Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Davim kao zmija žabu Rembrant mlinarev sin. Jurim da pročitam do ponedeljka pa da uzmem druge 2 knjige...

Mislila sam da uzmem Nestala i Hipnotizera ili Čajnu ružu i Ne dozvoli mi da odem, naravno ako imaju...Čitao neko?

Sramota me da kažem nikad nisam čitala Saramaga, kakav je?

I od mene preporuke za Hipnotizera i Nestalu.
Od Saramaga sam citala samo Slepilo, meni se dopala knjiga.

Jao, slagala sam vas... pre mnogo godina sam citala Sto sunaca i sto mesecina...
Sad je malo drugaciji prevod. Umesto mesecina sada su ``stavili`` u naziv - lune.
Ali ne mogu da se porede ove dve knjige. Potpuno su drugacije.

Poslednja izmena:
Čajna ruža je predivna:)

Saramago mi se sviđa, što Krasuljak kaže - čudan, ali meni jako zanimljiv.

Noć knjige u Laguni izgleda 13.decembra.
na moj rodjendan!!! možda bih mogla da tražim dodatni popust. Ako bih uopšte išla na tu manifestaciju, što verovatno neću.
Na Pinku 2 Decak u prugastoj pizami..ali vec vise od pola proslo..
videla sam prošlog petka kad sam kupila program i rešila da ne gledam. Ali do danas sam zaboravila da ima.

Čitam i dalje Prijatelji, ljubavnici, čokolada. Možda će neki postati ljubavnici!!?? Mada je Lamar rekla da će do kraja ostata dosadna

Znala sam da se na TV-u daje ``Decak...``, ali nisam imala herca da ga gledam.
Nisam u skorije vreme procitala snaznije antiratno delo, koje opisuje besmisao WWII, a i ostalih ratova.

- - - - - - - - - -

Nikako da pocnem da ``intervjuisem`` ovog mog vampira. ;)
Moj prvi citalacki susret sa En Rajs.

Uzela sam da citam Intervju sa vampirom.
Ali prvo da odgledam Noleta i Stepaneka.
Igra se finale Dejvis kupa, devojke... Mi i Cesi.
Novak upravo bije bitku sa Radekom...
Oslabljeni smo...

Da li je neko citao Djokovicevu knjigu o ishrani? Da ne bude da spamujem spominjanjem tenisa? ;)

Moja mama je kupila, pa ću ja verovatno pročitati, ako mi ne bude dosadna. Ispade da je meni sve dosadno. Ali nijednu od tih knjiga o ishrani nisam mogla da pročitam cele. Jer ono što može da se napiše na 2-3 strane, oni pišu na 100-200-300.
Jasno mi je da ne mogu 2-3 strane da prodaju kao knjigu i zarade pare. Ali to ne znači da ja treba sve to da pročitam.

Iako obozavam Novaka, nisam ni ja citala njegovu knjigu.
Nekako ne volim ta stiva o tome sta treba jesti, a sta ne.
Da imam lovu kao sto je nemam, znala bih sta treba da jedem i koliko... ;)
Svaka cast Novaku na izdatoj knjizi.

Ma ja čisto sumnjam da se on mnogo bavio tom knjigom, a pogotovo da je napisao. Napisao neki njegov "trener" za ishranu, a on samo dao ime, da bi imalo težinu. Verujem da se hrani po tom principu, ali kad bi, bre, stigao da piše knjigu, kad samo ide s turnira na turnir.

Znala sam da se na TV-u daje ``Decak...``, ali nisam imala herca da ga gledam.
Nisam u skorije vreme procitala snaznije antiratno delo, koje opisuje besmisao WWII, a i ostalih ratova.

- - - - - - - - - -

Nikako da pocnem da ``intervjuisem`` ovog mog vampira. ;)
Moj prvi citalacki susret sa En Rajs.

Pocni, neces se pokajati, snazna, zastrasujuca prica, i zamisli, postoji los i dobar vampir, dovoljno da zagolica mastu...Knjiga prodata u 7. miliona primeraka, snimljen film, glavne uloge Bred Pit i Tom Kruz....

Zdravo, drage moje.
Znam, neredovna sam, nevaljala u svom nejavljanju.
No, znate moj, svekukavni problem sa internetom, a opet prenezgodno je da kuckam preko telefona.
Znate i smai koliko volim da se raspišem. :D

Inače, sada sam u Nišu, Sokoličin sam slavski gost, vikendujem na jugu Srbije a Niš posebno volim. :D
Divno provedeno popodne u zlatastoj Tvrđavi, gola jesen, ušuškana lišćem.

