Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vazdušni ljudi, Sonje Atanasijević. Čitala sam ga i pisala ovde o njemu.
Teško žene dobijaju tu nagradu. Za 60 godina, koliko se dodeljuje, samo su 4 žene dobile: Svetlana Velmar Janković, Dubravka Ugrešić, Grozdana Olujić i Gordana Ćirjanić. Ne daju muškarci da se probije u njihov svet.
Dva člana žirija su glasala za Gocića, dva za Miletu Prodanovića i jedan za Sonju. Onda je taj jedan morao da se prikloni nekom od ove dvojice. Znači, daleko od jednoglasnog.
Nisam razočarana. Ona ima mnogo poziva na intervjue i gostovanja. Važno da predstavi knjigu i da se prodaje i čita.
I što se izvinjavaš zbog skretanja na dečju književnost. I to je književnost i treba što više da se propagira.
Nisam se uvredila, naprotiv! Kad ti možeš da budeš baba, mogu i ja. Što sam ja gora od tebe:konfete:
A film, biće prilike..
Meni je žao što nemam oko sebe ni jedno dete koje baš voli da čita. Te tako ič nisam upućena u ovaj deo izdavaštva. Pamtim samo one knjige koje sam ja volela kao dete.
A kada odem na neki sajam ili u knjižaru, oduševim se onim silnim naslovima i ilustracijama na koricama knjiga nemenjenih deci i tinejdžerima.
I svaki put poželim da mogu još jednom da budem dete. Pa da pročitam još jednom sve ono staro iz dečije književnosti, a onda i ovo novo.
12.gif

Vazdušni ljudi, Sonje Atanasijević. Čitala sam ga i pisala ovde o njemu.
Teško žene dobijaju tu nagradu. Za 60 godina, koliko se dodeljuje, samo su 4 žene dobile: Svetlana Velmar Janković, Dubravka Ugrešić, Grozdana Olujić i Gordana Ćirjanić. Ne daju muškarci da se probije u njihov svet.
Dva člana žirija su glasala za Gocića, dva za Miletu Prodanovića i jedan za Sonju. Onda je taj jedan morao da se prikloni nekom od ove dvojice. Znači, daleko od jednoglasnog.
Nisam razočarana. Ona ima mnogo poziva na intervjue i gostovanja. Važno da predstavi knjigu i da se prodaje i čita.

I što se izvinjavaš zbog skretanja na dečju književnost. I to je književnost i treba što više da se propagira.

Nisam se uvredila, naprotiv! Kad ti možeš da budeš baba, mogu i ja. Što sam ja gora od tebe:konfete:
A film, biće prilike..

Ja vam se najčešće obraćam sa "devojke", a ono puna tema nekih baba
425d9c04dd51d8515eacb74bc3fa9abc.gif

Taniosova stena - Amin Maluf, Laguna 270 str. 10/10
http://www.laguna.rs/n901_knjiga_taniosova_stena_laguna.html

Tako lepo pripoveda ovaj čovek. Baš taj izraz mi se nameće, “pripoveda”. Lagano, po malo starinski… za uživanje.
Knjiga koja se svaki put rado ponovo uzima u ruke.
Volim ovog pisca. Do sada sam od njega čitala Samarkand i Levantski đerdan a rado ću ga još čitati.

- - - - - - - - - -

Jao, ljudi nestalo mi knjiga iz biblioteke! :aaa:
A moje mi se ne čitaju. Žao mi da ih trošim. Mislim... čuvam ih kad ne budem imala ništa drugo.
Malo sam :zlud: A? :lol:

EST se pojavljuje na Fejsbuku, a ovde je nema. Možda ništa ne čita (kao da NAS to sprečava da se ovde javimo i spamujemo).
Sinoć sam gledala Dečaka u prugastoj pidžami i bilo mi je jednako tužno kao u knjizi.
Lamar, šta štekaš te knjige, načni svoju gomilu. Uvek posle možeš kupiti još. z:lol:
I srećna vam i ova Nova godina!

