Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ciao drage dame.

kupila sam gloriju. mislim da cu suzanu tamaro da citamu busu.

kolega mi kupuje knjige iz blica. <3
stariji gospodin, i nasli smo zajednicku strast : knjige.
procitala sam prvu zbirku, druge dve nikako, a zao mi je posto su knjizice malene, pa su zgodne za tasnu...jbg..tolstoj i gogolj nikako.

Inace slucajno mi dopade saka knjiga Viktor Frankl Zasto se niste ubili. Sve preporuke. Psihologija. Ali iz potpuno drugacije perspektivve od ostalih nju ejdz knjiga. Bas me se dojmila. :)

Setih se da je neko ovde pominjao neku knjigu od Alberta Elisa. Ako moze neko da se seti, volela bih da znam gde ima da se nabavi.

Pozdrav!

Danas sam pročitala Opet on, Timur Vermes. Razočaranje, i to veliko. Kad sam kupovala knjigu, reče mi prodavac da je pročitao prvih 40, 50 strana i da je duhovito i ja je kupih. I jeste duhobito, tih prvih nekoliko desetina strana a ostalo... Hitler se budi na nekoj poljani 2011.godine i nije mu jasno šta se dešava sa svetom oko njega, gde je sve ono što je njemu poznato..Njega će zapaziti neka televizijska ekipa koja uočava njegovu fizičku sličnost sa Hitlerom i nude mu da radi na televiziji. Iako je kao on to stavrno on i tako se predstavlja, svi ostali misle da je on samo dobar glumac koji odlično glumi i da se baš saživeo sa ulogom..Međutim, provlače se razmišljanja Hitlera, tačnije ona ideologija, tako da će se on prezentovati kao govornik, da će se provlačiti i karakteristični pozdravi...Pokazan je njegov hipnotišući uticaj, ako to mogu tako da nazovem... Uopšte mi se nije dopalo. Ovo je klasifikovano kao komedija, a meni su neke stvari bile smešne kao parodija samo na početku.. A i dosadno je. Jedva sam se naterala da pročitam sve, ali sam morala ovu glupost do kraja da pročitam, da vidim da li će nešto drugačije, bolje biti, ali nije. Obično mi nije žao kada dam novac za knjigu, ali za ovu mi je žao što sam dala. Za te pare bi bilo bolje da sam nešto od šminke ili kozmetike kupila. Baš imam utisak bačenih para. Tek smo ušli u treći mesec ove godine, a mislim da mogu već sada da kažem da će mi to biti promašaj godine. Tako da ne bih ovo preporučila za kupovinu (nikako), a možda čak ni za uzimanje iz biblioteke. Štedite svoje vreme i novac za dobre knjige;) (kad već ja nisam..)

Hortel Grand – Renato Baretić, Rende 300 str. 10/10
http://rende.rs/knjizara/?27,hotel-grand--renato-baretic

Neobična forma. A evo o čemu je reč.
Javlja se jedan x lik na blog y lika i tu ostavlja delove svog budućeg romana, a ostali likovi (koji su ovde inače u svojstvu komentatora o pisanju y lika koji je takođe pisac), komentarišu, kritikuju, hvale... napisano.
Pri tom su jako kreativni, kritični i samokritični.

PS A o čemu se u romanu radi evo gore linka, samo što je dotična recenzija preozbiljna i u nekim delovima skoro netačna.
Ne znam kako i ko piše sve te recenzije, ali mislim da bi svaka od nas umela to dosta bolje. Nek sam i neskromna, ali je tako.

Ja inače volim Baretića (njegov Osmi povjerenik mi je preodličan :lol: ), pa mi je ovo bio samo još jedan izuzetno uspešan susret sa njim. Pravo uživanje.

Nisam citala ni jednu,
Margaret Atvud sam citala, ali gorepomenutu nisam. Odusevljena sam njenom ``Sluskinjinom pricom``. A i Antilopa i Kosac je dobra knjiga. Bar su meni legle.
Od Atvudove sam citala i ``Slepog ubicu``. Mislim da dobro pise. Mada u zadnje vreme pise ``utopijski``...