Knjige: Kiš, Kiš, zbog master rada, najviše njime se bavim, i literaturom o njemu.
No, čitala sam Lovca u žitu, okasnelo.
Čitala sam opet Stopalo kineske žene ili kako je selo naučilo osećaje, preporučujem.
Čitam sada malo Dnevnik o Čarnojeviću, treći put se Crnjanskom vraćam, i Glad Hamsunovu.

Mislim na vas i grlim vas.

Takodje :sad2:

Ja sam stavila na svoj spisak "Zaboravljeni vrt'' Kejt Morton, citala mama od milice :)

btw, citao neko od iste spisateljice Davni sati?

Citala sam relativno skoro. Nezan, romantican, vrlo zenstven stil koji deluje odskolovano. Otmeno se nizu recenice, polako, natenane odmotava radnja koja je mojoj drugarici prespora a meni je fino legla. Ko ne voli opise, slike detaljno prenesene mozda ne toliko uzivao. Prija mi kada osetim klasicnu zenstvenost koja nije upakovana u tipicnu ljubavnu pricu vec izbija iz ruke pisca.

Nadala sam se kraju koji je bajkovit...medjutim, Morton se opredelila za realan kraj i ok...nisam bila razocarana.

Hvala Lamar :) Secam se komentara ali mi uopste nije ostalo da se odnosi na Davne sate.:rumenka:

- - - - - - - - - -

Citala sam relativno skoro. Nezan, romantican, vrlo zenstven stil koji deluje odskolovano. Otmeno se nizu recenice, polako, natenane odmotava radnja koja je mojoj drugarici prespora a meni je fino legla. Ko ne voli opise, slike detaljno prenesene mozda ne toliko uzivao. Prija mi kada osetim klasicnu zenstvenost koja nije upakovana u tipicnu ljubavnu pricu vec izbija iz ruke pisca.

Nadala sam se kraju koji je bajkovit...medjutim, Morton se opredelila za realan kraj i ok...nisam bila razocarana.

Hvala Freyo :)

Na zalost, gledala elektr.katalog i nema u biblioteci :roll:
Ako bude uzecu Zaboravljeni vrt.

Ali ovo je narociti ``Intervju sa vampirom``. Nije neko bezveze stivo, koliko sam mogla da primetim na pocetku...
Sta cu, moram da branim moje ``vise sile`` i ``nadnaravno``. ;)
Zasto uopste braniti svoje "vise sile"?
Nisam ni ja ljubitelj nekih petparackih prica ili romana ili filmova o vampirima, ali Intervju sa vampirom je nesto posebno. Prosto se ne ispusta iz ruku, i u tom romanu i tim vampirima majstorski se uspelo u poruci da dobro moze da nadvlada zlo. Ako neko ubija samo sto mora i kad mora, a neko to cini jer je zlo u njemu vece od potrebe da "prezivi", ima neku poruku. Da li vampir (ko jos veruje u njih, ali..) moze voleti, ceznuti, zeleti, braniti, osecati potrebu za cascu (zvuci nesuvislo, naravno, ali...)? Da, u ovom romanu koji je prodat u nekoliko miliona primeraka i majstorski napisanom, nema stranice koja nema specificnu dubinu, a da se krv u zilama ledi, ledi.
Inace, ovo je uvod u drugi deo- Vampir Lestat i deo je kultnog serijala Vampirske hronike En Rajsove...

Poslednja izmena:
Ljudi, meni je i Ljubanvik lejdi Četerli malo dosadan. Biće da je do mene, ne može svaka knjiga koje se latim biti dosadna. Doduše, nešto mi je koncentracija nikakva ovih dana, pa mi možda i zato ne ide čitanje...Možda ću malo da odmorim par dana od čitanja, da se vratim u normalu, pa onda da čitam kako treba.. Ne znam šta mi je:huh:

Ljudi, meni je i Ljubanvik lejdi Četerli malo dosadan. Biće da je do mene, ne može svaka knjiga koje se latim biti dosadna. Doduše, nešto mi je koncentracija nikakva ovih dana, pa mi možda i zato ne ide čitanje...Možda ću malo da odmorim par dana od čitanja, da se vratim u normalu, pa onda da čitam kako treba.. Ne znam šta mi je:huh:

