Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tito je umro će biti barem zabavna :)

Bi, moje saučešće za Mekol Smita :(
Uostalom, ja ne znam ko je tebi preporučio tog Mekol Smita :manikir:
- - - - - - - - - -

Postoje neki pisci i njihove knjige koje se zaborave, ali Saramagova dela prosto ne mogu da se zaborave.
Procitala sam njegove dve knjige i ``Slepilo`` cu pamtiti dok sam ziva.

Nadam se da cu procitati i njegove ostale... Bice valjda vremena.
Da, Saramago može da ti se sviđa ili ne, ali se sigurno pamti :D

Poslednja izmena:
Sutra idem u Lagunu po knjigu nedelje, fali mi. ;) Saramago je moja velika ljubav.:heart2:

Inače, jedna prava veštica je bila već na sajmu, bez mene. Mojoj ćerki nisu danas u školi dali ulaznice koje je kupila upola cene...:rida: Ide u četvrtak sa školom, ćuseubijem ako do tada treba da čekam...:dash:

Poslednja izmena:
Sad Mirka sigurno štuca, pa će možda i da navrati kad je toliko pominjem. :)

Danas sam ja spominjala tebe.
Uzela sam na sajmu knjiga Roman za žene, Mihal Viveg jer si spominjala njega i njegova dela ovde na temi.
Sa toliko emocija si pričala o njemu da je to na mene ostavilo utisak.
Radu sam izveštavala sa terena. Ovo je prvi put da nismo otišle zajedno.
Sa popustom sam uzela još i Američkog derviša, Ajad Aktar.
Treći roman je Vladar iz senke, Donato Katizi. (kad već imam Šaptača bar da imam i nastavak)

Mrljavim Basarinu Gnusobu i ćuseubijem što ne znam ko je Mandarić... Ne bih rekla da je izmišljen lik, Đinđićev školski drug, mikrobiolog svetskog glasa...

- - - - - - - - - -

Uzela sam na sajmu knjiga Roman za žene, Mihal Viveg jer si spominjala njega i njegova dela ovde na temi.
Treći roman je Vladar iz senke, Donato Katizi. (kad već imam Šaptača bar da imam i nastavak)

To je ta veštica...:aha:
Ali, šta ću, moja je... :heart:

Sutra idem u Lagunu po knjigu nedelje, fali mi. ;) Saramago je moja velika ljubav.:heart2:
Je l' i vi ne vidite sliku?
jevandjelje_po_isusu_hristu-zoze_saramago_s.jpg

To mi se u poslednje vreme često dešava s Lagunom, kao da su ih zaštitili...:think:

Je l beše dozvoljeno da okačim link bloga?

Hajde okačiću pošto mislim da nije protiv politike Krste.

Ovde imaš super preporuke. http://analolas.blogspot.com/search/label/Triler

Lično mi se ne dopada džangrizavi stil pisanja blogerke ali je na jednom mestu objedinila zanimljive trilere. Kada mi se neki opis dopadne c/p ga na Scribd i čitam....dok se ne rastope boje i popucaju mi kapilari u očima:lol:

A ovo ti je pisao o kom sam divanila...http://www.scribd.com/search-documents?page=1&query=Greg+Iles+Iskonsko+zlo

Rebecca James: Prelepa, pakosna...čitala noćas...dobar stil pisanija, drži pažnju ali je kraj bljaks, mada ne kvari utisak koji knjiga ostavlja na čitaoca.

Doduše, kao pasionirani "gutač" trilera više volim krvavije i zlokobnije romane.

meni to prelepa, pakosna zazvučalo kao neka Danijela Stil
sem par autora tipa Paterson, Koben i Patriša Kornvel(koju sam valjda probala pa nije išlo:think:), ostali su mi nepoznati

inače i biblioteci mi je jedan momak predložio nekog Rusa, imal serijal o inspektoru jednom
ne mogu da se setim kako se zove....ali javljaju mi se imena knjiga
aaaaa
neko je pisao o njemu, i valjda ima i red kojim bi valjalo da se čita
znači sad mi igra pred očima taj post...ako nije Lamar to sve iskuckala

- - - - - - - - - -

setih se :D
Turski gambit je ime jedne knjige

- - - - - - - - - -

Boris Anjukin

nizala bih još da nisi uletela :lol:
kad završim ovo što sad čitam, čitaću Poslednju kašmirsku ružu-B.Kleverli(počela u busu kad sam se vraćala od mojih, ali dala prednost knjigama iz biblioteke)
skontala sam da sam tu knjigu zaobilazila u biblioteci, ne znam iz kog razloga
i onda sa lagunine akcije uzmem Damasko sečivo i svidi mi se, a ova jopj prethodi :)

Tito je umro će biti barem zabavna :)

Bi, moje saučešće za Mekol Smita :(
Uostalom, ja ne znam ko je tebi preporučio tog Mekol Smita :manikir:

ma niko, reklamirali ga do besvesti na B92, doduše Prvu damsku detektivsku agenciju...

Stvarno! Sad osećam odgovornost. Ako ti se ne svidi, ja ću kao neki da kažem: Nemam pojma ko je to preporučivao :manikir:
Ja taj Roman za žene nisam čitala, ali je popularniji od onog što sam ja čitala: Izmedju dve vatre (u prevodu) i Priče o braku i seksu i Slučaj neverne Klare (u originalu).
Jel to sajam knjiga u vašem gradu?

Ima Jo Nesbo serijal o inspektoru Harry Hole-u, al' on nije Rus.

e videla sam Nesbea u biblioteci na polici, ali nikako nisam mogla da se setim odakle mi je poznato to ime. Čak sam ga pomešala s nobelovcem Mo Janom :rumenko: Jo Nesbe - Mo Jan.... nekako je slično...
a ono mi poznato odavde. Ali preobimna je knjiga. Mada i ova Novaković ima više od 400 strana.

Ne znam zašto uvek imam potrebu da vam ispričam šta sam sve videla u biblioteci, ali videla sam i Dečak u prugastoj pidžami. I ako i sledeći put bude na polici, uzeću je. Pa nek je tužna. Svi ste rekli da je dobra.
I uhvatila sam se za Uho, grlo, nož, Vedrane Rudan, ali mi nešto bilo sumnjivo, pa sam našla kartončić, kad ono ima moj potpis. I bibliotekarka spakovala kartončiće iz ovih knjiga što sam uzela, pitam, zar ne treba da se potpišem. Kaže, ne treba! A vidiš da treba! Kad ne mogu da zapamtim šta sam čitala. Zato na tri mesta pišem: ovde, u sveščicu i u kompjuter.

ja sam jedne godine počela po sećanju da beležim šta sam sve čitala
čak sam uzela spisak iz biblioteke u KI, ali nisam sve uzimala ja..neke je i mama
pa ne mogu da uvatim ni za glavu ni za rep šta sam izimala tamo, šta u NS-u
uzimala i cimerka tadašnja iz biblioteke, pa razmenjivale
pa od drugarica, pa mamine drugarice što donose knjige
i odustala sam
ne znam što me mrzi sad da pribeležim svaku

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back