Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eeee, a bilo ranijih godina, poslednjeg dana, u nedelju, slobodan ulaz!? Majku mu, te koštice jabuke mi stalno nekako u grlu. Znala sam da će mi biti krivo što nisam otišla danas. A ništa pametno nisam uradila. Ni glupo. Samo je prošlo vreme, kao bez mene

Ma, kaki slobodan... Mi dobili grupnu ulaznicu, prebrojavali nas ko ovce, kad posle, ispade da nam se neko dvoje tudjih ubacilo u grupu...:lol:

Apsolutni favorit su u Platou dve za 1000din, npr. Fukoovo klatno i Priča Jevrejina lutalice, koje sam preporučila koleginici, jer ih ja, jelte, imam.
Или 5 за 1350,00. Код Платоа сам плаћао картицом, сећам се.
Али у петак није било Фукоово клатно на гомили, јесте да имам, ал купио бих још 1 примерак са намером да поклоним.

Срећна слава ко данас слави!!!

Ја нисам видела Дедићкин штанд на Сајму, али не верујем да сам ишта пропустила. Вероватно је издавач који је извисио за место због ње полудео. :roll:

Као што сам већ поменула, прочитала сам ''Тамо далеко'' Вука Драшковића. Мало сам се разочарала пошто не волим толико преплитање стварности и имагинације. Понекад сам, крстарећи Видановим сновима, имала утисак да сам зашла у Павићев свет. Тема је добра - није ми пријатно да читам о патњи српског народа, али ми је легла у онако суморном расположењу у ком сам се налазила. Не видим ништа и никог, а чујем: Само су мртви живи, а живи су варка, илузија.

''Последња ноћ на земљи'' је збирка приповедака атинског писца Петроса Хариса (издали су је Филолошки факултет и Чигоја). Кроз сваку се провлаче тама и стрепња јер описују период када је Грчка била под окупацијом немачке војске. Ипак, из сваке исијавају непољуљана вера, пркос и љубав.

''Срећни принц и друге приче'' Оскара Вајлда сам читала у основној школи и коначно сам их опет узела у руке. Нижу се, све једна тужнија од друге, али су толико лепе да нисам могла да их оставим. Немам речи да опишем ту лепоту језика. Приметила сам да се разликују од оних раније, односно, из издања које сам читала као дете били су избачени религијски моменти - помињање Бога, појављивање Исуса и анђела - који се овде срећу у свакој причи. Не сећам се која од вас је питала за његове бајке, ја сам своје купила на Сајму на штанду Феникс Либриса и биле су 400 дин. прошле године. Тврд је повез, има илустрација, али и штампарских (словних) грешака.

Ево усликала сам вам и Ему, успела сам да ухватим тренутак кад је била мирна.

ema1.jpg

Elefteria počela kao Dana, čeka da se nakupi par knjiga pa onda odjednom o njima. A ja pročitam jednu, ali tri puta pišem o njoj. Jesu poludeli izdavači koji su izvisili zbog Dedićke. Ima u onom tekstu za koji sam pre neko veče stavila link. http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:457111-Bura-medju-izdavacima-uoci-Sajma-knjiga Ne poštuje se kvalitet, ni tradicija, nego ko zna koji je kriterijum.

Slatka ti je Ema, Jel to koker? ili će da poraste u neku ozbiljniju rasu? Nisam je tako zamišljala, mislila sam da je mala bela pufnica kao Frangipanina Milica.

