Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao, kad Kica pomenu Troje - strecnuh se.
Od nje tj. ``njih`` je sve i pocelo u mom slucaju. Za neverovati, ali od troje postadose dvoje.
Zapricah se sa jednim sa Krstarice o toj knjizi i udadoh se za njega par meseci kasnije.
Epilog: Vise nismo u braku. :(

Ja nisam citala Kradljivicu knjiga :)
I nista ne citam danima :rumenko:
Ali sam isla danas na bazar knjiga, razgledala. Mislila da uzmem neke knjige ali me muz pozurivao a ja to ne mogu tako da odlucim.
Imaju lepe zbirke prica grupisane po kontinentima, i po 2e su. I svidela mi se edicija 'Privatni zivot u'...pa ima u Egiptu recimo, ili u Berlinu za vreme Hitlera i tako dalje...ima desetak knjiga sigurno.
A tek za Jovana sta sve ima :)
I u jednom trenutku je u pozadini isla pesma "Lane moje" na koju se Grci i dalje primaju, i bas mi nesto bese toplo oko srca.
A ne znam je l' se racuna to sto Jovanu citam? :andjeo:

Ja nisam citala Kradljivicu knjiga :)
I nista ne citam danima :rumenko:
Ali sam isla danas na bazar knjiga, razgledala. Mislila da uzmem neke knjige ali me muz pozurivao a ja to ne mogu tako da odlucim.
Imaju lepe zbirke prica grupisane po kontinentima, i po 2e su. I svidela mi se edicija 'Privatni zivot u'...pa ima u Egiptu recimo, ili u Berlinu za vreme Hitlera i tako dalje...ima desetak knjiga sigurno.
A tek za Jovana sta sve ima :)
I u jednom trenutku je u pozadini isla pesma "Lane moje" na koju se Grci i dalje primaju, i bas mi nesto bese toplo oko srca.
A ne znam je l' se racuna to sto Jovanu citam? :andjeo:
Evo ovako - Lizel je devojčica koja je ostala siroče i time započinje priča. Ona dolazi u porodicu koju čine Hans i njegova žena Roza, a njihova deca su odrasla i ne žive sa njima. Lizel krije jednu knjigu, ali ne zna koja je to knjiga jer ne zna da čita. Posle jedne noćne more, istog sna koji se stalno ponavlja, tata Hans dolazi do Lizel i tada otkriva tu knjigu. Ona tada saznaje kako se knjiga zove i od tad Hans je sa mnogo stpljnja uči slovima i rečima. Lizel obožava knjige, toliko da će gledati kako može neku da ukrade. Tu je i Rudi, dečak koji je zaljubljen u Lizel i koji je njen najbolji prijatelj. Zajedno će njih dvoje i u krađu. Važna osoba u Lizelinom životu je i Maks , Jevrej koji se krije u podrumu kuće u kojoj Lizel živi. Svi su povezani, usmereni jedni na druge i svako priča svoju priču, svoju muku. Divna priča o tome kako je roditelj, ili startelj srećan (Hans) kada sreću podari detetu (kada zameni cigarete za knjige), o prijateljstvu i ljubavi ( kako samo slatko Rudi začikava Lizel:) ), o surovom svetu gledanog iz ugla deteta, o strahu, o mržnji koja nema realnog osnova, i na kraju o smrti. Jer Smrt pripoveda ovu priču. Ima naravno i teških i tužnih momenata u knjizi, ali se provlači neka toplina. Primetila sam da Lamar daje ocene knjigama, i ako bih se time vodila, ova knjiga je po mom mišljenju za čistu desetku.:)

