Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se citanja na odmoru tice,nisam se bas proslavila...ukupno dve...nikad manje...

Prva je Gordana medju vrbama.Prica o ljudima stare Jugoslavije,njihovom mentalitetu,zivotu.Lako se cita,iako je protkana setom,teskim momentima,ali nema patetike,vec je obojena humorom koji smo voleli i koji prepoznajemo.Sve je onako kako pamtimo.Kraj mi se ucinio malo zbrzan i nerealan,ali mozda moze i drugacije da se tumaci.
Sve vreme sam mislila na Lamar,jer bi se njoj dopala.Narocito govor koji je korišćen.
I Bi moze slobodno da je cita,nema ratnih strahota u izvornom obliku.
Sasvim,sasvim ok knjiga.Preporuka.
Na kraju sam je poklonila zenici koja radi u hotelu,a iz Zvornika je i koja je sve vreme brinula da nam nesto ne nedostaje.Znam da ce joj se dopasti.

Druga je Knjiga lekova Deliverans Dejn
Meni je to bilo solidno dosadnjikavo.Zgodno za ekranizaciju.I to za neki nedeljno popodnevni film za tinejdzere..mada su po meni i oni to prevazišli.
Knjiga prati dve price,vekovima razdvojene,a temom povezane.Ta stara je mnogo bolje obradjena,ali ova druga...bezveze...
Sve se vrti oko sudjenja vesticama iz Salema.Ima zanimljivih pojedinosti i podataka,ali u celini mi je promašaj...
Zaobići.

Poslednja izmena:
:cmok2::zag:

Micka je malecka, sitna ma mrvica i za cas se izgubi u gomili
Cini mi se da sam prvi put u zivotu osetila pravi, pravcati strah

Tako su kumovi moje sestre prošle godine izgubili dete u tržnom centru u Kušadasiju. U stvari, mala je čučnula (sakrila se) među haljine u rafovima sa namerom da ih ulaši, Osmoro su je tražili, sestrina i kumova porodica (to je treće dete), čak se obezbeđenje uključilo. Posle dvaest minuta pretrage, plakanja i vriskanja, slučajno su je otkrili, a ona ih mrtva hladna uplašila sa buuuaaa.:lol:

Pa Rado to ti je jeftinije nego sto sam ja platila na Kupindu.
Moja je izasla 370+ptt.
Bravo.
Nije je dugo bilo u Carobnoj knjizi vodila se kao raspordata nije mi ni palo na pamet da pogledam da li je imaju.

Ljubavi, sad mi je lakše...:lol:
Priznajem, bila sam ljubomorna na tebe što si je kupila a ja nisam, jer je izgleda bila jedina na Kupindu u poslednje vreme. Onda mi se odjednom pojavi ova Čarobna knjiga i akcija...;)

- - - - - - - - - -

I samo još kratko da pozdravim sve povratnike s mora i slično. Nadam se da ste se odmorile i napunile baterije za nove radne pobede.:lol:
A i moj raspust ode u peršun začas...:(

Hvala Rado na pozdravima...
Srecom pa je vikend i valjda cu se do ponedeljka presabrati i pripremiti na sve sto me ceka...a nisu bas prijatne stvari..
Nema veze,gust mi je raspored uživanja za vikend,necu da kvarim...

E jos nesto!
Hotel je izmedju bazena i plaže imao poveći travnjak sa lezaljkama.Prvo mi se to ucinilo bzvz,kao n livadi,a ne na moru.Medjutim,oni to citavu noc zalivaju i mnogo je prijatnije tu leskariti,nego na uzavrelom pesku.Idealno za citanje pod suncobranom.

Ooooo, Kerefeko, kako si se ti dobro provela!!!
Milicina mama baš i nije jer je izgubila Milicu. A svi smo imali neke epizode s gubljenjem dece. Kad smo bili mali moj brat pored plaže čučnuo iza neke klupe i zaigrao se štapićima i čime već. Odrasli se ubili tražeći ga, on nije ni primetio da ga zovu, uneo se čovek u igru.

Čitam Leon i Luiz, solidno je.

Ooooo, Kerefeko, kako si se ti dobro provela!!!
Milicina mama baš i nije jer je izgubila Milicu. A svi smo imali neke epizode s gubljenjem dece. Kad smo bili mali moj brat pored plaže čučnuo iza neke klupe i zaigrao se štapićima i čime već. Odrasli se ubili tražeći ga, on nije ni primetio da ga zovu, uneo se čovek u igru.

Čitam Leon i Luiz, solidno je.