Slatka kuca:)

Moja drugarica je imala sličnog ovakvog psa, kao štene ga je kupila, i najslađa stvar koje se sećam u vezi sa njim je kada ga je prvi put drugarica izvela napolje u šetnju, on je bio toliko mali da malo šeta, pa sedne na sred puta da se odmori, pa nastavi da šeta :)

I čitam i dalje Kradljivicu knjiga. Kao što vidiš Mrs.Bi i ja kao i ti čitam jednu a pišem više puta:D Šta ću, kad ne stižem, gledam da iskoristim ovo sunce maksimalno, čitaću više kad počnu dosadne kiše:D

Slatka kuca:)

Moja drugarica je imala sličnog ovakvog psa, kao štene ga je kupila, i najslađa stvar koje se sećam u vezi sa njim je kada ga je prvi put drugarica izvela napolje u šetnju, on je bio toliko mali da malo šeta, pa sedne na sred puta da se odmori, pa nastavi da šeta :)
:heart: mališani slatki
I čitam i dalje Kradljivicu knjiga. Kao što vidiš Mrs.Bi i ja kao i ti čitam jednu a pišem više puta:D Šta ću, kad ne stižem, gledam da iskoristim ovo sunce maksimalno, čitaću više kad počnu dosadne kiše:D
Pa da, moramo da dolazimo na druženje iako ne stižemo puno da čitamo. U pravu si, treba iskoristiti ovo lepo vreme i akumulirati što više sunca i toplote.
Ali ja, glupača, se zavukla u kuhinju, pa pravim punjene patlidžane. Tek sam ih očistila i izdubila, a već mi ih je dosta. Mislim da mi je ovo prvi i poslednji put. Jes da sam omašila temu, ali napisaću i tamo. Još ako ne budu dobri, napisaću i na Rupi.

Ma, kaki slobodan... Mi dobili grupnu ulaznicu, prebrojavali nas ko ovce, kad posle, ispade da nam se neko dvoje tudjih ubacilo u grupu...:lol:
Rajkić :cmok:
Nek si ti nama lepo stigla, i nakupovala si lepih njiga :D

Ja sam gore na sprat međ polovne knjige išla sa namerom da kupim Hajdi, onu koju sam imala kao dete,.
Ali sam bila već umorna, polovnih knjiga čitav niz štandova, i nisam imala snage više da hodam.
I tko to ostaje za neki drugi put :)

''Срећни принц и друге приче'' Оскара Вајлда сам читала у основној школи и коначно сам их опет узела у руке. Нижу се, све једна тужнија од друге, али су толико лепе да нисам могла да их оставим. Немам речи да опишем ту лепоту језика. Приметила сам да се разликују од оних раније, односно, из издања које сам читала као дете били су избачени религијски моменти - помињање Бога, појављивање Исуса и анђела - који се овде срећу у свакој причи. Не сећам се која од вас је питала за његове бајке, ја сам своје купила на Сајму на штанду Феникс Либриса и биле су 400 дин. прошле године. Тврд је повез, има илустрација, али и штампарских (словних) грешака.

Ево усликала сам вам и Ему, успела сам да ухватим тренутак кад је била мирна.

Pogledajte prilog 309054

O.Vajld su bas lepe price, i odrasli treba da ih citaju. Na zalost, ja ih nemam u svojoj biblioteci, ali moracu da kupim..

A Ema je..:heart: preslatka je..:) Sva je plisana, samo da se mazi..:zaljubljena:

- - - - - - - - - -

Zaboravih da kazem sta citam :roll: :dash:

Lavirint uzdaha Dzejn Dzonson.
http://www.vulkani.rs/b33bceb2-ffed-429c-87ab-b7708d43d9a5/LAVIRINT-UZDAHA.aspx

:zbanana: Ja citam, citam, citam, spasena sam, citam
Uzela sam od Kejt Morton Zaboravljeni vrt i dopada mi se bas je zanimljiva

Super :klap: Napisi utiske kad zavrsis, knjiga deluje zanimljivo :)

mm, negde pre sajma si napisala da planiras da procitas par knjiga ili tako nesto, znam da si navela par naslova, ali sad ne mogu da nadjem to..:confused:

edit- nasla :D Ostavljena, Ljuljaska daha, Tamo gde mesec nije i Posl. kin. carica (cisto ako zanima jos nekog..)

Poslednja izmena:
Или 5 за 1350,00. Код Платоа сам плаћао картицом, сећам се.
Али у петак није било Фукоово клатно на гомили, јесте да имам, ал купио бих још 1 примерак са намером да поклоним.

