Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila sam veceras sa mojom kumom u onoj mojoj knjizarici da klincima kupi knjige.
Nasla sam Pola žutog sunca..vidim na sajtu da je rasprodata.Koliko se secam,hvalile ste je,pa razmišljam da je kupim.Ispravite me ako grešim..

Bila sam veceras sa mojom kumom u onoj mojoj knjizarici da klincima kupi knjige.
Nasla sam Pola žutog sunca..vidim na sajtu da je rasprodata.Koliko se secam,hvalile ste je,pa razmišljam da je kupim.Ispravite me ako grešim..

Dobra je, snažna, emotivna, ali i istorijska. Na mene je ipak jači utisak ostavila Purpurni hibiskus od istog pisca. Ali nećeš pogrešiti ako je kupiš. Mislim ja!
Dobro zboriš Bi :strika:

Pazi Hiljadu žutih sunaca je daleko od dobre knjige, ali nije ni loša koliko Lovac na zmajeve. Čovek očigledno nema talenta ili ga ima, ali želi da zaradi što je u inostranstvu itekako moguće kada su knjige u pitanju. Lovcu na zmajeve mnogo više fali nego ovoj drugoj tako da mi je ona prihvatljiva.

Pa zavisi sta volis. Ja od domacih pisaca na primer uvek rado citam Selenica i Pekica, Selimovica, takodje.

A mozes da citas i Murakamija mog omiljenog savremenog pisca. Prijatno sam bila iznenadjena Kisonovim pripovetkama. Procitala sam 3 zbirke, sve su sjajne.

Citala sam jos neke od knjiga koje se ovde pominju kao na primer Biblija otrovne masline..i to mi je nekako....dosadno? sporo? ne bih znala kako da objasnim. Taj zanr porodicne sage mi se ne dopada.

sedam cudesnih sunaca, nisam uspela ni da zavrsim koliko me smorila knjiga, kao ni devojcicu od ljose. Singera volim takodje. Prust je uvek dobar izbor.
Jel ste vas dve nešto pile, m :think:
DakleM Hiljadu čudesnih sunaca :deda:

Pojedine knjige i pisci su neuporedivi. Ja recimo čitam od svega po malo.
Osim... fantastike i nekih krvavih jezivih trilera.

Night je čitala tu knjigu, ja sam joj davala, ali ja je još nisam pročitala. Čekaj da se javi s utiscima, ako nije zaboravila...:lol: Kolko se sećam, nije se oduševila, zbog toga je i preskačem. (A nisam je skoro ni videla.:()

Citam "Rusku zimu" i meni se (na trecini sam) veoma dopada. I masem vam iz Srbije, stigli smo u nedelju uvece :)

Mozda zato sto volim balet ali knjiga je stvarno fino napisana...i kraj je lep, narocito, valjda kako zivis tako odes...Vera mi je bila najdrazi lik, tako krhka i drhturava...:zaljubljena:

Ja sam u rodnom mi gradu uocila knjige na akciji koje zelim da razdelim za male novce, Carobnicu iz Firence, Mostove okruga Medison i Memoare jedne gejse...svaka zenstvena na svoj nacin, nadam se da ce se svideti kome su namenjene...:)

Hvala, zene :)
Zaboravila sam da kazem Dani da sam uzela Oza na njenu preporuku. I to prvo iz biblioteke u Solunu pred sam polazak, grcko izdanje ima 720 strana i vrlo sitan tekst. Pa sam se lomila da li da je nosim ovamo i srecom nisam je ponela. U ponedeljak sam isla ovde u moju bibioteku i nadjem srpsko izdanje :)
A citala sam "Moj Majkl" od istog pisca i znam cemu se Dana odusevila :)

Mozda zato sto volim balet ali knjiga je stvarno fino napisana...i kraj je lep, narocito, valjda kako zivis tako odes...Vera mi je bila najdrazi lik, tako krhka i drhturava...:zaljubljena:

Ja sam u rodnom mi gradu uocila knjige na akciji koje zelim da razdelim za male novce, Carobnicu iz Firence, Mostove okruga Medison i Memoare jedne gejse...svaka zenstvena na svoj nacin, nadam se da ce se svideti kome su namenjene...:)

Mogla si i 3x Mostove okruga Medison.:super:

Bi, reši mi dilemu
Čitam Roman za žene, Mihal Viveg
Opisuje ženski lik jako dobro , čini mi se kao da je ženski autor.
Gledam da nađem nešto o njemu ali pored knjige stoji ovo :http://www.vulkani.rs/a/6b76af57-183d-45c5-a303-e114f21e20a4/Mihal-Viveg.aspx#.UrqCPNLuLp8
Možeš li nešto malo više da mi ispričaš o njemu, može i na pp
On je jedan od najpopularnijih savremenih čeških pisaca. Ovaj roman jeste karakterističan po tome što na tzv. žensku literaturu gleda iz muškog ugla. Ja ga nisam čitala pa mi je malo teže da pišem o njemu.
Popularniji je u Hrvatskoj nego ovde, pa evo par reči sa nekog hrvatskog sajta, to mi je prvo izašlo, jer nemam sad vremena da tražim i prevodim s češkog:

