Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitala sam Udruženje..., super je knjižica.. E u pravu si tog tipa bih nešto ali ne znam šta..
E a ta Ulica Šarlot baš deluje ok po sadržaju koji je predstavljen, a eto ispade da je za preskakanje, u globalu kako mi se čini:D

Znači nije samo meni Ljubavnik malo dosadan, možda nije mnogo do mene:D Verujem da je u ono doba bila možda previše slobodna za taj konzervativan period, ali u odnosu na danas kad je sve servirano na tacni ovo je bezazleno ( bar ovo dokle sam ja pročitala). Pročitaću je do kraja, ali za neki dan, moram stvarno malo da odmorim. Jeste Kićo, moguće da sam malo umorna od čitanja, ali teško mi je da u to poverujem:) Ova nedelja mi je puna obaveza tako da ne bih ni stigla.
Čitala sam Devojku u zumbul plavom, baš lepa knjiga.
Čita mi se neki topao, ne previše opterećujući roman, a ne znam šta bi to bilo. Da bude možda neki starinski... Imam Džejn Ostin Emu i Razum i osećajnost, pa ne znam da li to da uzmem... Ne čita mi se neka teška knjiga, nije mi nešto takav period... Videću za par dana kad se latim knjige koja će da mi dođe pod ruku... Ako imate neki predlog , recite:)

Mozda Stanarka napustenog zamka, En Bronte i Zanesenost, Antonija Bajat...obe knjige su mi bile prelepe...dodirnula ih je topla patina viktorijanske Engleske:lol:

Danas pozajmila iz biblioteke 1Q84 H. Murakamija, ali samo dve knjige, treca na citanju, Pekica i Vreme cuda (sramota me je sto je tek sada citam) i od Olafa Olafsona Dan zaljubljenih.
Ova zadnja je bila na bibliotekarkinu preporuku, pa cu videti.
Ali jos intervjuisem vampira.
Morala sam da vratim knjige, jer mi je danas isticao rok za vracanje... a ja pazim na to da sve bude po protokolu, kada sam ih vec sve procitala.
Uvek polazim od toga da ce neko mozda da trazi bas neku od tih knjiga koje treba da vratim. A znam taj osecaj osujecenosti i jada kad ne nadjem ono sto trazim.

Kako naziv Stanarka napustenog zamka zvuci romanticno...

Elem, danas u biblioteci nisam nasla nista sa svog spiska sem Knjizar iz Kabula..
Uzeh da imam nesto da citam i ovo
http://www.vulkani.rs/48bbb8f2-9e3d-4589-973c-17f670bcfd4b/ISTINA-O-TEBI.aspx, mozda nije lose..

Trenutno polako odmicem sa Plamen istoka, malo mi je smorno jer je tmuran period (30-te u Rusiji) a trenutno nisam in the mood za tako nesto,
sad bih nesto zanimljivo, moze i duhovito a opet da nije ciklit (smucili su mi se..:roll:)
Ali zavrsicu Plamen jer sam bas zelela da je procitam odn. da vidim sta je bilo na kraju sage :aha:

Čitala sam Udruženje..., super je knjižica.. E u pravu si tog tipa bih nešto ali ne znam šta..
E a ta Ulica Šarlot baš deluje ok po sadržaju koji je predstavljen, a eto ispade da je za preskakanje, u globalu kako mi se čini:D

ne znam zašto mi se po glavi vrzma knjiga Ne bih vas više zadržavala
zaboravila sam ko je pisac, žena je u pitanju i znam samo u grubim crtama o čemu se radi, ali kad sam je čitala(pre možda 6-9 godina :O al sam matora) mislim da mi se svidela :)

edit: nije žena pisala :lol:
http://www.plato.rs/knjiga-E-pa-ne-bih-vas-više-zadržavala-46081