Nisam citala ni jednu,
Margaret Atvud sam citala, ali gorepomenutu nisam. Odusevljena sam njenom ``Sluskinjinom pricom``. A i Antilopa i Kosac je dobra knjiga. Bar su meni legle.
Od Atvudove sam citala i ``Slepog ubicu``. Mislim da dobro pise. Mada u zadnje vreme pise ``utopijski``...

od margaret atvud sam čitala ''alias grejs'' i ''moralni poremećaj''. dobre su knjige (bar su se meni dopale) i zato kupih ovu. nadam se da me neće ostaviti ravnodušnom.

E da... Alijas Grejs, a davno sam je citala i naravno nisam zaboravila o cemu se radi... Alijas Grejs je super roman. Moralni poremecaj nisam citala, to su izgleda price... a nesto ne volim da citam price.
Po meni dobra knjiga je ona koje se secamo cak i kad prodju godine...
Za Ketrin Veb nisam cula, pa cu bas proveriti sta se pise o njoj.
A Dusan Velikic se ili voli ili ne. Tako sam bar cula.

Za Ketrin Veb nisam cula, pa cu bas proveriti sta se pise o njoj.

pričitala sam roman ''nasleđe'' - bio mi je zanimljiv, jedna od onih knjiga koje se ne ispuštaju dok se ne pročitaju do kraja. valjda će i ova biti bar malo takva.
a kažem ''bar malo'' jer sam pročitala od vikasa svarupa ''slučajnu učenicu'' (inače je autor knjige ''odgovori i pitanja'') - totalno razočaranje. površno napisano, ma bezveze skroz....dok su ''odgovori i pitanja'' ipak bili ok.

Danas sam pročitala Opet on, Timur Vermes. Razočaranje, i to veliko. Kad sam kupovala knjigu, reče mi prodavac da je pročitao prvih 40, 50 strana i da je duhovito i ja je kupih. I jeste duhobito, tih prvih nekoliko desetina strana a ostalo... Hitler se budi na nekoj poljani 2011.godine i nije mu jasno šta se dešava sa svetom oko njega, gde je sve ono što je njemu poznato..Njega će zapaziti neka televizijska ekipa koja uočava njegovu fizičku sličnost sa Hitlerom i nude mu da radi na televiziji. Iako je kao on to stavrno on i tako se predstavlja, svi ostali misle da je on samo dobar glumac koji odlično glumi i da se baš saživeo sa ulogom..Međutim, provlače se razmišljanja Hitlera, tačnije ona ideologija, tako da će se on prezentovati kao govornik, da će se provlačiti i karakteristični pozdravi...Pokazan je njegov hipnotišući uticaj, ako to mogu tako da nazovem... Uopšte mi se nije dopalo. Ovo je klasifikovano kao komedija, a meni su neke stvari bile smešne kao parodija samo na početku.. A i dosadno je. Jedva sam se naterala da pročitam sve, ali sam morala ovu glupost do kraja da pročitam, da vidim da li će nešto drugačije, bolje biti, ali nije. Obično mi nije žao kada dam novac za knjigu, ali za ovu mi je žao što sam dala. Za te pare bi bilo bolje da sam nešto od šminke ili kozmetike kupila. Baš imam utisak bačenih para. Tek smo ušli u treći mesec ove godine, a mislim da mogu već sada da kažem da će mi to biti promašaj godine. Tako da ne bih ovo preporučila za kupovinu (nikako), a možda čak ni za uzimanje iz biblioteke. Štedite svoje vreme i novac za dobre knjige;) (kad već ja nisam..)

Baš juče sam bacila pogled na novija lagunina izdanja i ovo mi je privuklo pažnu, u smislu nesvakidašnje ideje,ali sam bila sumnjičava kako je to izvedeno...

