Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol:
Uh, to kad pocne da se preplice, to obicno i znaci da nijedna nije ostavila neki narociti utisak. Hvala za preporuku!

Inace sam podozriva kad se mnogo hvale neke knjige, narocito savremenih pisaca, a sad bar znam sta otprilike mogu da ocekujem.

Murakami je meni drag pisac. Mislim da se ljudima preplicu knjige jer akcenat nije na radnji vec na psihi, motivima, porivima, potrebama, nastranostima koje se vise ili manje prikrivaju i rezultatima tih stanja. Pun je iskustva, on je bio vlasnik nocnih klubova u Tokiju, upoznao je ljude koji pod dejstvom opijata i alkohola vade iz dubine skroz drugaciju licnost...mislim da ga to negde i fascinira...ono zakopano u nama.

Devojke, samo da vam pošaljem pozdrav iz Vrnjačke Banje. Tu sam na spa vikendu u jednom slatkom hotelčiću. A na svakom spratu police sa knjigama. Ima nekoliko onih koje bih želela da pročitam. I uzmem juče Kupe za dame, ne mogu sad da se setim pisca, ali sam vratila, jer sam shvatila da ne mogu da je pročitam celu, tačnije ne čitam ništa. Šetam, uživam. Evo moj red za masažu. Ćao.

Devojke, samo da vam pošaljem pozdrav iz Vrnjačke Banje. Tu sam na spa vikendu u jednom slatkom hotelčiću. A na svakom spratu police sa knjigama. Ima nekoliko onih koje bih želela da pročitam. I uzmem juče Kupe za dame, ne mogu sad da se setim pisca, ali sam vratila, jer sam shvatila da ne mogu da je pročitam celu, tačnije ne čitam ništa. Šetam, uživam. Evo moj red za masažu. Ćao.

Uzivaj Bi:) Bas ti zavidim :aha:

Tako sam dala par knjiga sa faxa i više ih nemam i zapravo od tad pišem za ove ostale kod koga su... Ali da ne grešim dušu, ima naravno i divnih i savesnih ljudi koji čuvaju tuđe stvari, i onda njima pozajmljujem redovno:) Redovno pozajmljujem tetki pošto i ona obožava da čita, i onda me ona povremeno obraduje time što kad vraća knjige doda i neku novu;)

I ja sam se danas baš raščitala. Čitam za klub Tajnu istoriju Done Tart, pa vas pozivam ako je neka u prilici da nabavi, baš je zanimljiva.

Tajna istorija je jedna od prvih Laguninih knjiga koje sam pročitala.Kupljena je u vreme studija,'98. Na mini sajmu knjiga u Domu Sindikata..Secam se bas jasno.Laguna je bila u povoju,tada sam na običnom papiru dobila odštampani clanski broj.Iz pozadine se pojavio neki covek,interesujuci se ko je kupio tu knjigu ,jer ju je prevodio i sa dosta zara mi je pricao o njoj...

Uzivaj Bi !
Ja sam odustala od Zlatibora zakazanog za idući vikend..Imam poslovnih obaveza za koje bi me grizla savest da odložim,a i ekipa mi nesto nije legla...
Zato, onog tamo idem u Istambul...

Tajna istorija je jedna od prvih Laguninih knjiga koje sam pročitala.Kupljena je u vreme studija,'98. Na mini sajmu knjiga u Domu Sindikata..Secam se bas jasno.Laguna je bila u povoju,tada sam na običnom papiru dobila odštampani clanski broj.Iz pozadine se pojavio neki covek,interesujuci se ko je kupio tu knjigu ,jer ju je prevodio i sa dosta zara mi je pricao o njoj...

Nenad Dropulić :lol::ok:

Procitala sam i Izgubljeno lice.
To je to. Prica o forumu, o svima nama koji ovde provodimo sto veci sto manji deo dana
svadjamo se sa neistomisljenicima, pronalazimo srodne duse ....
Totalno razlicita knjiga od Tango Macabre, a opet na svojevrsan nacin zanimljiva, ziva, stvarna.

Ja sam opet u drustvu sa krimicima.
Nekako mi je promakao Treci stepen Dzejmsa Patersona, mala dzepna knjizica, sigurno nema pola od originalne Patersonove price, ali valjda su vodili racuna o tome, kada su je skracivali, ako su je skracivali. ;)
Gledala sam juce TLZP i odusevila se. Znam da je spam, ali eto, da podelim to sa vama. Provela sam lepo vece uz TV i Prvu.

Aleksandar Mekol Smit – Zaboravljena umetnost zahvalnosti, B92, 220 str. 9/10
http://www.delfi.rs/knjige/11540_zaboravljena_umetnost_zahvalnosti_knjiga_delfi_knjizare.html

Bilo je lepo provesti vreme čitajući ovu knjigu. Prijatno, lagano... Kao i uz sve Mekol-Smitove knjige. Samo čitaš i uživaš.
A meni trenutno samo tako nešto odgovara. Nešto što mi ne bi pokrenulo ni mozak ni emocije. Nešto ravno, a opet da nije bzvz.

Ova njegova edinburška edicija mi se dopada jer mi se posle čitanja tih knjiga ide u Škotsku, kao što mi se išlo u Bocvanu dok sam čitala o Mma Ramocve :D
On je kroz ove knjige po malo škotski pozitivni nacionalista, voli da istakne neke škotske osobenosti, i meni to prija.
Tako mi se Škotska ne utapa u ostatak „ostrva“, već se izdavaja na jedan lep način nekim sitnim različitostima.

- - - - - - - - - -

Bi, koristi priliku i uživaj :bye:

I ja sam se danas baš raščitala. Čitam za klub Tajnu istoriju Done Tart, pa vas pozivam ako je neka u prilici da nabavi, baš je zanimljiva.

Je li to ona o grupici nadmenih studenata grčkog pa im se pridruži jedan novajlija i nadmudruje se s njima, pokušavajući da shvati u šta su se oni to upetljali i šta kriju? Čitala sam je poodavno, u prvi mah mi se učinila fenomenalnom, a zatim sam se razočarala. Prosečna knjiga, po mom mišljenju.

Mrs.Bi, lep provod u banji (ja nisam Lamar pa ne mogu da nađem adekvatan smajli, ali zamisli eto nekog hedonistu koji se baškari)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back