lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
Meni je žao što nemam oko sebe ni jedno dete koje baš voli da čita. Te tako ič nisam upućena u ovaj deo izdavaštva. Pamtim samo one knjige koje sam ja volela kao dete.I što se izvinjavaš zbog skretanja na dečju književnost. I to je književnost i treba što više da se propagira.Vazdušni ljudi, Sonje Atanasijević. Čitala sam ga i pisala ovde o njemu.
Teško žene dobijaju tu nagradu. Za 60 godina, koliko se dodeljuje, samo su 4 žene dobile: Svetlana Velmar Janković, Dubravka Ugrešić, Grozdana Olujić i Gordana Ćirjanić. Ne daju muškarci da se probije u njihov svet.
Dva člana žirija su glasala za Gocića, dva za Miletu Prodanovića i jedan za Sonju. Onda je taj jedan morao da se prikloni nekom od ove dvojice. Znači, daleko od jednoglasnog.
Nisam razočarana. Ona ima mnogo poziva na intervjue i gostovanja. Važno da predstavi knjigu i da se prodaje i čita.
Nisam se uvredila, naprotiv! Kad ti možeš da budeš baba, mogu i ja. Što sam ja gora od tebe
A film, biće prilike..
A kada odem na neki sajam ili u knjižaru, oduševim se onim silnim naslovima i ilustracijama na koricama knjiga nemenjenih deci i tinejdžerima.
I svaki put poželim da mogu još jednom da budem dete. Pa da pročitam još jednom sve ono staro iz dečije književnosti, a onda i ovo novo.
Vazdušni ljudi, Sonje Atanasijević. Čitala sam ga i pisala ovde o njemu.
Teško žene dobijaju tu nagradu. Za 60 godina, koliko se dodeljuje, samo su 4 žene dobile: Svetlana Velmar Janković, Dubravka Ugrešić, Grozdana Olujić i Gordana Ćirjanić. Ne daju muškarci da se probije u njihov svet.
Dva člana žirija su glasala za Gocića, dva za Miletu Prodanovića i jedan za Sonju. Onda je taj jedan morao da se prikloni nekom od ove dvojice. Znači, daleko od jednoglasnog.
Nisam razočarana. Ona ima mnogo poziva na intervjue i gostovanja. Važno da predstavi knjigu i da se prodaje i čita.
I što se izvinjavaš zbog skretanja na dečju književnost. I to je književnost i treba što više da se propagira.
Nisam se uvredila, naprotiv! Kad ti možeš da budeš baba, mogu i ja. Što sam ja gora od tebe
A film, biće prilike..
Ja vam se najčešće obraćam sa "devojke", a ono puna tema nekih baba

A? 

, ali je nisam ostavila

Ako je i sa tom knjigom izbilo .....onda steta..
Meni je ovo mnooogoooo tuzno.