Preforsiranost... :confused: Čitanje će biti mnogo veće uživanje nakon par dana pauze... ;) :)

Zasto uopste braniti svoje "vise sile"?
Nisam ni ja ljubitelj nekih petparackih prica ili romana ili filmova o vampirima, ali Intervju sa vampirom je nesto posebno. Prosto se ne ispusta iz ruku, i u tom romanu i tim vampirima majstorski se uspelo u poruci da dobro moze da nadvlada zlo. Ako neko ubija samo sto mora i kad mora, a neko to cini jer je zlo u njemu vece od potrebe da "prezivi", ima neku poruku. Da li vampir (ko jos veruje u njih, ali..) moze voleti, ceznuti, zeleti, braniti, osecati potrebu za cascu (zvuci nesuvislo, naravno, ali...)? Da, u ovom romanu koji je prodat u nekoliko miliona primeraka i majstorski napisanom, nema stranice koja nema specificnu dubinu, a da se krv u zilama ledi, ledi.
Inace, ovo je uvod u drugi deo- Vampir Lestat i deo je kultnog serijala Vampirske hronike En Rajsove...

Bravo Biljo.
Roman je zaista mocan.

Ni ja ne volim vampirske knjige i filmove, ovaj Intervju s vampirom sam gledala zbog Banderasa.
Pahuljice, ni meni Ljubavnik ledi Četerli nije bio preterano zanimljiv. Pretpostavljam da je izazvala skandal u to vreme kad se pojavila, danas to nije ništa :roll:

Ja čitam Izlet Suzan Vriland, govori o nastanku Renoarove slike (''Luncheon of the Boating party''). Ranije sam čitala njenu Devojku u zumbul plavom i dopala mi se; potom sam kupila Slikare i modele, koja nije ostavila naročit utisak (nit smrdi, nit miriše), i na kraju se latih ove. Nisam još ni pola prešla, tako da ne mogu da pišem o utiscima.

Pročitala sam ''U radno vreme'' Lusi Kelavej. Govori o dvema ženama koje rade u istoj firmi i obe se upuštaju u veze sa kolegama. Ustreptalost, flert, krivica, kajanje... Nisam nikad bila u takvoj situaciji pa nemam mnogo razumevanja, tako da bih preporučila onima koje jesu. :mrgreen:

''Ubistvo kralja Tutankamona''
Džejms Paterson - ovo sam uzela suprugu da čita, ali dok je on uživao u drugom trileru, ja sam dohvatila ovu i za dva dana je završila jer su poglavlja jako kratka. Jedan deo opisuje Karterovo traganje za grobnicama u Dolini kraljeva, drugo nas vodi u stari Egipat, doba Nefertiti a potom Tutankamona i njegove žene, a treće je zauzeo sam Paterson sa objašnjavanjem kako se odlučio da piše na tu temu. Ovo mi je treća Patersonova knjiga u životu - jedna mi se svidela, druga mi je bila bezveze, a ova mi je ''za iz biblioteke''.

''Ljubav u Emiratima'' Isidora Bjelica - čitao mi se neki putopis, a u brzini nisam našla ništa sem ovog, Sviđa mi se njen entuzijazam s kojim govori o putovanjima i osećaju kada se prvi put nađe u stranoj zemlji, ali pola knjige zauzimaju neke vradžbine o prizivanju duhova/demona/čegagod, tako da sam te delove preskakala - konačni utisak: bez veze

Znači nije samo meni Ljubavnik malo dosadan, možda nije mnogo do mene:D Verujem da je u ono doba bila možda previše slobodna za taj konzervativan period, ali u odnosu na danas kad je sve servirano na tacni ovo je bezazleno ( bar ovo dokle sam ja pročitala). Pročitaću je do kraja, ali za neki dan, moram stvarno malo da odmorim. Jeste Kićo, moguće da sam malo umorna od čitanja, ali teško mi je da u to poverujem:) Ova nedelja mi je puna obaveza tako da ne bih ni stigla.
Čitala sam Devojku u zumbul plavom, baš lepa knjiga.
Čita mi se neki topao, ne previše opterećujući roman, a ne znam šta bi to bilo. Da bude možda neki starinski... Imam Džejn Ostin Emu i Razum i osećajnost, pa ne znam da li to da uzmem... Ne čita mi se neka teška knjiga, nije mi nešto takav period... Videću za par dana kad se latim knjige koja će da mi dođe pod ruku... Ako imate neki predlog , recite:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back