Michal Viewegh (1962) jedan je od najpopularnijih suvremenih čeških pisaca koji ima veliku čitateljsku publiku i u Hrvatskoj. Piše uglavnom o suvremenim romantičnim odnosima, s mnogo humora i ironije, zbog čega ga ponekad uspoređuju s engleskim piscem Nickom Hornbyjem. Knjiga mu se u rodnoj Češkoj prodaju u oko 50.000 primjeraka svaka, što ga zapravo čini bogatim piscem i neusporedivim s drugim spisateljima. Na hrvatski su mu prevedeni djela: “Biosupruga”, “Sjajne zeznute godine”, “Roman za muškarce”, “Odgoj djevojaka u Češkoj”, “Izvan igre”, “Anđeli naši svagdašnji”, "Priče o braku i seksu" i "Zapisivači očinske ljubavi".

Mislim da može još o njemu da se izgugla i na srpskom i na hrvatskom. Ja ću, kad stignem, da pogledam malo šta ima ne češkom.

...:rumenko:...

de10D0ko_zps71a2ca8f-1.jpg

Night je čitala tu knjigu, ja sam joj davala, ali ja je još nisam pročitala. Čekaj da se javi s utiscima, ako nije zaboravila...:lol: Kolko se sećam, nije se oduševila, zbog toga je i preskačem. (A nisam je skoro ni videla.:()
Rado, svaka čast.Kako se sećaš
Morala sam da tražim šta sam o knjizi pisala, evo:
Pola sata pišem poruku i ona nestade...e sad nemam snage da pišem ponovo...
Napisala sam da sam završila Pola žutog sunca....i moje viđenje knjige.
U suštini, nije me preterano oduševila.Nešto mi fale iskazana osećanja, više su napisana nego što možeš da ih osetiš dok čitaš.
Ovako je videla Bi:
Jesi i ti u pravu za osećanja... svi ste u pravu za sve. A ja ostajem pri tome da mi se dopada. Dobro, nije ni mene preterano oduševila. Ali sasvim mi je bilo prijatno da je čitam.
Lamar:
Jeste. Fale osecanja u Pola zutog sunca.
Ali ipak kao da joj i ne nedostaje bas puno
Mozda je u stvari ima malo previse (500 str.)

I lepsi je Purpurni hibiskus. Eto, lepsi je
Samo da dodam i meni je lepši Purpurni hibiskus

Poslednja izmena:
Ne moraš Bi , hvala
Čim sam roman već završila znači da je sa moje strane Mihal prihvaćen.
Na iskren način govori o ljubavi.
Sviđa mi se ta (dovoljna) doza humora i ironije koja se prožima kroz roman.
Kad želite da se opustite, imate moju preporuku za :ok: Roman za žene, Mihal Viveg

Pa zavisi sta volis. Ja od domacih pisaca na primer uvek rado citam Selenica i Pekica, Selimovica, takodje.

A mozes da citas i Murakamija mog omiljenog savremenog pisca. Prijatno sam bila iznenadjena Kisonovim pripovetkama. Procitala sam 3 zbirke, sve su sjajne.

Citala sam jos neke od knjiga koje se ovde pominju kao na primer Biblija otrovne masline..i to mi je nekako....dosadno? sporo? ne bih znala kako da objasnim. Taj zanr porodicne sage mi se ne dopada.

sedam cudesnih sunaca, nisam uspela ni da zavrsim koliko me smorila knjiga, kao ni devojcicu od ljose. Singera volim takodje. Prust je uvek dobar izbor.

Pa te pisce ne možeš čak ni upoređivati. I ja kažem da je Hiljadu žutih sunaca loša knjiga, ali daleko bolja od Lovca na zmajeve.

Jel ste vas dve nešto pile, m :think:
DakleM Hiljadu čudesnih sunaca :deda:

.

DakleM uze mi slova iz tastature...
Kako i da im se dopadne kad ne znaju ni sta su citale :lol:

A ja pocela "Od kad sam se zavolela, volim"...mislim da necu daleko dogurati iako sam dobila preporuku od zene koju obozavam
Onda sam pocela Djuredjevicku "Prvi, drugi, treci covek" i smorila se u startu. Jedino me zabavlja cinjenica da sam ukacila iza koje a pre koje ide knjiga Les u fundusu :lol:

Onda sam se dobro zagledala u biblioteku i odlucila da idem da kupim cipele.
Da ubijem nervozu sto mi citanje ne ide.

I evo kako sad to sve na gomilici izgleda :)

mdj.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back