da stavim, da mi nee pobjegne
Postoji samo jedan način da se čita, a to je pretraživanje biblioteka i knjižara, skupljanje knjiga koje vas privuku, čitanje samo onoga što vas zanima, bacanje onoga što vam je dosadno, preskakanje delova koji nemaju kraj, ne uzimanje u ruku ni jedne knjige samo zato što tako treba ili zato što je to deo trenda ili pokreta. Zapamtite, takođe, da knjiga koja vam je dosadna sa 20 ili 30 godina može otvoriti potpuno nova vrata kada budete imali 40 ili 50, kao i obrnuto. Nemojte čitati knjigu ako ona nije prava za vas u ovom trenutku
ovo je napisala Doris Lesing
super, jel' da
samo što ja baš slabo i dalje čitam
svi me ljutU

da stavim, da mi nee pobjegne
Postoji samo jedan način da se čita, a to je pretraživanje biblioteka i knjižara, skupljanje knjiga koje vas privuku, čitanje samo onoga što vas zanima, bacanje onoga što vam je dosadno, preskakanje delova koji nemaju kraj, ne uzimanje u ruku ni jedne knjige samo zato što tako treba ili zato što je to deo trenda ili pokreta. Zapamtite, takođe, da knjiga koja vam je dosadna sa 20 ili 30 godina može otvoriti potpuno nova vrata kada budete imali 40 ili 50, kao i obrnuto. Nemojte čitati knjigu ako ona nije prava za vas u ovom trenutku
ovo je napisala Doris Lesing
super, jel' da
samo što ja baš slabo i dalje čitam
svi me ljutU
kad si je već pomenula..... umrla je juče u 95. godini!

Mozda Stanarka napustenog zamka, En Bronte i Zanesenost, Antonija Bajat...obe knjige su mi bile prelepe...dodirnula ih je topla patina viktorijanske Engleske:lol:

ne znam zašto mi se po glavi vrzma knjiga Ne bih vas više zadržavala
zaboravila sam ko je pisac, žena je u pitanju i znam samo u grubim crtama o čemu se radi, ali kad sam je čitala(pre možda 6-9 godina :O al sam matora) mislim da mi se svidela :)

edit: nije žena pisala :lol:
http://www.plato.rs/knjiga-E-pa-ne-bih-vas-više-zadržavala-46081
Hvala na preporukama:) Verovatno ću uskoro da se učlanim u neku biblioteku, tako da će onda ove knjige doći u obzir:)

Ja cu sad da se uvijem u cebe,skuvam caj pre toga, torte vise nema :rumenka:
i da nastavim Hipnotizera .
Mrzi me da cimam laptop i smestam ga na fotelju, hocu knjigu u rukama da drzim.
E da, videla sam Kindle kod jednog druga, joj sto je to fino :aha: i nije skupo :D
Upao mi je na spisak: elektronika za poseddovati :mrgreen:

;ini mi se da sam Hipnotizera gledala, ekranizovan je, švedski film.

Može link :hvala:

Ne čitam ...mada sam uzela iz biblioteke On the road - Jack Kerouac.Da se ne vraćam praznih ruku.
Bila sam do biblioteke jer je tog dana kod nas bilo izloženo Miroslavljevo jevanđelje.

Počela sam Tri prijatelja , Crnjanskog iz Blica i Danijelu Stil ...bila je ovde na poslu (donela je koleginica da čita). Ništa....
Jedna slava, druga slava.... otečen zub , virusi, dom zdravlja više puta ....

Baš ti hvala za Miroslavljevo jevanđelje...

Sve sam ti napisala
nn8704.jpg

Gde ste veštice :metla: :D

- - - - - - - - - -

Sva imena – Žoze Saramago, Laguna 260 str. 9/10

http://www.laguna.rs/n2070_knjiga_sva_imena_laguna.html

Teško da ću reći nešto novo ako kažem da me ova knjiga podsetila na Kafku.

U ovom romanu pisac na jedan specifičan “saramagovski” način govori o samoći.
Ono o čemu Saramago piše to nije nešta novo, ali njegov način ubija. Pogodi te do poslednje ćelije, odnosno do najsitnijeg njenog dela.

