Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Water:) Videću ovde još po mom kraju šta ima.
Čitavo jutro sam bila napolju, vozila bajs, da iskoristim ovo lepo vreme, pa nisam još stigla da tražim ove knjige uz Story.Ako nadjem super, ako ne - nikom ništa.
Jedino sam kupila Blic, i uz njega dobila Skretničar i Suđenje za ubistvo, Čarl Dikens.

E, a ja danas, hoću-neću na sajam.
Kad sam jutros kretala na posao spremila sam sve da budem spremna da eventualno odem: rezervne udobne cipele, velika torba, spisak.... Pred kraj rada javim se muzu, koji je takodje radio danas, a vec dosao kuci i uzeo da sklapa kuhinjske elemente. Kaže Idi... ali šta ako mi budeš trebala. Pa šta ću ti? Pa ako budem imao nešto da te pitam..... Zovi!
... silazim na Zelenjak i vidim kako odlazi 15-ica (bus kojim idem kući) odem preko, udjem u 56 (bus koji ide na sajam) ... vidim kako dolazi sledeca 15-ica, izlazim i ulazim u nju i dolazim kuci.
Nije ni da sam imala neku narocitu zelju da idem na sajam, vise me ponese atmosfera na ovoj temi kad pišete šta ste kupile, naročito juče Lamar, pa po 100-200 dinara....
nemam pojma sta cu sad da radim... da peglam, čitam jučerašnje novine, napravim neke kolače.

E, a ja danas, hoću-neću na sajam.
Kad sam jutros kretala na posao spremila sam sve da budem spremna da eventualno odem: rezervne udobne cipele, velika torba, spisak.... Pred kraj rada javim se muzu, koji je takodje radio danas, a vec dosao kuci i uzeo da sklapa kuhinjske elemente. Kaže Idi... ali šta ako mi budeš trebala. Pa šta ću ti? Pa ako budem imao nešto da te pitam..... Zovi!
... silazim na Zelenjak i vidim kako odlazi 15-ica (bus kojim idem kući) odem preko, udjem u 56 (bus koji ide na sajam) ... vidim kako dolazi sledeca 15-ica, izlazim i ulazim u nju i dolazim kuci.
Nije ni da sam imala neku narocitu zelju da idem na sajam, vise me ponese atmosfera na ovoj temi kad pišete šta ste kupile, naročito juče Lamar, pa po 100-200 dinara....
nemam pojma sta cu sad da radim... da peglam, čitam jučerašnje novine, napravim neke kolače.
Najbolje da sad napraviš tortu u obliku knjige :lol:

Volim te što znaš šta hoćeš :cmok: ( Ko da si mi sestra rođena )

Stigla sam jutros i u biblioteku, uzela sam Mekol Smita, tražila sam nešto od one Edinburške edicije i bilo je Prijatelji, ljubavnici, čokolada
I ja sam sada u biblioteci uzela neku noviju iz te edicije Zaboravljena umetnost zahvalnosti.
Po tempu me sve njegove knjige podsećaju na Komo. Samo po tempu pisanja i više ni po čemu.

Gde si, sestro slatka :zag: Ma nemam pojma šta hoću. Da vidiš kad izadjem, pa krenem levo dva koraka, pa se okrenem, pa desno tri koraka, pa stanem......
Mislim da si ti pisala o tome kakve su Edinburške, a kakve Zimbabveanske knjige. Ove su malo ozbiljnije? Jel isti tempo? Ali Komo je jedan. Nisam ja uvek raspoložena za taj lagani tempo. Eno letos nisam mogla da čitam Vodenicu na Flosi, trebalo mi nešto brže.

Vodenica je starinski spora. I nekako smo mi to davno sve isčitali. Sve nam je već stoput viđeno. Barem ja imam taj osećaj.
Mekol Smit je laganica na nov način :D

O, ja nikad ne znam dal sam pošla dal sam došla :lol:
Najbolja mi je jedna drugarica, skoro mi priča.
Kaže: parkiram se, odem u pekaru, vratim se u kola, uzmem novčanik i ponovo krenem u pekaru :zcepanje:

Ja sam sinoć završila Narandže za Božanu, Sonje Atanasijević, Narodna knjiga, 191 str. Mislim da sam pažljivije čitala i bila kritičnija jer poznajem autorku. Radnja je smeštena u vreme bombardovanja, ali nisam smela da odustanem. Nema mnogo o tome i nema na onaj način kojim mi budi neprijatna sećanja. Glavni junak je oženjen savršenom ženom, a stalno mu je u svesti devojka iz sela njegove mladosti, koju praktično nije ni upoznao. A tu je i komšinica. :zper: Zanimljivo je, karakteristično, nije od onih šablonskih....