EST se pojavljuje na Fejsbuku, a ovde je nema. Možda ništa ne čita (kao da NAS to sprečava da se ovde javimo i spamujemo).
Sinoć sam gledala Dečaka u prugastoj pidžami i bilo mi je jednako tužno kao u knjizi.
Lamar, šta štekaš te knjige, načni svoju gomilu. Uvek posle možeš kupiti još. z:lol:

Ona je bila šmekerica ovde, kakav fon, kakav duh.

Hvala, elef, pozdravi je oT strane moje malenkosti kaT je sretneš ;)

E, MŽ je čitala deč. u prugastoj pidžami, dopala joj se (i film takođe), ja nisam ispratio to djelo...

pročitala sam Neverovatno hodočašće Harolda Fraja-Rejčel Džojs
ne znam šta bih rekla...malo sam preskakala :rumenko:, ali je nisam ostavila
vuklo me valjda da saznam tajnu iz prošlosti...
završila sam knjigama iz biblioteke...jedna totalni promašaj-Agata, jedna onako-to je ova i treća mi se svidela baš, baš iako je drugi deo :lol:

Meni je žao što nemam oko sebe ni jedno dete koje baš voli da čita. Te tako ič nisam upućena u ovaj deo izdavaštva. Pamtim samo one knjige koje sam ja volela kao dete.
A kada odem na neki sajam ili u knjižaru, oduševim se onim silnim naslovima i ilustracijama na koricama knjiga nemenjenih deci i tinejdžerima.
I svaki put poželim da mogu još jednom da budem dete. Pa da pročitam još jednom sve ono staro iz dečije književnosti, a onda i ovo novo.
12.gif

Isto. Imam dva rođaka, 12 i 14 godina, i ne možeš im knjigu uvaliti ni pod razno. Meni ovaj mlađi reče jednom da sam luda koliko imam knjiga i što čitam kad nije obavezno :lol: Oni samo čitaju ono što je obavezno, ovako nešto sa strane nema šanse. Ja sam obožavala da čitam knjižice Enid Blajton, njen serijal Pet prijatelja. Divne su. Ovo je jedna od njih http://www.evro-giunti.com/webinar/view/pet_prijatelja_na_kampovanju/17131 Baš sam se nadala da će ova deca čitati i da ću im kupovati lepe knjige, ali ne vredi...

Yesz:lol:

Meni je knjiga Dečak u prugastoj pidžami bila baš teška kad sam čitala.

Ja sam počela Zamak u mom srcu, Dodi Smit. Mogu vam reći da je za prvih stotinjak stana obećavajuća.

I ja vam želim srećnu Novu godinu :)

Poslednja izmena:
Isto. Imam dva rođaka, 12 i 14 godina, i ne možeš im knjigu uvaliti ni pod razno. Meni ovaj mlađi reče jednom da sam luda koliko imam knjiga i što čitam kad nije obavezno :lol: Oni samo čitaju ono što je obavezno, ovako nešto sa strane nema šanse. Ja sam obožavala da čitam knjižice Enid Blajton, njen serijal [I]Pet prijatelja[/I]. Divne su. Ovo je jedna od njih http://www.evro-giunti.com/webinar/view/pet_prijatelja_na_kampovanju/17131 Baš sam se nadala da će ova deca čitati i da ću im kupovati lepe knjige, ali ne vredi...

Yesz:lol:

Meni je knjiga Dečak u prugastoj pidžami bila baš teška kad sam čitala.

Ja sam počela Zamak u mom srcu, Dodi Smit. Mogu vam reći da je za prvih stotinjak stana obećavajuća.