Teško da sam preko neke do sada pročitane knjige osetila sve te ogromne razmere moguće ljudske samoće…

Knjigu sam davila dugo jer ovo nije bio pravi period za čitanje, i to mi je jedino žao. To što je nisam pročitala u kontinuitetu.
Pročitala sam ranije od Saramaga Slepilo, i sudeći prema do sada pročitanom to je pisac kome ću se vraćati dok ga ne isčitam.

Interpunkcija je po običaju neobična. Neobično efektna :D

Kako naziv Stanarka napustenog zamka zvuci romanticno...

Elem, danas u biblioteci nisam nasla nista sa svog spiska sem Knjizar iz Kabula..
Uzeh da imam nesto da citam i ovo
http://www.vulkani.rs/48bbb8f2-9e3d-4589-973c-17f670bcfd4b/ISTINA-O-TEBI.aspx, mozda nije lose..

Trenutno polako odmicem sa Plamen istoka, malo mi je smorno jer je tmuran period (30-te u Rusiji) a trenutno nisam in the mood za tako nesto,
sad bih nesto zanimljivo, moze i duhovito a opet da nije ciklit (smucili su mi se..:roll:)
Ali zavrsicu Plamen jer sam bas zelela da je procitam odn. da vidim sta je bilo na kraju sage :aha:
Više je kao novinarski tekst (dobar) nego kao roman. Davno sam je čitala ali je pamtim. :D

Gde ste veštice :metla: :D

- - - - - - - - - -

Sva imena – Žoze Saramago, Laguna 260 str. 9/10

http://www.laguna.rs/n2070_knjiga_sva_imena_laguna.html

Teško da ću reći nešto novo ako kažem da me ova knjiga podsetila na Kafku.

U ovom romanu pisac na jedan specifičan “saramagovski” način govori o samoći.
Ono o čemu Saramago piše to nije nešta novo, ali njegov način ubija. Pogodi te do poslednje ćelije, odnosno do najsitnijeg njenog dela.

Teško da sam preko neke do sada pročitane knjige osetila sve te ogromne razmere moguće ljudske samoće…

Knjigu sam davila dugo jer ovo nije bio pravi period za čitanje, i to mi je jedino žao. To što je nisam pročitala u kontinuitetu.
Pročitala sam ranije od Saramaga Slepilo, i sudeći prema do sada pročitanom to je pisac kome ću se vraćati dok ga ne isčitam.

Interpunkcija je po običaju neobična. Neobično efektna :D

Postoje neki pisci i njihove knjige koje se zaborave, ali Saramagova dela prosto ne mogu da se zaborave.
Procitala sam njegove dve knjige i ``Slepilo`` cu pamtiti dok sam ziva.

Nadam se da cu procitati i njegove ostale... Bice valjda vremena.

Poslednja izmena:
Zaglavila sam se danas u saobraćaju i završila Prijatelji, ljubavnici, čokolada, Aleksandra Mekol Smita, Samizdat B92, 234. strane. Uopšte mi se nije svidela. Bilo je dva malo zanimljivija i napetija momenta koja su me zainteresovala a ostalo mi je bilo dosadno. Nerviraju me takve osobe kao ta Izabela koji se u sve mešaju i misli da treba da ispravljaju krive Drine. I previše neke filozofije, etike, muzike, poezije, kao demontracija "vidi u šta se ja sve razumem". I nikako nisam imala utisak da se dešava u sadašnjosti, nego sam junake stalno zamišljala u nekoj odeći s početka prošlog veka.
Mnogo su mi se više svidele one njegove knjige iz Bocvane. Tamo se bar niko ne pravi naročito pametan. I ne znam zašto se ovo zove Priljatelji, ljubavnici, čokolada, kad ljubavnika uopšte nema, a ni čokolade baš.

I onda sam usput svratila i u biblioteku i uzela Tito je umro, Mirjane Novaković i za slučaj da mi se ne svidi jednu malu Agatu Kristi Paukova mreža. Sad sam pretražila i našla da su Tito je umro čitale Lamar, Frangipani i Mirka sa dosta dobrim utiscima, Mirka je bila najkritičnija.

Mirka, kako tebi ide Nedeljni filozofski klub?

Sad Mirka sigurno štuca, pa će možda i da navrati kad je toliko pominjem. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back