči joj nek se vrće ovde...:tiganj:

Imala sam dve, i super su mi bile. Koje su priče sve bile, uopšte ne mogu da se setim? Čitala sam Knjigu o džungli sigurno, i ova druga koju sam čitala nemam pojma koja je.. Brat i sestra od tetke su takođe imali par komada, ali ni tu se ne sećam koje su priče bile... A baš je bilo dobro urađeno, tvrd povez, lepe ilustarcije... Ne znam da li tih, takvih knjiga ima i danas..

Inače, i ja razmišljam o učlanjenju u biblioteku. Ovo što ste napisale za Gradsku, vrlo je povoljno. Pa i da uzmem 10 knjiga isplati se. Verovarno ću to iskoristiti. Vidim da to traje do 10.maja pa imam vremena.
A kažite mi, otprilike, za koliko vremena dobiju nove knjige? Mesec, dva, pola godine..ili je nema nekog pravila? Znam da ne možete tačno da kažete, nego na osnovu iskustva koje imate?

Alisa,Dambo,Knjiga o dzungli,Petar Pan,Pepeljuga,Snezana,Pinokio,Trnova Ruzica.
To je u tom kompletu koji sam kupila.Divne,ocuvane.
Ne znam da li je to dve ili postoji jos neka..obozavala sam ih..secam se i tog leta kod bake..i hladovine u sobi u vrelo popodne...i nalepnice sa brojem iz decije biblioteke..

Ona slika mene podseća na kuće onih ljudi koji gomilaju stvari, pa onda (u emisiji) dodju psiholozi, psihijatri, organizatori i radnici da to raskrče.

Počela sam jutros i Slušaj moj glas, Suzane Tamaro.... to je baš nastavak romana Idi kuda te srce vodi, koji sam ja čitala davno, davno i naravno, zaboravila. Šta se tamo dešavalo? Nju je čuvala baka, a ona se nešto naljutila i otišla u Ameriku? Jel ona nešto bolesna? Nešto nije u redu s njom?

E Water, hvala:)

U pravu si Krasuljak :)

Alisa,Dambo,Knjiga o dzungli,Petar Pan,Pepeljuga,Snezana,Pinokio,Trnova Ruzica.
To je u tom kompletu koji sam kupila.Divne,ocuvane.
Ne znam da li je to dve ili postoji jos neka..obozavala sam ih..secam se i tog leta kod bake..i hladovine u sobi u vrelo popodne...i nalepnice sa brojem iz decije biblioteke..

Sećam se Knjige o džungli, Damba (možda je to čak i moja knjiga ali ne mogu da se setim.. Čitala jesam, to znam.. Inače Dambo je moj najnevoljeniji crtani film. Plakala sam kao kiša kad sam bila klinka kad sam ga gledala.) Razmišljala sam danas i nemam pojma gde su mi te knjige. Čitala sam i Pepeljugu i ja mislim Petra Pana.. Jao, kao da je pre 100 godina bilo... Ali u svakom slučaju, baš si imala dobar ulov. Baš su lepe te knjižice.

Čitam i dalje Grofa i uživam. Pri kraju sam prve knjige (ima ih tri, to je ono izdanje Novosti). A danas mi je jedna porodična prijateljica donela Sagu o Forsajtima. Ja joj često pozajmljujem knjige, i nešto smo pričale ranije o toj knjizi, i ona me danas iznenadi. Ja sam i zaboravila već, i danas eto neplanirano odlučih koja mi je naredna knjiga za čitanje:)
Sad bih da čitam, ne spava mi se, ali me boli glava, pa ne mogu...

počela sam juče da čitam Nikad bolje-Peni Vićenci
možda sam previše nervozna i napeta(i sva nikakva), ali početak mi je grozozozo
kao neki sladunjavi roman Danijele Stil(nemam ništa protiv nje, čitala sam je nekad) :neutral:
pročitala sam desetak stranica i ostavila jer nisam imala koncentracije da čitam i dalje

Obožavam Sagu o Forsajtima, Budenbrokove, Ararat... i sve te porodične sage
I Ararat me čeka, ali to je moja knjiga, pa to mogu kad hoću. :) Ma ima lepih knjiga, samo da je više vreme da se pročita sve što čovek hoće:)

E da vam kažem, opet ja oko popusta...Našla sam sad na sniženju u Teranovi u Delti somotske pantalone (sitan somot) za 600din. Ja sam našla veličinu za sebe XL u nekoj roze nijansi (mada je pod onim njihovim svetlom više narandžasta boja, ali na dnevnom svetlu nije). Ostale boje su siva, teget, bež, tamno zelena, boja šljive, teget, crna, ima neka bordo pa sa nekim sitnim leopadr printom (meni se nije dopala) i neke militari stil (to ne volim nikako). Jedino što su veličine S, XS, XXS (svaka čast ko ovo može da obuče:lol:), i među ovim roze je bio i jedan L komad, za M sam videla da je nešto bilo, ali ne znam za koju boju. Vi vidite još u nekim radnjama ako vas ovo zanima, možda je ostala i neka veličina koja vam koristi. Znam da oni za sniženja ostave ove mini brojeve, ali se možda ipak zadesi negde i po neki veći broj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back