Jao,da znas da jesam,Bi! Obožavam more,a povezujem ga sa čitanjem,jer poslednjih par godina zbog poslovnih obaveza samo tada mogu da čitam.
A i veliko sam dete u dusi,pa se radujem kao da mi je 5 godina!
Zao mi je sto ne stigoh vise da pročitam,ali malo sam nervozna zbog stvari koje me ocekuju i trajace bar naredna 2 meseca,pa nisam ni bila sasvim koncentrisana...Ali i to ce proci...jednom...

Купио сам Сивог вука и још нисам почео да читам.
Прочитао сам увод, биографије свих нациста и погледао "слике"лол, нешто не знам што се не ухватим...

Pretpostavila sam da će ti se dopasti :)
I to mi se baaaššš dopala:D

Прочитао сам увод, биографије свих нациста и погледао "слике"лол, нешто не знам што се не ухватим...

Čitala sam pre par meseci Sivog vuka. Uh, kakvih podataka ima... Ok, znamo da je moralo biti upleteno puno ljudi ali kad se vidi koje je sve bio uključen...Ima puno likova tako da je dobro što je na početku objašnjeno ko je ko. Meni je bio dosadan onaj deo oko naoružanja. Ama baš mi ništa ne znače oznake naoružanja koje su koristili. Ko je poznavalac, njemu će možda biti zaminljivo.Knjiga se orijentiše na to kako su nabavljana finansijska sredstva za sam rat ali i za njih same, za sticanje ličnog bogatstva. I naravno, opisano je kako iz izgledao beg i dolazak u Argentinu. Uvek ostaje pitanje koliko je sve tačno, ali ima poodosta izvora koji su korišćeni koliko sam videla, pa onda možda i jeste to kako je opisano u knjizi.. Svako svoj sud mora da donese.
Ja sam pozajmila primerak da pročitam, a možda ću da je i kupim.. Ima i film koji je režirao jedan od autora ( bio je prikazan na Studiu B pre par meseci), ali je film dooosadan strašno. Opisana su svedočanstva ljudi u Argentini koji su videli Hitlera, a sam beg nije predstavljen. Da nisam prvo čitala knjigu, posle ovog filma nikad se ne bih odlučila da istu kupim. Ja nisam neki preterani filmofil ( iako naravno volim da pogledam filmove raznorazne, ali da ne traju po 3 sata:D), ali jedino zašto sam ga odgledala do kraja je da vidim šta je iz knjige prezentovano. Za mene, totalno razočaranje. Da sam gledala na kompu, pravila bih 17 pauza dok se film ne završi.

A počela sam da čitam Raspete kosti, Kati Rajks. Pa šta znam, za prvih stotinjak strana i nisam nešto oduševljena.. Možda se utisak promeni da kraja , ali ako se ovako nastavi...

I to mi se baaaššš dopala:D

Čitala sam pre par meseci Sivog vuka. Uh, kakvih podataka ima...
Ok, znamo da je moralo biti upleteno puno ljudi ali kad se vidi koje je sve bio uključen...Ima puno likova tako da je dobro što je na početku objašnjeno ko je ko. Meni je bio dosadan onaj deo oko naoružanja. Ama baš mi ništa ne znače oznake naoružanja koje su koristili. Ko je poznavalac, njemu će možda biti zaminljivo.Knjiga se orijentiše na to kako su nabavljana finansijska sredstva za sam rat ali i za njih same, za sticanje ličnog bogatstva. I naravno, opisano je kako iz izgledao beg i dolazak u Argentinu. Uvek ostaje pitanje koliko je sve tačno, ali ima poodosta izvora koji su korišćeni koliko sam videla, pa onda možda i jeste to kako je opisano u knjizi.. Svako svoj sud mora da donese.
Ja sam pozajmila primerak da pročitam, a možda ću da je i kupim.. Ima i film koji je režirao jedan od autora ( bio je prikazan na Studiu B pre par meseci), ali je film dooosadan strašno. Opisana su svedočanstva ljudi u Argentini koji su videli Hitlera, a sam beg nije predstavljen. Da nisam prvo čitala knjigu, posle ovog filma nikad se ne bih odlučila da istu kupim. Ja nisam neki preterani filmofil ( iako naravno volim da pogledam filmove raznorazne, ali da ne traju po 3 sata:D), ali jedino zašto sam ga odgledala do kraja je da vidim šta je iz knjige prezentovano. Za mene, totalno razočaranje. Da sam gledala na kompu, pravila bih 17 pauza dok se film ne završi.