Ja sam mislila da će biti neka parodija, ali ovo...Te njegove tv nastupe kačiće na jutjub, pa će to biti izuzetno gledano, a ti nastupi su ona ideologija...To je kao smešno?? Ima još diskutabilnih momenata i poruka, ta tema njegovog povratka je u centru i sve što to donosi, ili se malo toga promenilo.. Ma ne znam...Ako je cilj autora bio da pokaže da on misli da se neke stvari ne menjaju, možda je uspeo, ali meni to nikako nije komedija.
Po mom mišljenju nisi pogrešila što nisi kupila. (Ostavljam mugućnost da ja možda grešim i da nisam shvatila baš šta je pisac hteo, ali sumnjam da grešim). Ako nekog zanima, mogu da pozajmim da čitate, samo nemojte da kupujete ;)

pričitala sam roman ''nasleđe'' - bio mi je zanimljiv, jedna od onih knjiga koje se ne ispuštaju dok se ne pročitaju do kraja. valjda će i ova biti bar malo takva.
a kažem ''bar malo'' jer sam pročitala od vikasa svarupa ''slučajnu učenicu'' (inače je autor knjige ''odgovori i pitanja'') - totalno razočaranje. površno napisano, ma bezveze skroz....dok su ''odgovori i pitanja'' ipak bili ok.
Čitala sam Nasleđe, i meni je bio bolji onaj deo u prošlosti nego onaj u sadašnjosti. Razmišljala sam ranije da kupim ovu knjigu, ali ju je imala moja drugarica i od nje sam pozajmila i pročitala. I moj utisak je bio da je ok, da moze da se čita, ali mi nije bilo žao što je nisam kupila..Hajde kad pročitaš tu novu njenu prenesi utiske. Meni radnja Neprimetnih zvuči bolje nego radnja Nasleđa, pa me baš zanima..

I ja sam razmisljala o toj knjizi kada sam je videla u Laguninoj ponudi. Mislim na roman ``Opet on``.
Naravno da su je ishvalili, ali sam nekako znala da je takva kakvu ju je Snezna i iskomentarisala.
Zaobilazim.

Čitala sam Nasleđe, i meni je bio bolji onaj deo u prošlosti nego onaj u sadašnjosti. Razmišljala sam ranije da kupim ovu knjigu, ali ju je imala moja drugarica i od nje sam pozajmila i pročitala. I moj utisak je bio da je ok, da moze da se čita, ali mi nije bilo žao što je nisam kupila..Hajde kad pročitaš tu novu njenu prenesi utiske. Meni radnja Neprimetnih zvuči bolje nego radnja Nasleđa, pa me baš zanima..
važi, javljam...mada sam prvo počela da čitam ''godine potopa'', ali ide brzo :lol: kad se ima vremena...a to je danas slučaj.

Ja sam završila danas u busu Njujoršku trilogiju, uprkos muci koja me snašla. Devojka koja je sedela pored mene, razgovarala je 20 minuta telefonom, a gužva neverovatna, ne mogu da promenim mesto. 'Bem ti besplatne minute i ko ih izmisli. Molila sam Boga da joj pukne baterija, što se možda i desilo kako je naglo prekinula...:dash:

Sad ću Brankicu Stanković, Insajder. Nisam pratila te njene emisije jer retko gledam TV osim Slagalice. Baš da vidim koga je raskrinkala...

ciao drage dame.

kupila sam gloriju. mislim da cu suzanu tamaro da citamu busu.

kolega mi kupuje knjige iz blica. <3
stariji gospodin, i nasli smo zajednicku strast : knjige.
procitala sam prvu zbirku, druge dve nikako, a zao mi je posto su knjizice malene, pa su zgodne za tasnu...jbg..tolstoj i gogolj nikako.

Inace slucajno mi dopade saka knjiga Viktor Frankl Zasto se niste ubili. Sve preporuke. Psihologija. Ali iz potpuno drugacije perspektivve od ostalih nju ejdz knjiga. Bas me se dojmila. :)

Setih se da je neko ovde pominjao neku knjigu od Alberta Elisa. Ako moze neko da se seti, volela bih da znam gde ima da se nabavi.

Pozdrav!

Ja sam pominjala Alberta Elisa, Vodic u razuman zivot. Mozes je naci u pdf-u, ovako jako tesko..(ja pokusavam ali nista)
Rada i Mirka su negde ostavile link (potrazi preko pretrage)

Meni je Viktor Frankl dugo u glavi za citanje, bas ta knjiga, ali nikako da budem raspolozena..On je inace, ako ne gresim, uveo jedan novi pravac u psihologiji ili tehniku, o smislu zivota. Inace, proveo par god. u konc. logoru odakle i krece to iskustvo..itd.