A za mene nema? :ljutko:
Ma ima, kako nema
smilie_girl_183.gif
:)

- - - - - - - - - -

Počela da čitam Istorija sveta u 10 1/2 poglavlja . Svidža mi se :D

- - - - - - - - - -

Dal se vratila Rada :think:

joj, udaviste sa sajmom
(to ja zato što nisam tamo)

a što nisam, e to ne znam
upravo sad pričam sa jednom mojom i njoj kažem da stvarno ne znam zašto nisam na sajmu...vremena imam, vazda spremna na skitnju, ova mala Ivana potpisuje Zelenbabine darove, mogla sam da joj se nađem, cijena voza (znam sistem) je 1o e..i zašto nisam otišla?..ne mogu ni ja sve da postignem..a mlatim ga zaista ka ipojedna

- - - - - - - - - -

meni se mnogo dopada ovo što Lamar čita...još pamtim neka poglavlja...pamtim kad mu se žena ošiša na kratko, a u snu stalno odmiče kosu sa vrata da mu ne smeta...to je ljubav :heart:.... i mnogo mi se sviđa taj lagani humor

Komo sam pročitala, odličan je odličan..a i on se vala nauživao zaista...mislim na Valjarevića..ja sam pročitala od njega Dnevnik jedne zime (ili takonekako), jedva...neuporedivo je, u Komu je baš, baš sladak...ovamo je, pa, recimo, nesladak

- - - - - - - - - -

i, stvarno, slabo, slabo, slabo čitam...već se brinem

evo završavam Huk Valova, Jukio Mišima
fina je, o ljubavi dvoje mladih i životu na ostrvu
a divno je što je pisana ćirilicom (ja inače pišem čirilicom, pa često traže prevod ..pa otprilike ga ti ugase tog momenta :mrgreen: ) i divno je što ogromna slova i prorijeđeni redovi...tako da ću je brzo završiti

- - - - - - - - - -

i tako
toliko u ovom javljanju
st0 mi mozak, vjerovatno sam trebala još ponešto da napišem

Vodenica je starinski spora. I nekako smo mi to davno sve isčitali. Sve nam je već stoput viđeno. Barem ja imam taj osećaj.
Mekol Smit je laganica na nov način :D

O, ja nikad ne znam dal sam pošla dal sam došla :lol:
Najbolja mi je jedna drugarica, skoro mi priča.
Kaže: parkiram se, odem u pekaru, vratim se u kola, uzmem novčanik i ponovo krenem u pekaru :zcepanje:

ovo dal' sam pošla dal' sam došla....drug..ide do tamo neđe, i onda kako je vjetar duvao, a on se okretao da zapali cigaretu, kad je zapalio, uhvatio pravac....kući :lol:

al' stvarno danima čitala nisam
kukuku
tačno sebi nisam vjerovala
prođe jedan dan, ja knjigu ne otvorim, i ono kao legnem, e, sutra ču nač' vremena, da hebe oca, makar 1o str..jes' klinac, meni dan turbulentniji od jučerašnjeg...

Umorna sam kao pas. Kratak raport, pa u krevet, sutra idem kod mojih na slavu.

Prvo sam jutros kupila Blic sa Dikensom.;)
Odmah na ulazu u sajmište, uz Danas (dva komada) Isidoru Sekulić-Balkan i Silvanu Armenulić za tatu, po 50 dindži.

Čim sam ušla u halu, pojurila sam ka Čarobnoj knjizi, sve strahujući da su se knjige sa akcije rasprodale. Međutim, bilo ih je koliko hoćeš. Sve sa spiska sam za nepuna tri minuta spakovala. Po 100 dinara:
Umetnost vožnje po kiši, 2 kom. (jedna već poklonjena direktorki kojoj je danas rođendan),
Snežna Latica i lepeza tajni, 2 kom, (jednu sutra ćerka nosi na rođendan),
Četiri ljubavna pisma, (sestri na poklon jer već imam),
Pre nego što izgorim,
Još jedan dan,
Pročišćenje,
Atentat,
Galad,
Ukus koštica jabuke,
Djui, i
Tri žene, 200 din.

U Laguni tri za 499, Zoli, Slikari i modeli i Pindarov dijamant.
Upola cene, za 250 din. Mreža Gordane Ćirjanić.
Mami za slavu Jovanku Broz, 399 din.

Sve u svemu, dobro sam prošla jer su nas odvezli u centar već u 3h, tako da nisam više imala vremena, na sprat se nisam ni popela.:(
Skupe knjige više ne kupujem nove, već isključivo na Limundu, polovne.
Apsolutni favorit su u Platou dve za 1000din, npr. Fukoovo klatno i Priča Jevrejina lutalice, koje sam preporučila koleginici, jer ih ja, jelte, imam.:)

- - - - - - - - - -

Krasuljak kako si prošla? Nadam se da si našla sve što si želela:)

Takoreći...:lol:
Ne stigoh da potražim Ubiti pticu rugalicu, zaboravila sam ko je izdavač.

Super što si našla sve što si htela od Čarobne knjige:super: Drago mi je:)

Plato izdaje Ubiti pticu rugalicu.:) Ja uopšte ne mogu da se setim da li je to 2 za 1000 bilo u ponedeljak, a mislim da nije.:think:

Išla mi drugarica na Sajam juče, ja joj zadala zadatak da i meni kupi Koštice jabuke ( što da budem gora od vas:D), i još mi je uzela Čuvari biblioteke ( ona nije bila izašla kad sam ja bila, ali sad jeste:) ). Srećom se Sajam sutra zatvara i više niko ne ide, pa nema više kupovine:lol: Dosta za ovaj Sajam, valja nešto ostvaiti i za sledeći:)

Eeee, a bilo ranijih godina, poslednjeg dana, u nedelju, slobodan ulaz!? Majku mu, te koštice jabuke mi stalno nekako u grlu. Znala sam da će mi biti krivo što nisam otišla danas. A ništa pametno nisam uradila. Ni glupo. Samo je prošlo vreme, kao bez mene

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back