A počela sam da čitam Raspete kosti, Kati Rajks. Pa šta znam, za prvih stotinjak strana i nisam nešto oduševljena.. Možda se utisak promeni da kraja , ali ako se ovako nastavi...
Viđala sam naslovnu stranicu ove knjige i nisam nikada poželela da je čitam.
Mislila sam da je to neko šalabajzanje, nešto k'o... Vanja Bulić recimo da je pisao.
Ali... Sada posle vaših komentara :think:

Pa... ja se nekako trudim da izbegnem te nekakve "gluplje" knjige kad ni za ove "pametnije" nemam dovoljno vreman da ih sve isčitam :think:

- - - - - - - - - -

Trenutno čitam jednog Italijana, Antonio Tabuki. Dobre pripovetke/priče.
Kako mi je nekako rogobatan taj izraz "pripovetke", za ove novije pisce. Zašto je to tako :think:
Za razliku od klasika. Recimo za Čehova ću prirodno uvek reći da piše pripovetke.

Inače na dotičnog Tabukija sam slučajno naletela u biblioteci. A odavno nisam čitala nekog Italijana :think:

- - - - - - - - - -

Kako sam večeras sva nekako misleća :lol:

Viđala sam naslovnu stranicu ove knjige i nisam nikada poželela da je čitam.
Mislila sam da je to neko šalabajzanje, nešto k'o... Vanja Bulić recimo da je pisao.
Ali... Sada posle vaših komentara :think:

Nije ova knjiga pisana kao roman. Ima vrlo zaminljivih podataka, kakva je bila veza sa Peronovima u Argentini,ko im je pomogao dok su bili tamo, kako u Argentini postoje neki gradići u kojima su nazivi ulica napisani na nemačkom; kako Hitler iako se izdavao za poznavaoca umetnosti to očigledno nije bio, jer je za neke slike mislio da ne vrede a kasnije se pokazalo da su vredne; pa onda zanimljiv podatak da je bila jedna žena u francuskom pokretu otpora ( odmah se setim Mišel iz 'Alo 'Alo:D ) koja je uspevala da sačuva neke vredne slike i kad bi ona nešto otkrila preko radia je to javljano pod šifrom Mona Liza se smeje; da su Eva i Hitler imali dvojnike koji su umesto njih stradali u bunkeru.. E sad, šta je prava istina pojma nemam, ali meni je bilo zanimljivo da pročitam ovu knjigu.

Poslednja izmena:
Другари, колико кошта код нас мек повез новог Ден Брауна?
Ја сам данас у ПодгорицУ и ође је 11 €
Сивог вука сам пазарио за 4,99 €, значи испод 600 џинди, Српско издање.
Ае ми чекирате, морам да се врћем, тврд повез Пакла је у Србији 1.800
Много је, јбте..

Добио сам на поклон Повјест Хрвата Вјекослава Клаића из 1900.
хехехе.....

Poslednja izmena:
Распете кости, читао сам, су добре, а Беркут је историјски трилер, ту сад имате јурњаву Стаљин - Хитлер.
Чини ми се да је СС више фактографија, још нисам ни начео, а верујем СП
Е, знате шта вам је једна супер књига о форензици, психологији, крими, тај неки поджанр, жанрррр...
Порицање Кит Аблоу, мени се много допала.

Poslednja izmena:
Распете кости, читао сам, су добре, а Беркут је историјски трилер, ту сад имате јурњаву Стаљин - Хитлер.
Чини ми се да је СС више фактографија, још нисам ни начео, а верујем СП
Е, знате шта вам је једна супер књига о форензици, психологији, крими, тај неки поджанр, жанрррр...
Порицање Кит Аблоу, мени се много допала.

Citala. Moje preporuke svima.

Другари, колико кошта код нас мек повез новог Ден Брауна?
Ја сам данас у ПодгорицУ и ође је 11 €
Сивог вука сам пазарио за 4,99 €, значи испод 600 џинди, Српско издање.
Ае ми чекирате, морам да се врћем, тврд повез Пакла је у Србији 1.800
Много је, јбте..

Добио сам на поклон Повјест Хрвата Вјекослава Клаића из 1900.
хехехе.....

i moj tata kupio u petrovcu za 11e,rekao je kad procita prosledjuje nama.
inace sa crnogorskim prevodom je,sto ce meni biti posebno uzivanje,jer retko imam priliku da citam takve knjige

i moj tata kupio u petrovcu za 11e,rekao je kad procita prosledjuje nama.
inace sa crnogorskim prevodom je,sto ce meni biti posebno uzivanje,jer retko imam priliku da citam takve knjige

Па онда нећу да купим, да ми преводе тамо нпр. Сунце се ижљегло, вас цијели дан пува је вјетар,
Заеби.
Хвала на инфо у сваком сл. и поздрави тату :)))
Сиви соко је наш превод, наша књига.
Е, купио сам клинцу хрватске самураје за 1, 5 у Вијестима, супер су, нема код нас.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back