Kod mene i dalje Nagibova kci..Zanimljiva knjiga, posebno za nekoga (kao sto sam ja) ko nije imao ni zrno znanja o Napolenovoj okupaciji Egipta, saveznici, neprijatelji..U celoj toj istorijskoj drami i cinjenicama nalazi se i prica o Zejni, devojcic koju je otac udao za Francuza..a koja posle nije pripadala ni Francuzima ni svom narodu..(bar dokle sam ja sada stigla) Nije mogla da bude Francuskinja jer to nije svakako, a Egipcani je su je odbacili zbog saradnje njegog oca sa okupatorom a i zbog njene udaje..itd.

Ja imam tu knjigu :rumenko: Mislim na ''U potrazi za Romeom''. Kupila sam je jer je radnja smeštena u živopisnu unutrašnjost Engleske, a i inače mi je A.Poter ok od tog čiklita.

Od tih tralalala autorki najgora mi je Lindzi Kelk. Već sam ovde opanjkavala ''Volim Njujork'' koju sam kupila na nekoj akciji, a onda mi je mama za Novu godinu kupila i ''Volim Pariz'', valjda je mislila da je u pitanju putopis. Glavna junakinja je opsednuta svojim momkom i firmiranom odećom. Blah.

Rado, mm i ja smo upravo pogledali Slagalicu.

Ovaj Adrijan Mol je tako dosadan. Čitam Mlitave godine nadajući se humoru, ali je to teže izvesti kada glavni lik sazna da ima tumor.
Knjige o Adrijanu idu ovim redom.

1. Tajni dnevnik Adrijana Mola
2. Bolno odrastanje Adrijana Mola
3. Iskrene ispovesti Adrijana Mola
4. Godine lutanja - Adrijan Mol
5. Adrijan Mol - Godine kapućina
6. Adrijan Mol - Oružje za masovno uništenje
7. Izgubljeni dnevnici Adrijana Mola
8. Adrijan Mol - Mlitave godine

Prvu sam pročitala sa ogromnim uživanjem, druga nije bila uopšte loša, ali treća mi je već bila dosadna pa sam posle toga odustala od njega.
Mogu misliti kako je tek taj zadnji deo dosadan :neutral:

Ja imam tu knjigu :rumenko: Mislim na ''U potrazi za Romeom''. Kupila sam je jer je radnja smeštena u živopisnu unutrašnjost Engleske, a i inače mi je A.Poter ok od tog čiklita.

Od tih tralalala autorki najgora mi je Lindzi Kelk. Već sam ovde opanjkavala ''Volim Njujork'' koju sam kupila na nekoj akciji, a onda mi je mama za Novu godinu kupila i ''Volim Pariz'', valjda je mislila da je u pitanju putopis. Glavna junakinja je opsednuta svojim momkom i firmiranom odećom. Blah.

Rado, mm i ja smo upravo pogledali Slagalicu.

Imam i ja U potrazi za Romeom, čitala sam. I meni je fina Poterka. Imam sve njene, ali nisam sve čitala (još). Ova je ok. Malo se radnja odvija u Engleskoj a malo u Italiji. Luda ljubav mi recimo, nije bila ništa specijalno, šta znam.. Ali poštujem da neko ne voli ovakvo štivo. Meni prija nekad, odmaram mozak uz čiklit. :)

A Lindzi Kelk - čilala sam pre neki dan Volim Holivud. Ja sam prvo kupila sve delove pa krenula da čitam, umesto da sam prvo kupila samo prvi deo pa nakon toga odlučila da li dalje da kupujem. Ali slažem se da nije nešto bez čega se ne može. Je l da čitam Volim Pariz ili da se spasim?:lol:

Dobila sam danas tri knjige (tj, mama, sestra i ja po jednu, ali to mu dođe na isto:D )
Sa one strane duge, Pol Pikering,
Ukus greha, Zorana Šulc
Život iz snova, Ejmi Son

Nije nešto što bih ja izabrala, ali ta naša prijateljica je divna i stvarno ne mogu da joj zamerim:heart:
Nisam baš ranije dobijala knjige, ali poslednjih meseci sam dobila nekoliko, nije loše:)

Nemam pojma šta ću dalje da čitam. Mislila sam da ću Priče s ovog i s onog sveta, Saramago, ali videću još...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back