Poslednja izmena:
Evo ovako - Lizel je devojčica koja je ostala siroče i time započinje priča. Ona dolazi u porodicu koju čine Hans i njegova žena Roza, a njihova deca su odrasla i ne žive sa njima. Lizel krije jednu knjigu, ali ne zna koja je to knjiga jer ne zna da čita. Posle jedne noćne more, istog sna koji se stalno ponavlja, tata Hans dolazi do Lizel i tada otkriva tu knjigu. Ona tada saznaje kako se knjiga zove i od tad Hans je sa mnogo stpljnja uči slovima i rečima. Lizel obožava knjige, toliko da će gledati kako može neku da ukrade. Tu je i Rudi, dečak koji je zaljubljen u Lizel i koji je njen najbolji prijatelj. Zajedno će njih dvoje i u krađu. Važna osoba u Lizelinom životu je i Maks , Jevrej koji se krije u podrumu kuće u kojoj Lizel živi. Svi su povezani, usmereni jedni na druge i svako priča svoju priču, svoju muku. Divna priča o tome kako je roditelj, ili startelj srećan (Hans) kada sreću podari detetu (kada zameni cigarete za knjige), o prijateljstvu i ljubavi ( kako samo slatko Rudi začikava Lizel:) ), o surovom svetu gledanog iz ugla deteta, o strahu, o mržnji koja nema realnog osnova, i na kraju o smrti. Jer Smrt pripoveda ovu priču. Ima naravno i teških i tužnih momenata u knjizi, ali se provlači neka toplina.
Primetila sam da Lamar daje ocene knjigama, i ako bih se time vodila, ova knjiga je po mom mišljenju za čistu desetku.:)
Kradljivici knjiga (sada sam pogledala) sam svojevremeno dala 11/10 :D
Meni je to knjiga za pamćenje. U rangu sa recimo... Kevinom

Svakako ne dajem sebi za pravo da ja ocenjujem knjige u onom pravom smislu, jer ne smatram sebe kompetentnom za tako nešto.
Te ocene u mom slučaju samo znače koliko mi se knjiga dopala i koliko sam uživala u njoj.
A ova je svakako bila pun pogodak :)

Pahuljice, hvala ti :) Ne mogu da ti dam reputaciju, pa moram ovako javno da zahvalim. Sad mi se bas cita.
Nema na čemu, zato smo tu:D

Kradljivici knjiga (sada sam pogledala) sam svojevremeno dala 11/10 :D
Meni je to knjiga za pamćenje. U rangu sa recimo... Kevinom

Svakako ne dajem sebi za pravo da ja ocenjujem knjige u onom pravom smislu, jer ne smatram sebe kompetentnom za tako nešto.
Te ocene u mom slučaju samo znače koliko mi se knjiga dopala i koliko sam uživala u njoj.
A ova je svakako bila pun pogodak :)
Aha, shvatila sam da je to pokazatelj koliko ti se dopada knjiga:) Zar nismo rekli da su ovde pravi kritičari knjiga?:D U svakom slučaju, sjajna je Kradljivica:)

Pahuljice, dala si baš lep prikaz Kradljivice knjiga. Odavno mi je na spisku, obećavala mi je moja kozmetičarka da će mi pozajmiti da pročitam, ali nikad nije kod nje, pa mi postalo malo bezveze da više pitam. Malo sam se plašila da je tužna, ali dobro, pa kako neko reče "sve prave ljubavi su tužne", tako su i tužne knjige dobre.

Nikako da se "oporavim" od onog vikenda u Banji i da se javim. Hvala svima na željama za lep provod. Zaista sam se lepo provela. Iskoristili smo maksimalno vreme, šetali, brčkali se u djakuziju, išli na masaže, pošto je to sladak mali hotel sa tim spa sadržajima, išli na Goč, posetili Kraljevo, i u povratku rodbinu u Gornjem Milanovcu. A posle sam se zakopala jer smo usput kupili džak paprika i gajbu krastavaca pa sam tome morala da se posvetim, a sve to uz redovan i honorarni posao.
Knjigu Kupe za dame, kao što sam vam već pomenula sam u Banji nasumice otvorila i pročitala rečenicu nešto kao "jesi obukla gaće" i zainteresovala se. Mada sam i ranije čula da je dobra. Čitala sam njen roman Bolji čovek, ali nije mi nešto naročito. Nisam mogla da se setim imena autorke. Sve mi u glavi Mira Nair, ali znam da je ona rediteljka, pa onda Anita Damajant, ali ona je pisala Crveni šator. Pa sve sam se vrtela oko suštine, ime je kombinacije ove dve: Anita Nair.