Zato su i davali 5 za 1350. Toga nije bilo juče. Bilo 7 za 1000 ali sa druge gomile. :bljak:
U gomili dve za 1000 bio Šlink koji je pojedinačno jeftiniji od 500 din...:rotf: Ko je lud to da kupi... Ili Ime ruže, eno na Kupindu po 100din kolko hoćeš, ne znam da neko to nema...
Срећна слава ко данас слави!!!
Hvala, moji su slavili.

- - - - - - - - - -

Ema je ko lutka. I naša Azra je porasla, danas sam gledala slike iz snajkinog telefona...:zaljubljena:

Kad se samo setim koliko sam pocetkom dvehiljadite godine obilazila knjizare da ih pitam kada ce ponovo da stampaju Ime ruze...
Citala sam prvi put na hrvatskom, pozajmila od koleginice i jos uvek se secam onog uvodnog stiha o ruzi.
I kada se pojavila posle duuugog cekanja, kostala je k`o Svetog Petra kajgana, ali sam je morala imati. I kupila sam je tada.
A sada Ime ruze svakog dana na Limundu po 99,00 dinara. Ne znam koliko na kraju bude izlicitirana cena, ali bas je greh sto tako malo kosta.
Kao i Imenjak Djampe Lahiri. Svi ih imaju. Sta ti je trziste... ponuda i potraznja.
Zato i ne volim ekonomiju.

Kad se samo setim koliko sam pocetkom dvehiljadite godine obilazila knjizare da ih pitam kada ce ponovo da stampaju Ime ruze...
Citala sam prvi put na hrvatskom, pozajmila od koleginice i jos uvek se secam onog uvodnog stiha o ruzi.
I kada se pojavila posle duuugog cekanja, kostala je k`o Svetog Petra kajgana, ali sam je morala imati. I kupila sam je tada.
A sada Ime ruze svakog dana na Limundu po 99,00 dinara. Ne znam koliko na kraju bude izlicitirana cena, ali bas je greh sto tako malo kosta.
Kao i Imenjak Djampe Lahiri. Svi ih imaju. Sta ti je trziste... ponuda i potraznja.
Zato i ne volim ekonomiju.
Ja je baš volim;)

Sad sam gledala koliko sam, što kupila što dobila, knjiga ove godine.. 90 komada za sad:eek: A još ću u Laguni na Noći knjige nekoliko:roll: Možda nije baš normalno, ali mi je lepo:mrgreen: A možda je i normalno:mrgreen:

Ukus kostica jabuke se prodaje na Kupindu.
Dve su ostale. Jedna je 290 a druga 299, tako nesto.

Tip ladno ispred Kalče prodaje 3 za 999 od onih Lagunininih što smo naručivale 10 za 999...

- - - - - - - - - -

Ja je baš volim;)

Sad sam gledala koliko sam, što kupila što dobila, knjiga ove godine.. 90 komada za sad:eek: A još ću u Laguni na Noći knjige nekoliko:roll: Možda nije baš normalno, ali mi je lepo:mrgreen: A možda je i normalno:mrgreen:
Ja samo u oktobru 30+...:rumenka:

ja samo da javim Radi (a i da se svima pozalim) da sam ipak otisla na sajam knjiga, posle neverovatnih peripetija, u subotu u jedan, kada je na sajmu bio i onaj ko nikada knjigu nije kupio (bio i moj komsija pandur, ja ga pitam "sta si kupio", on se smeje i kaze "pljeksavicu"), guzva ko na pijaci, nisma ni obisla sajam, pogubila sam zivce, ljudi se laktaju i guraju da se probiju do standova, samo sam kupila ono sto mi je bilo na spisku, sacekala red za toalet u trajanju od 20 min, i otisla kuci sa ogromnim rancem na ledjima i pet kesa u rukama, proklinjuci sajam, mrtva umorna i (opet) razocarana.
spisak knjiga dajem sutra, kad ih popisem, kupovala sam samo akcije, nekako sma sracunala da mi se samo to isplatilo, jer za skoro sve ostalo imam clanske popuste..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back