krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Nemoguće! Smokva je samo jedna...
za Smoki.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što me naplaši, Rodo (trudim se da prihvatim tvoje nove nikove).... Olakšavajuća okolnost je što ne znamo kako je to u inotstranstvu. Ovde u komšiluku ima nekoliko takvih. Beli, nežni... uvek mi žao kad ih vidim na mokroj travi. Nisam nikada imala psa, znam da je obaveza, a još jedna mi ne treba. Ne znam kako će to sve ispasti. Stavljeni smo pred svršen čin. Nije uopšte razgovarala sa nama, jer se mi ne bismo složili. Kao dobila ga je od drugarica. A sad se i muž raspilavio. Pa ne može niko da ostane ravnodušan kad ga vidi tako slatkog.Nije bio baš voljan da pozira
Pogledajte prilog 317738
Ja u celoj ovoj gužvi oko rodjendana i kučeta zaboravila da prijavim da sam pročitala 26a. Već sam pisala da mi se nije naročito svidelo. Poslednjih 50 strana je malo izvadilo stvar.
Što me naplaši, Rodo (trudim se da prihvatim tvoje nove nikove).... Olakšavajuća okolnost je što ne znamo kako je to u inotstranstvu. Ovde u komšiluku ima nekoliko takvih. Beli, nežni... uvek mi žao kad ih vidim na mokroj travi. Nisam nikada imala psa, znam da je obaveza, a još jedna mi ne treba. Ne znam kako će to sve ispasti. Stavljeni smo pred svršen čin. Nije uopšte razgovarala sa nama, jer se mi ne bismo složili. Kao dobila ga je od drugarica. A sad se i muž raspilavio. Pa ne može niko da ostane ravnodušan kad ga vidi tako slatkog.Nije bio baš voljan da pozira
Ja u celoj ovoj gužvi oko rodjendana i kučeta zaboravila da prijavim da sam pročitala 26a. Već sam pisala da mi se nije naročito svidelo. Poslednjih 50 strana je malo izvadilo stvar.
Slika govori sama za sebeKrećemo muž i ja na pijacu i ja kažem, sad ne moramo da zaključavamo, imamo psai moj je bivšoj, ali je ona bila malo punačka pa joj je stajalo
Kuca još nema ime. Svi imaju neki drugu ideju....
A on će: Treba da napišemo PAZI PAS, da ga ne zgaziš.
Elefteria, tebe ću malo da gnjavim oko toga na PP, ali kad mi prodje gužva oko rodjendana. Danas je izašao na terasu, pa je čuo druge pse i načuljio uši
Biću gora od Smokve i njenog Bobija.
Meni se Kiša na dar nije nešto posebno dopala (mada moram priznati da je još uvek prilično pamtim), te je tako Vrt večernjih magli odmah otpao sa moje liste.A sad šta sam čitala:
Vrt večernjih magli, Tan Tvan Eng (Laguna). Čitala sam njegov prvenac "Kiša na dar" koja mi se mnogo dopala i od ove sam dosta očekivala ali na kraju mi je drago što je samo iz biblioteke. Nije da ne valja ali je daleko od snage prve. Evo ovde sadržaj, mrzi me da pišem: http://www.laguna.rs/n2241_knjiga_vrt_vecernjih_magli_laguna.html
Ono što je dobro jesu tako živi opisi Malaje u kojoj se događa radnja i ove knjige kao i prve, da mi se često činilo da sam tamo. Strašno uverljivo i brzo ume da me prenese u taj svet. Kad sam čitala "Kišu na dar" još nisam bila uopšte u Aziji pa mi je ipak bilo sve vrlo živo, a u međuvremenu sam bila, čak i u Maleziji (mada ne konkretno na Malaji) i stvarno je sve tako kako piše. Činilo mi se dok čitam i da mogu i da omirišem i oslušnem i osetim. I to je ujedno najubedljiviji sloj knjige. Sama radnja i likovi su mi se činili isforsirani, ni za koga od njih nisam nešto marila, a jasno je prema konstrukciji romana da bi trebalo. Tako, neka 3/5 od mene. U "Kiši na dar" sam vrlo živo pratila glavnog junaka i posle još dugo razmišljala o njegovom životu i dilemama; ovde nije bilo toga.
Ime žrtve: Niko, Aleksandra Marinjina (Paideia). Ovu Marinjinu zovu ruskom Agatom Kristi. Naravno, to je nadimak koji se (o)lako daje. Zanimljivo je da joj je otac bio kriminalni ispektor a mama profesor prava i ona sama je radila 20 godina u policiji pre nego što je prešla u puno radno vreme pisanja krimića. Meni je legla knjiga. Pravi krimić, ne previše otegnut, bez krvi do kolena i nejasnim motivima ubice. A najlepši su mi bili likove dve glavne junakinje inspektorke, jedna iz Moskve, druga iz Sankt Petersburga, baš su simpatične. I uopšte, lepa je promena kad nije anglo-američki krimi ambijent a nisu ni neki tajkuni, lov u mutnom, depresivna tranzicija i sl, a ipak je vrlo ruski zaplet.
Preporučujem Lamar konkrektno
Za Arvenu nije, nema serijskih ubistava, jeze i mnogo krvi, ne vredi![]()
![]()
Ide na spisak zjedno sa onom DaninomZavršila sam Frenzenovu Slobodu, i sad mi žao.
Slobodno uzmite, nećete se pokajati. Moderan roman, čak poučan u neku ruku. Svaki lik je na kraju ostvario bar deo svoje slobode, lakše ili teže.
Ako ništa onda ovo![]()
Ljubav je, ljubav je, ljubav.Laki,ja se taman obradovala...'ebale te čizme
- - - - - - - - - -
E, to.
Nemoguće! Smokva je samo jedna...
za Smoki.
![]()
Pogledajte prilog 317738
Eto, ssteta... Ali uspeh je i najuži izbor. Ne treba biti neskroman. I najuži izbor zaslužuje čestitke. I to će se uvek navoditi u biografiji pisca kao značajan uspeh.esi videla Bi
a i nagrada Politikinog Zabavnika nam je za mrvicu izmakla =)
Roman "Čarna i Nesvet" Uglješe Šajtinca u izdanju "Pčelice" iz Čačka 35. je po redu dobitnik nagrade "Politikinog Zabavnika" za najbolje književno delo za mlade objavljeno u 2013. godini.
Žiri u sastavu: Ivana Vujić (predsednik), Velja Pavlović, Aleksandar Nikolić i Petar Milatović odluku je doneo većinom glasova.
U najužem izboru našle su se i knjige: "Zelenbabini darovi" Ivane Nešić (Kreativni centar), "Tajne veštine Marte Smart" Uroša Petrovića (Laguna), "Velike ljubavi malih životinja" Blagoja Rogača ( Efekt print), "Mesi i ja" Borivoja Petkovića ( Društvo za afirmaciju kulture Presing) i "Traže se pametni detektivi za otkrivanje istorije" Roberta Takariča ( Eduka).
Bas mi je zao, ali znam sigurno da ce tvoja koleginica biti citanija nego Gocic.
Šta radi kuca?![]()