Čitam novi roman moje koleginice Sonje Atanasijević Vazdušni ljudi i oduševljena sam. Više o tome drugom prilikom.

Ono... znaci... od trena kada sam je uzela u ruke, nisam je ispustila.
Da, potpuno sam ocarana romanom ``Samoubistvo nevinosti``, Dzefrija Judzinidisa.
Nemam reci za komentar. Ovo mi se nije odavno dogodilo, dozivela sam je... svaku recenicu.

Pahuljice, dala si baš lep prikaz Kradljivice knjiga. Odavno mi je na spisku, obećavala mi je moja kozmetičarka da će mi pozajmiti da pročitam, ali nikad nije kod nje, pa mi postalo malo bezveze da više pitam. Malo sam se plašila da je tužna, ali dobro, pa kako neko reče "sve prave ljubavi su tužne", tako su i tužne knjige dobre.

Nikako da se "oporavim" od onog vikenda u Banji i da se javim. Hvala svima na željama za lep provod. Zaista sam se lepo provela. Iskoristili smo maksimalno vreme, šetali, brčkali se u djakuziju, išli na masaže, pošto je to sladak mali hotel sa tim spa sadržajima, išli na Goč, posetili Kraljevo, i u povratku rodbinu u Gornjem Milanovcu. A posle sam se zakopala jer smo usput kupili džak paprika i gajbu krastavaca pa sam tome morala da se posvetim, a sve to uz redovan i honorarni posao.
Knjigu Kupe za dame, kao što sam vam već pomenula sam u Banji nasumice otvorila i pročitala rečenicu nešto kao "jesi obukla gaće" i zainteresovala se. Mada sam i ranije čula da je dobra. Čitala sam njen roman Bolji čovek, ali nije mi nešto naročito. Nisam mogla da se setim imena autorke. Sve mi u glavi Mira Nair, ali znam da je ona rediteljka, pa onda Anita Damajant, ali ona je pisala Crveni šator. Pa sve sam se vrtela oko suštine, ime je kombinacije ove dve: Anita Nair.

Čitam novi roman moje koleginice Sonje Atanasijević Vazdušni ljudi i oduševljena sam. Više o tome drugom prilikom.
Ja volim Kradljivicu knjiga, volim i Kupe za dame, a Bolji zivot mi je slabija...
Smrzla sam se samo tako dok sam se vracala s posla...:(

Devojke moje, ali ovo je susta istina.
Sve sto mi citamo, zele tj. citaju i drugi.
Ova nasa Biblioteka je citana od strane mnogih i mogu s ponosom da napisem da uticemo na one koje citaju nase komentare da uzimaju bas te knjige koje i mi citamo.
Pa mi smo prave ambasadorke knjizevnosti.

- - - - - - - - - -

Ledena opasnost je dobar roman. Ko voli, naravno, taj zanr.
A o Rembrantu su pisali mnogi...

Devojke moje, ali ovo je susta istina.
Sve sto mi citamo, zele tj. citaju i drugi.
Ova nasa Biblioteka je citana od strane mnogih i mogu s ponosom da napisem da uticemo na one koje citaju nase komentare da uzimaju bas te knjige koje i mi citamo.
Pa mi smo prave ambasadorke knjizevnosti.

- - - - - - - - - -

Ledena opasnost je dobar roman. Ko voli, naravno, taj zanr.
A o Rembrantu su pisali mnogi...

Prvi put čitam triler. Volim sve sem sf.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back