I ja vam želim srećnu Novu godinu :)
Čitav serijal Pet prijatelja sam isčitala svom sestriću. Vrlo rado je slušao svako veče do negde... 4. razreda sve što sam mu čitala. I to je bilo to :(
Tako da sam isčitala taj serijal i uživala zajedno sa njim :)

Ja stalno patim što deca iz familije ili prijatelja neće da čitaju...Četvoro kumića i tek sad ova najstarija kao nešto počela...Zaovine ćerke ne podnose čitanje,a ja im kupila Misterije ginkove ulice i kaže da su bile oduševljene,mada nisu tražile još,a i mama im ne voli knjige, pa ni ne utiče na njih u tom pravcu.Deca prijatelja takodje ne vole..i to nije da ne vole, nego te gledaju kao da nisi normalna kad im doneseš knjigu.Dva sina naših prijatelja neće čak ni na rodjendan kad idu da za poklon ponesu knjigu,a imaju 10 i 12 godina ( mislim nisu tinejdžeri pa da ih je blam od drugih što kupuju knjige za poklon).

Prošle godine na onoj akciji sa bookmarkerima uzela sam Pračetovu knjigu , ono specijalno izdanje , tvrd povez, ne znam čije ilustracije..sva srećna kakav ulov za te pare, takva oprema i nikom je nisam poklonila, jer ih ni to ne bi fasciniralo.
Odlučila sma da zadržim za sebe...Nisam nikad čitala Pračeta, pa ko zna...

Ovi moji su čitali nešto od Petrovića, to znam, ali to je možda knjiga, dve i to zato što je trebalo nešto za školu... Stalno su na kompjuteru, igrice i sl.. Kakve knjige... Ja nabacila u priči da vidim da li bi možda Hari Potera čitali, ali jok, kažu da su gledali filmove...Ne vredi, to ili voliš ili ne.

12.gif

I ja isto :) mada ni ovako nisam bas daleko :rumenka: :lol:

I ja se najcesce obracam sa devojke (dugo sam mislila da je dobar deo clanica mladji od mene) i uvek cu ;)

- - - - - - - - - -

Gde je EST?

Uzeo sam od zeta Inferno, al me mrzi da čitam, trenutno čitam Pečat :rotf:

Nije los ni Pecat, sta ima veze..ja ga citam ponekad, retko doduse..

Inace, u dalje sam u knjizari u Kabulu..:lol: Meni se knjiga bas dopada..posebno jer je zasnovan na pricama ljudi koji tamo zive,
ima pomalo i istorije Avganistana (koga zanima), za sada mi se bas, bas dopada..
Volim ja te dokumentarne price (da ih tako nazovem) o dalekim narodima o kojima znamo vrlo malo..Avganistan, Tadzikistan, Uzbekistan..itd..
Isto mi se dopala i knjiga Tri soljice caja o Avganistanu za vreme talibana i Pakistanu, zivotu tih ljudi itd,
mada je pre koju god. izbio malo skandal oko doticne knjige jer se posumnjalo da je autor dosta toga zapravo izmislio
i da humanitarna pomoc koje se pominje u knjizi i nije bas stigla tamo gde je trebalo i o cemu je pisano..

I za tog Knjižara iz Kabula (koji se meni isto svojevremeno jako dopao. To mi je bio prvi susret s Avganistanom), pričalo se da je ta porodica kasnije tužila tu novinarku koja je bila kod njih da nije to verno prenela, da nije bilo tako.... šta ja znam

Ovo zvuči interesantno, mogla bih i ja. Taman sam videla na vreme. Deca se razišla, muž zaspao, ja čuvam psa z:lol:.. trenutno i on spava. Ode u svoju kutiju kad hoće da spava. Ali kad počnu petarde u ponoć možda će se uplašiti.
Ćerka hoće da se zove Igi... nama se baš ne dopada. Ma ne dopada nam se uopšte da imamo psa. Bolje da ga se oslobodimo dok ga ne zavolimo.

:sad2: Meni je ovo mnooogoooo tuzno.

@ tema: nnc :confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back